Sigara beni bırak :(

Kızlar
Sigarayı bırakmaya çalışıyorum, azalttım baya günde bir paketten fazla içerdim şimdi 4-5 tane ama bundan da rahatsızım. Azalttığımdan beri sürekli bir şeyler yiyesim geliyor sürrrrekli. Sigara da içmeyince bir şey de yemeyince duramıyorum. Su iç falan diyorlar ama olmuyor kesmiyor beni. Abur cubura yüklendim 20 günde 2 kilo almışım şaka gibi 😬 sürekli başım da ağrıyor ne alakaysa
Siz neler yaşadınız bu süreçte? Nikotin bandı alacağım yarın, kullandınız mı fayda ediyor mu?
Bende de aynı durum var. Ben mesela şunu fark ettim, sigarayı yaşadığım stresi azaltmak için içiyorum. O istek geldi mi ya sakız çiğniyorum(çünkü bişi yemeden duramıyorum) ama 20 kilo aldım bu bırakma sürecinde. Sigara içmeyin diye bişiler yiyip içtiğim için. Bu bişiler falan takıyolar vücuda sigarayı vucüt siliyorlar va ona da gittim, ama tamamen para tuzağı. Kısacası ben şimdilik bırakamadım. Ama bırakan kişilere sordum hastanelerdeki sigara bırakma merkezlerine gitmişler ve bırakabilmişler. Kesin kafanıza koydu iseniz gidip görüşülebilir. Bu sigara işini kafada bitirmek gerekiyor. Kafada bitirenlerde çat diye hiç içmiyor mesela.

Birde şunu sorun kendinize? Ben neden sigara içiyorum? Sosyal etkinliklerde iyi oluyor, hoşuma gidiyor, stresimi azaltıyor vs gibi kendi cevaplarınızı bulun. Sonra bu cevaplara da soru sorun. Mesela diyelim ki stresimi azaltıyor olsun sizin gerekçeniz. Hangi durumlarda stres oluyorum da sigaraya koşuyorum? Bu stres olduğum durumu nasıl hafifletebilirim? Bu tarz sorular beynin kamçılayıcısıdır. Beyin arka planda bunları düşünür ve farkındalığınız da artar.
2. Olarak da neden sigarayı bırakmak istiyorum diye sorun. Mesela kötü kokuyor, maddiyat, artık hoşlanmıyorum, sigara isteği beni ele geçirdi gibi cevaplar. Bu cevaplarafa tekrar soru sorun yukardaki gibi.
Bu sorular ve cevapları farkındalık oluşturduğu için kafada bitirmenize yardımcı olacaktır.

Şu puff barlar çok işe yarıyor bence. Hatta bir süre onu içince sigaranın tadı çok kötü geliyor puflar meyveli meyveli buharlı jsdjjs ama o da sağlıksız işte 🤣
Ay bu puff barlar çok fena. Ben sigaradan nefret ederim ama puffların tadı çok güzel. Bende puffa başladım 🙁

Ben de hamile oldugumu öğrendim bıraktım 1.5 sene olucak ama aklımdam gram çıkmıyor o koku beni mahvediyor😢

X