Sinema Günlüğümüz

1 Kasım - 30 Kasım 2014
1. NancyFrancis......................14
2. sedulu..................................8
3. Kedi83.................................6
4. PrensesPeri..........................6
5. raptiye.................................6

6. kissnookums........................5
7. TracyFlick............................4
8. zeytinyaglıpırasa..................2
9. Nihil....................................1

1 Aralık - 31 Aralık 2014
1.
smeagol................................
2. sedulu.................................
3. jooker...................................
4. TracyFlick............................
5. NancyFrancis......................5
6. kissnookums.......................
7. Kedi83................................
8. zeytinyaglıpırasa.................
9. ssddaybala..........................
10. kardelenguzelli.....................
11. DatluCan..............................
12. PrensesPeri.........................
13. Nihil....................................
14. macellan...............................
15. raptiye.................................
16. drioli..................................1

6- Hükümet Kadın 2
Keyifli bir filmdi. Ama ben ilkini daha cok begenmistim.

7- Wadjda (Vecide)
suudi Arabistani anlatiyor. Kizlarin bisikleye binmesi yasak. Kucuk Vecidenin bunun icin verdigi mucadeleyi anlatan bir film.

NancyFrancis : 7

hobbit
beş ordunun savaşı

filmi çok beğendim ve bitmesine üzüldüm

Of of çok güzeldi. Film bittiğinde salondan çıkamadım uzun süre. Büyüsü, etkisi hala üzerimde. :KK61: Özellikle Martin Freeman'ın oyunculuğu, hele ki sonlara doğru, Bard'ın Smaug'la olan sahneleri, Thorin'in dönüşümü, cüce ordusu filan efsaneydi.
Kitaba sadık kalınmayan bazı noktalarda Peter abiye içerledim (alışkanlık haline getirmiş her Tolkien hastası gibi :KK53: ) ama nihayetinde karşımızda Orta Dünya var, tabi ki ağzım bir karış açık, bir ağlayıp, bir coşarak izledim.
Hayatımın sonuna dek tekrar tekrar izleyeceğim filmlere bir seri daha ekledi.
Umarım yönetmen tayfası, Tolkien'in dünyasından daha çok faydalanır da, biz de nasibimizi alırız.

Of of çok güzeldi. Film bittiğinde salondan çıkamadım uzun süre. Büyüsü, etkisi hala üzerimde. :KK61: Özellikle Martin Freeman'ın oyunculuğu, hele ki sonlara doğru, Bard'ın Smaug'la olan sahneleri, Thorin'in dönüşümü, cüce ordusu filan efsaneydi.
Kitaba sadık kalınmayan bazı noktalarda Peter abiye içerledim (alışkanlık haline getirmiş her Tolkien hastası gibi :KK53: ) ama nihayetinde karşımızda Orta Dünya var, tabi ki ağzım bir karış açık, bir ağlayıp, bir coşarak izledim.
Hayatımın sonuna dek tekrar tekrar izleyeceğim filmlere bir seri daha ekledi.
Umarım yönetmen tayfası, Tolkien'in dünyasından daha çok faydalanır da, biz de nasibimizi alırız.

filmin 40 dksı filan kesilmiş
daha sonra gösterime girecekmiş diyolar
ki bana da kısa geldi film izlerken
sanırım o yüzden bazı sahneler kopuk gibiydi

yüzüklerin efendisinin bi kitabını okumuştum ve çok ağırdı
yani bu tarz kitapları filme aktarabilmesi bile büyük başarı
o yüzden bazı eksikleri görmezden gelebilirim kendi adıma :KK48:

umarım bu türde daha fazla film çekerler gerçekten sinemaya gitmeye değiyo

filmin 40 dksı filan kesilmiş
daha sonra gösterime girecekmiş diyolar
ki bana da kısa geldi film izlerken
sanırım o yüzden bazı sahneler kopuk gibiydi

yüzüklerin efendisinin bi kitabını okumuştum ve çok ağırdı
yani bu tarz kitapları filme aktarabilmesi bile büyük başarı
o yüzden bazı eksikleri görmezden gelebilirim kendi adıma :KK48:

umarım bu türde daha fazla film çekerler gerçekten sinemaya gitmeye değiyo
Evet, kesilmiş sahneleri biz de fark ettik eşimle. O kadar fark edilir kesmişler ki, resmen filmde atlama var gibiydi.
Tolkien'in kitapları bir bütünün parçası gibi. İlk okumalar ağır gelebilir o yüzden, doğaldır. Diğer kitaplara geçtikçe, taşlar yerine oturuyor gibi hissediyorsunuz. :) Filmin gazıyla tekrar deneyin bence.
Bu arada ilk iki filmde de çok fazla kesilmiş sahne var. Extended versiyonlarını izleyince anlıyorsunuz. Mesela 2'de Gandalf, Thorin'in babasıyla karşılaşıyor, cücelerin örümceklere yakalandıkları ormanda uzun sahneler var, Gandalf'ın Beorn'la konuşmaları var. Daha neler neler... Tabi 3.'nün extended'ı ne zaman çıkar, kim bilir? Bekle dur şimdi.

ARALIK

1- Açlık Oyunları

2- Sol Ayağım
Christy Brown, beyin felçli olarak dünyaya gelir ve hiçbir zaman hareketlerini kontrol altında tutamaz. Ayrıca tüm yaşamı tekerlekli sandalyede geçer. Bir gün sol ayağının bu felçten etkilenmediğini keşfeder ve onunla hayata bambaşka bir biçimde tutunur. Bu onun için bir şanstır. Üzerinde çalışmaya başlar ve bu yolla kendi ruhunda saklı yeteneği açığa çıkartır. Sadece sol ayağını kullanarak yazdığı romanlar ve şiirler, onun İrlanda edebiyatının saygın isimleri arasına girmesini sağlar.

kedi83…..2

9- Aşka Yükseliş
Uzun zamandır izlemek istediğim tarzda bir romantik filmdi. Konu gayet sıradan. Uçlarda yaşayan bir genç olan Hugo ile makul yaşayan Babi'nin birbirlerine aşık olmaları ve zamanla birbirlerine dönüşmelerini konu alan bir film. Ama sonu ''ee bu mu yani?'' dedirtti. Meğer devam filmi varmış. Onu da en kısa zamanda izleyeceğim.

NancyFrancis : 9

1. Tokyo Godfathers;

Çöplükten topladıkları ile karınlarını doyuran, ihiyaclarını gideren bir kaçak, bir travesti, bir de eski bisikletçi yılbası gecesi çöpte bir bebek bulur. Bu üç kafadarın bebeğin annesini bulma maceraları herbirini kendi gecmisine götürecektir.
Eglenceli, yüksek puanlı, japon yapım bir animasyon.

drioli:::::::::::::::::::1

2. Quills; Sadizm üzerine yazan Sade'nin hayatını anlatıyor. Kate Winslet izleme sebebimdi.

3. The returned; Dünyayı kasıp kavuran bir salgınla insanlar ölmektedir, ölen kişilerden elde edilen protein sayesinde salgın kontrol altına alınmıstır. Ancak virüs bulasan kişiler bu proteini ömür boyu vücutlarına enjekte etmek zorundadır. Stoklar da tükenmek üzeredir. Sentetik protein arastırması yapılmaktadır. Ask ve korku içerikli.

10- Aşka Yükseliş 2
Dün ilkini izlediğim filmin devam filmi. İlki kadar güzeldi ama altyazılısının düzgününü bir türlü bulamadığım ikincisinin. Dublajlı izledim. O yüzden altyazılı kadar keyif alamadım. Ama birincisini izleyen ikinciyi de izlemeli diye düşünüyorum.

NancyFrancis : 10

10- Aşka Yükseliş 2
Dün ilkini izlediğim filmin devam filmi. İlki kadar güzeldi ama altyazılısının düzgününü bir türlü bulamadığım ikincisinin. Dublajlı izledim. O yüzden altyazılı kadar keyif alamadım. Ama birincisini izleyen ikinciyi de izlemeli diye düşünüyorum.

NancyFrancis : 10

Filmi merak ettim, cok övmüşsün. The pillow book diye bir film izleyecegim simdi bulabilirsem, bir sonrakine buna bakarım belki.

X