Sey_ren'in Mutfağı

Seyren abla istekte bulunabiliyor muyuz :)
Beyaz peçete üzerine 'bir gun kabak mücveri yapıp resimleyebilir misin ?' yazdım yolladım sana :)

Nefis görünüyorlar herşey mükemmel canım incir görünce söylemeden geçemedim ama bizimde bahçemizde yeşil incirlerimiz mevcut çokta fazla veriyor topladıkça topluyoruz:KK76:

Ne güzel canım.Bizim bahçemizde vardı fakat çok yaşlanmıştı kesmek zorunda kaldık.Köyümüzün incirleri ile yetiniyoruz :):KK16:
Maşallah bir vermeye başlasın gerisi geliyor.Suyuda sevmiyor zaten incir ağacı topla topla ye ne güzel.Hemde çoook faydalı bir meyve...

Ablam başağrısı için yaptırdı ama bir fayda bulamadı maalesef:KK43:Burada bir seansı 50-60 lira.Fayda bulanlar muhakkak vardır ama biz bulamadık:KK43:

Doğrudur canım ilerlemiş migren veya sinüziti olabilir ama bir seferde etkili sonuç beklemek yanlış olur 1 yaptırmışsa tekrar denemesini tavsiye ederim.
Ben burada (Adana )yapan bir haccam ile görüştüm 100 tl dedi canım:KK53:
Valla siz 50 ye iyi kurtulmşsunuz.

Seyren bayramda gezinilmiş anlaşılan:)Arkadaşın da sana çok iyi bakmış.Eklediklerinin hepsi harika.Karamelli pasta çok lezzetli görünüyor.Nehir de eklemiş böyle bir tarif.İkisine de bayıldım.Elinize sağlık.:KK16:

Evet canım altı üstü 1 haftalığına gezdik koca yazdan beri hep evimdeyim.Çocuklarım bunalıma girdiler artık.Bir İskenderun yaptık yine eve tıkıldık.
Sağolsun bana çok iyi baktı canım arkadaşım.Karamelli pastayı denemeni tavsiye ederim.Ev yapımı gibisi varmı canım:KK16:

Ne güzel canım.Bizim bahçemizde vardı fakat çok yaşlanmıştı kesmek zorunda kaldık.Köyümüzün incirleri ile yetiniyoruz :):KK16:
Maşallah bir vermeye başlasın gerisi geliyor.Suyuda sevmiyor zaten incir ağacı topla topla ye ne güzel.Hemde çoook faydalı bir meyve...

Evet canım bakımı daha kolay çokta lezzetli çok sevmesemde arada yiyorum akrabaya komşuya falan çok dagıtıyoruz:21:

İskenderun'da yaptığımız biz tarifimiz daha var.Canım arkadaşımın ellerine sağlık acılı acılı mmmhhh mis gibi olmuştu.Eh banada bu lezzeti resimlemek düştü.:KK56::KK16:

MALZEMELER

*7-8 adet orta boy patates
*500 gr kemiksiz kuzu kuşbaşı et
*3-4 adet domates
*3-4 adet yeşil biber
*Bir baş 8-9 adet sarımsak
*1 adet irice kırmızı soğan
*Tuz,karabiber,pul biber
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*2 su bardağı su

TARİFİ

*Tüm sebzelerimizi güzelce yıkayıp kabuklarını soymamız gerekenleri soyup fırın tepsisine doğrayalım.
*Üzerine eti salça baharat ve sıvı yağı ekleyip ellerimizin lezzetini vere vere karıştıralım:KK1:
*Suyumuzu da ekleyip 200 derecelik fırında 40 dk kadar pişirelim.
*Yanında pirinç pilavı da ne güzel olur :KK56:
*Biz soframıza tek tek tabak indirmedik.En güzeli tepsiden yemekti:KK16:

Muthisss
Bende hevesliyim yapmaya ama yorgubluktan hep kolay seyler yapiyorum

Seyrencim et kuzu eti oldugu icin mi 40dak pisiyor

Yumusak oluyor mu serlesmezmi merakettim

İskenderun'da yaptığımız biz tarifimiz daha var.Canım arkadaşımın ellerine sağlık acılı acılı mmmhhh mis gibi olmuştu.Eh banada bu lezzeti resimlemek düştü.:KK56::KK16:

MALZEMELER

*7-8 adet orta boy patates
*500 gr kemiksiz kuzu kuşbaşı et
*3-4 adet domates
*3-4 adet yeşil biber
*Bir baş 8-9 adet sarımsak
*1 adet irice kırmızı soğan
*Tuz,karabiber,pul biber
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*2 su bardağı su

TARİFİ

*Tüm sebzelerimizi güzelce yıkayıp kabuklarını soymamız gerekenleri soyup fırın tepsisine doğrayalım.
*Üzerine eti salça baharat ve sıvı yağı ekleyip ellerimizin lezzetini vere vere karıştıralım:KK1:
*Suyumuzu da ekleyip 200 derecelik fırında 40 dk kadar pişirelim.
*Yanında pirinç pilavı da ne güzel olur :KK56:
*Biz soframıza tek tek tabak indirmedik.En güzeli tepsiden yemekti:KK16:

Muthisss
Bende hevesliyim yapmaya ama yorguluktan hep kolay seyler yapiyorum

Seyrencim et kuzu eti oldugu icin mi 40dak pisiyor

Yumusak oluyor mu sertlesmezmi merak ettim

Canım aslında kuzu eti çok güzel yumuşacıktı,fakat arkadaşımın fırını geç pişirdi,bunu hatırlatman iyi oldu normalde davul fırnlarda 20-25 dk da pişiyor:KK16:
Kuzu eti dana etine göre daha saglıklıdır canım,dana etini ben kuzu ile karıştırıp sadece içli köftede kullanırım
Kuzu kokuyor diyenler tadına varsalar danaya yaklaşmazlar bile
Hem saglık açısından kuzu etini tüketin ineklerinde süt süt ürünlerinden faydalanın demiş efendimiz:KK16:

rs4r1.jpg

Sade Muhallebi için Malzemeler:

4 su bardağı süt
4 silme yemek kaşığı buğday nişastası
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya

Erikli Muhallebi için Malzemeler:

3 su bardağı erik püresi
3 tatlı kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker

Nasıl Yapılır?

• Erikli muhallebi için: Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp robotta geçirin. Robotunuz yoksa, yine çekirdeklerini çıkarıp irice doğrayın. 1 bardak su ekleyip 25 dakika kadar pişirin. Ilıyınca bir süzgeçten ovalayarak geçirin. Erik püresinin içine şeker ve nişastayı ekleyip karıştırarak pişirin.
  • Sade muhallebi için: vanilya haricindeki kuru malzemeleri tencereye ekleyip karıştırın.Sütün 1 bardağını koyup, çırpıcıyla iyice çırpın. Sütün kalanını da ekleyip, karıştırarak pişirin. En son vanilyayı katıp ocağın altını kapatın.
  • Bardaklara veya küçük kaselere istediğiniz renklerde doldurarak soğuk servis edin.

Eklentiler

• $19.jpg
    $19.jpg
    42,2 KB · Görüntüleme: 65
  • $21.jpg
    $21.jpg
    70,1 KB · Görüntüleme: 69
  • $22.jpg
    $22.jpg
    79,5 KB · Görüntüleme: 84
  • $23.jpg
    $23.jpg
    48,7 KB · Görüntüleme: 67
  • $18.jpg
    $18.jpg
    72,7 KB · Görüntüleme: 59
Isparta'dan gelen erik ve elmalarımız

Veee rahmetli kayınbabamın yaptığı buhara pilavı

Tarifini uzun uzadıya vermeyeceğim.Bildiğiniz pilav gibi yapıyorsunuz.Fakat ben tencereyi ters çevirdiğimde evimin mutfak canavarı parmaklayıp şeklini bozmuş.
Ben görünce de ''anneeeeeeeeeee seni bu kadan çeviyom'' deyince birşey diyemedim.

TARİFİ

1 adet tavuk göğüs yıkanıp tencereye alınır.Suyu çekildiğinde tencereye yapışmayacak kadar yağ eklenir.1-2 adet havuç yuvarlak ve ince ince doğranır 1 kaşık tereyağı ile sotelenir.Sotelenen malzemenin üzerine 1 kase pirinç eklenip hiç karıştırılmadan ocağın altı kısılır.Üzerine tuzu serpilip suyu eklenir ve su kaynar kaynamaz ocağın altı olabildiğince kısılıp pilav demlene demlene pişirilir.Demlenen pilavımız servis tepsisine ters çevrilerek afiyetle yenir.:KK56:

Eklentiler

• $25.jpg
    $25.jpg
    56,5 KB · Görüntüleme: 60
  • $27.jpg
    $27.jpg
    62,1 KB · Görüntüleme: 61
  • $28.jpg
    $28.jpg
    56,8 KB · Görüntüleme: 84
  • $29.jpg
    $29.jpg
    56,9 KB · Görüntüleme: 80
  • $16.jpg
    $16.jpg
    49,8 KB · Görüntüleme: 69
  • $17.jpg
    $17.jpg
    49 KB · Görüntüleme: 68
  • $24.jpg
    $24.jpg
    58,9 KB · Görüntüleme: 66

Eklentiler

• $15.jpg
    $15.jpg
    73,5 KB · Görüntüleme: 71
  • $11.jpg
    $11.jpg
    62,7 KB · Görüntüleme: 105
  • $12.jpg
    $12.jpg
    58,1 KB · Görüntüleme: 71
  • $14.jpg
    $14.jpg
    56,3 KB · Görüntüleme: 73
Teşekkür ederim canım benim her daim (Ç)Alabilirsin

Ay çok utanıyorum ama sormam lazım birine ben yeniyim ablacım biliyorsun bu işlerde :KK17:
Hani pizza tarifi vermişsin ya canım ben de bugün pizza yaptım ama mayalanmasını falan beklemedim direkt olarak aldım hamuru açtım öyle yaptım mayalandığını nerden anlıyoruz ki hamurun o kısmı anlayamadım ne kadar koyuyoruz mesela içine :KK17:

Bu arada elmalı etimek tatlısını denemeyen herkes denesin, yaptım herkes bayıldı bayıldı :KK16:

Son düzenleme:
Sıradaki tarifimiz MERCİMEKLİ KÖFTE:KK16:

2irkdap.jpg

MALZEMELER

*5 çay bardağı ince esmer köftelik bulgur
*2,5 su bardağı kırmızı mercimek
*1 büyük baş soğan
*1 Çay bardağı sıvı yağ
*1 demet maydanoz
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz,kimyon,karabiber

YAPILIŞI

*Mercimeği yıkayıp yeterli miktarda tuz atıp 3,5 su bardağı su ile düdüklü tencereye alalım ve kaynatalım.
*O arada maydanozları ince ince kıyıp bir kenara alın.
*Kaynayan mercimeği yoğurma kabına alıp üzerine biraz kimyon karabiber ve tuz eklediğimiz ince bulgurumuzun üzerine kepçe ile dökelim.(Hepisini birden eklemeyelim bazen bulgurun cinsine göre çok cıvık olabiliyor.Bulgurmuzun üzerine göz kararı döküp bir karıştıralım.Islanmış olan bulgurun ağzını bir tepsi ile kapatıp şişmesini bekleyelim.
*Beklerken bir tavaya yağımızı salçayı ekleyip doğradığımız kuru soganı kavuralım.
*Şişen bulguru bir alt üst edip yumuşamış mı bir :KK1:bakın .
*Yumuşamış ise kavurduğunuz soğanı da ekleyip iyice yoğuralım.Çekinmeyin baharatlarını tadını bir daha kontrol edin.:KK76:Olmuşsa ince ince kıydığınız maydanozu da ekleyip bir alt üst edip minik minik köfteler halinde sıkıp servis tabağına alın.
*Yanına şööyle hafif sirkeli yeşil soğanlı bir domates salatası,turşu ve ayran da ilave ettik mi tamamdır.

9117490.jpg

AFİYET OLSUN:KK56:

Belki haddime değil ama ben bunu bir ablamızdan görüp sumakla yapmıştım gerçekten o ekşiliği harika oluyor tavsiye ederim:KK17:

Ne haddi canım bilmediklerimizi ögreniyoruz elbette
Patlıcan biber dolması yaparken de sumak koyarsanız onun tadı da mükemmel olur:KK16:

X