eşimin babası bana kızsa birdaha yüzlerine bakmam sanırım.benim eşimde çok iyidir hep ailesi yüzündendir kavgalarımız dedikleri eşimin bile hoşuna gitmesede ağzını açıp bişey demez
şimdi sana üzülme filan desekde belli çok takılıyosun
çünkü sen böyle olmadığın için herkesden aynı ince düşünceyi ,anlayışı bekliyosun
sana söyleyecekelerim şunlar
1:insanlar çoook kötü olabilir aklının almayacağı kadar kötü..buna kendini alıştır
2:herkesi kendin gibi sanma seni sevmeyebilirler bunada kendini alıştır
3:bu yalnız eşinin ailesinde değil tüm hayatta böyledir herşey insanlar için dir
4:eşin asla ailesini kötü göremez onları hep''iyiliğimiz için söylüyolr''diye düşünür bunu değiştiremezsin
5:kendini toparla güçlü ol onlar sana bişey dediğinde saygılı bişekilde cevaplarını ver asla içine atma
6:eşinle aranı ailesi için bozma inan hiç değmez zamanla kendini ve onu yıprattığınla kalırsın onlarında ekmeğine yağ sürmüş olursun
7:duyma ,görme,kahkahalarla cevap ver sen kızacağına onlar kızsın
mesela burda babası var sana ne oluyo dediğinde patlat bir kahkha ''aşkolsun baba bende eşiyim''de hemen çık o ortamdan cevap veremesin:)
8:zaten çocuk mevzusu yeterince zor bütün psikolojini alt üst eder sinirlerini böyle gereksiz şeylerle hırpalama çocuğunun güçlü bir anneye ihtiyacı olacak:)
şimdi msj çekti tatile gidiyorlarmış, eşim hadi kurtuldun yazmış...
anlayamıyorum....
anlayamıyorum hata gerçekten bende mi kendimden şüphe ediyorum.
bi yanım bunları kaldıramıyor çekip gitmek istiyorum
öbür yanım kal diyor çözülmeyecek sorun değil gibi geliyor.
artık bişey düşünemiyorum.
keşke hiç tanımasaydım eşimi....
bu kadar sevmez bu kadar acı çekmezdim.
zaten evlenmemiz de çok zordu..
kazandık sandık.
belki orda kaybettik.
bilemiyorum
Hata sende değil, dedim ya çok emek verip çok üzülüyorsun
Bu akşam güzel bir yemek hazırla, uzun bir sofra muhabbeti yapın tatlı tatlı, bize anlattığın gibi eşine de anlat duygularını
Ağlamadan, kavga etmeden sakin bir dille anlat, o da seni sevmiş, birlikte olmak için çaba sarf etmişsiniz, ben anlayacağına inanıyorum. Hala kaybetmedim sevgiye karşı iyi niyetlerimi, aşılmayacak bir sorun gibi görünmüyor bana.
Sağlık sorunları, çocuk sahibi olamayışınız bunlar erkekler için dayanılmaz şeyler, onlar biz kadınlar gibi değiller, strese karşı çok dayanıksızlar, biraz fark etmeleri gerek, yüreğin o kadar güzel ki bunları atlatabileceğinize inanıyorum.
bana karşı duruşunu, az önce çektiği mesajı hazmedemiyorum.
akşam konuşalım dedim.konuşmak istemiyorum.ağlamanı istemiyorum.seni ağlatıyorum Allah beni kahretsin yazmış.
ben de tamam o halde konuşmayalım.unutalım mı ohalde ne yapalım yazdım
o da bana unutalım.zaten tatile gidiyorlar kurtldun yazmış.
farklı duygular.biri suçlayıcı diğeri değil.
kurtuldun ne demek? ne yazcamı bile bilmiyorum kii
bi çok kişi aynı sorunları yaşıyor canım
aileler çocukları evlenince bağımsız aileler kuracaklarını bilmiyo heralde
üzme sen kendini lütfen
Ben kurtulmak istemiyorum ki, onlar senin var olma sebebin ailen, neden kurtulmak isteyeyim ki; sadece ben de ailen olmak istiyorum,onlara duyduğun sevgiyi ve saygıyı paylaşmak istiyorum diyebilirsin =) biraz pohpohlamaktır bu ama şu an koyduğu duvarı yıkmana yardımcı olabilir. Normal şartlar da gardını düşürme derdim sana ben biraz inatçı bir tipimdir ama konuşacak kıvama gelmeniz gerek, o yüzden böyle bir şey düşündüm.
Yaşımın ve yaşadıklarımın bana öğrettiği bir şey var; hiç bir şey diretmeyle ve karşı koymakla çözülmüyor. Erkekler sadece beyinlerine işlenebilen şeyleri yapıyorlar. Konu ne olursa olsun çok direttin mi inada biniyor. Aslında erkekler için değil, tüm insanlar için böyle değil mi .
kafamı toplarsam belki yazarım canım.sağol gerçekten.
şu an pek kafam yerinde değil.kpss kursum vardı ona bile gitmedim.
dün gittim ağladım bi de hocalar fln gördü rezillik...
Çok sık ağladığından bahsetmişsin, belli ki duyguların artık taşımıyor bazı şeyleri, bir uzmandan yardım almayı denemelisin bence. Yıpranıyoruz zamanla ve yıpranan yanlarımızı onarmak gerek. Yorulmuşsun, biraz kendine rahatlama şansı tanı bence. Allah yardımcın olsun
Canım sen kayınpederinle tartıştında haklı olsan bile durup eşin bununla ilgili kavga edemez seninle arasında geçen bişey çünkü,fakat gel gelelim bu duruma getirmekte eşin suçlu en başta iki tarafada sanada ailesinede bu yüzü vermicekti..ne sen ailesine laf edebilirsin ne onlar sana laf edebilir,aranızda tartışma geçiosada saygı içinde ve aranızda geçmelidir racon böyledir..çok üzgünüm ama tüm suç eşinde sonuçta siz artık aile oldunuz herkes aile içi huzurunu düşünmeli...mesela ben yengemle tartıştım herkes kendine göre haklıydı ama durupta aile içi huzursuzluk çıkarmadım gidip onun canını sıkıp onunda abime yansıtmasına neden olmuyorum..ben çok haklıda olsam durup abim beni savunucak değil onlar sonuçta bi aile . bu dengeden dolayı kırgınlımız azcık sürer geçer gider..saygı çerçevesi içinde eşler ailelerini değil birbirlerini tutmalılar..sonra o der senin ailen bu der senin ailen ...e hani oluşturduğunuz aile:)Bence sen sakince eşinle konuş yüz yüze konuyu mevzu etme eşin gibi dawranmasını istediğini iki taraftada denge sağlamasını iste yada mesafeli olsürekli aynı konuyu açıp tartışmayın..dualarım sizinle inşallah herşey yerine oturur kırgınlığın geçer..
inşallah canım.
nasıl geçecek onu da bilmiyorum.
eşime bakarsanız beni kayırıyor denge bile kurmuyor yani.
sürekli gitmiyoruzhaftada 1 2 gidiyoruz ya benim içinmiş.benim için vazgeçmiş yani sürekli gitmekten.
fedakarlık yapmış.
yani o denge kurmadığını beni daha çok savunduğunu savunuyor
bazı şeyleri anlatmakta zorlanıyorum.
duygular sorgulanmaz.
eşim bunu yapıyor neden böyle hissettin ki diyor.
yahu hissettim işte.
ya da neden ağlıyorsun?
canım acıdı ki ağlıyorum.
Canım, eşin gerçekten fedakarlık yapıyordur kendine göre..
Erkekler çoğu zaman bizim kafamıza taktığımız şeylere takılmıyorlar..
Olaylara senin açından bakmadığı için de seni anlayamaması normal..
Eşin kesinlikle haklı demiyorum, yanlış anlama..
Ama seni, senin hislerini tam anlamıyla anlamasını beklersen hayal kırıklığı yaşarsın..
Bence ne kendini ne de eşini üzme daha fazla..
Zamanla herşey yoluna girecektir
evet benim onu asla bırakmayacağımı düşünüyor.düşündüm ama senin sorununa tam bir öneri bulamadım.yalnız,
az çok kendi yaşadıklarımdan ve etrafımdakilere bakarak söyleyecek olursam;
eşinle ailesi yüzünden ters düşmemek için:
1-dik duracaksın,kararlı olacaksın
2-yeri geldiğinde cevabını vereceksin,ama sağlam bir şekilde.öyle gözü yaşlı değil.
3-eşine artık asıl ailesinin sen olduğunu hissettireceksin ve onun için aileni uzaklarda bırakmak gibi bir fedakarlık yaptığını,yerine göre eşinin de bazı şeylere rest çekmesi gerektiğini
söyleyeceksin.
Bu gibi sorunlar iyi bir zılgıtla çözümleniyor çoğu zaman.sen nasıl yaparsın bunu bilmiyorum ,eşinin zayıf noktalarını bilirsin,ona göre davranarak iyi bir ayar ver.ayaklarını yere sağlam
bas,eşin onsuz da yaşayabileceğini fark etsin ki sana daha sıkı sarılıp bağlansın.Ağlayarak sorun çözülmüyor malesef.kararlı davran.
çok üzücü bir durum ama eşler arasında olur bole seyler geçici merak etme sabret eşinin ailesıne gelınce alişmak zordur evet eger cwp verırsen senden kotusu olmaz evlendıkten sonra anne baba onlar ıcın cok kıymetlı olurmuş ama eş en önde gelir sen hep ıyı ol mesafenı koru susarsan kazanırsın dost tavsıyesı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?