- Konu Sahibi TracyFlick
-
Jungdok :Aşkı bu kadar güzel anlatan kaç film vardır bilmiyorum. Bayıldım. Deli aşık modları cezbedici.
Yeonae Soseol : Görsellik çok güzeldi ama filmde yer alan arkadaşlık ve aşk mevzuları hiç etkileyici değildi bana göre. Hiçbir hissiyat yaşamadım izlerken de, izledikten sonra da.
Welkkeom tu Dongmakgol : prensesin.uykusuyum un tavsiyesi üzerine izlediğim film. :)) Aaahh ne desem ne desemm... Enfes bir şeydi. Kahkaha attım, ağladım, içim yandı.( Görsellik muazzam, karakterlerin her biri unutulamayacak cinsten. Her şey harika düşünülmüş. Deli kız beni çok etkiledi. Karakterlerin birbirleriyle olan diyalogları, köylülerin masumiyeti... Ama lanet olasıca koşullar, savaş... Oooffff... Hala bazı sahneleri aklıma geldikçe ağlayabiliyorum, o derece. Yalnız beni en çok vuran Thomas Hardy'nin 'The Man He Killed' şiirindeki dizeleri hatırlatan replik oldu. Repliği yazmayayım ama şiirde şöyle diyor: Had he and I but met/ By some old ancient inn, / We should have sat us down to wet/ Right many a nipperkin! ( Bunu hatırlayınca ağlamaya başladım zaten.
( Mümkünse herkes izlesin.
Tryamor : 5
"BizSiz Onlar"
Önyargıları kırmaya yardımcı bir belgesel.
oyuncuları; halk. Orhan, Ahmet, Ayşegül, Se...
Bizzat şizofreni rahatsızlığı olan kişiler ve kişi yakınları
belgeselin çekiminde katkıda bulunmuşlar.
etkileneceğimi bildiğim için, etkilenme halimi yaşamayı geciktiriyordum. Bugün izledim,
10ar dakikalık 6 bölümlük belgesel.
bizsiz onlar.onlarsız biz.
çok tesirli bir izleti..ve bilinçlendirici..
ahahahahhaha nasıl şaşırdım anlatamammm... Ben bu belgeselin deşifresini yapmış, yaparken de resmen kafayı yemiş şizofren olmama ramak kalmıştı:S Hatta ve hatta belgeseldeki o psikopat iğrenç pembe elbiseli halüsinasyon ürünü insan da bizzat benim.. ahahaha çok güldüm valla gençlik hataları:)))
ahahahahhaha nasıl şaşırdım anlatamammm... Ben bu belgeselin deşifresini yapmış, yaparken de resmen kafayı yemiş şizofren olmama ramak kalmıştı:S Hatta ve hatta belgeseldeki o psikopat iğrenç pembe elbiseli halüsinasyon ürünü insan da bizzat benim.. ahahaha çok güldüm valla gençlik hataları:)))
pembe elbiseli kız şizofreni zaten.
Another Year : Komedi filmi listesinde gördüğüm için izlemek istedim; biraz gülerim dedim, keyfim yerine gelir, moral olur falan... Ama tam bir trajediyle karşılaştım. :s Mike Leigh filmiymiş, başladığında gördüm, çünkü hiçbir şekilde araştırma yapmamıştım önceden. Hem komedi filmi diye geçip (sharebusta) hem de imdb notu 7.8 olunca hemen indirdim. Neyse... Mike Leigh'i 'Naked'den hatırlarsınız. Bu film de diyaloglar üstüne kurulu. 2 saat süresi de olunca bir kitap okumuş gibi oldum bu durumda. Karakterler harikaydı çünkü yalnızlığı, umutsuzluğu, umursamazlığı, sevgiyi, beklentileri, aşkı, hayal kırıklıklarını çok etkileyici biçimde her şeyleriyle yansıtabiliyorlardı. Oyunculuklar da şahane olunca tadından yenmez bir hal almış. Bu arada Mary kişisi bugüne kadar izlediğim filmler içinde en acınası, en zavallı karakterdi.Çooooookkkkkkkk güzel bir film, muhteşem, harika, süpeerr.
Tryamor : 6
Orchidea bence bu filmi izlemelisin. Sen de psikolojik danışmandın sanırım, burda da öyle bir karakter var. Kişileri analiz ediyorsun film boyunca zaten. Seveceğini düşünüyorum.
Belgeseli izledim, seni de gördüm=) başta hiç benzetemesem de bakışlardan tamamdır dedim
Başarılı bir oyunculuk sergilemiş halüsinasyon ürünü bayan
Bu arada belgeselin özellikle toplumun "normal" addedilen kesimi için bilgilendirici ve bilinçlendirici olduğunu düşünüyorum. Şizofrenlere dair önyargıları kırmak, onları da sosyal hayatın içinde kabul etmek için faydalıydı.
çılgınsın:)))) o tiple tanımamak çok normal.. kameraman ya sen tedavi görüyorsun ya da deneyimli bir oyuncusun herkesten saklıyosun demişti:))
Nihil yok canım ne af diliyosun keşke Yasemin gibi olsam. Bence dünyanın en şanslı insanlarından biri. Boğaziçi'nde yüksek lisans yapan arkadaştan bahsediyorum bu arada, iki tane yasemin vardı yanlış hatırlamıyorsam.
Şizofrenler zekidir gibi düz bir orantı kurmuyorum ama hastalığın kişiyi, zekasını geliştirdiğine kesinlikle inanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?