- 20 Şubat 2010
- 32.896
- 6.247
- 448
- Konu Sahibi TracyFlick
-
- #2.021
gündüz başladım izlemeye ikinci ilkesinde ara verdim, birinci ilkesi yani şükretmek iyiydi hoştu, ne zamandır şükretmediğimi fark ettirdi bana, yararlı..
Hidden (Cache)
Caché (Hidden) (2005) - IMDb
Haneke'yi pek sevmem aslında, daha doğrusu sevmek için çabaladığım yönetmenler arasında. Bu filmi beğendim. Çok belli etmese de politik öğeler içeren bir film. Fransa'nın Cezayir sömürüsünden yıllar sonra ana karakterimizin bu olaya ve Cezayir'li eski hizmetkarlarının kimsesiz kalmış çocuğunun acısına nasıl fransız kaldığıyla ilgili bir film. Aranızda bu filmi izleyenler şimdi sen bu yorumu nerenden yaptın diyebilrler. Film, "aman efendim, şimdi bir aile var, bunlara sürekli, gizlice kayda alındıkları kasetler, ağzından kan fışkıran çocuk kartpostalları vs geliyor, film boyunca da bu haltı kimin yediği anlaşılmaya çalışılıyor" şeklinde başka türlü de anlatılabilirdi elbette. Ben toplumsal duyarsızlık ve unutkanlıkla bağdaştırmayı tercih ettim :)
Der Himmel über Berlin
Wings of Desire (1987) - IMDb
City of Angels'i izlemedim. Bu film onun esin kaynağıymış. Zaten ben hep diyorum bu amerikalılar hiçbi şeyden eksik kalmıyor diye. City of Angels'ı izlemediim için yorum yapmicam ama bu filmi çok sevdim. Replikler çok hoş. Tanık olunan hayatlar çok ilginç. Konu da enteresan. Zaten en iyi filmler listesinde gösterilen bir yapım. Biraz geç de olsa izledim ve beğendim.
firfor: 10
dikkatli olmanı öneririm. başta öle gibi geliyor insana ancak aşılamaya çalıştıkları çok farklı !!! çok fazla yorum yapmak istemiyorum bu topikte bu konuyla alakalı çünkü konsept dışına çıkar. ve lütfen beni yanlış anlama sadece uyarmak niyetim. uzun zamandır iç dünyalarını araştırıyorum bu gibi şeylerin.
dikkatli olmanı öneririm. başta öle gibi geliyor insana ancak aşılamaya çalıştıkları çok farklı !!! çok fazla yorum yapmak istemiyorum bu topikte bu konuyla alakalı çünkü konsept dışına çıkar. ve lütfen beni yanlış anlama sadece uyarmak niyetim. uzun zamandır iç dünyalarını araştırıyorum bu gibi şeylerin.
boşver city of angels'ızaten o oyuncular da anca taklit filmlere gider :)))
Der Himmel Über Berlin en sevdiğim arada açıp açıp izlediğim Bruno Ganz'ın mükemmel sesinden Als das Kind Kind war şiirini dinlerken uçtuğum bir baş yapıttır, gerçi Peter Handke nazi yanlısı diye bilinir ama ben Lied Vom Kindsein'a bakarım, beni uçuruyor mu uçuruyor :))
bu arada Der Himmel Über Berlin'in devamı da var, onu da izlemelisin
belgeselde şükretmesini bilin, hayallerinizin peşinden gidin derken alttan alta suikast planları falan mı veriyorlaraşırı paranoyaya gerek yok, insan kendini bildikten sonra her şeyi okuyabilir her şeyi izleyebilir, okuduklarından ve izlediklerinden farklı anlamlar çıkarmak iyi yönden ya da kötü yönden bakmak bizlere kalmış bu kadar çok her şeyin altında binbir komplo aramaya gerek yok..
ben de uzun süredir kişisel gelişim furyasını araştırıyorum, okuyorum, izliyorum, hatta piyasadaki bunlarla ilgili bütün kaynakları gözümden kaçan istisnalar olmamışsa eğer okudum.. yabancı kaynakları da pdf olarak inceliyorum sadece popüler olanlardan bu secret kitabını okumamıştım, yeni bir sektör, çok kişi para kazandı bunların üzerinden ama okuyup faydalarını kendine göre çıkarmak da yine bizim bileceğimiz iş. fizik dünyasındaki yeni gelişmeleri insanın sosyal ve kişisel yaşamına yansıtarak hayat kalitesinin arttırılabileceğini savunan yeni bir akımdır.. korkacak bir şey yokama elbet her şeyin aşırısı zarardır, tutup da saadet zinciri kuracağım haydin kuantum tarikatı kuralım dersen, tabii bunda ben de sorun ararım.. ama o akımda değil, o kişide ararım bu sorunu
daha öncede dediğim gibi bu konuyu burda irdelemek istemiyorum ve insan kendini ve savunduklarını bildikten sonra konusunda haklısın. ancak yeni bir akımmı o tartışlır
ay çatladım :) devam filminin adı nedir kuzum? hemen edineyim.
bu arada şu secret furyasını topikte ben patlattığım için sorumlu hissediyorum kendimi. korkacak bi şey yok arkadaşlar. bu filmden korkacağınıza mc donalds reklamlarından falan korkun :) içinde subliminal mesajlar var. çok izlemeyin, hepiniz şişersiniz :)
dediğim gibi secretın konusu kendini sevmekle, sahip olduğumuz güzel şeyler için şükran duymakla, olumlu düşünerek daha iyi bir hayat sürmeyle alakalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?