- Konu Sahibi ayberkayefe
Bunun ne iradeyle nede kalpten istemeyle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.Sigara bağımlılıktır.Alkol,esrar,eroin vs.gibi bağımlılık yapan bir illet.Bizler nikotin bağımlısıyız.Sigarayı bir daha içmicem deyip bırakanlar %2 ymiş.Bu illetten kurtulmayı başaramıyorsak yardım almalıyız.Bunun içinde ne ilaç ne nikotin bantı ne de sakızı.
Ya mora terapi yada hipnoz tavsiyemdir.Ben mora terapiyle nikotin krizine girmeden.stres sinir olmadan bıraktım.Şiddetle tavsiye edrim.Zaten bir kez makineye giriyorsunuz kurtuluyorsunuz.Ne kaybedersiniz ki.Yukarı da arkadaş yazmış allen car kitabını okuyun.Videolarını seyredin.Yeter ki isteyin.İstemek başarmaktır .
evet allen car da kitapta bunu anlatıyor...bunun bir bağımlılık olduğunu,irade yöntemiyle falan bırakılamayacağını vs...evet bağımlılık ama bunu ve bırakmanın neden zor geldiğini olaya nasıl bir bakış açısı getirmek gerektiğini çok güzel anlatıyor ve aslında kimyasal bağımlılık dışında (ki bu işin çok küçük bir bölümü aslında) hepsinin bir kandırmaca olduğunu söylüyor...o girdiğimiz nikotin krizleri falan aslında çok basit şeyler durumu büyüten biziz,beynimiz,bu zamana kadar öğretilmişlikler vs...velhasıl kelam bence kitap okunmalı,en azından deneyin olmazsa başka yöntemlere başvurun...sonuçta bu adam 33 yıl günde 3-5 paket (asla 3ten az değil) sigara içen biriymiş ve birden bırakmış...