- 16 Temmuz 2023
- 1.289
- 3.190
-
- Konu Sahibi olanbizeoluyor
Nasıl yani eşinizin ailesi yurt dışından gelecek ve eşiniz her hafta anneme gidelim mi diyor tam anlamadım. Ne kadar süre kalacaklar merak ettim?Cok birbirine bağlı bir aileye sahip. Kesinlikle kötü insanlr degiller tam tersi cok iyi kayinbabam var. Illa her hafta annemlere gidelim diyor, bende istemiyorum. Zaten isimizden dolayi cok yoğunuz. Suan annesiyle babasi yurt dışındalar ama geldiklerinde boyle olcak diyor. Ordan cikti konu.
Ben yeni mezun değilimHa bir de yeni mezun adamı başhemşire yapmazlar, bunu da bütün sağlık personelleri bilir.
Yeni mezun adamın çevresi derken? Pratisyenlik çevresi ve kariyeri mi?İkimizde sağlık alanda çalıştığımız icin, heleki eşimin cevresi bu konuda cok büyük olduğu icin kendisi evlilik terapistine gitmek istemiyor. Kariyeri icin cok cabaladi, duyulursa istedigi yere gelemez. Ben gitmek isterim, kötü de bulmuyorum.
Ailesi normlinde bizden 10 dk uzaklıkta kalıyor. Ama şuan gezi/ tatil amaçlı cıktılar yurt dışına. Temelli geri döndüklerinde her hafta en az yarım saatliğine gidecekmişiz. Am benim ailem benden 700km uzaklıkda kalıyor. Bu umrunda değil tabikiNasıl yani eşinizin ailesi yurt dışından gelecek ve eşiniz her hafta anneme gidelim mi diyor tam anlamadım. Ne kadar süre kalacaklar merak ettim?
Okulumuz biter bitmez evlendik demedin mi? E 2 aylık da evlisinBen yeni mezun değilimön yargı kadar saçma sapan birşey yok. Konu oda değil
Keşke evlenirken en başından ailenize daha yakın bir ev tutsaydınız. Her hafta görüşmek zorunda değilsiniz çok istiyorsa eşiniz gitsin görüşsün. Ama sinir krizi yaşayacak kadar büyük bir olay göremedimAilesi normlinde bizden 10 dk uzaklıkta kalıyor. Ama şuan gezi/ tatil amaçlı cıktılar yurt dışına. Temelli geri döndüklerinde her hafta en az yarım saatliğine gidecekmişiz. Am benim ailem benden 700km uzaklıkda kalıyor. Bu umrunda değil tabiki
Bir doktor eşi olarak bahsettiğiniz çevre ne kadar büyük merak ediyorumİkimizde sağlık alanda çalıştığımız icin, heleki eşimin cevresi bu konuda cok büyük olduğu icin kendisi evlilik terapistine gitmek istemiyor. Kariyeri icin cok cabaladi, duyulursa istedigi yere gelemez. Ben gitmek isterim, kötü de bulmuyorum.
Niye fesatlık yapıyorsunuz. Eşim 17 yaşından beri almanya olsun, isviçre olsun gibi yerlerde staj yaptı, tüm gençliğini mesleğine adadı. İsmini versem bu genc yaşata dunyaca unlu “nature” dergisinde makalesi bile var. Bilip bilmeden konusmayinYeni mezun adamın çevresi derken? Pratisyenlik çevresi ve kariyeri mi?
Pek ayrıntıya takılan biri değilim ama konu doğruysa bile meslekler kesinlikle uydurma.
Bu adamı bile delirtebilmişsin aferim sana o zamanNiye fesatlık yapıyorsunuz. Eşim 17 yaşından beri almanya olsun, isviçre olsun gibi yerlerde staj yaptı, tüm gençliğini mesleğine adadı. İsmini versem bu genc yaşata dunyaca unlu “nature” dergisinde makalesi bile var. Bilip bilmeden konusmayin
17 yaşında ne stajı yaptı acabaNiye fesatlık yapıyorsunuz. Eşim 17 yaşından beri almanya olsun, isviçre olsun gibi yerlerde staj yaptı, tüm gençliğini mesleğine adadı. İsmini versem bu genc yaşata dunyaca unlu “nature” dergisinde makalesi bile var. Bilip bilmeden konusmayin
Niye fesatlık yapıyorsunuz. Eşim 17 yaşından beri almanya olsun, isviçre olsun gibi yerlerde staj yaptı, tüm gençliğini mesleğine adadı. İsmini versem bu genc yaşata dunyaca unlu “nature” dergisinde makalesi bile var. Bilip bilmeden konusmayin
Ama 2 aylık karısına şiddet uygulayabilecek kadar da ... Eğitim bambaşka bir şey, insanlık bambaşka. Burada bunlarla övünmeniz bir şeye yaramaz, burada da yurtdışında okuyan/çalışan çok iyi kariyeri olan insanlar var.Niye fesatlık yapıyorsunuz. Eşim 17 yaşından beri almanya olsun, isviçre olsun gibi yerlerde staj yaptı, tüm gençliğini mesleğine adadı. İsmini versem bu genc yaşata dunyaca unlu “nature” dergisinde makalesi bile var. Bilip bilmeden konusmayin
Böyle donanimli doktor kocan olsaydi, balayına Marsa bile giderdinIsrarla Maldivlere gitmen istemen peki??Bizde gelinliği en ucuza getirmeye çalışalım
ablacım ben de almanya olsun isviçre olsun stajlar yaptımNiye fesatlık yapıyorsunuz. Eşim 17 yaşından beri almanya olsun, isviçre olsun gibi yerlerde staj yaptı, tüm gençliğini mesleğine adadı. İsmini versem bu genc yaşata dunyaca unlu “nature” dergisinde makalesi bile var. Bilip bilmeden konusmayin
Demek ki 1 ay herkese 30 gün değil1 ayda dort kez fiziksel siddet oluyor ama evliligimizin guzel gunlerini ozluyorum (mu?)
Hangi guzel gunler yahu?
Ay ben buldum sanki kocanı ama kocan değilse yaNiye fesatlık yapıyorsunuz. Eşim 17 yaşından beri almanya olsun, isviçre olsun gibi yerlerde staj yaptı, tüm gençliğini mesleğine adadı. İsmini versem bu genc yaşata dunyaca unlu “nature” dergisinde makalesi bile var. Bilip bilmeden konusmayin
Mezun olur olmaz evlendik ve 2 aylık evliyiz demişsin. Yani eşin 6 yıl tıp okuduğuna ve yeni mezun olduğuna göre 24 yaşında, başhemşirelik için de 4 yıllık lisans hemşirelik +8-15 yıllık tecrübe zorunluluğunu eklersek 30-35 civarında mısın?Ben yeni mezun değilimön yargı kadar saçma sapan birşey yok. Konu oda değil
Valla şiddetin her türlüsüne karşı biri olarak şunu diyebilirimki adam kacsın kendini kurtarsın sizden. Çekilir çile değilsiniz şımarıksınız hadsizsiniz. Ne sinir krizi allasen liseli ergen kızlar bayılırdı sinir krizi geçirdi sevgilisinden ayrılınca aklınız lise birde kalmışİyi günler hanımlar,
Sizden bir konuda yardım rica ediyorum. Lütfen önyargılı olmadan beni dinleyin.
Eşimle 10 yıldır birlikteyiz; ortaokuldan beri sevgiliyiz. İki ay önce, büyük bir istekle ve birçok zorluğu aşarak evlendik. Bu, hayatımızdaki en doğru karardı. Eşim doktor, ben ise baş ameliyat hemşiresiyim. Okullarımız biter bitmez evlendik.
Nişanlılık döneminde bazı problemler yaşadık. Eşim, Maldivler’de balayı için yeterli paramız olmadığını, okul masraflarının çok olduğunu söyledi. Ancak ben bu konuda anlayışsız davrandım ve her şeyin en iyisini istedim. Sonunda, sağ olsunlar, isteklerimi yerine getirdiler. Ancak bu süreçte eşim bana çok kırıldı. Ben de o dönemde yaptığım hataların farkındayım. Genel olarak anlatamadıgim hatalarim oldu.
Evlendik ve her şey harika gidiyordu; gerçekten çok mutluyduk. Ancak bir ay önce, yani evliliğimizin ilk ayında, ilk kez tartıştık. Ben çok sinirlendim ve deliler gibi bağırmaya başladım. O, genelde bağırmaz, ama kalp kırıcı sözler söyleyebilir. Doktor olduğu için rezil olmaktan nefret eder. Bana defalarca “Bağırma” dedi, ama ben sakinleşemedim. Hatta telefonunu ve eşyaları fırlatmaya başladım. Bunun üzerine o da çok sinirlendi ve bana tokat attı. Sonrasında ağlayarak yatak odasına geçtim. Eşim o an yaptığına çok pişman oldu ve gönlümü almak için çaba sarf etti. Ben de onu affettim.
Ancak o günden sonra bu durum birkaç kez daha tekrarlandı. Toplamda dört kez tokat attı, hatta iki gün önce hafifçe karnıma vurdu. Bu şiddet eğilimleri yalnızca ben sinirden çilden cıkmış gibi bağırdığımda oluyor. “Seni nasıl susturacağımı bilmiyorum” diyor. O anda evden gitmesine izin vermediğim için bu duruma daha da kızıyor.
Biliyorum, şu an sağlıksız bir iletişim şeklimiz var. Bu durumda hem benim hem onun hataları var. Ama öyle sinirlenip bağırıyorum diye tokat atılabilir mi? Evliliğimizdeki o güzel günler ilk tokattan sonra bitti. O günden beri içimde büyük bir huzursuzluk var ve ona karşı çok kinlendim. Bana yaklaşmaya çalışsa bile onu itiyorum.
Sizce ne yapmalıyım? Boşanmalı mıyım? Gelecekte çocuklarımın şiddet görmesini istemiyorum.
ben eşimi çok seviyorum, onunda beni çok sevdiğini biliyorum. Bunlar niye basimiza geliyor anlmiyorum. 10 yil boyunca birkere olsun ellini kaldirmayana ne oldu?