Sey_ren'in Mutfağı

MALZEMELER

*2 Adet domates
*2 adet yeşil biber
*1 adet soğan
*1 kase pilavlık bulgur
*2 kase su
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz

YAPILIŞI

*Soğanı ve biberi ince ince doğrayıp yağ ve salça ile kavuralım.
*Üzerine domatesi ekleyip 10 dk kadar pişirelim.
*Bulguru ilave edip tuzunu ekleyelim.
*Suyunu da ilave edip kaynayana kadar harlı kaynadıktan sonra olabildiğince kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirelim.
*Demlenen pilavımız servise hazır.

AFİYET OLSUN

Eklentiler

• $3.jpg
    $3.jpg
    59,2 KB · Görüntüleme: 92
  • $5.jpg
    $5.jpg
    54,3 KB · Görüntüleme: 84
  • $6.jpg
    $6.jpg
    58,3 KB · Görüntüleme: 72
  • $7.jpg
    $7.jpg
    65,5 KB · Görüntüleme: 76
  • $8.jpg
    $8.jpg
    47,2 KB · Görüntüleme: 87
  • $1.jpg
    $1.jpg
    55,4 KB · Görüntüleme: 73
  • $2.jpg
    $2.jpg
    50,6 KB · Görüntüleme: 74
Canım anneciğimle geçen hafta sonu neler yaptık neler.Mantı ve yüksük çorbası da döktük.
Birde bizim buralarda yüksük çorbasının içine minik minik hamur kesip kızartılır ve çorbanın içine konur.Buralarda kıyırtlak deniyor bunun adına.Çorbanın içinde ben çok seviyorum çıtır çıtır oluyor.Ayrı bir lezzet veriyor.
Bunun yanı sıra biraz mantı biraz yüksük çorbası yaptık.Tarif vermeme gerek yok sanırım.:KK14:1-2 sayfa öncesinde tarifi var zaten.:KK16:
Mantı farklı olarak 4 köşe değilde muska şeklinde kapanıyor hepsi bu.

Eklentiler

• $1.jpg
    $1.jpg
    55,6 KB · Görüntüleme: 77
  • $2.jpg
    $2.jpg
    62,4 KB · Görüntüleme: 88
  • $3.jpg
    $3.jpg
    63,1 KB · Görüntüleme: 101
  • $4.jpg
    $4.jpg
    61,6 KB · Görüntüleme: 91
  • $5.jpg
    $5.jpg
    48,8 KB · Görüntüleme: 95
  • $6.jpg
    $6.jpg
    51,2 KB · Görüntüleme: 92
  • $7.jpg
    $7.jpg
    70 KB · Görüntüleme: 86
  • $8.jpg
    $8.jpg
    37,9 KB · Görüntüleme: 74
  • $9.jpg
    $9.jpg
    57,3 KB · Görüntüleme: 75
  • $67.jpg
    $67.jpg
    56,9 KB · Görüntüleme: 78
  • $78.jpg
    $78.jpg
    48,6 KB · Görüntüleme: 93
  • $88.jpg
    $88.jpg
    54,7 KB · Görüntüleme: 75
  • $90.jpg
    $90.jpg
    66,1 KB · Görüntüleme: 84
  • $11.jpg
    $11.jpg
    48,3 KB · Görüntüleme: 93
  • $12.jpg
    $12.jpg
    34,5 KB · Görüntüleme: 83
  • $13.jpg
    $13.jpg
    48,1 KB · Görüntüleme: 78
Çok teşekkür ederim canım.Sen beni şımartıyorsun hep güzel çiçeklerle.Bende sana yaylamızın kirazlarını da vereyim gülüm:KK16:

qfrp2.jpg

qfrpd.jpg

Veeee gülüme gül hediyem olsun

kadife-guel-resmi.jpg

:KK17::KK17::KK17:
ayy çok tesekkur ederim canimm :KK16:
Cok guzellerrr :KK56:
Gül iiçn ayrica tesekkurler :KK19:
Hamarat hatunlari severim gul dagitiyorum o yuzden :KK1:

Seyren annenle senin ellerine sağlık.:KK16:Tam bana göre şeyler eklemişsin.:KK1:Hamur çorbasının içine hamur kızartmasını annem de yapardı.Ama epeydir yapmıyor.Hatırlatayım ona:)

Erişte Salatası.

Erişte haşlanıp mayonezli ve sarımsaklı yoğurtla karıştırılıyor.Salatalık kabuklarıyla rendelenip,mısır ve nane ekleniyor.

m3ZTl.jpg

bunu misafirlere yapmştm valla en çok yenen şey bu oldu çok beğenilmişti bende bunu portakal ağacı sitesinden almıştım =)

Domates nasıl kurutulur, püf noktaları nelerdir?

• Öncelikle domates kurutmak için yaz aylarının en sıcak olanını tercih etmeniz lazım. Ağustos ve son yıllarda eylül ayının ortalarına kadar olan süre,en uygun zamanlardır.
  • Karadeniz, ve çukurova’da ki bir çok ilde, sebze kurutmak, yoğun nemden dolayı neredeyse imkansızdır. Sebzelerin kuruması geciktikçe küflenip bozulmalar görülür. Bu yüzden, sebze kurutmak için kuru iklim gereklidir.
  • Kurutmak için su miktarı az olan domatesleri tercih etmelisiniz. Çok sulu olan köy domatesleri kuruduğunda çok bereketsiz olurlar. Ziraat domatesleri en uygun olanlarıdır.
  • Domatesi ortadan dörde veya büyükse altıya kesin. Bol güneş gören bir yere, bu bir örtü veya ızgara üzeri olabilir, domatesleri dizin. Alttan hava alan bir yere koyarsanız kuruması hızlanacaktır.
  • Üzerine tuz serperseniz,biraz sulanacağı için kuruması gecikecektir ama tuz serpince daha lezzetli olur.
  • Kullanacağınız tuz tercihen kaya tuzu olsun. Ben doğallığından ötürü yemeklere bile işlenmemiş kaya tuzu kullanıyorum.
  • Domates diğer sebzelere göre daha geç kurur.Biraz sabırlı olmanız lazım

Erik Nasıl Kurutulur?

Ben mürdüm eriği kullandım. Erikleri yıkadım. Boydan dört parçaya böldüm. İç kısmı yukarı bakacak şekilde temiz bir bez üzerine sıkça dizdim. Kuruyunca çekiliyorlar araları çok açılıyor çünkü. Bol güneş alan bir yerde bir kaç günde erikler kuruyacaktır.İyice kuruyan erikleri toplayın ve bir cam kavanoz içinde ve hava almayacak bir yerde muhafaza edin. Henüz hava sıcaksa serinleyene kadar buzdolabında saklayın.Hatırlatırım internette erik kurusunun 150 gr. ını 7 tl. ye gördüm. kargo ücreti hariç tabi. Bu yüzden bol ve ucuzken alıp kurutmanızı tavsiye ederim.CAHİDE

Patlıcan Nasıl Kurutulur?

Patlıcan kurutmayı hepimiz biliriz aslında. Ama benim özellikle dolmalık patlıcan kuruturken uyguladığım yöntemi belki daha önce hiç duymadınız.
Ben patlıcanları normal oyduktan sonra su dolu bir kabın içine atıyorum. Bütün patlıcanlar bitince 10 dakika kadar bu suyun içinde bekletip sonra ipe diziyorum. Suya tuz atmıyoruz. Bu şekilde patlıcanlar kururken fazla büzüşmüyor ve içleri beyaz kalıyor. Patlıcanları devamlı güneş alan bir yere değilde günün bir kısmında güneş alan bir yere koyarsanız yanmadan kurutmuş olursunuz. Birde patlıcanları aralıklı dizmeye gayret edin ki, hava alsın, birbirlerine değip çürümesinler.
Kuru Kabak/ Kabak nasıl kurutulur?

Yemeğini yaptığımız taze kabaklar kurutmaya müsait olmadığı için, özel kurutmalık kabaklar veya kartlaşmış kabaklar kullanmanız gerekir. İrileşmiş, sertleşmiş kabakları soyup bir parmak kalınlığında irice doğrayın. Üzerine saf kaya tuzu serpin. Pamuklu bir bez üzerine serip güneşte kurutmaya bırakın.
Kabak çok çabuk kurur.Etkili sıcakta,en geç iki gün içerisinde kabaklar kuruyacaktır. Kuruyan kabakları temiz bir bez torba içinde kuru bir yerde saklayın. Cam bir kavanoza da koyabilirsiniz.
Kuru kabakla ne yapılır?
Kuru kabaktan borani yani bir nevi cacık, veya taze kabakla yapılan oturtma gibi oturtma yapabilirsiniz. İçine kış sebzelerinden de koyarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Kuru kabağı kullanmadan evvel mutlaka sıcak suda haşlayın.

TUTMAÇ (Ev şehriyesi)

Erişte hamuru için malzemeler

• [*=left]6 yumurta
    [*=left]2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Erişte hamuru nasıl olur?

• Un haricindeki malzemeleri bir yoğurma kabına alıp karıştırın.
  • Yavaş yavaş ununu ilave edip sertçe bir hamur elde edin.Kulak memesinden daha sert olmalı.
  • hamuru 6 adet bezeye ayırın.
  • hamurları teker teker açıp,birbirine değmeyecek şekilde serin.
  • İlk açtığınız yufkadan başlayarak kesmeye başlayın.
  • Yufkayı 3 parmak genişliğinde şeritlere bölün.
  • Şeritleri ikişer üçer üstüste koyup 1 cm.den kısa kesin.
  • Kestiğiniz bu şeritleri yan dönderip aynı kalınlıkta yeniden kesin.Bu şekilde küçük kareler elde edin.
  • Bütün yufkaları bu şekilde kesip güneş gören bir yere serin
  • Bir gün bekleyen erişteler toplanmaya hazır.

Erişteyi nasıl saklayalım?

• Erişte,tutmaç gibi hamur kurularını,bütün bakliyatlarda olduğu gibi bez torbalarda saklamak en doğru yoldur.
  • Naylon poşetlerde havasız kalıp,böceklenme olması muhtemel.Ben artan kumaşlardan küçük torbalar dikip,kuru gıdalarımı bu torbalarda saklıyorum.

Malzemeler
3 kg. Domates
Kolay domates konservesi yapımı

• Domatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soymadan robottan geçirin.(Domatese rengini veren likopen maddesinin en yoğun kabuğunda olduğunu ve cildi güzelleştirip,kolesterolü düşürdüğünü biliyor muydunuz? )
    icon_wink.gif
  • Bir tencereye yağsız olarak koyup,kaynamaya başladıktan 30 ila 45 dakika arası pişirin.
  • Hâlâ domates kaynamaktayken,kaynar suyla çalkaladığınız kavanozlara domatesleri doldurun.
  • Benim soslarım resimde gördüğünüz iki kavanozu doldurdu.
  • Kavanozların ağzını hiç beklemeden kapatıp,düz bir yere ters çevirin.
  • Kavanozlar soğuyana kadar yerlerinden kaldırmayın.
  • Soğuyan kavanozları,güneş görmeyen bir yerde saklayın.
  • Kavanozlar açıldıktan sonra buzdolabında saklayın ve en geç iki gün içinde tüketin.
  • Eğer bitiremeyecekseniz konserveleri küçük kavanozlarda hazırlamanız daha iyi olacaktır.

foto%C4%9Fraf+3.JPG

Malzemeler

4 su bardağı su
5 adet iri boy şeftali
Yarım su bardağı şeker

Hazırlanışı

*Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun.
*Çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin ve tencereye yerleştirin.
*Üzerine şeker ve suyu ilave ederek şeftalileri yumuşayana kadar pişirin.
*Soğuduktan sonra blenderdan ya da süzgeçten geçirerek sürahiye koyun.

Şu an yaptım soğumakla meşgul
:KK1:
Ramazanın son günü ve ben bugün bittim.:KK53:

Şimdiden sayfamın konuklarının ve tüm İslam aleminin RAMAZAN BAYRAMI MÜBAREK olsun...

bw_2943078876.jpg

selamlar sey_rencim
topiğin çok güzelmiş maşallah tariflerin de öyle bikaç tanesini aldım bile
bir de sana mesaj atmıştım cevap vermedin bana?

selamlar sey_rencim
topiğin çok güzelmiş maşallah tariflerin de öyle bikaç tanesini aldım bile
bir de sana mesaj atmıştım cevap vermedin bana?

Vealeykümselam canım :KK14: mesajını inan görmedim özel mesaj ile iletişimde oldugum arkadaşlarım olunca gözümden kaçmış olabilir birde iş oruç temizlik derken dikkat edememişimdir hemen bakıp cevaplıyorum canım
Topiğimi beğenmene çok sevindim aldıklarınıda yapa:KK16:rsan ve burada paylaşırsan çook daha mutlu olurum.

Vealeykümselam canım :KK14: mesajını inan görmedim özel mesaj ile iletişimde oldugum arkadaşlarım olunca gözümden kaçmış olabilir birde iş oruç temizlik derken dikkat edememişimdir hemen bakıp cevaplıyorum canım
Topiğimi beğenmene çok sevindim aldıklarınıda yapa:KK16:rsan ve burada paylaşırsan çook daha mutlu olurum.

s.a seyren 1haftadır senden hacamat için mesaj bekliyordum, gözünden kaçacağı hiç aklıma gelmedi inan, ondan buraya yazdım :KK34:
inşallah canım yapınca paylaşırım inşallah.

s.a seyren 1haftadır senden hacamat için mesaj bekliyordum, gözünden kaçacağı hiç aklıma gelmedi inan, ondan buraya yazdım :KK34:
inşallah canım yapınca paylaşırım inşallah.

Hacamat yazısını okuyunca ilgimi çekti.Ablam da başağrısı için yaptırmıştı da.Kim yapıyor bu işi?

X