Sinema Günlüğümüz

8- Lucy

Fragmandan havalı gözüken ama izleyince öyle olmayan bir film. Ana konu güzel fakat işleyiş olmamış çok boşluklar ve sorular var. Havada kalıyor hepsi.

Sedulu: 8

12- Cairo 678
Mısır sinemasından izlediğim ilk filmdi. Cinsel istismara uğrayan, hayatın her alanında ezilip hor görülen kadınların haklı mücadelesini anlatan harika bir filmdi.

NancyFrancis : 12

13- Tersine Dünya
Erkeklerin kadın, kadınların erkek gibi olduğu bir dünya düşünelim. Hayatın her alanında rolleri değiştiklerini... Bu filmde öyle bir şey işte. 93 yılında yapılmış. Demet Akbağ, Cem Davran gibi isimler oynuyor. Keyifle izledim.

NancyFrancis : 13

Predestination' u izledim az önce. Kafa karıştıran, bilimkurgu tarzı zamanda yolculukla ilgili bir film. Senaryo ilginç ama mantık eksikliği var. Çok şaşırtan sahneler var ama ben sonunu tahmin ettim fazla hayal gücü patlaması da iyi değil dedim.

1 Kasım - 30 Kasım 2014
1. smeagol................................
2. sedulu.................................8
3. jooker...................................
4. TracyFlick............................4
5. NancyFrancis......................13
6. kissnookums.......................5
7. Kedi83................................4
8. zeytinyaglıpırasa.................2
9. ssddaybala..........................
10. kardelenguzelli.....................
11. DatluCan..............................
12. PrensesPeri.........................4
13. Nihil....................................1
14. macellan...............................
15. raptiye.................................4

KASIM
1- Sokak Dansı 5 - 10/10
2- Sezgi - 6/10
3- Mandıra Filozofu 10/10
4- Recep İvedik 4 - 6/10
5- Son Moda Aşk
6- Yağmur Adam 10/10

kedi83…..6

merhaba kızlar :KK49::KK49:

kasım ayının izlenenleri

1) incir reçeli - 2

bu filmi sevmedim ben.1 deki tadı bulamadım.adam yine ne yapacagına karar vermiyor.tüm film boyunca içen bir adam ve karıncaları seyrettik.

2) unutursam fısılda

bu filmi çok sevdim sonunda bayada ağladım :KK61: nereden nereye sorusunu sorduruyor?ben ne olacagım tereddütüne düştüm.

3) birleşen gönüller

bu filmide sevmedim.saçma kısımları vardı.ayrı düşen karı kocanın km lerce uzaktan aynı trenin aynı vagonunda birleşmesi sonra ayrılması sonra istanbulda tekrar birleşmesi gibi.bu filmde sevmediklerim arasına girdi.

4- deliha

5-yakut kırmızı

bu ara okudugum serinin filmi çekilmiş.kitap yorumlarına bakarken görüp izledim ama her kitaptan uyarlama gibi bu filmde olmamış.gereksiz ayrıntılar var.değiştirmişler bazı yerlerini.kitabı elimden bırakamadım film sıkıcı olmuş

6-açlık oyunları

olumsuz yorumlar almıştım gitmeden sıkıcı çok sıkıldık film akmadı sanki vs.ama ben sıkılmadım.güzeldi bence begendim

PrensesPeri:6

14- Güneşi Gördüm
Bu filmi izlemek için çok geç kalmışım ya kendime çok kızıyorum şu anda. Türk yapımı en iyi filmlerden biri. Ya hatta en iyi film bence. İzlemediyseniz benim gibi gecikmeyin sakın. Harika oyunculuk, felaket bir dram. Üstelik gerçek hayat...

NancyFrancis : 14

4. Jessabelle

Genç bir kadın kötü bir kaza sonrası bacaklarını kaybeden babasına bakmak için Lousiana'daki evlerine döner. Burada oldukça kızgın bir hayalet olan yıllar önce ölmüş annesiyle oldukça korkutucu bir bağ kurar.

Yine bir korku filmi. Gayet gerilimli fakat sonu oldukça saçma biten bir film.

5. Arınma Gecesi

Suçun kol gezdiği ve hapishanelerin dolup taştığı Amerika'da hükümet, her yıl cinayet de dahil her türlü suç eyleminin yasal olmasına 12 saatliğine izin vermektedir. Polis aranamaz. Hastaneler yardıma ara verir. Halkın, kendisini ceza yoluyla düzene koyduğu bir gecedir.

6.Arınma Gecesi : Anarşi

Bir geceliğine her türlü şiddetin serbest olduğu Arınma gününde, 5 insanın yolu Los Angeles sokaklarında kesişir.

Bence bu filmlerin senaryosu benim diyen korku filmlerinden daha korkunç. Boyle bir dusunceyi aklım almıyor.

Aralık Ayı:
1- Paramparça Aşklar ve Köpekler (Amores Perros)

Meksika yapımı bir dram-gerilim filmi. Filmin orijinal adının Türkçe'ye bu şekilde çevrilmiş olması çok komik bence. Meksika'nın Pulp Fiction'ı da deniliyormuş. Imdbsi 8.1 olan bir filmdi sanırım. Öyle yüksek diye izlemek istemiştim ama biraz hayal kırıklığı yaşadım. Bir kere film çok ağır ilerliyor. Maksimum 1,5 saatte yapılabilecek filmi ağır ağır işleyerek 2,5 saatten fazla süren bir film haline getirmişler. Film de üç farklı hayat hikayesinin kesişmesi anlatılıyor. Sonu böyle bitmemeliydi dedirtti. Çünkü resmen konu yarım kaldı. Sonunda ne olduğu ile ilgili bir şeyler gösterilebilirdi. Konu güzel ama film akıcı değildi bence.

NancyFrancis : 1

1. Tokyo Godfathers;

Çöplükten topladıkları ile karınlarını doyuran, ihiyaclarını gideren bir kaçak, bir travesti, bir de eski bisikletçi yılbası gecesi çöpte bir bebek bulur. Bu üç kafadarın bebeğin annesini bulma maceraları herbirini kendi gecmisine götürecektir.
Eglenceli, yüksek puanlı, japon yapım bir animasyon.

drioli:::::::::::::::::::1

Son düzenleme:
2- Onur Savaşı (Jagten)
Danimarka sinemasından farklı bulduğum bir drama filmiydi. Başrolde Mads Mikkelsen oynuyor. Harika bir oyunculuk sergilemiş. Çocuk oyuncunun da oyunculuğu harika idi. Ben filmi çok beğendim. Tavsiye ediyorum.

NancyFrancis : 2

merhaba kızlar :KK49::KK49:

kasım ayının izlenenleri

1) incir reçeli - 2

bu filmi sevmedim ben.1 deki tadı bulamadım.adam yine ne yapacagına karar vermiyor.tüm film boyunca içen bir adam ve karıncaları seyrettik.

2) unutursam fısılda

bu filmi çok sevdim sonunda bayada ağladım :KK61: nereden nereye sorusunu sorduruyor?ben ne olacagım tereddütüne düştüm.

3) birleşen gönüller

bu filmide sevmedim.saçma kısımları vardı.ayrı düşen karı kocanın km lerce uzaktan aynı trenin aynı vagonunda birleşmesi sonra ayrılması sonra istanbulda tekrar birleşmesi gibi.bu filmde sevmediklerim arasına girdi.

4- deliha

5-yakut kırmızı

bu ara okudugum serinin filmi çekilmiş.kitap yorumlarına bakarken görüp izledim ama her kitaptan uyarlama gibi bu filmde olmamış.gereksiz ayrıntılar var.değiştirmişler bazı yerlerini.kitabı elimden bırakamadım film sıkıcı olmuş

6-açlık oyunları

olumsuz yorumlar almıştım gitmeden sıkıcı çok sıkıldık film akmadı sanki vs.ama ben sıkılmadım.güzeldi bence begendim

PrensesPeri:6
Ben de önceki bölümlerinde ki kadar zevkle izleyemedim, 2 bölümde oynayacak film ondan galiba.

3- Yağmur Adam (Rain Man)
Bu film hakkında ne kadar güzel şey söylesem az. Dustin Hoffman'ın harika oyunculuğunu, Tom Cruise'un yakışıklılığını, filmin müziklerini sayfa sayfa övebilirim. Bu filmi küçükken izlemiştim. Şimdi tekrar izledim. Mü kem mel.

NancyFrancis : 3

4- Soraya'yı Taşlamak -Süreyya'nın Recm Edilişi- (The Stoning of Soroya)
Iran’da yaşanmış gerçek bir olayın anlatısıdır. Soraya adındaki genç kadın kocası tarafından artık istenmemektedir. Kocasının niyeti küçücük yaşta bir kızla evlenmektir fakat Soraya buna yanaşmaz ve başına gelen her şeye katlanır. Kocası köyün ileri gelenleriyle birlikte Sorayayı recm ile cezalandırır. Kendi oğullarının ve babasına bile taş attırılıp kan revan içinde öldürülen genç bir kadının öyküsü bu. Tamamen gerçek ve recm hala dünyanın bazı müslüman ülkelerinde uygulanan bir ''cezalandırma'' yöntemi. Ne acı şey ki kadınlar ''allah'' adına öldürülüyor, öldürülmese de zaten insan olarak sayılmıyorlar. Yüreğiniz dayanabilecekse bu filmi izleyin. Özellikle şeriatı isteyenler izlerse çok iyi olur.

NancyFrancis : 4

5- Yeryüzündeki Son Aşk
Bir bilim kurgu filmi fakat romantizm de içeriyor. Filmin adı başka olmalıydı bana kalırsa. Başrolde Eva Green var. Bu kadına hayranım. Onun dışında filmin konusu baya ilginç. Zamanla duyularını ve duygularını kaybeden insanları konu alıyor. Bir hastalık gibi. İzlenebilir, fena değil.

NancyFrancis : 5

X