şimdi na yapmalıyım

Konunuz nezninde şu erkeklere bir kaç dokundurasım geldi:

Hey beybaba!

Oğlun artık evlendi.

Evet bu senin evladın olduğu gerçeğini yadsımaz ama artık o birinin kocası!

Karı-koca olmanın ne demek olduğunu anlaman için illa gece eşinle odana çekilmen gerekmez.

Senin oğlun üzerindeki hegamonyan , annesinin '' amaaaan çok özledim oğluşumu '' muhabbeti adamı maymuna çeviriyor görmüyor musunuz?

Eşlerin birbirine duyduğu saygıyı zedeliyorsunuz abuk sabuk anne baba dürtülerinizle....

Ve Erkek Evlat! sana da bir çift sözüm var;

Eğer iki işi bir arada beceremiyorsan evlenme.

Karına mükemmel bir eş olabilirsin.Ve aynı zamanda iyi bir evlat.

Aman ne şiş yansın ne kebab mantığından sıyrılıp,bir evin reisi olma şerefi ile anne-babana yerlerini hatırlatabilirsin.

Nasıl ki eşine biri bayramlaşmak için sarıldığında horoz kesiliyorsun,babam bağırıp çağırdığında da bir gık de bi zahmet!!!

Son düzenleme:

bunları konuştum zaten.
büyütülecek bişey değil bana da öyle konuşuyor diyor.tarzı öyleymiş.
ama ben kaç yıllık evliyim yeni tanımıyorum ki.
her hafta oraya gidince ağlıyorsun ben de yoruldum diyor.
ona da hak veriyorum.
ama kızıyorum da beni orda koruyabilirdi en azından kibarca baba masal bişey demedi diyebilirdi.
ikesinlikli eşimin ailesi kötü niyetli insanlar değil ama farklıyız.
bu farklılık bizi bu noktaya getiriyor işte.
yani fesatlıktan şundan bundan değil.
onlar hep yanlarında olalım hep ne derlerse yapalım istiyor hepsi bu

Super bi yorum olmuş

Evli değilim, o yüzden bazen bu tür sorunları anlamakta güçlük çekiyorum ama yazdıklarından anladığım kadarıyla çok düşünceli, kibar birisin.

Eşinle açıkça konuş bence, erkekler kendileri hata yaptıkları zaman çok agresif oluyorlar, bence yaptığı şeyin farkında ama nasıl düzelteceğini bilmiyor.

Ailesine gelince mesafeli dur bence, çok iç içe olmamaya çalış, sakinliğinden faydalanıp, işi azarlamaya kadar vardırmışlar, yeri geldiğinde kavga etmeden tavrını koymalısın. Biraz eski kafalılar anladığım kadarıyla, oğullarının sağlığını düşündüğünü bile anlayamıyorlar. Dikkatin için sana teşekkür etmeleri gerekirken olmadık bir tepki vermişler. Gerekirse her hafta gitme, uzak dur biraz anlasınlar tavırlarının seni incittiğini. Ama bu mesafeyi kavgayla,küslükle koyma sadece uzak dur, eşinde anlayacaktır zamanla.

Kendi ailene de biraz fazla zaman ayırmaya çalış, yılda iki kez görüyorum diye yazmışsın bunu biraz arttırma şansın yok mu, imkanlarını bilemiyorum tabi ama onları biraz daha fazla görmek sana iyi gelecektir. Eşini bile bekleme kendin git fırsat buldukça. Yazdıklarından kendi aileni de özlediğini hissettim ki çok haklısın.

Allah yardımcın olsun

Son düzenleme:

teşekkür ederim gerçekten.
ben de aynen bu dediklerini uyguladığım için zaten bugünlere geldik yoksa ilk evlendiğimizde durum daha zordu.
biz bebek için tedavi görüyoruz çok zor inan maddi manevi çöktük.çok zor zamanlar atlattık.ben onu her şekilde severim.annelikten bile vazgeçerek hem de.
kendi annemi kardeşlerimi memlekette bıraktım geldim.sevdim yahu sevdim.annem babam ayrı benim.o yüzden onlara çok düşkünüm.ben de öğetmenim.atanmaya çalışıyorum haftaiçi çalışıp haftasonu kursa gidiyorum sömestr ve yaz tatilinde gidebiliyorum annemlere.
atanma durumum da var.tek iyi olan bu.ama lanet olsun atanamadım yıllardır çakıldım kaldım.
kıl payı kaçırıyorum kahretsin.kendime kızıyorum.herşeye herkese kzııyorum.

o kadar içten yazmışsınız ki kendi derdimmiş gibi üzüldüm okurken
burda senin yapabileceğin tek şey eşinle konuşmak
ama ağlamadan sinirlenmeden güzelce anlat derdini
bu sorunu düzeltmek eşine kalmış birşey
umarım düzelir aranız
birbirini seven 2 insanın arasının dış etkenler yüzünden açılması ne kadar kötü

bana nasıl bukadar uzak olluyor anlamıyorum.
onun için çabalıyorum elimden geldiğince....
çalışıyorum hem de şartları hiç de iyi olmayan bi okulda.
sırf yükü hafiflesin maddi olarak diye.
eve geliyorum evle kendimle ilgileniyorum.
evim tertemizdir bi gün ütüsüz göndermedim daha.
çocuk meselesini hiç sorun etmedim.nasip dedim.
şimdi bu sorunlara takılıp kaldı eşim
çok üzgünüm
okuyup geçtiğimiz bi kaç satır bi başkasının hayatının realitesi oluyor işte

şu an atanamayıp burada olduğuma lanet ediyorumm
kendime kızıyorum.
çok kızıyorum.
herşey daha iyi olabilirdi.
yapamadım

sıkıntımı paylaşan herkese teşekkür ediyorum.
okadar sıkıldım ki patlayabilirim sıkıntıdan.
ve gözlerim kan çanağına döndü.

nasıl davranacağımı kestiremiyorum
akşam ne olacak bilmiyorum.
daha doğrusu hiç bişey bilmiyorum.
kafam bomboş
ya da o kadar dolu ki seçemiyorum

erkelerrr daha doğrusu ahh kocalarrr
ne denmeli bilmiyorumkiii
evlenen kadar dört dönerler
ama evlenince anacı babacı olup karılarına kök söktürürler
hanımlara gelince dilleri papuç kadar olur avaz avaz bağırırlar
ama iş ana babaya geldimi sus pus otururlar
kim olursa olsun bir eş hanımına asla laf söylettirmemeli
ster konu komşu elalemm olsun ister anası babası danası hiç farketmez
çalışan ayakalrı üstünde duran eşini seven bir eşsin
az ama çok evine destek oluyosun
terbiyesizlik yapmıyosun
daha ne sitiyo bu adam da seni kendi ailesine karşı ezdiriyo anlamadım
Allah kolaylık versin sana cnm
konuş eşinle güzel güzel demek isterdim
lakin eşinin konuşmayla çözülücek bi durumu yok gibi geldi bana
umarım bir an önce orta yolu bulmayı öğrenirde karısını ailesine ezdirmekten vazgecer

şu an atanamayıp burada olduğuma lanet ediyorumm
kendime kızıyorum.
çok kızıyorum.
herşey daha iyi olabilirdi.
yapamadım

Sizinle az çok bir paylaşımımız oldu hocam.Sorunu kendinizde aramayın.

Bizler atanamayan öğretmenler değiliz.

Ataması yapılmayan öğretmenleriz.

Eşinizle sorununuza gelince,bekara karı boşamak kolay derler.

Aile terapistine gitseniz mesela ? Kabul etmez mi eşiniz ?

İnşallah tez amanda iyi haberler yazarsınız.

Yeryüzünde her iyiye bir kötü düşermiş diye bir şehir efsanesi vardır.
Yazdıklarınız o kadar iyi niyetli ki;sizin kötülükle savaşınızda eşinizin ailesi ya da kendisi.

Kızma kendine, hayat zor bir sınav

Ama umarım eşin elindeki hazinenin farkına varır, bu kadar sevilmek dünyada ki her şeye karşı dirençli yapar insanı.

Bilirim bu kadar emek verip, incir çekirdeği etmeyecek şeylerden incinmek insanı çok demoralize ediyor. Ama insanların sevme ve sevgilerini ifade etme biçimleri değişik. Sen fedakar yapıdasın ve insan çok emek verince çok kırılıyor. Tek çözüm eşinin seni hak ettiğin yere koyması. Erkeklerin tuhaf bir yapıları var, özveri bazen onları eziyor, kadın çileden çıksın da tutunacağım bir dal olsun istiyorlar. Ama sen o kadar sabırlısın ki, eşinin o dalı bulabileceğini hiç sanmıyorum. Sonunda seni anlamak zorunda kalacak.

benim de eksiklerim vardır hatalarım
ben bazılarının farkındayım
farkında olmadıklarım da vardır mutlaka
mesela ben bişeye üzülünce hemen yüzüm düşüyor ve ğlıyorum
bu durumdan hiç memnun değilim
eşim deli oluyor bu huyuma.
küçük şeylere hemen üzülüyorum.
çok kırılıyorum.
boşveremiyorum arkadaşım

eşim ve aile terapisti işi olmaz....
bugusu benim bu atama konusunda daha büyük sıkıntılarım oldu bu yıl mahkemelik yani
burda yazmam doğru olmayabilir
ama yine de kızıyorum kendime
çok kızıyorum sınavda yetiştiremediğim 10 sorum vardı başımı yaktı o 10 soru lanet olası

Yeryüzünde her iyiye bir kötü düşermiş diye bir şehir efsanesi vardır.
Yazdıklarınız o kadar iyi niyetli ki;sizin kötülükle savaşınızda eşinizin ailesi ya da kendisi.

yok öyle demeyelim yine...
iyi insanlardır
bizim sorunumuz farklı pencerelerden bakmak
farklılığı sindirememek bu benim için de geçerli.
onlar öyle.ben böyle

sız babasıysanız bende esıyım deseydınonun saglıgını dusunuyorum deseydın ALLAHALLAH ya canım bu kayınpederıne
hıc sevmem ole mılletın ıcınde ınsan azarlayan ınsanları ınsan azarlayan ınsanlardan nefret ederım benım kayınpeterde kaynanamı sureklı azarlar cooooooooooooook kızıyorum
sen haklısın cocuk degılsın kayınpederın senı azarlamaya hakkı yok kocan yapsa bukadar zoruna gıtmezdı gonlunu alırdı kayınpedere noluyo ya

şimdi msj çekti tatile gidiyorlarmış, eşim hadi kurtuldun yazmış...
anlayamıyorum....
anlayamıyorum hata gerçekten bende mi kendimden şüphe ediyorum.
bi yanım bunları kaldıramıyor çekip gitmek istiyorum
öbür yanım kal diyor çözülmeyecek sorun değil gibi geliyor.

artık bişey düşünemiyorum.
keşke hiç tanımasaydım eşimi....
bu kadar sevmez bu kadar acı çekmezdim.
zaten evlenmemiz de çok zordu..
kazandık sandık.
belki orda kaybettik.
bilemiyorum

eşimin babası bana kızsa birdaha yüzlerine bakmam sanırım.benim eşimde çok iyidir hep ailesi yüzündendir kavgalarımız dedikleri eşimin bile hoşuna gitmesede ağzını açıp bişey demez

Sen gerçekten eşine, ailesine
bilmem kaç gömlek üstünsün
umarım bir an önce hersey yoluna girer
boşverme sakın boşverme

şimdi sana üzülme filan desekde belli çok takılıyosun
çünkü sen böyle olmadığın için herkesden aynı ince düşünceyi ,anlayışı bekliyosun
sana söyleyecekelerim şunlar
1:insanlar çoook kötü olabilir aklının almayacağı kadar kötü..buna kendini alıştır
2:herkesi kendin gibi sanma seni sevmeyebilirler bunada kendini alıştır
3:bu yalnız eşinin ailesinde değil tüm hayatta böyledir herşey insanlar için dir
4:eşin asla ailesini kötü göremez onları hep''iyiliğimiz için söylüyolr''diye düşünür bunu değiştiremezsin
5:kendini toparla güçlü ol onlar sana bişey dediğinde saygılı bişekilde cevaplarını ver asla içine atma
6:eşinle aranı ailesi için bozma inan hiç değmez zamanla kendini ve onu yıprattığınla kalırsın onlarında ekmeğine yağ sürmüş olursun
7:duyma ,görme,kahkahalarla cevap ver sen kızacağına onlar kızsın
mesela burda babası var sana ne oluyo dediğinde patlat bir kahkha ''aşkolsun baba bende eşiyim''de hemen çık o ortamdan cevap veremesin:)
8:zaten çocuk mevzusu yeterince zor bütün psikolojini alt üst eder sinirlerini böyle gereksiz şeylerle hırpalama çocuğunun güçlü bir anneye ihtiyacı olacak:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…