Sinema Günlüğümüz

guvastanema canım ne güzel böyle bi etkileşim birde erkeler bizim iyi yönlerimizden etkilenseler ne iyi olur. filmkonusunda evet etkileniyoda kitap konusu ayyy ancak oğlumuza geceleri okuduğu bir kaç sayfa olsun buda bi şey masal dağarcığını genişletiyo

neyse kızlar ben kaçar yarın sabah uğrarım artık birazdan misafirlerim gelecek hoş yabancı değiller sizde görmüşsünüz mutlaka KK tayfası bende olucak bu gün. siteden tanıştığımız bir gurup beni özleyin anacııığııımmm bayyyy

Revolucion şanslı ki çevresindeki insanların desteği ile hedefleri doğrultusunda adımlar atabilmiş bir de köstek olanlar var ki o konuya hiç girmeyelim çıkamayız Senin sinema hakkındaki kaygını ya da geç kalmışlık hissini diyelim ben de kitap konusunda yaşıyordum, felsefe mezunuyum, o kadar uçsuz bucaksız ki dünyası arasında kayboluyorum, okunacak me*tinler bitmiyor, me-tinlerin orjinal dilinde okunmadığında çeviriler asla yeterli gelmiyor, sürekli aslında şimdiye dek hiçbir şey okumadığımı hissediyorum doğru düzgün ama bence olaya yanlış yerden bakıyoruz. Sen sinemayı ciddiye alıyorsun, filmleri izlerken eleştirel yaklaşıyorsun, farkında olmadan kendi beğenilerini ortaya çıkarıyorsun zira çoğu insan öylesine film izler, hobi olarak, seçmeden, ne gelirse karşısına... Sadece seçiyor oluşun bile seni bir adım öteye taşıyor bence. Cemil Meriç'in çok güzel bir sözü vardır: " İnsan maruz kalmaz, seçer." der. Bu söz çok farklı bir bağlamda söylenmiş olsa da senin bilinçli olarak izlediklerin, okudukların sana hayat görüşü de kazandırıyor ve hayatının her köşesine sirayet ediyor. Umarım ki hayallerini gerçekleştirirsin, film çekersin, biz de filmlerini izleriz fakat olmadı diyelim bir kaybın olur mu? Yine kendini gerçekleştireceksin, çevrendekilere hayat görüşünle belki ufuk açacaksın ve bence en önemlisi anne olduğunda çocuğuna verecek birşeylerin olacak, entelektüel birikimi olan bir annesi olacak az şey mi:)

Sİnema konusu da epey dağıldı Konuyu toparlamak adına sessiz filme merakınız varsa ve Zindan Adası filmini de beğendiyseniz - bana bu filmi çağrıştırmıştı- size Das Kabinett des Doktor Caligari filmini öneririm. Alman dışavurumcu sinemanın başyapıtıdır, o yıllarda böyle bir film çekildiğine hayret edeceksiniz=)))

Son düzenleme:
Doktor Caligari.. dün bu filmi indirmeye başladım desem ne zamandır aklımda olan, izlemediğim bir film daha..
hep klasiklerden gidiyoruz benim de size yenilerden bi tavsiyem olacak Ashes and Snow 7 kez izlediğim, hayatımın belli dönemlerinde izlemeye devam edeceğim, beni inanılmaz etkileyen bir film.
Sinema filmi değil de belgesel film olarak değerlendirilebilir ama öyle de değil:) Her bir karesi muhteşem bir fotoğraf. İnsanın doğaya hükmetmeden yaşadığı bir dünya hayal edin, Ashes and Snow odur. Kareler tamamen gerçek, bazı sahnelerdeki yavaşlatma ve hızlandırma dışında hiçbir digital müdahale yok. Ayinin içindesiniz bu filmi izlerken, arınıp insan olduğunuz hatırlıyorsunuz. Belki herkesi beni etkilediği gibi etkilemez ama bu film benim için çok değerli. Böyle abartmayı da hiç sevmem ama izleyince bana hak vereceğinizi düşünüyorum hepimiz fotoğrafla az çok ilgiliyiz çünkü.
Yönetmeni Gregory Colbert çekimlerini 10 yılda tamamlamış.

Son düzenleme:
atlantis doğru bir gözlem gerçektende benim çevremdekiler hep destekleyicilerim olmuştur bu konuda çok şanslıyım ve sana bir konuda da katılmadan edemiycem entellektüel annelik şimdi belki farkında değilsiniz ama ileride anlıcaksınız insana çok şey katıyor bu durumlar en başta çocuğa kaç yaşında olursa olsun birey olarak bakabiliyorsunuz ki buda en önemli şey. bu arada verdiğiniz isimlerde filmlere yarın sabah göz atıcam.

ben bu sabah biraz tembellik ettim. yorgundum baya. dün 7 tane beişimiz beraberdi de. cevaplama için konu cevapla butonunu kullanabilirsiniz kızlar bi süre böyle kalıcakmış

Merhaba kızlar :)

Giremedim bir iki gündür işlerden dolayı okudum ama yazamadım.
Bugün de berbat bir hava var işe zor attım kendimi.
Aman olduğunuz yerden kıpırdamayın derim. Sırılsıklam oldum gelene kadar.

Dün gece babamın isteği üzerine Av Mevsimine tekrar gittik :)
İkinci izlememe rağman yine büyük bir keyifle izledim.

Yarında Turist'i izlemeye gidiyorum. Bakalım Depp ve Jolie ne yapmışlar.
Hiç yakıştıramadım ikisini ama merak ediyorum.

23 Kasım – 23 Aralık 2010

Sinema Günlüğü Katılımcısı - İzlediği Film Sayısı

1. guvastanema ......12......
  2. Revolucion .........9......
  3. PrensesPeri ........4.......
  4. atlantis .............14.......
  5. deren1907 .........1.......
  6. MKT .................1.......
  7. Liv ...................5........
  8. Duygu.C ............3.........
  9. Liza ..................4.........

ben de yeğenden dolayı hiçbir şey izleyemiyorum, üç kişiyi gecenin 3'üne kadar ayakta tutuyo sıpa

ub gün benimde tembellik günümdü ama şu anda akıl oyunlarını indiriyorum. bu Nolan sarıcak galiba beni.

İlk günden beri takip ediyorum sizi , bu aralar sinema dışında evde film izleyemez olduğumdan katılamadım , kendimi kötü hissettim . Aslında çok sıkı bir sinema takipçisiyimdir.
neyse benide alın aranıza diyorum :)

bu ay izlediğim filmler şöyle :)

"Rosso come il cielo : Oldukça etkileyici gerçek bir yaşam öyküsü, fazla bilinmeyen gizli hazinelerden diyebilirim .

Be Kind Rewind : Klasik amerikan komedisi. Vasat.

Whale Rider : Masalsı ve ilk dakikadan itibaren sizi farklı diyarlara götürecek film .

Gwoemul : Mükemmel bir keşif olarak gördüğüm güney kore sinemasının farklı örneklerinden. Yıllardır ABD yapımı 'yaratık' filmlerinden farklı olarak size yaşanmışlık hissi verecek , yer yer güldürüp hüzünlendirecek bir film. tavsiye ederim .

Vay Arkadaş: Manik, Tik, Dildo :
Eksik senaryo ile olmamış film. Sadece bir karakterin sırtladığı belki Demet Evgarın hatrına izlenebilir.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 : Sıkı bir Harry Potter takipçisi olarak , serinin en iyi filmi diyebilirim :)

The Collector :
Vasatında altında.

Bacheha-Ye aseman : Çok iyi filmlere söyleyecek şeyler bulamıyorum . Başucu filmlerimden oldu , mutlaka tavsiye ederim.

Prensesin uykusu :
Çağan Irmak'ın yaptığı işleri severek takip ederim, bu filmde beklentilerimi karşıladı . Tekrar tekrar izlenesi bir film

Av Mevsimi : Bu filmi izlemek yerine herhangi bir polisiye dizisinin bir bölümünü izlemek yeterli , sinemaya gitmeye gerek yok. Zayıf senaryosuyla hiç sevemedim.

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader : Serinin en zayıf filmi , daha çok çocuklara yönelmiş hele ki 3D gözlüklerle hiç mi hiç izlemenizi tavsiye etmem

Memlekette Demokrasi Var : Sinemada izleyecek film olmadığından pek bir şey beklemeden girdiğim, yarısında tahammül edemeyip bıraktığım film.
"

prensesin uykusuyum : 12

Son düzenleme:

1. guvastanema ............12......
  2. Revolucion ................9......
  3. PrensesPeri ................4.......
  4. atlantis ....................14.......
  5. deren1907 .................1.......
  6. MKT ..........................1.......
  7. Liv ............................5........
  8. Duygu.C .....................3.........
  9. Liza ...........................4.........
  10. prensesin.uykusuyum ...12.........

vauvvv sıkı bir giriş yaptın prensesin.uykusuyum.. hoşgeldin aramıza. çok sevindimm.. şimdi bu film izlememiş halin mi. korktum valla:)

Son düzenleme:
prensesin uykusu hoşgeldin canım. hakikaten korkuttun hepimizi :))
duygucum filmi indirdim ama anca gece yada yarın sabah izleyebilicem.olumlu yorum aldığımada sevindim çok merak ediyorum gerçekten. birde sırada
Tuhaf Günler ve Sil baştan var onlarıda indiricem çok methini duydum. eski filmlermiş ama bu aralar belleğe taktım :))))

Sil Baştan dediğin "Eternal Sunshine Of The Spotless Mind" mı? Eğer oysa çook güzel bir filmdi, 2-3 kere izlemiştim, her seferinde aynı tadı alarak.

Nefis bir film gerçekten anlatılmaz izlemen gerek.
Ben de eski filmleri 1970-1980 lerin filmlerini izlemeyi çok severim.
Arşivimde 1970 lerden başlar. İzlediğinde yorumlarını merak ediyorum doğrusu :)

hoşbuldummmmm
daha vaktim olsa günde 5 - 6 film izlerim ben :)

az önce" New York, I Love You " filmini izledim.
İçinde güzel hikayeler barındırıyor, birbirleriyle pek bağlantısı olmayan "paris je t'aime" tadında bir film. Tek kusuru ayrı hikayeler anlatan her film gibi , akıcı bir şekilde izleyememek . Boş vaktiniz olduğunda naif zaman geçirmek için tercih edilebilir.

prensesin uykusuyum : 13

Son düzenleme:

1. guvastanema ............12......
  2. Revolucion ................9......
  3. PrensesPeri ................4.......
  4. atlantis ....................14.......
  5. deren1907 .................1.......
  6. MKT ..........................1.......
  7. Liv ............................5........
  8. Duygu.C .....................3.........
  9. Liza ...........................4.........
  10. prensesin.uykusuyum ...13.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…