- 1 Aralık 2012
- 1.165
- 127
Teşekkür ederim canım,ufak tefek oluyor birşeyler.Rabbim bundan geri koymasın.En çok içli köfte çiğ köfte tatlı siparişi alıyordum maşallah yoğurdada başladık.
Lokanta açarsam tüm KK davetlim olur bellimi olur
Canım ev yoğurduda yapsak biz hani çok sulanır(ki sulanan yoğurt daha sağlıklı aklında olsun)eğer daha koyu kıvam istersen temiz bir tülbenti yaptığın yoğurdun üzerine koyup suyunu çektirirsen oda süzme gibi olur ve daha çok köpürür ayranı.
Ayrıca ayrıca 27 aylık zaman diliminin ilk gününe başladık dermişim.Canım ya geliyorsun ama valla canın birşey çekse benim burada içim gidiyor gülüm ya hamilelik başka birşey işte.Nasıl yapsakta ortayı bulsak
Yoğurduma tülbent ya da havlu kağıt koyuyorum canım; yoksa dediğin gibi sulu oluyor ama galiba mevsime göre de değişiyor sütün yoğunluğu. Bak mesela şimdi sütler çok daha güzel, kaymakları sapsarı oluyor
Bu işin ortası nedir biliyor musun, canımın çektiklerini kalkıp yapmak. Neyse ki çoğu elimden gelen tarifler.. Bir şehir insanı olarak, artık içli köfte yapabiliyorsam, hamur açabiliyorsam ne mutlu bana. Çünkü bunlar hep kaybedilen unutulan değerler. Çocuklarımız neden bunlardan mahrum kalsın ki! Tamam, özellikle hamur açmak falan belimi ağrıtıyor ama sonunda ortaya değer birşey çıkıyor
İçli köfteyi zaten yapabiliyordum, senin sayende çiğ köfteyi öğrendim, kol böreğini öğrendim, bayat ekmekten omlet yapmayı, halka tatlısını öğrendim. Bunlar hemen aklıma gelenler tabiki... Ellerine sağlık, kazancın da bereketli olsun şekerim