- Konu Sahibi TracyFlick
-
Kızlar bu arada bir ayı tamamlamışız günler önce=) Listeleri düzenledim.
25 Ocak - 25 Şubat arası
1.orchidea ...........................22
2.prensesin.uykusuyum ...........16
3.guvastanema .....................2
4.atlantis .............................10
5.Tryamor ...........................13
6.Maip .................................1
7.katrem ..............................2
8.Revolucion ........................5
9.PrensesPeri ........................6
10.Liza ..................................7
11.sunsea ..............................
12.pupillist .............................7
13. asmin ................................2
14.dulcinea..........................1
Birincimiz orcidea
vee Lynch'ın Bergman filmlerinden fazlasıyla etilendiği iddiasını ben de onaylarımmm
biraz zamana ihitayacım oldu yoksa bergman filmleri girişimim hızla devam ediyor:)
Yedinci Mühür:Varoluşla ve Yaratıcı ile ilgili müthiş bir sorgulama. varolşumuz ve ölüm arasında tam olarak hangi noktada bulunuyoruz?bu noktaya nasıl geldik?neden buraya geldik? ve buna benzer belki de yüzlerce soru çınlıyor film boyunca kulaklarımda.
Persona:İşte başyapıt denilen filmlerden biri. Ve benim naçizane fikrim de bu yönde. bundan 45 yıl önce yapılmış olmasına rağmen insan ruhundaki bölünmüşlükleri böylesine çarpıcı anlatabilmek büyük sanat. bence bu film bu yıl bile çekilmiş olsaydı yine beni öyle çarpardı.
vee Lynch'ın Bergman filmlerinden fazlasıyla etilendiği iddiasını ben de onaylarımmm
Orchidea:3
Not:Bir sonraki Bergman filmimi Skammen olarak belirledim.(Senden de tavsiyeler beklemekteyim Atlantis
hoşgeldim kızlar
Black Swan
Günlerin yorgunluğuyla beni fazla zorlamayacak bir film izlemek istedim. Başlarda durağan akan film yarısından itibaren kendine çekiyor, keyifle izletiyor. Senaryo basit, var olmaya çalışan bir kadının dengesiz çırpınışları ve düşüş.. fakat filmde dikkat çeken birkaç sahne, misal siyah kuğuya dönüşme sahnesinin çok benzerini bir animasyon filmde izlememden dolayı özgün de bulamadım. Natalie Portman'ın müthiş oyunculuğu ve Aranofsky amcamızın basit konulardan iyi film çıkarabilme yeteneğiyle başarılı olmuş bir film ama ben de abartıldığını düşünüyorum.
guvastanema 1
Hoşgelmişsin=))
Blac Swan'de bende aynı düşünceleri paylaşıyorum. Gösterişli, akıcı, yoğun, sürükleyici tamam ama sonra uçup gidiyor sanki, keyif alarak izlediğim dans sahneleri bile şimdi düşününce aklımda kalmamış bunu fark ediyorum. Konusu basit, ama yalın değil basitlikle yalınlık arasında ince bir çizgi var; basit bir konu görsel olarak kotarılmaya çalışılmış, izleyenin beklentisi sadece görüntülere kapılıp gitmekse bekleneni gerçekleştiriyor ama derinliği olduğunu da söylemiyorum.
hoşbulduk canım:)
kesinlikle uçup gidiyor.. akılda kalıcı tek sahnesi siyah kuğuya dönüştüğü an ki onun da çok benzerini görmüşümyüzeysel demek de haksızlık olur, kadınlığın iç savaşın iyi vermiş aslında ama o kadar işte, fazlası yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?