Sinema Günlüğümüz

4. May; Aksiyonsuz korku ve gerilim filmi. Yalnızlık, intikam, psikopatlık konusu.

ARALIK

1- Açlık Oyunları
2- Sol Ayağım
3- Aklım Karıştı
Yaşamına kast etme,günlük ilişkiler yaşama ve kişilik bölünmesi tanısıyla ailesinden ayırılarak Claymoore adlı psikiyatri kliniğine yatırılan yazar adayı Susanna Kaysen’in buradaki personel ve hastalarla yaşadığı hüzünlü, heyecan verici, iç burkucu ilişkinin hikayesini anlatan film yazar Susannna Kaysen’in aynı adı taşıyan romanından, başarılı filmleriyle bütün dünyaya kendini kanıtlayan James Mangold tarafından sinemaya uyarlanmış.

kedi83…..3

4. May; Aksiyonsuz korku ve gerilim filmi. Yalnızlık, intikam, psikopatlık konusu.

5. Bagdad Cafe; İçinde her seyi bulabileceginiz bir film. Terkedilmiş huysuz bir kadın, bir alman yeni yetme sihirbaz, bir set ressamı, genc bir piyanist, kamyon şoförleri...İzledikten sonra, rezil bir ruh halinde olsanız bile gülümsüyorsunuz.

11- Canım Kardeşim
Biraz da nostalji yapmak lazım. Bu filmi her izlediğimde kendi dert ettiğim şeylerden utanıyorum. Ne kadar güzel olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

NancyFrancis : 11

OCAK

1. About Schmidt; Jack Nicholson oyunculugu ile, yaslı bir adımın emeklilik günlerini ve kendini yeniden bulmasını anlatan bir film.

2. Something's gotta give; Gene Jack Nicholson filmi. Bu sefer ünlü aktör, 60'lı yaslarında, basarılı ama o yasına kadar sürekli genc kadınlarla görüsen çapkın bir adamı canlandırıyor. Genc sevgililerinden birinin annesi ile yasadıgı askı anlatıyor film.

3. Aşk tarifi; Adına bakmayın, bayık bir aşk filmi degil. Hindistan'dan Fransa'ya gelen ailemiz buraya bir restoran acacaktır, ancak restoranın karsısında baska bir restoran daha vardır. İki restoran arasında savas baslar. Filmi özetlersek bir ascının kişisel gelişimi diyebiliriz. Film sıcacık bir his bırakıyor.

4. Moebius; Kim Ki Duk filmi. Kocası tarafından aldatılan kadın, cinnet gecirir ve kocasının cinsel organını kesmeye karar verir, ancak yapamaz. Sinirlenen kadın adamın oglunun cinsel organını keser ve yer, adam organ nakli ile ogluna organını verir. Söylenecek cok sey var aslında film hakkında özet geciyorum.

5. Annabelle; Konusu gercek hayattan alınmıs korku filmi, hayaletli oyuncak bebek özetle.

5. Annabelle; Konusu gercek hayattan alınmıs korku filmi, hayaletli oyuncak bebek özetle.

6. Sabır tası; Afgan yapım bir film, ilk kez bir afgan filmi izliyorum sanırım. Kocası felc olan kadın, sıkıntısını gidermenin yolunun basından gecen her seyi kocasına anlatmak oldugunun farkına varır. Kocası kadının sabır tası olmustur.

7. Like father like son; Hastanede bebekleri karıstırılan iki aileyi anlatıyor film. Cannes film festivali ödüllü.

8. Only lovers left alive; İzledigim en orjinal vampir filmi idi. Müziklerini cok sevdim. Günlerdir dinliyorum deli gibi.

Mart / 2015

1-) Benim Dünyam : 8 yaşına kadar hayatla ilgili hiçbir şey bilmeden yaşayan Ela ile aynı durumdaki ablasını trajik bir biçimde yitirdikten sonra hayatını engellilere adayan Mahir Hoca'nın yollarının kesişmesiyle siyahtan beyaza giden bu yolculuğunda sadece bir kelimeye yer yoktur.

>>> Herkesin alfabesi a ,b,c,d,e ile başlarken senin alfaben B,L,A,C,K ile başlıyor, bunu bilmen lazım” diye başlayan, bir hint/amerikan yapımı olan Black filminden uyarlama bir film. Gerçekten iyi uyarlamışlar. Sahneler ve senaryo birebir aynı işlenmiş. Açıkçası Benim Dünyamı izlerken sıkıldım, çünkü Black filmini o kadar çok izledim ve sahneleri o kadar aklımdaki, uyarlamasına tahammül edemedim. Zaten büyük önyargılarım vardı filme karşı.

2-) Unutursam Fısılda : Tarık ile kurduğu hayallerinin peşinden İstanbul’a giden genç kasabalı Ayperi’nin şöhret yıllarını, hayalleri için ayrıldığı kasabaya uzun yıllar sonra dönüşünü ve geçmişiyle hesaplaşmasını konu alıyor.

>>> Filmin konusunu bilmeden ön yargılı yaklaştım, izlememek için hep bahane buldum. Fakat şimdi neden geç izlediğim diye kendime kızıyorum.. Filmde beni etkileyenden biride müziklerdi, çok güzeldi. Sırf müzikleri için tekrar izleyebilirim.

3-) Mucize : Filmde, fakirliğin hüküm sürdüğü yıllarda, okumayı bekleyen yüzbinlerce çocuğun ve öğretmenlerin hikayesi anlatılıyor. 1960’lı yıllarda darbe döneminde geçen film, Egeli bir öğretmenin (Talat Bulut’un) Anadolu'nun ücra bir köşesine sürgüne gidişini anlatıyor.

>>> Yine önyargı ile geç izlediğim kendime kızdığım bir film. Mahsun Kırmızıgül sinemada daha başarılı olacak bana göre. Filmin konusu gerçekten bir mucize, sonunda keşke hep böyle mucizeler olsa diyor insan. Engelli olan Aziz için kız istenilen sahne çok etkileyiciydi. Ve tabi ki "Karıma aşık oldum." cümlesi. Dramatik ve eğlenceliydi.

4-) Hadi İnşallah : İnternet fenomeni Pucca'nın Küçük Aptalın Büyük Dünyası, Allah Beni Böyle Yaratmış ve Ay Hadi İnşallah gibi kitaplarından esinlenerek çekildi.

>>> Evet Türk filmlerine ön yargım vardı ve bu ay o ön yargıları yıkmaya karar vermişim gibi duruyor tablo. Gülmek istiyorsanız izleyin, eğlenceli bir film. Sırf oyuncular içinde izlenebilir aslında..

5-) İncir Reçeli : Metin 30’lu yaşlarında hayatını TV’lere skeç yazarak kazanan bir adamdır. Yazdığı senaryoları reddedilen bir gün gittiği barda, hayatını tümüyle değiştiren Duygu’yla tanışır. Duygu ve Metin bir masala başlarlar ama sonu başından belli bir masaldır bu...

>>> Hikaye güzeldi fakat film çok boştu. Baş roldeki bayan oyuncunun, oyunculuğunu hiç bir zaman beğenmedimden de böyle bir hisse kapılmış olabilirim. Bazı sahnelerde saçmalıklar vardı, boş zamanlarınızda izleyebilirsiniz.

6-) Kıskanmak : Kıskanmak, 1930′larda Zonguldak’ta geçiyor. Film, çirkin olan Seniha’nın güzel yengesi Mükerrem’e karşı hissettiği kıskançlık duygusu üzerine kurulu. Filmde, bir adamın iki kadın arasındaki anlaşmazlık karşısında nasıl kalakaldığı da gözler önüne seriliyor.

>>> Yine işleniş bakımından eksik bulduğum bir film. Konu güzel, geçişler kötü. Görüntü çok karanlık.

Kızlar ben bu konuya yazmayı epeydir unutmuşum. Zaten bir ben değil hepiniz unuttunuz galiba :) Önce mart izlediklerimi hatırlayabildiğim kadarıyla yazacağım. Sonra da bu ayı yazmaya başlayacağım.

Mart
1- Şevkat Yerimdar

Klişe bir komediydi. Normalde bu tür filmlerden nefret ederim ama bir arkadaşım açtı. Öyle hatrına izledim. İkincisi çıkmış mı çıkacak mıymış emin değilim ama izlemem sanmıyorum.

2- Hayat Güzeldir
Bu filmi nasıl olmuş da bunca zamandır izlememişim hayret ettim doğrusu. Nazi toplama kampına götürülen yahudi bir ailenin dramını anlatıyor. Bir babanın oğluna tüm bunları oyunmuş gibi rol yapması... Hayatımın filmleri arasında yerini aldı.

3- Mucize
Mahsun Kırmızıgül'ün kendisini sevmem, samimiyeti de tartışılır. Fakat filmi ben beğendim. Bir Güneşi Gördüm değildi ama bu da epey dramatik bir hikayeydi.

4- Unutursam Fısılda
Mehmet Günsur hatrına izlediğim bir filmdi :) Konusu klişe değil. Konuyu işleyiş tarzını da sevdim filmin. İzlenebilir.

5- Karışık Kaset
Bomboş bir film bomboooş. Boşa geçirilmiş dakikalar... Zaman kaybı.

6- Yol
Yılmaz Güney'in en bilindik, döneminin yasaklı filmi. Tabii ki izlenmeli. Benim ikinci izleyişimdi bu. İlkini izlediğimde
yaşım küçüktü pek anlamamıştım. Bu sefer izlediğimde taşlar yerine oturdu.

7- V For Vendetta
İkinci kez izlediğim bir film daha. Üniversitenin hazırlık sınıfındayken sınıfta sırf ingilizce olarak izlemiştik bu filmi. O zaman az çok anlamış, sevmiştim. Şimdi bir kere daha izlemeye değer dedim. Muhteşem ya, başyapıt bence.

8- Hadi İnşallah
Güldürmedi.

9- Kader
Meshur Zeki Demirkubuz filmi. Kült bir film olmasi beni biraz yordu. Olaylar cok yavas akti. Sanatsal nitelikte diye katlandim. Tirajlari cok guzeldi. Haluk bilginere bayildim.

Aklima gelenler bunlar mart ayindan.

Son düzenleme:
Nisan

1- Her seyin Teorisi

Stephen Hawkingin biyografisi niteliginde bir film, mucize dolu bir yasam oykusu...

2- Kızım Olmadan Asla
Amerikali bir kadin. Iranli bir adam. Guzeller guzeli Mohtab. Tahranda zorla esir alinan kadinin kiziyla birlikte amerikaya kacis oykusu.

3- Son Umut
Buyuk beklentilerle izledim. Hayal kirikligiydi benim icin.

Son düzenleme:
Nisan / 2015

1-) Kelebeğin Rüyası : Film, şairlerin altın çağı olan yıllarda, İkinci Dünya Savaşı’nın gölgesinde adım adım gelişen bir aşkı anlatıyor.

>>> Film hakkında ne yazacağımı bilemedim. İyi ki izledim. Güzel bir hikayesi var. Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat´ın oyunculukları ise harika. Dramatik....

4- American History X
5- Whiplash

8- Atesin Dustugu Yer
Konusu siradan bir Turk filmi. Konu epey dramatik ama islenisini begenmedim.
9- Rosewater (Gülsuyu)
Maziar Baharinin basina gelen haksiz hucre gunlerini anlatan biyografi dram turunde Abd yapimi bir film. Haluk bilginerin de bu filmde yer almasi hos bir surpriz :) su an vizyonda. Gidin izleyin pisman etmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…