- 27 Aralık 2012
- 1.983
- 440
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Nefis görünüyorlar herşey mükemmel canım incir görünce söylemeden geçemedim ama bizimde bahçemizde yeşil incirlerimiz mevcut çokta fazla veriyor topladıkça topluyoruz
Ablam başağrısı için yaptırdı ama bir fayda bulamadı maalesefBurada bir seansı 50-60 lira.Fayda bulanlar muhakkak vardır ama biz bulamadık
Seyren bayramda gezinilmiş anlaşılan:)Arkadaşın da sana çok iyi bakmış.Eklediklerinin hepsi harika.Karamelli pasta çok lezzetli görünüyor.Nehir de eklemiş böyle bir tarif.İkisine de bayıldım.Elinize sağlık.
Seyren abla istekte bulunabiliyor muyuz :)
Beyaz peçete üzerine 'bir gun kabak mücveri yapıp resimleyebilir misin ?' yazdım yolladım sana :)
Ne güzel canım.Bizim bahçemizde vardı fakat çok yaşlanmıştı kesmek zorunda kaldık.Köyümüzün incirleri ile yetiniyoruz :)
Maşallah bir vermeye başlasın gerisi geliyor.Suyuda sevmiyor zaten incir ağacı topla topla ye ne güzel.Hemde çoook faydalı bir meyve...
İskenderun'da yaptığımız biz tarifimiz daha var.Canım arkadaşımın ellerine sağlık acılı acılı mmmhhh mis gibi olmuştu.Eh banada bu lezzeti resimlemek düştü.
MALZEMELER
*7-8 adet orta boy patates
*500 gr kemiksiz kuzu kuşbaşı et
*3-4 adet domates
*3-4 adet yeşil biber
*Bir baş 8-9 adet sarımsak
*1 adet irice kırmızı soğan
*Tuz,karabiber,pul biber
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*2 su bardağı su
TARİFİ
*Tüm sebzelerimizi güzelce yıkayıp kabuklarını soymamız gerekenleri soyup fırın tepsisine doğrayalım.
*Üzerine eti salça baharat ve sıvı yağı ekleyip ellerimizin lezzetini vere vere karıştıralım
*Suyumuzu da ekleyip 200 derecelik fırında 40 dk kadar pişirelim.
*Yanında pirinç pilavı da ne güzel olur
*Biz soframıza tek tek tabak indirmedik.En güzeli tepsiden yemekti
Muthisss
Bende hevesliyim yapmaya ama yorgubluktan hep kolay seyler yapiyorum
Seyrencim et kuzu eti oldugu icin mi 40dak pisiyor
Yumusak oluyor mu serlesmezmi merakettim
İskenderun'da yaptığımız biz tarifimiz daha var.Canım arkadaşımın ellerine sağlık acılı acılı mmmhhh mis gibi olmuştu.Eh banada bu lezzeti resimlemek düştü.
MALZEMELER
*7-8 adet orta boy patates
*500 gr kemiksiz kuzu kuşbaşı et
*3-4 adet domates
*3-4 adet yeşil biber
*Bir baş 8-9 adet sarımsak
*1 adet irice kırmızı soğan
*Tuz,karabiber,pul biber
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*2 su bardağı su
TARİFİ
*Tüm sebzelerimizi güzelce yıkayıp kabuklarını soymamız gerekenleri soyup fırın tepsisine doğrayalım.
*Üzerine eti salça baharat ve sıvı yağı ekleyip ellerimizin lezzetini vere vere karıştıralım
*Suyumuzu da ekleyip 200 derecelik fırında 40 dk kadar pişirelim.
*Yanında pirinç pilavı da ne güzel olur
*Biz soframıza tek tek tabak indirmedik.En güzeli tepsiden yemekti
Muthisss
Bende hevesliyim yapmaya ama yorguluktan hep kolay seyler yapiyorum
Seyrencim et kuzu eti oldugu icin mi 40dak pisiyor
Yumusak oluyor mu sertlesmezmi merak ettim
Canım aslında kuzu eti çok güzel yumuşacıktı,fakat arkadaşımın fırını geç pişirdi,bunu hatırlatman iyi oldu normalde davul fırnlarda 20-25 dk da pişiyor
Kuzu eti dana etine göre daha saglıklıdır canım,dana etini ben kuzu ile karıştırıp sadece içli köftede kullanırım
Kuzu kokuyor diyenler tadına varsalar danaya yaklaşmazlar bile
Hem saglık açısından kuzu etini tüketin ineklerinde süt süt ürünlerinden faydalanın demiş efendimiz
Takipçinim bundan sonra
Maşallah ya ne kadar marifetlisin, çalıcam tariflerini
Karamelli sos için
1. 5 su bardağı su
1 dolu yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
Yarım paket vanilya
Yakininda oturan kmsun arkadasin dostun olmaliyim
Seyran yaa neler dokturuyorsun masallahhhh
Teşekkür ederim canım benim her daim (Ç)Alabilirsin
Sıradaki tarifimiz MERCİMEKLİ KÖFTE
MALZEMELER
*5 çay bardağı ince esmer köftelik bulgur
*2,5 su bardağı kırmızı mercimek
*1 büyük baş soğan
*1 Çay bardağı sıvı yağ
*1 demet maydanoz
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz,kimyon,karabiber
YAPILIŞI
*Mercimeği yıkayıp yeterli miktarda tuz atıp 3,5 su bardağı su ile düdüklü tencereye alalım ve kaynatalım.
*O arada maydanozları ince ince kıyıp bir kenara alın.
*Kaynayan mercimeği yoğurma kabına alıp üzerine biraz kimyon karabiber ve tuz eklediğimiz ince bulgurumuzun üzerine kepçe ile dökelim.(Hepisini birden eklemeyelim bazen bulgurun cinsine göre çok cıvık olabiliyor.Bulgurmuzun üzerine göz kararı döküp bir karıştıralım.Islanmış olan bulgurun ağzını bir tepsi ile kapatıp şişmesini bekleyelim.
*Beklerken bir tavaya yağımızı salçayı ekleyip doğradığımız kuru soganı kavuralım.
*Şişen bulguru bir alt üst edip yumuşamış mı bir bakın .
*Yumuşamış ise kavurduğunuz soğanı da ekleyip iyice yoğuralım.Çekinmeyin baharatlarını tadını bir daha kontrol edin.Olmuşsa ince ince kıydığınız maydanozu da ekleyip bir alt üst edip minik minik köfteler halinde sıkıp servis tabağına alın.
*Yanına şööyle hafif sirkeli yeşil soğanlı bir domates salatası,turşu ve ayran da ilave ettik mi tamamdır.
AFİYET OLSUN
Ne haddi canım bilmediklerimizi ögreniyoruz elbette
Patlıcan biber dolması yaparken de sumak koyarsanız onun tadı da mükemmel olur