Sey_ren'in Mutfağı

:KK16:Teşekkür ederim canım her zaman beklerimde ben diyet yapıyordum 3 kilocukta vermiştim off ama buna dayanamıcam galiba turşu tost ekmek Allahım ben çok acıkmışım yaaaaa:KK47::KK53::KK36::KK56::KK35::KK34::KK33::26::KK24:Ne yapacağımı şaşırdım açımm aaaçççç
Ben de diyet yapıyorum ama doyduktan sonra başlıyorum diyete.:KK9:Arada kaçamak olur.Ertesi gün dengelersin.Yoksa o rejim bitmez:)

Ben de diyet yapıyorum ama doyduktan sonra başlıyorum diyete.:KK9:Arada kaçamak olur.Ertesi gün dengelersin.Yoksa o rejim bitmez:)

:KK1::KK14: Ayy bende yaaa ama karar verdim dikkat etmeye çalışıyorum öyle aman aman kilom yok 2 doğum yaptım göbüşüm yoktu ama şimdi göbük popik çıkmaya başladı.Önünü almak lazım:KK53:

Erişte Salatası.

Erişte haşlanıp mayonezli ve sarımsaklı yoğurtla karıştırılıyor.Salatalık kabuklarıyla rendelenip,mısır ve nane ekleniyor.

m3ZTl.jpg

Bayiliyorum hamarat kadinlara

Gaza getirdiniz beni bende yapacagiiim

Beyaz begonvilim hangi şehirdesin kaç gel buralara tatlım hem ne istiyorsan yollayım ben sana canın sağolsun:KK16:

Adracım ellerin dert görmesin acıktığımı hissettim şu an.:KK16::KK56:

Özcanan,en yukarıda kimin mutfağında olduğunu görebilirsin tatlım:KK16:

Caniim sagol

Uzaktan tatli dilin hos sohbetinde yeter

Ama ailene yakinlarina hazinesin bilesin

Bravo sana

Kim tutar seni tatlım yap bekliyoruz taaammııı:KK16::KK16:

Allah razı olsun seninde bu güzel sözlerin beni ne kadar mutlu etti bir bilsen canım.Şu sıkıntılı zaanlarımda güldürdün beni.Yüksük çorbası tarifim var ama ekleyemedim.Kaç gündür hastanelerde teyzemle koşuyoruz.Bir anne evladına beni banyo ettir der ve evlatta duymazdan gelirse halimiz nice olur bilmem.:KK50::KK50::KK19::KK20:Teyzeme çok üzülüyorum bu aralar.:KK43:O yüzden hiç tarif ekleyemedim.Bir tane alıntı tarif ekleyeyim denemiştim korkmadan deneyebilirsiniz.:KK16:

Cahidenin ellerine sağlık.Site linki veremiyorum ama denedim gerçekten tam çerezlik çocuklar bayılacak bunlara:KK76:
9130995225_a7182caaf5_c.jpg

Malzemeler

• 6 adet patates
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Tahta şişler
9133255678_b4ab4e0f1e_c.jpg

Yapılışı
  • Patatesleri soyun. Tam orta kısmına uzunlamasına şişi batırın.
  • Bıçakla en baştan başlayarak verev şekilde, şişi döndererek koparmadan sonuna kadar kesin.
  • Elinizle kesiklerin aralayıp spiral şeklin ortaya çıkmasını sağlayın.
  • Dilerseniz patatesleri normal şekilde dilimleyip 4 numaralı resimdeki gibi şişe geçirin. Bu yöntem daha kolay oluyor.
  • Şişteki patatesleri seramik fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine tuz ve biraz zeytinyağı gezdirin.
  • Dilerseniz aralara yeşil biber de yerleştirebilirsiniz.
  • 200 derecelik fırına sürüp kızartın.
  • Yağda da kızartabilirsiniz fakat fırında daha hafif oluyor.
  • Afiyet şifa olsun
9130995315_609018c582_c.jpg

Cahideyi bende takip ediyorum harika şeyler yapıyor gercekten..süt recelli toplarına bayılmıştım bende.

Kim tutar seni tatlım yap bekliyoruz taaammııı:KK16::KK16:

Allah razı olsun seninde bu güzel sözlerin beni ne kadar mutlu etti bir bilsen canım.Şu sıkıntılı zaanlarımda güldürdün beni.Yüksük çorbası tarifim var ama ekleyemedim.Kaç gündür hastanelerde teyzemle koşuyoruz.Bir anne evladına beni banyo ettir der ve evlatta duymazdan gelirse halimiz nice olur bilmem.:KK50::KK50::KK19::KK20:Teyzeme çok üzülüyorum bu aralar.:KK43:O yüzden hiç tarif ekleyemedim.Bir tane alıntı tarif ekleyeyim denemiştim korkmadan deneyebilirsiniz.:KK16:

Gulumsediysen nemutlu bana:)

Gecmisolsun

Nesi var teyzenin

Evladi ilgilenmiyormu

Hayirdir

Teyzemin böbrekler iflas canım:KK43:Brusella ve üre var.Ve tam 15 ündür sadece su ve serumla besleniyor yediği herşeyi çıkarıyor.:KK50:Evladının biri Batmanda senelerdir evli ne arar ne sorar gelin desen ahh ahh.
Öğretmen kız tam bir koca manyağı anasının evinde 1 yudum su içer bardağı kaldırıp yerine koymaz,tonla bulaşık olur dönüp bakmazlar oysa teyzem nasıl büyüttü ben bilirim onu.
2.erkek desen nerde rakı orda ayıl nerde bar bira orada bayıl:KK20:gelin desen inan anlatmaya yürek dayanmaz.1 km tırnakları ile süzüm süzüm süzülür dersin ki ağa kızı.Dedikodu ise yapım günahsa işledim valla.Günahım kadar sevmiorum .
en küçük kız desen anası hastanede yatar o Mersinde rakı balık deniz ayvalık yapar.Böyle giderse yarın ben getireceğim buraya bakacağım canım.Durumu iyi değil çünkü:KK50:

Seyren geçmiş olsun.Teyzene üzüldüm:KK43:Allah evladın da hayırlısını versin.Hayırsız olursa ömür billah çektiriyorlar:KK43:

Pizza yemek isteyen var mı:)

wnI5x.jpg

OHDRs.jpg

VjE6y.jpg

Teyzemin böbrekler iflas canım:KK43:Brusella ve üre var.Ve tam 15 ündür sadece su ve serumla besleniyor yediği herşeyi çıkarıyor.:KK50:Evladının biri Batmanda senelerdir evli ne arar ne sorar gelin desen ahh ahh.
Öğretmen kız tam bir koca manyağı anasının evinde 1 yudum su içer bardağı kaldırıp yerine koymaz,tonla bulaşık olur dönüp bakmazlar oysa teyzem nasıl büyüttü ben bilirim onu.
2.erkek desen nerde rakı orda ayıl nerde bar bira orada bayıl:KK20:gelin desen inan anlatmaya yürek dayanmaz.1 km tırnakları ile süzüm süzüm süzülür dersin ki ağa kızı.Dedikodu ise yapım günahsa işledim valla.Günahım kadar sevmiorum .
en küçük kız desen anası hastanede yatar o Mersinde rakı balık deniz ayvalık yapar.Böyle giderse yarın ben getireceğim buraya bakacağım canım.Durumu iyi değil çünkü:KK50:

Teyzene çok üzüldüm. Brusella gerçekten de çektirirmiş; üstüne hem üre hem hayırsız evlat. Allah bizlere hayırlı evlatlar versin; ne diyebilirim ki başka:KK50:

Teyzene çok üzüldüm. Brusella gerçekten de çektirirmiş; üstüne hem üre hem hayırsız evlat. Allah bizlere hayırlı evlatlar versin; ne diyebilirim ki başka:KK50:

Allah razı olsun canım,pek tadı yok hala,ama ne yaparsın elden de birşey gelmiyor ki..
neredesin gözükmüyorsun hiç
Geçenlerde bir cesaret aradım bir şey soracaktım açmadın telini,yada görmedin kuzum
Paşaya sevgiler öptüm kocaman:KK54:

Allah razı olsun canım,pek tadı yok hala,ama ne yaparsın elden de birşey gelmiyor ki..
neredesin gözükmüyorsun hiç
Geçenlerde bir cesaret aradım bir şey soracaktım açmadın telini,yada görmedin kuzum
Paşaya sevgiler öptüm kocaman:KK54:

Valla canım sıcaklardan pestilim çıkıyor:KK49: gün sayıyorum:KK9: Canım sağol aradığın için ama büyük ihtimal görmemişimdir çünkü benim oğlan şu iphone'larda meşhur talking ginger'lar falan var, onlarla oynarken birisi ararsa haber bile vermiyor. Ya meşgule atıyor ya da kapanmasını bekliyor. O durumlardan birisi gerçekleşmiştir; yoksa açardım.. Tüh üzüldüm şimdi; ne olur kusuruma bakma. Telefondan ulaşamadığın durumlarda telefona mesaj at istersen, beni ara diye, ben seni ararım. Soracağın şey inşallah önemli birşey değildir.. Ah benim oğlan, bu kaçıncı var ya sey-renciğim:KK50:

Merhana seyren :16

Yardimina ihtiyacim var.

Ramazan icin yemek konusunda sIkIntidayim. Ozellikle misafir agirlayacagim gun.

Kayinvidemler gelimce firinda kofte patates yapayim diyorum bir sefer denedim basarali olamadim.

Sen nasil yapiyorsun hatta belki elinde fotograflarda vardie?

Umarim yardimci olabilirsin simdiden cok tesekkurler :KK16:

Valla canım sıcaklardan pestilim çıkıyor:KK49: gün sayıyorum:KK9: Canım sağol aradığın için ama büyük ihtimal görmemişimdir çünkü benim oğlan şu iphone'larda meşhur talking ginger'lar falan var, onlarla oynarken birisi ararsa haber bile vermiyor. Ya meşgule atıyor ya da kapanmasını bekliyor. O durumlardan birisi gerçekleşmiştir; yoksa açardım.. Tüh üzüldüm şimdi; ne olur kusuruma bakma. Telefondan ulaşamadığın durumlarda telefona mesaj at istersen, beni ara diye, ben seni ararım. Soracağın şey inşallah önemli birşey değildir.. Ah benim oğlan, bu kaçıncı var ya sey-renciğim:KK50:

Canım ya zor tabi,son zamanların sıcaklara geldi Rabbim durumunu kolaylaştırsın,tüm hamişlere yardım etsin:nazar::nazar:
Şu an aklımda değil ne soracaktım unuttum canım,sorun değil paşaya laf yok:KK76:

Merhana seyren :16

Yardimina ihtiyacim var.

Ramazan icin yemek konusunda sIkIntidayim. Ozellikle misafir agirlayacagim gun.

Kayinvidemler gelimce firinda kofte patates yapayim diyorum bir sefer denedim basarali olamadim.

Sen nasil yapiyorsun hatta belki elinde fotograflarda vardie?

Umarim yardimci olabilirsin simdiden cok tesekkurler :KK16:

Canım fırsat buldukça ramazanda belki resimli tariflere sürekli yer veremeyebilirim ama yinede menü sunmaya çalışacağım kısmet olur bir aksilik olmaz ise.

Ben burada Tavuk Köfteli Patates yapmıştım ona bakabilirsin canım.

http://www.kadinlarkulubu.com/yemek-tarifleri/593528-sey_renin-mutfagi-15.html

Et köfte ile yaptım ama resimlememiştim onuda yazayım canım.

tepside-kofte-patates.jpg

Malzemeler

*750 gr. az yağlı kıyma
*50 gr. Kuyruk yağı
*1 adet orta boy kuru soğan
*3 yemek kaşığı galeta unu veya aynı miktarda irmik
*1.5 tatlı kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*Yarım demet maydanoz
*2 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı kekik
*7-8 adet orta boy patates

YAPILIŞI

*Soğanı rendeleyin veya çok küçük doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın.
*Diğer malzemeleri de ekleyip 15 dakika kadar yoğurun.
*Köfte harcından iri ceviz büyüklüğünde alıp gelişi güzel yassı köfteler yapın.
*Patatesleri kalın ve yuvarlak şekilde doğrayıp,tepsiye bir köfte 1 patates şeklinde dizip üzerine bir su bardağı su ekleyin.

NOT:KK70:ilerseniz üzerine domatesli salçalı sosta yapabilirsiniz.

f%C4%B1r%C4%B1n+k%C3%B6fte+patates1.jpg

SOS MALZEMELERİ VE YAPILIŞI

*2 adet orta boy domates
*1 fiske tuz
*1 tatlı kaşığı biber salçası

*Domatesler rendelenir tuz ve salça ile karıştırılıp üzerine 1 su bardağı su eklenir.
*Patateslerin üzerine dökülüp arzuya göre üzerine biber dizilerek 170 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

NOTLAR:

1. Tamamen yağsız kıymayla yapılan köfte sert ve kuru olur. Çok yağlı olursa köfte küçülür, hiç bereketi olmaz.
  2. Zeytinyağı köfteyi yumuşak yapar.
  3. Galeta unu veya bayat ekmek içi köftenin pişerken dağılmasını önler. Fazla koymayın tadı kaçar.
  4. Köfte harcı az yoğurulursa köfteler pişerken dağılır.
  5. Kuru köfte pişerken mutlaka biraz küçülür, bu yüzden çok yağlı kıyma kullanmayın.
  6. Eğer herşeye rağmen köfteniz dağılıyorsa içine 1 adet yumurta kırın.
Cahide Sultan

Canım bu şekilde yaparsan kuru olup dağılmaz riske girmek istemiyorum dersen fırın torbasında da yapabilirsin.İnşallah yardımcı oldum.Takıldığın yer olursa sorabilirsin.:KK16:

X