Sey_ren'in Mutfağı

11tpmyh.jpg

Malzemeler

İstediğiniz miktarda taze patates,
Pul biber,
Kekik,
Sıvı yağ/zeytin yağ,
Tuz

Hazırlanışı

Patatesleri iyice yıkayın ve kurulayın,
Enlemesine, birbirnden tamamen ayırmadın ince ince dilimleyin,
Fırça yardımıyla patatesleri yağlayın,
Dilimlerin arasına ve üzerine pul biber, kekik ve tuz gezdirip fırına verin,
200 derecede kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun…

19bfgg.jpg

MALZEMELER

*7-8 Adet patlıcan
*3-4 adet orta boy domates
*7-8 diş sarımsak
*3-4 adet biber
*1 orta boy soğan
*Tuz,karabiber
*Biber salçası

YAPLIŞI

*Patlıcanları pijamalı şekilde soyup,yağda hafiften rengi dönene kadar,Biberleri de temizleyip ikiye üçe bölüp onları da kızartın.
*Domatesleri küp küp doğrayın.Sarımsakları da domateslerin üzerine 3-4 parçaya bölerek doğrayın.
*Tencereye soğanları doğrayıp salça yağ ekleyip kavurun.
*Üzerine kızarmış patlıcanları dizip domatesleri yayın.
En son biberleri de üzerine koyup tuz ve karabiberide ekleyip 1 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte patlıcanlar lokum gibi olana kadar yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
Yanında cacık iyi gider.
*Siz sarımsaklı yoğurt ile de servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

Eklentiler

• $4.jpg
    $4.jpg
    55,2 KB · Görüntüleme: 69
  • $1.jpg
    $1.jpg
    47 KB · Görüntüleme: 63
  • $2.jpg
    $2.jpg
    50 KB · Görüntüleme: 68
  • $3.jpg
    $3.jpg
    60,8 KB · Görüntüleme: 65
  • $5.jpg
    $5.jpg
    55,2 KB · Görüntüleme: 72
  • $6.jpg
    $6.jpg
    54,1 KB · Görüntüleme: 79
o6yx4h.jpg

Malzemeler

• 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı süt
  • 125 gr. tereyağı veya 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Tercihen: 1 yemek kaşığı pekmez
İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

• Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
  • Tereyağını tencereye alıp eritin.
  • İrmik ve unu katıp rengi altın sarısı olana kadar karıştırarak kavurun.
  • Kaynayan şerbete sütü ve pekmezi ekleyip karıştırın ve irmiğe ilave edin. (Yani irmik de, şerbet de sıcak olacak)
  • Tahta kaşıkla 5 dakika kadar karıştırarak pişirin.
  • İlk sıcaklığı geçince yani 15 dakika kadar sonra elinizle veya kaşıkla şekil vererek servis tabağına dizin.
  • Fıstık, ceviz veya bademle süsleyerek servis edin.
  • Afiyet şifa olsun

Eklentiler

• $1.jpg
    $1.jpg
    55 KB · Görüntüleme: 68
  • $2.jpg
    $2.jpg
    34,8 KB · Görüntüleme: 79
  • $3.jpg
    $3.jpg
    61 KB · Görüntüleme: 80
2zg6fr8.jpg

Malzemeler (26 cm lik tava için)

• 6-7 adet iri yeşil biber
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1 adet orta boy patates
  • 3 adet yumurta
  • Yarım demet maydanoz,3 adet yeşil soğan(dilerseniz fesleğen,nane,dereotuda ekleyebilirsiniz)
  • 1 çay bardağı kaşar rendesi veya 50 gr. beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
Biberli omlet nasıl yapılır?

• Biberlerin çekirdeklerini ayırmadan iri iri doğrayın. Yeşillikleri kıyın.
  • Çok az yağda patatesleri ve biberleri kavurun.
  • Biberler soğuyunca karıştırma kabına alıp üzerine peynir, bayat ekmeği, karabiber, yeşillik ve tuzu ekleyin. Yumurtayı kırıp karıştırın.
  • Tavaya 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip tavaya yayın.
  • Biberli karışımı tavaya koyun ve kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin.
  • Tavayı eğip kaydırarak omleti düz bir servis tabağına alın.
  • Tavayı tabağın üzerine kapatarak omleti ters çevirin.
  • Arka yüzünü de pişirip sıcak sıcak servis edin.
  • Afiyet şifa olsun.

Eklentiler

• $1.jpg
    $1.jpg
    60,6 KB · Görüntüleme: 79
  • $2.jpg
    $2.jpg
    81,7 KB · Görüntüleme: 82
  • $3.jpg
    $3.jpg
    85,3 KB · Görüntüleme: 60
hs1bue.jpg

Malzemeler

• 3 orta boy patates
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Üzeri için kırmızı pul biber
  • Tuz, karabiber
Patates mıhlaması veya omleti nasıl yapılır?

• Patatesleri küçük küp şeklinde doğrayın.
  • Kızgın yağa atıp kızartın.
  • başka bir tavada tereyağını eritin, patatesleri içine atın.
  • Tuzunu ve karabiberini ekleyip yumurtaları kırın.
  • Ben yumurtaları çırpıp o şekilde patateslerin üzerine eklemeyi seviyorum.Böylece omlet gibi oluyor.
  • Yumurtaları az pişmiş seviyorsanız, direkt patateslerin üzerine kırın ve sadece beyazlarını pişirin.
CAHİDE

Eklentiler

• $1.jpg
    $1.jpg
    36,9 KB · Görüntüleme: 69
  • $2.jpg
    $2.jpg
    41,1 KB · Görüntüleme: 55
  • $22.jpg
    $22.jpg
    77,5 KB · Görüntüleme: 65
hs1bue.jpg

Malzemeler

• 3 orta boy patates
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Üzeri için kırmızı pul biber
  • Tuz, karabiber
Patates mıhlaması veya omleti nasıl yapılır?

• Patatesleri küçük küp şeklinde doğrayın.
  • Kızgın yağa atıp kızartın.
  • başka bir tavada tereyağını eritin, patatesleri içine atın.
  • Tuzunu ve karabiberini ekleyip yumurtaları kırın.
  • Ben yumurtaları çırpıp o şekilde patateslerin üzerine eklemeyi seviyorum.Böylece omlet gibi oluyor.
  • Yumurtaları az pişmiş seviyorsanız, direkt patateslerin üzerine kırın ve sadece beyazlarını pişirin.
CAHİDE

:KK56:Olsada şuan yesem nasıl canım çekti kahvaltıda çok severim patatesli omlet haftasonu lezzetlerimizdendir :KK52:

Dün soframızda tırşık çorbamız,domates soslu makarnamız yoğurt vee vazgeçilmez salatamız vardı.Rabbim kimseyi açlık yoklukla terbiye etmesin.Halimize her daim hamd etmeyi unutmayalım.:KK16:

nluaz5.jpg

​Yer sofran çok güzel canım bizde hala yerde yeriz gerçi adana ve mersin de çoğunlukla yer sofrası kullanılıyor,resimdeki tirşik çorbasını güzel mayalamazsan zehirler diyorlar bir akrabam çok güzel yapar bu çorbanın şekere çok faydası var diyorlar.

süper şeyler var burada.
ofiste akşam üzeri açlığıyla bakınca herşeyde ağzımın suyu aktı.
ellerinize sağlık.

​Yer sofran çok güzel canım bizde hala yerde yeriz gerçi adana ve mersin de çoğunlukla yer sofrası kullanılıyor,resimdeki tirşik çorbasını güzel mayalamazsan zehirler diyorlar bir akrabam çok güzel yapar bu çorbanın şekere çok faydası var diyorlar.

Evet canım yaaa biz hala yer sofrasında yemek yeriz onun lezzetini ben masada alamıyorum nedense:KK56:
Tırşık evet zehirler ayrıca iyi pişmez ekşi ile öldürülmez ise agzını falan kabartır,ama panzehiri tatlı tırşık çorbasını yerken yanında soguk şeyler tüketmiceksin:KK16:

Sen gel hayatım ben sana yapar yediririm,ama sen zaten becerikli hatunsun bunlar neki senin yaptıklarının yanında:KK16:

Sağol canım benim hemen gelirim deme öyle :KK55: sende tecrübe var ben tariflerden bakıp deniyorum sen kendinden birşeyler ekleyerek yapabiliyorsun o tecrübelerde senelere eklenerek oluyor işte zamanla ögrencem bende bu işi inşallah :KK16:

p0lcj.jpg

Malzemeler

*4 Adet İrice Domates
*2 tepeli yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1Tatlı Kaşığı salça
*Tuz
*Kuru nane

Domates çorbası nasıl yapılır?

*Domateslerin kabuklarını soyup robottan geçirin.
*Un salça ve yağı beraber tencereye alın.
*Un hafif pembeleşene kadar kavurun.
*Kuru nane ve robottan geçmiş domatesi de ekleyip hızlı bir şekilde kaynayana kadar karıştırın.

p0lcx.jpg
p0ld6.jpg

*Kaynara çıktıktan sonra normal çorba kıvamına gelene kadar kaynar su ilave edin.
*5 dakika kadar kaynatmaya devam edin.Tuzunu ilave edip ocağı kapatın.

AFİYET OLSUN

bnm yaptıgım domates corbaları salcalı su gıbı oluyordu. tarıfın enfes gorunuyor. yasasın sonunda ben de domates çorbası yapabileceğim:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

Sağol canım benim hemen gelirim deme öyle :KK55: sende tecrübe var ben tariflerden bakıp deniyorum sen kendinden birşeyler ekleyerek yapabiliyorsun o tecrübelerde senelere eklenerek oluyor işte zamanla ögrencem bende bu işi inşallah :KK16:

:KK16::KK16:Olsun kendim ordan burdan karıştırıp başka tariflerde çıkarıyorum ortaya ama seninkilerde enfes hani önemli olan yapmak tarif başka yerden olsada olur hayatım.Ben yinede geleyim :KK55::KK55:

ama biliyormusun Kedi Dilli Çikolatalı Pastamdan 2.siparişi aldım oleyyy :KK76::KK76:

Öğreneceğim kalmışmı canmımcım Maşallah resimler tarifler alıntıda olsa sen yapmışsın ya oda yeter en azından birileri soru sorduğunda detay verebiliyorsun:KK16::KK16:

:KK16::KK16:Olsun kendim ordan burdan karıştırıp başka tariflerde çıkarıyorum ortaya ama seninkilerde enfes hani önemli olan yapmak tarif başka yerden olsada olur hayatım.Ben yinede geleyim :KK55::KK55:

ama biliyormusun Kedi Dilli Çikolatalı Pastamdan 2.siparişi aldım oleyyy :KK76::KK76:

Öğreneceğim kalmışmı canmımcım Maşallah resimler tarifler alıntıda olsa sen yapmışsın ya oda yeter en azından birileri soru sorduğunda detay verebiliyorsun:KK16::KK16:

Enfes görünüyor pastan canım enfes ellerine emegine sağlık bir dilim aldım haberin olsun:KK52::KK16:Teşekkürederim ayrıca tariflerimi begenmen çok mutlu etti beni elimden geleni yapmaya çalışıyorum canım benim:KK19::KK16:

Son düzenleme:
X