Mart / 2015
1-) Benim Dünyam : 8 yaşına kadar hayatla ilgili hiçbir şey bilmeden yaşayan Ela ile aynı durumdaki ablasını trajik bir biçimde yitirdikten sonra hayatını engellilere adayan Mahir Hoca'nın yollarının kesişmesiyle siyahtan beyaza giden bu yolculuğunda sadece bir kelimeye yer yoktur.
>>> Herkesin alfabesi a ,b,c,d,e ile başlarken senin alfaben B,L,A,C,K ile başlıyor, bunu bilmen lazım” diye başlayan, bir hint/amerikan yapımı olan Black filminden uyarlama bir film. Gerçekten iyi uyarlamışlar. Sahneler ve senaryo birebir aynı işlenmiş. Açıkçası Benim Dünyamı izlerken sıkıldım, çünkü Black filmini o kadar çok izledim ve sahneleri o kadar aklımdaki, uyarlamasına tahammül edemedim. Zaten büyük önyargılarım vardı filme karşı.
2-) Unutursam Fısılda : Tarık ile kurduğu hayallerinin peşinden İstanbul’a giden genç kasabalı Ayperi’nin şöhret yıllarını, hayalleri için ayrıldığı kasabaya uzun yıllar sonra dönüşünü ve geçmişiyle hesaplaşmasını konu alıyor.
>>> Filmin konusunu bilmeden ön yargılı yaklaştım, izlememek için hep bahane buldum. Fakat şimdi neden geç izlediğim diye kendime kızıyorum.. Filmde beni etkileyenden biride müziklerdi, çok güzeldi. Sırf müzikleri için tekrar izleyebilirim.
3-) Mucize : Filmde, fakirliğin hüküm sürdüğü yıllarda, okumayı bekleyen yüzbinlerce çocuğun ve öğretmenlerin hikayesi anlatılıyor. 1960’lı yıllarda darbe döneminde geçen film, Egeli bir öğretmenin (Talat Bulut’un) Anadolu'nun ücra bir köşesine sürgüne gidişini anlatıyor.
>>> Yine önyargı ile geç izlediğim kendime kızdığım bir film. Mahsun Kırmızıgül sinemada daha başarılı olacak bana göre. Filmin konusu gerçekten bir mucize, sonunda keşke hep böyle mucizeler olsa diyor insan. Engelli olan Aziz için kız istenilen sahne çok etkileyiciydi. Ve tabi ki "Karıma aşık oldum." cümlesi. Dramatik ve eğlenceliydi.
4-) Hadi İnşallah : İnternet fenomeni Pucca'nın Küçük Aptalın Büyük Dünyası, Allah Beni Böyle Yaratmış ve Ay Hadi İnşallah gibi kitaplarından esinlenerek çekildi.
>>> Evet Türk filmlerine ön yargım vardı ve bu ay o ön yargıları yıkmaya karar vermişim gibi duruyor tablo. Gülmek istiyorsanız izleyin, eğlenceli bir film. Sırf oyuncular içinde izlenebilir aslında..
5-) İncir Reçeli : Metin 30’lu yaşlarında hayatını TV’lere skeç yazarak kazanan bir adamdır. Yazdığı senaryoları reddedilen bir gün gittiği barda, hayatını tümüyle değiştiren Duygu’yla tanışır. Duygu ve Metin bir masala başlarlar ama sonu başından belli bir masaldır bu...
>>> Hikaye güzeldi fakat film çok boştu. Baş roldeki bayan oyuncunun, oyunculuğunu hiç bir zaman beğenmedimden de böyle bir hisse kapılmış olabilirim. Bazı sahnelerde saçmalıklar vardı, boş zamanlarınızda izleyebilirsiniz.
6-) Kıskanmak : Kıskanmak, 1930′larda Zonguldak’ta geçiyor. Film, çirkin olan Seniha’nın güzel yengesi Mükerrem’e karşı hissettiği kıskançlık duygusu üzerine kurulu. Filmde, bir adamın iki kadın arasındaki anlaşmazlık karşısında nasıl kalakaldığı da gözler önüne seriliyor.
>>> Yine işleniş bakımından eksik bulduğum bir film. Konu güzel, geçişler kötü. Görüntü çok karanlık.