• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

1.orchidea ...........................5
2.prensesin.uykusuyum ...........4
3.guvastanema .....................2
4.atlantis ...........................5
5.Tryamor ...........................2
6.Maip .................................
7.katrem ..............................
8.Revolucion ........................
9.PrensesPeri ........................1
10.Liza ..................................1
11.sunsea ..............................
12.pupillist .............................
13. asmin ...............................1
14.dulcinea............................8

Merhaba atlantis :3:

Benim son film mesajıyla senin liste mesajı aynı anda yazılmış sanırım, 9. film bitti bile :) Liste için teşekkürler.

tamam bir sonraki listede düzenlerim, zaten kaldığım yerden kontrol edip öyle yazıyorum; evet aynı anda göndermişiz sanırım ben listeyi düzenlerken yoktu mesajın=) ( bu arada artık mesajları da düzenleyemiyoruz :s )

Anlaşıldı. :) Mesaj düzenlemenin iptal edilmesi kötü olmuş, insan bazen öyle yazım hataları yapıyor ki...

Ben mesaj düzenleyebiliyorum, kaybolmamış bende. :26:

Hatta bakın düzenledim.

Son düzenleme:
Orphan:çıktığı günden beri afişine bakıp da itici bulduğumdan hep izlemek istemedim. bir önyargı vardı bir kere. ancak birkaç yerde rastladım burda. ayrıca arkadaşımın kurduğu psikolojik filmler grubunda da görünce var bir keramet deyip izledim.
film boyunca sıkılmadım ve heyecanım hep sürdü. gerçi filmin başından anladım olayı ama sonunda sürpriz bir bilgi de vardı. filmi izleyen çok kişi Ester'den nefret etti belki ama ben daha çok yardım etmek istedim. o acı içinde yaşamak kolay olmasa gerek.

Orchidea:6

[Rec] 2 (2009) - IMDb

Filmi eleştirmeye nerden başlasam bilemiyorum. İyi bir yanı yok ki filmin... Küçüklüğümden beri bir sürü saçma sapan korku filmi izlemişimdir ama bu film saçmalıkta ipi göğüsledi. Zombilerin içine aslında şeytan girmiş, şeytan da hava yoluyla değil, sadece kan ve salgılar yoluyla bulaşırmış. Şeytan çıkarmak için de, panzehir hazırlanmalıymış. Yuh yani! George A. Romero'nun bu film hakkındaki düşüncelerini çok merak ediyorum doğrusu. Film resmen 3 farklı tür korku filminin (el kamerasını sayarsak 4) birleşmiş haliydi: Zombili filmler, şeytan çıkarmalı filmler, bir de ağızdan giren uzaylı yaratıklar var ya, o tür filmler... El kamerası kullanımına hiç gerek yoktu ayrıca. Bu olumsuzluklar yazdıklarımla sınırlı değil, cidden iyi hiçbir şey yoktu filmde.

Evet, film o kadar kötüydü ki, sinirlendim. :84: Elimde Jaume Balagueró'nun başka filmi var, bakalım o nasıl çıkacak... (sevdiğim filmleri olmasa o filmi direkt es geçerdim, son bi şans vereyim :) )

Dulcinea : 10

Ben dün yine İncir Reçeline gittim :)
Aradan kısa bir süre geçince filmdeki ince ayrıntılar akla geliyor ve bir kez daha izleme isteği uyandırıyor. İlk izlediğimdeki bütün olumsuz düşüncelerden sıyrıldım ve evet filme haksızlık yapmıştım . Hala gösterimdeyken ve sinemada izleme şansınız varken gidin ,kaçırmayın. zira böyle filmler her zaman bulunmuyor. Birde eklemek istediğim bir şey , bu günlerde "aşk tesadüfleri sever" gibi saçma sapan film gişe yaparken "incir reçeli" çok az salonda gösterime girdi .Yönetmenin ilk filmi ,bidiğim kadarıyla senaryoda kendi hayatından da büyük ölçüde etkilenmiş . Hem böyle tatlı , güzel bir filmi tekrar sinema ortamında izlemek hemde yönetmene azda olsa destek olmak için kim bilir belki 3. kez izlemeyede giderim :)

Son düzenleme:
yabancı isimlere takık biri olarak yine filmin ismni Türkçe vericem :1:
CADILAR ZAMANI
tek kelimeyle rezalet.ismindende anlaşılacağı üzere bir şovalyeler dönemi filmi. ancak görsellik efekler, senaryodaki açıklarla saçma sapan bişey çıkmış ortaya.eğer üstün güçlerle ilgili birazcık bilginiz varsa ve tarihide az çok biliyorum diyorsanız vakit kaybı bir film.

Revolucion : 1
Orchidea bu arada ismi aldım canım tam ilgi alanlarımdan biri en kısa zamanda izliycem.

The Life Before Her Eyes

Gerilim filmlerine uzunca bir zamandır uzak durmuşken , iyi bir gerilim izlemek güzel olur diye düşündüm . Filmin aldığı yorumlardan sonra bekletimde epey yüksekti ki kimi yerlerde "kült film , başyapıt " dendiği bile olmuş . Uma Thurman'ın başrolünde olduğu film vasatında altında, klişe , sıkıcı ve sonu bir yere bağlanmayan çok boş bir film , izlemek vakit kaybı...

Rusalka

orchidea izlemişti yakın zamanda , ilgimi çekti hemen indirdim:)
İzlerken çok keyif aldım . Masalsı anlatımı ve ince detaylarıyla çok hoş bir film . Finaliyle şaşkına uğrattığınıda eklemeden geçemeyeceğim, büyük ihtimal herkese hitap edecektir , gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

Filler ve Çimen

İzlemeyi uzun zamandır ertelediğim bol ödüllü film.
Devlet , mafya ve masum insanlar üçgeninde oldukça cesur bir senaryoya sahip . Özellikle çekildiği dönemi düşünürsek aldığı ödülleri sonuna kadar haketmiş .Oyunculuklar çok iyi , müzikleri kulağa çok hoş geliyor . Yinede süresinin uzunluğu ve dvd versiyonun olmadığınıda düşünürsek kötü görüntü nedeniyle izlerken yer yer sıkabilir.

prensesin uykusuyum :7

yabancı isimlere takık biri olarak yine filmin ismni Türkçe vericem :1:
CADILAR ZAMANI
tek kelimeyle rezalet.ismindende anlaşılacağı üzere bir şovalyeler dönemi filmi. ancak görsellik efekler, senaryodaki açıklarla saçma sapan bişey çıkmış ortaya.eğer üstün güçlerle ilgili birazcık bilginiz varsa ve tarihide az çok biliyorum diyorsanız vakit kaybı bir film.

Revolucion : 1
Orchidea bu arada ismi aldım canım tam ilgi alanlarımdan biri en kısa zamanda izliycem.

eğer Rusalka'yı kastediyorsan, ben de AlleGRia'ya teşekkür ederim. ben de onun yorumlarını görüp de merak edip izlemiştim. Rus yapımlarında böyle fantastik öğeler pek görmemiştim. çok da başarılı bir film olmuş naçizane fikrim.

Banyo

Tek mekan çekimli filmlerden bir tane daha , banyoda geçen hikaye oldukça komplike anlatılarak ilk saniyesinden itibaren merak uyandırıyor ve filme bağlıyor. Zaman zaman rahatsız edici bir kaç detay olsada kesinlikle çok eğlenceli bir film . Türk sineması için epey özgün bir çekim tekniği ve senaryo , oldukça başarılı buldum.

İnsan Nedir Ki ? (Korkuyorum Anne)

Bol karakterli , bol renkli baştan sona kusursuz bir film.
Senaryosu çok sade belkide bu yüzden insanın içini sıcacık ediyor , insan korkularına , aşka , arkadaşlığa kısacası hayata ince ince dokunan ,oyuncuların döktürdükleri ,az kişi tarafından bilinen , keşfedilmeyi bekleyen bol ödüllü film.

prensesin uykusuyum : 9

Los sin nombre (1999) - IMDb

Film güzel başladı, güzel bitti... ama geri kalan kısımları, yani filmin %90'ı gerçekten kötüydü: Senaryo çok zayıf; gizem yaratmaya çalışılırken, kopuklukluğun ötesine gidilememiş. Karakterlere hiç özen gösterilmemiş. Özünde çok basit olan senaryo, filmin sonlarına doğru küçük çocuğa anlatılır gibi anlatılmış. :)

Dulcinea : 12

Son düzenleme:
Back