How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Sigarayı bırakanlar veya düşünenler lütfen buraya

merhaba arkadaşlar;
bende allen carr yöntemiyle sigarayı bıraktım.yaklaşık 1 yıl oluyor çok memnunum ve keşke daha önce okusaymışım kitabı da kurtulsaymışım diyorum.kesinlikle tavsiye ederim bu yöntemi.çevremdeki çoğu kişi böyle bıraktı.inanın sigara aklınıza bile gelmiyor.lütfen cesaretinizi toplayın inanın ve sigarayı bırakın.

selamlar,
Ben sigarayı bırakmak üzere olanlardanım şöyle söyleyim sigarayı icmez adeta yerdim ama şimdi günde 1-2 kez canım istiyor o da ağır değil sadece şu el alışkanlığı meselesi var günde 2 tane iciyorum kendimi cok zorlamak istemiyorum. TAbi bu benim irademle olmadı bu ara o cok duyulan ilaclar sayesinde oldu WELLBUTRİN kullandım ben ve 2 ceşidi daha var yanılmıyorsam.

İlk günler zaten hasta gibiydim.Bende sonrasında özlem oluştu.Hala aralıklı devam ediyor.Mora terapi nikotin isteğini vücuttan siliyor,unutturuyor.Bir nefes çekimlik içme nikotini vücuda tanıtır ve tekrar sigaraya başlanırmış.Duyduğum noksanlık hissi ve özlem nikotin krizi değil.Nikotin krizi olsa zaten şimdiye içmiştim.Şu ara sırada olsa olsa özlem yoksunluk hissi adı her neyse tam ne zaman geçicek bende bilmiyorum.Karatay diyetini biliyorum.Çok yemiyorum rejim yapacak kadar yani.Sizin nasıl gidiyor arada yazalım destek olur bırakanlara ve bırakmak isteyenlere.57 gün oldu içmeyeli :))) ne komik teskere alacakmış gibi gün sayıyorum :)))

Bende de gayet iyi gidiyor. Benim sigara içerken de 5 kg fazlam vardı. Ama bırakınca hiç almadım. Sonra karatay diyetine % 80-90 uyarak 1.5 - 2 kg verdim. O da iyi geldi. Bırakma zamanı olarak bilmeyerek de olsa iyi bir dönem seçtik bence. Yaz bahar aylarında bırakanlar o dönem sigara çok ortalarda içildiği için zorlandıklarını söylüyorlar. Bizim bahara dek oturmuş olur herşey. Benim de 35 gün oldu ama saymayalım sayınca bence beyin bitecek bir süreci bekliyor.

Merhaba Arkadaşlar;

Çeşitli yöntemlerle 1 yılı aşkın sürede sigarayı bırakan arkadaşlar uzun dönemde kilo aldılar. Çünkü genelde kısa sürede değil ( Bıraktıktan 3-4 ay sonra başlıyormuş ) uzun vadede ciddi kilo artışları oluyor deniyor. Aslı var mı ?

]Bizde bugün 2. bir seansa gideceğiz 3 gün hakikaten biraz zorladı.Sonrası zaten grip ve belirtilerde hafifledi tabii.Ama geçmedi

Merhaba 2. seans sonrası nasılsın. ? Herşey gittikçe kolaylaşıyoooooor. Ben neredeyse içtiğimi bile unuttum gibi. Umarım hep böyle kalır.

merhaba arkadaşlar;
bende allen carr yöntemiyle sigarayı bıraktım.yaklaşık 1 yıl oluyor çok memnunum ve keşke daha önce okusaymışım kitabı da kurtulsaymışım diyorum.kesinlikle tavsiye ederim bu yöntemi.çevremdeki çoğu kişi böyle bıraktı.inanın sigara aklınıza bile gelmiyor.lütfen cesaretinizi toplayın inanın ve sigarayı bırakın.

bende sizin gibi bıraktım.
mutlu bir içmeyiniz artık yani, tebrik ederim:)))

]Bizde bugün 2. bir seansa gideceğiz 3 gün hakikaten biraz zorladı.Sonrası zaten grip ve belirtilerde hafifledi tabii.Ama geçmedi

Merhaba 2. seans sonrası nasılsın. ? Herşey gittikçe kolaylaşıyoooooor. Ben neredeyse içtiğimi bile unuttum gibi. Umarım hep böyle kalır.

adserim iyiyim şükür daha iyi yarın 10 gün bitiyor.Biz 2 kardeş daha önce mora terapi ile birer bırakdık yenifen başlamışdık.
Terapiyi kardeşim bir kaç kez tekrarlattı.Bunun için bizimki zorlaştı biraz.Yoksa ilk sens çok rahattık.Dr dikkat edin içeyimde bir daha terapiye girer bırakırım diye birşey yok her seferi daha zor bırakılır,tedavi daha zorlaşır diyor

selamlar,
Ben sigarayı bırakmak üzere olanlardanım şöyle söyleyim sigarayı icmez adeta yerdim ama şimdi günde 1-2 kez canım istiyor o da ağır değil sadece şu el alışkanlığı meselesi var günde 2 tane iciyorum kendimi cok zorlamak istemiyorum. TAbi bu benim irademle olmadı bu ara o cok duyulan ilaclar sayesinde oldu WELLBUTRİN kullandım ben ve 2 ceşidi daha var yanılmıyorsam.

Nedense ilaçlar bana hiç sıcak gelmedi.İlaçla bırakanlarda çok tabii.El alışkanlığı değil nikotin alışkanlığıdır.Allah tüm bırakanların yardımcısı olsun.Sizinde güzel haberlerinizi bekliyoruz.

kızlar benim de yarın 7. günüm olacak sabah az kaldı kendimi tutamayacaktım paketim bitmişti bir daha almadım
sabah krizim tuttu evde arandım tarandım ama Allah tan yoktu =)
zor geçiyor bu günlerim ama bir daha içmeyi düşünmüyorum darısı başınıza derim =)

Merhaba Arkadaşlar;

Çeşitli yöntemlerle 1 yılı aşkın sürede sigarayı bırakan arkadaşlar uzun dönemde kilo aldılar. Çünkü genelde kısa sürede değil ( Bıraktıktan 3-4 ay sonra başlıyormuş ) uzun vadede ciddi kilo artışları oluyor deniyor. Aslı var mı ?

Yeme alışkanlığı değişirse kilo almak kaçınılmaz.Sigaranın yerine abur cubur koyanlar ve sürekli atıştıranlar kilo alırlar.Bende kilo aldım.1,5 ayda 5 kilo.Sigaranın uyarıcı özelliği varmış.Sigarayı bırakınca metabolizma %10 az çalışırmış.Bu yüzdeyi yok etmek için her gün düzenli yürüyüş yapmak gerekiyormuş.Hem doktorların dediğine göre 40 kilo=1 sigara zararı.Düşünün kırk kilo alırsak 1 sigaranın verdiği zararı veriyormuş vücuda. Bende yeni yeni öğreniyorum.Yavaş yavaş yürüşleri günlük alışkanlık haline getirmeye çalışıcam.

kızlar benim de yarın 7. günüm olacak sabah az kaldı kendimi tutamayacaktım paketim bitmişti bir daha almadım
sabah krizim tuttu evde arandım tarandım ama Allah tan yoktu =)
zor geçiyor bu günlerim ama bir daha içmeyi düşünmüyorum darısı başınıza derim =)

Tebrik ederim.Nikotin krizi anlıktır.Sakın aldanmayın.Sürekli nikotin krizine girmiceksiniz.Zamanla azalacak kaldıki siz 7 gündür içmiyorsunuz.En zor dönem ilk 3 gün ve sonrasındaki bir hafta.Yani en zor dönemi atlatmışınız.Sizde katılın içmeyenlere yeni yıla rahat nefes alarak girin.Gelişmeleri yazarsınız.

zaten anlık oluyor gerçektende hatta bazen yine böyle krizlerim tutuyordu yakıyordum bir tane ilk nefeste pişman oluyordum ama iş işten geçmiş oluyordu.Neredeyse 3 aydır niyetleniyorum bırakmaya bu sefer oldu heralde =)
darısı isteyenlerin başına gelişmeleri tabiki yazarım...

zaten anlık oluyor gerçektende hatta bazen yine böyle krizlerim tutuyordu yakıyordum bir tane ilk nefeste pişman oluyordum ama iş işten geçmiş oluyordu.Neredeyse 3 aydır niyetleniyorum bırakmaya bu sefer oldu heralde =)
darısı isteyenlerin başına gelişmeleri tabiki yazarım...

İstemekle zaten başarmışınız,sonrası teferruat.Vücut nikotini unutuyor.Bir nefes çekmek onu vücuda tanıtmak demek.Tekrar tanıştırmak istek uyandırmak demek.Sakın bir nefes bile çekmeyin diyorlar.Bazen benimde isteğim olmuyor değil.Aklıma tekrar başlama riskinin yüksekliğini ve bu geçtiğin yolu tekrarlamam gerektiği getiriyorum.Çünkü ben değil bir gün bir saat içmeden zor duran,sigarayı içmeyen adeta yiyen 33 yıllık nikotin bağımlısıydım.Ben büyük bir şey başardım ve bunun keyfini çıkarmak istiyorum Allahın izni ile.

kızlar merhaba,
16 yıl boyunca sigara içmek en büyük keyfimdi, etrafımdaki insanlar sigarayı bıraktıkça onlara resmen acıyordum hiç zevkleri yok diye, son 4 senedir ise günde 3 paket sigara tüketir olmuştum.
neden oldu, nasıl oldu bilmiyorum ama 5 gün önce hiç aklımda yokken, birdenbire "ben sigarayı bırakacağım" dedim kendi kendime. o gün bol bol içtim uyuyana kadar... son sigaralarım oldu onlar.. sabah kalktım ve ağzıma sigara koymadım. tam 5 gün oldu bugün... herkesin söylediğinin aksine benim ilk 3 günüm gayet kolay geçti, ama 4. gun ve bugün canım sık sık istedi, bir de canım sigara içmek istedikçe basım dönüyor, baş dönmesi de yaparmış nikotin ihtiyacı. çoğu arkadas terapiye filan gitmiş, okuyorum da, bunca yıllık tiryakiyim, 5 gün geçti sigarasız, hiç yardım alacak derecede kötü hissetmedim kendimi, demek ki biraz da irade ve bünye ile alakalı. iştahımın artacağını sanmıştım, o da tam tersi midem bulanır oldu yemek yerken, yemeğin yağını filan acayip ağır hissetmeye basladım, ekmek yemeği kestim. dün annem ıspanak yapmış, gözümü kapatıp yedirseler ve ne bu diye sorsalar bilemezdim, tadı hiç ıspanak gibi değildi, oysa annem her zamanki gibi yaptım diyor... kahve daha bi güzel gelmeye basladı, mis gibi kokuyormuş meger... burnum açıldı, en ufak kokuyu bile ayırd edebiliyorum... çay ve kahveden sakınmıyorum, hatta bilerek üstüne gidiyorum alışayım diye... umarım dün ve bugün baslayan nikotin krizlerim bir an önce geçer... ha bir de ara ara aglama krizlerim geliyor :)

kızlar merhaba,
16 yıl boyunca sigara içmek en büyük keyfimdi, etrafımdaki insanlar sigarayı bıraktıkça onlara resmen acıyordum hiç zevkleri yok diye, son 4 senedir ise günde 3 paket sigara tüketir olmuştum.
neden oldu, nasıl oldu bilmiyorum ama 5 gün önce hiç aklımda yokken, birdenbire "ben sigarayı bırakacağım" dedim kendi kendime. o gün bol bol içtim uyuyana kadar... son sigaralarım oldu onlar.. sabah kalktım ve ağzıma sigara koymadım. tam 5 gün oldu bugün... herkesin söylediğinin aksine benim ilk 3 günüm gayet kolay geçti, ama 4. gun ve bugün canım sık sık istedi, bir de canım sigara içmek istedikçe basım dönüyor, baş dönmesi de yaparmış nikotin ihtiyacı. çoğu arkadas terapiye filan gitmiş, okuyorum da, bunca yıllık tiryakiyim, 5 gün geçti sigarasız, hiç yardım alacak derecede kötü hissetmedim kendimi, demek ki biraz da irade ve bünye ile alakalı. iştahımın artacağını sanmıştım, o da tam tersi midem bulanır oldu yemek yerken, yemeğin yağını filan acayip ağır hissetmeye basladım, ekmek yemeği kestim. dün annem ıspanak yapmış, gözümü kapatıp yedirseler ve ne bu diye sorsalar bilemezdim, tadı hiç ıspanak gibi değildi, oysa annem her zamanki gibi yaptım diyor... kahve daha bi güzel gelmeye basladı, mis gibi kokuyormuş meger... burnum açıldı, en ufak kokuyu bile ayırd edebiliyorum... çay ve kahveden sakınmıyorum, hatta bilerek üstüne gidiyorum alışayım diye... umarım dün ve bugün baslayan nikotin krizlerim bir an önce geçer... ha bir de ara ara aglama krizlerim geliyor :)

Tebrik ederim süpersiniz.Yardım almadan başarmışınız.Benim ağız tadımda bir değişiklik olmadı.Nefes alışım değişti.Vücut kokum değişti sanki en çokta saçlarımın şampuan kokusu hoşuma gidiyor.Cildimin güzelleştiğini söylüyorlar (bana aynı geliyor) Duygusallık ikinci günü oldu bende.Bazen bu istek vs. böyle devam edecekse çekilmez gibi geliyor.Zamanla tüm olumsuzluklar azalıyor veya bitiyor.Yoksunluk hissi yaşadığınız.Sonrasında ara sıra özlem duyabilirsiniz belki.10 gün sonra daha rahat olursun.Yeni yıla yeni bir siz.Mutlu yıllar.

teşekkür ederim toprak :)
hersey insanda bitiyor, biz yeter ki isteyelim, yapamayacagımız sey yok :)
bugun 6. gün.. baş dönmesi devam ediyor, arada balgam çıkarıyorum, nefes alışım çok ferahladı, sanki naneli sakız varmış gibi ağzımda :)
dilerim bırakmak isteyen herkes kolayca kurtulur bu illetten ve sigarasız yepyeni bir yıla adım atar :)

teşekkür ederim toprak :)
hersey insanda bitiyor, biz yeter ki isteyelim, yapamayacagımız sey yok :)
bugun 6. gün.. baş dönmesi devam ediyor, arada balgam çıkarıyorum, nefes alışım çok ferahladı, sanki naneli sakız varmış gibi ağzımda :)
dilerim bırakmak isteyen herkes kolayca kurtulur bu illetten ve sigarasız yepyeni bir yıla adım atar :)

Amiiin inşallah sigarasız yıllar.Baş dönmesi normal zavallı beyin oksijenle tanışınca afallamıştır.Algılama güçlüğü,sersemlik durumu oluyor,olsun nasılsa hepsi geçici.Vücut nikotinsizliğe iyice alışsın 20 yaş geri gideriz :))) kim tutar biz.

toprak bayıldım bu yaklaşımına, hiç aklıma gelmemişti :) kafa temiz hava, oksijeni görünce gerçekten afallayıp dönmeye başlıyor :)
6. gün neredeyse bitmek üzere ve bugün canım hiç sigara istemedi, aklıma bile gelmedi :)

Kızlar bende tam 12 gündür içmiyorum hamıle oldugumu ögrendım ve anında
bıraktım.7 yıldır bende içiyordum.bırakınca aglamalar oldu hayatın anlamı yok gibi
çalışırken mola verıyordum onunda geregı yok gıbı geldi başlarda halada var eksıklerı :)
pat dıye alışamam bu duruma nerden baksan 7 -8 yıl hayatımda bu illet
ben içmeyı sevıyordum yalan yok keyıf verıyordu bana.
Ama sımdı sıgara içmiyorum
içenler öyle pissss kokuyorkı
allahım dıyorum bendemı böyle kokuyordum yaaaa..
Sıgarayı bırakmama bebegım sebep oldu :1:

Back