ay çatladım :) devam filminin adı nedir kuzum? hemen edineyim.
bu arada şu secret furyasını topikte ben patlattığım için sorumlu hissediyorum kendimi. korkacak bi şey yok arkadaşlar. bu filmden korkacağınıza mc donalds reklamlarından falan korkun :) içinde subliminal mesajlar var. çok izlemeyin, hepiniz şişersiniz :)
dediğim gibi secretın konusu kendini sevmekle, sahip olduğumuz güzel şeyler için şükran duymakla, olumlu düşünerek daha iyi bir hayat sürmeyle alakalı.
ama bizler dış güçlerin oyunu olabilir, kesin bunun altında bir örgüt var vari söylemlerle büyüdük, her zaman hiçbir şey göründüğü gibi değildi, bu psikolojiyle büyüdük ve büyütmeye de devam ediyoruz. her şeyden korkmamız, her taşın altında bir zararlı mantar bulmayı ummamız da çok normal. senin suçun değil elbet
lisanstaki ilk edebiyat eleştirisi dersimde hocamız koskoca prof bize açın defterlerinizi silinmeyen kalemle dediklerimi yazın demişti
anam dedik korktuk biz de, yoksa üniversitede de mi dikte yaptıracaklar ?
bir yazılı metni, eseri, kaynağı eleştirmeden önce yapılacaklar 1. ilk önce o eseri okuyun
2. o eserin varyasyonlarını okuyun ve tamamını tarayın
3. kapsamlı bilmeden, yeterli öğrenmeden fikir sahibi olmayın..
birinci maddeye yıldız koydurmuştu :)) endişeyi ortaya atan arkadaş için yazmadım bunları, o belirtmişti bütün kaynakları tarayıp, kökenine inip de bu tespitte bulunduğunu. hiç okumadan sadece çevreden duyumlarla telaşlanan kişiler için yazdım. kitapevlerinde dolanırken elime bir kitabı aldım inceliyorum, yeni çıkmış, sayfalarını çevirdim, ilkesi, içeriği aynı olmakla birlikte farklı yollardan nasıl sonuca gelineceği anlatılıyor (pazarlamada kişisel gelişim ve zaman yönetimi konulu) yanımdaki arkadaş bu tür kitapların saçmalığından dem vurmaya başladı. şöyle bir yüzüne baktığımda çevresinden ezberlediklerini anlattığını anlamakla beraber yine de sordum yargısız infaz yapmayayım dedim.
- kaç tanesini okuyup da bu sonuca vardın ??
- hiç okumadım ki, kitapçıları dolanırken işte şöyle bir göz gezdirmiştim, hem herkes bilir bunların boş işler olduğunu, dedi..
yani okumadan, sırf çevreden telkinlerle fikir sahibi olmayı yeğlemiş, bu kadarlık bilgiyle araştırmayla ahkam kesmeye başlamıştı. bunu yapan da doktoraya hazırlanan muhtemelen üniversitede hoca olacak bir kişi.
secret kitabına gelecek olursam, sen bahsedince okumadığım aklıma geldi, gözümden kaçmıştı, bu kadar popüler olup da, tüm dünyanın okuduğu ve yorum yaptığı bir kitabı benim de incelemem gerekir dedim, sırf meraktan sipariş listeme ekledim, listeyi gören bir yakınım ıyyy secret kitabını neden ekledin dedi hemen, neden okudun mu nasıl ?? sorularını sıralayınca yok okumadım dedi :)) neden ıyy dedin diyorum ne bileyim herkes bunlar hakkında ileri geri konuşuyor zararlı bir kitap olsa gerek dedi :)) ben okuduktan sonra sana da veririm okursun birlikte karar veririz zararlı mı değil mi dedim, bir sonuca vardık
lafı uzattım, son bir örnek, arkadaşlarımdan biri İstanbul'da çıkan bir edebiyat dergisinde son sayfa kitap eleştirisi yapıyor. on küsür kitabı incelemiş hakkında yorumlar yazmış, bana samimi bir cevap vereceksin dedim. okudun mu bunların hepsini? yok okumadım :))) başından ortasından sonundan biraz biraz okuyup da yazdım hepsine vaktim yetmiyor dedi :)) işte buyrun..
okuyun, izleyin, başkalarının yorumlarından öte, kendi incelemelerinizden okuma ve izlemelerinizden sonra kendi kararlarınızı verin