şimdi na yapmalıyım

ah cervan
bayadır görüşemiyoruz.
burda karşılaştık baksana..
ben de ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
durum anlattığım gibi işte
boşa koysam dolmuyor doluya koysam almıyor

masalımmmmmmmm bitanemmm canım arkadaşım yazdıklarını okuyunca öyle ötü oldum ki...
kıyamam ben sana neler çektiğimizi bizden iyi kimse bilemez...
azosperm topiğinde öyle güzel dostluklar kurduk ki sende benim için çok değerlisin...
canım sen çok özverili birisin...
eşin için herşeyle mücadele etmeye razısın...
bu azo başlı başına bi sorun olmasına rağmen allaha şükür bu konuyla ilgili bi sıkıntınız yok...
yani rabbimden geldiğini biliyorsunuz elinizden geleni yapıp gerisini rabbime bırakıyorsunuz...
böyle bi sorunu bile aşmışken ailesi yüzünden senin üzülüp hırpalanman çok büyük haksızlık...
eşin biraz da senin açından bakmalı olaya...
tamam biz biliyoruz eşinin nekadar iyi biri olduğunu bir birinizi nekadar çok sevdiğinizi...
daha öncede çok anlattın hepimiz biliyoruz mutlu olduğunuzu...
ama evlilik sadece 2 kişi arasındaki iletişimden ibaret değil ki...
madem ki eşinin ailesinin yaptıkları senin canını yakıyor ise eşinde bunu bildiği halde sessiz kalmamalı...
kendisi ailesinin bu davranışlarına alışık olabilir ama sen de alışmak zorunda değilsin...
herkes katlanamaz böyle bi anda bağırıp çağırarak konuşmalara densiz yargılamalara...
eşin bi denge kurmak zorunda...
az önceki mesajınada takıldım doğrusu...
sanki sen aslında var olmayan bi sebepten ailesine karşı cephe alıyorsun gibi "tatile gidiyorlar hadi kurtuldun" diyor...
sen onların onca yaptığı haksızlığa rağmen onlardan kurtulmak isteseydin koyardın tavrını uzak dururdun gidip gelmezdin...
sen eşin mutlu olsun küslük olmasın diye sabrederken eşinin bunları görmezden gelmesi doğru değil...
uyarsın ailesini masala karşı böyle davranmayın kırılıyor desin...
eşim kendine neyin yakışacağını iyi bilir kıyafetlerine karışmayın desin...
eşime çocuk gibi davranmaktan vazgeçin desin...
desin işte bişeyler niye susuyor ki...
kendin söylüyorsun ailesi kötü niyetli değil diye...
demekki senin kadar ince düşünemiyorlar nerne nasıl davranacaklarını karşısındakiyle nasıl konuşacaklarını bilemiyorlar...
eee ozaman eşin göstersin onlara yanlışlarını anlatsın derdini tatlı dille...
aman ben ailemi üzmeyeyim diye onları uyarmaktan kaçınırsa sen böyle ağlayım üzülmeye devam edeceksin...
ağlamana dayanamıyorum allah kahretsin diyorsa bu sözlere uygun davranmalı ozaman...
bitanem senin bi hatan yok...
yanlış ortada ama bunu bişekilde eşinin kabullenmesi gerekiyor...
akşam al karşına tekrar konuş ağlarsan da ağlarsın bende her tartışmamızda ağlıyorum ama düşüncelerimi paylaşıyorum...
madem ağlamana dayanamıyor ozaman ona göre davranır...

bunlar böyle işte hem bişey bilmezler hemde bilene muhalefet olurlar...
senin eşin için yaptığın fedakarlıkları nasıl görmezden geliyorlar...
eşinin azospermden kurtulması için her yolu deniyorsun araştırıyorsun...
tabiki eşin yanlış bişey yapınca uyaracaksın...
demek burda babası var o daha mı iyi biliyormuş bu konuyu...
o mu araştırmış saatlerce internette bu konuyu...
ki sen haksız bile olsan sana sesini yükseltemez...
bu eşinle snein problemin...
hele hele kalabalık bi ortamda böyle davranamaz...
ama eşinde kabahat orada bikaç söz etseydi senin bukadar canın yanmayacaktı en azından eşim savundu beni diyecektin...
bitanem içinden geçen herşeyi anlat eşine...
inş o da hatasını anlar ailesiyle senin aranda dengeyi kurabilir...

benim güzel yürekli arkadaşım
aynı şeyleri düşünüyoruz
benim canımı acıtan beni anlamaması.
benim ne zorluklar yaşadığımı en iyi siz biliyorsunuz
bunca emek bunca sabır bu mu karşılığı?

canım tabi ki senin emeklerinin karşılığı bu olmamalı...
ama eşin gerçekten seni anlamıyor ailesi ile ilgili konularda...
inş bi orta yol bulursunuz :26:

ah cervan
bayadır görüşemiyoruz.
burda karşılaştık baksana..
ben de ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
durum anlattığım gibi işte
boşa koysam dolmuyor doluya koysam almıyor

evet canım özlemiştim seni
canım yapılacak birşey yok kabullenmek zorunda kalıyoruz.
başka çare bırakmıyorlar.
bazı şeylere gülüp geçmeye çalış yani ben epeydir böyle yapıyorum.
zaten bizim derdimiz bize yetiyo azo gibi bir illetle mücadele ettiğimiz yetmiyormuş gibi.
birde koca tarafıyla mücadele ediyoruz.
sen akşam kocişin geldiğinde güzelce konuş üzüldüğünü kırıldığını anlat.
umarım anlar aranızda düzelir bebekim.

canım tabi ki senin emeklerinin karşılığı bu olmamalı...
ama eşin gerçekten seni anlamıyor ailesi ile ilgili konularda...
inş bi orta yol bulursunuz :26:
inşallah canım.
inşalah beni anlar bu kez.
yoksa inan her türlü kararı alabilirim

o illet zaten ömrümü yedi.
ne hastalıkmış.
en güzel yıllarımız hastanelerde geçti:26:
buna rağmen ben onla olmayı seçtim acısıyla tatlısıyla
pek çok şeyden vazgeçtim
ben ona ailesinden vazgeçsin demiyorum asla demem de
sadece daha fazla üzülmemek adına beni anlamasını istiyorum hepsi bu yani

eşimden ayrılıyorum...
bişey kalmadı kırılacak yazdı msj olarak
ben de o halde ben de kalmam dedim.evden ayrılıcam.
yarın okuldan ve kurstan ayrılayım.sonrası Allah kerim.
yıllar verdiğim yuvam yıkılıyor.
hem de bi hiç uğruna.

Duygusallıkla verilen kararınızdan inanın daha sonra çok pişman olursunuz lütfen yapmayın...
Konuşamıyor musunuz?O zaman bir mektup yazmayı deneyin, eve geldiğinde konuşmadan onu okumasını isteyin.
Hissettiklerinizi, kırıldığınız noktalarını, beklentilerinizi anlatın eşinize.
O konuşmasa da yazdıklarınız aklının bir köşesinde kalacaktır, belki biraz daha iyi anlayabilir sizi.
Yapmayın ama böyle bir mesele için yuva mı kırılır hem de birbirinizle olan bir sorun yokken ortada?

Bir hiç uğruna yuvasını yıkmayacak kadar akıllı bir kadın yok mu karşımızda?

Fevri verilen her karar o kararı veriş sebebimizden daha çok canımızı yakar.

Biraz sakin,sizin sevginizi kazanmış bir adam size karşı olan hatasınıda anlayacaktır ya da sizin ona bunu anlatacak uygun bir diliniz vardır muhakkak.

Son düzenleme:

BENİM HİÇBİR ŞEYİMİ DÜŞÜNME BEN ÇOK KIRILDIM DİYECEM AMA KIRILACAK BİŞEY KALMADI yazmış buna cevap olarak ne yazsaydım peki

Evlilik ayrı bölgeden, ayrı karakterde, ayrı kültür ve terbiye ile beslenmiş kişilerle oluşturulmuş bir evlilikse, birlikte mutlu bir hayat geçirmenin zorlukları daha fazla kendisini hissettiriyor canım.
Gel biz biraz başka bir pencereden bakalım; kırsal kesimlerde hâlâ büyüklerle birlikte aynı evi paylaşma, onlarla birlikte yaşama, hayatiyetini sürdürüyor, şehirlerde genç çiftler, genellikle kendilerine ait bir evde, büyüklerinden ayrı olarak yaşıyor ve bu da kısmen gelin-kaynana-erkeğin ailesi vs. geçimsizliğini asgariye indiriyor tabii.
Canım en azından yuvanın sahibi, evinin hanımı sensin, kale senin, adına ne dersen de ama bilmen gereken bir şey var kendi çatının altında güçlü olamazsan, kendi çatının altında eşini ikna edemezsen, yönlendiremezsen, doğruları gösteremezsen, yönünün sana dönmesi sağlayamazsan başka nerede güçlü olabilirsin ki?

Huzursuzluklar, çatışmalar, sorunlar senin yapbozların olsun, doğru adımları attıktan sonra senin gönlün rahat olur..
Yapacağın en büyük hata yaptığın fedakarlıkları söylemendir, bu etki değil tepki doğurur.

Dünyanın en iyi insanı olarak nitelendirdiğin eşin için bu tür sıfatlar, yakıştırmalar kullanırken ortaya çıkan sorunsallar uğruna pire için yorgan yakmaya değmez.
Başkalarından etkilenen değil de başkalarını etkileyebilen insan olmaya ne dersin, merkeze kendini koy, hareket noktası sensin, hareket ettirilen kukla değil.

BENİM HİÇBİR ŞEYİMİ DÜŞÜNME BEN ÇOK KIRILDIM DİYECEM AMA KIRILACAK BİŞEY KALMADI yazmış buna cevap olarak ne yazsaydım peki

Şuan ikimiz de duygusal anlamda yoğun durumdayız ama biraz daha sakin olduğumuzda birbirimizi anlayabileceğimizi biliyorum yazın bence.
Gerçekten de mesela bugünü hiç konuşmadan geçirin, sinemaya gidin, ne bileyim dostlarınızla olun.
Birbirinize öncelikle ısının, sonra uygun bir zamanda yazı yolu ile duygularınızı ifade edin.
Eşiniz tabiki haklı değil ama onun da kırıldığı şeyler olmuş olabilir.
Şuan fevri çıkışınız size zarar getirir, evlilikteki en önemli şey biri kızgınsa öbürünün susması ve alttan almasıdır.
Bugünlük, bu rolü siz üstlenin, yarın ne de olsa daha sakinleşmiş olacak ve kendinizi daha net ifade edebileceksiniz.

bana karşı bişey kalmamış.ben de o halda bu evde kalmam dedim.
"yalvaracak değilim gidene dur demem.seni daha iyi anlayan birini bulursun hem.ne sen ne de ben uzulmeyiz.çoluk çocuğa karışırsın.benden sana haır yok.olayı bukadar büyüttüğün ve bu noktaya kadar getirdiğin için de tebrik ediyorum" bana yazdığı bu.
kaybetmek istemeyen adam bunu yazmaz.
annemle konuştum.olayı biraz çıtlattım.

beni kaybetmekten hiç korkmuyor.
ben onu çok seviyorum ama o hırsına yenik düşüyor.ailesini tercih ediyor.halbuki tercihlik bi durum yoktu.herkes mutlu olabilirdi.
dengeyi kuramadık.yapcak bişey yok!çok üzgünüm

O kendisini daha iyi anlayacak birini bulamaz ama.

Ne yazık ki eşiniz azospermi nedeni ile sizin her tavrınızı kendisine bu konuda gücenme silahı olarak kullanıyor.

Açıkça yazamıyor ama sizden tekrar duymak istiyor yaşananların çocuk sahibi olamamanızla ilgisi olmadığını.

Ben seninle mutluyum,sen yeter ki ailen ile olan sorunları hallet deseniz koşa koşa soluğu yanınızda alacak bence.

Eşiniz kırılmış görünen o ki..

"seni daha iyi anlayan birini bulursun" dediğine göre çok fazla "beni anlamıyorsun" vurgusu yapmış olmalısınız..
Az önce de yazmıştım..Eşinizin sizin hissettiklerinizi birebir anlaması zor..

"Çoluk çocuğa karışırsın"demesi ise tamamen rahatsızlığından dolayı duyduğu üzüntüden kaynaklı..

Eşiniz çok kırılmış..Siz de kırgınsınız..
Şimdi ya kendi kırgınlığınızı sürdürür ve olayı ayrılma boyutuna getirirsiniz..
Ya da kırgınlığı daha fazla uzatmaz, fevri kararlar almadan önce eşinizle bir kez daha konuşursunuz..

Ortada ayrılmayı gerektirecek hiçbirşey görmüyorum ben..

o dediğinizi milyon kez söyledim ona.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…