Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sey-renciğim nerelerdesin? Umarım bir sıkıntı yoktur...
Canım benim yaa bugünde arkadaşıma senden bahsettim arayacaktım ama burada da fazla görüşemediğimizden müsaitmisin değilmisin bilemediğimden rahatsızlık vermek istemedim.
Allah razı olsun canım iyiyim.Sorun sıkıntı Allah büyüğünden korusun.
Yarışma varya ona hazırlandım.Yemek siparişlerim vardı onları yaptım.Bir kaç tarifim var ama şu yarışma bitsin öyle atacağım kısmetse.
Yarışmada burada tüm konu komşu eş dost topic mopic topla gel milleti oylamaya katılın.Bende sundum pastamı herhangi bir sıkıntı olmazsa sen bu mesajı okuduğunda Kazen muhtemelen yarışmaya açmış olacaktır benimkinide.
Buradan diğer yarışan pastalara da ulaşabilirsin canım.
http://www.kadinlarkulubu.com/yemekteyiz-soframiz-mutfagim-f1213/
Sen nasılsın canım.Paşamız nasıllar bakim.
Bu arada o yanında gezen paşamızıda çoook öptüm.Onun yeri bir başka kıskanmasın kardeşini teyzesi onu daha çok seviyor.Kimseler duymasın
Ben bilmeyeli görmeyeli epey yoğunmuşsun; maşallah canım ve başarılar diliyorum sana. Umarım dereceye girer de ödül alırsın; bizler de seninle övünürüz
yok kız, daha doğurmadım; Allah korusun doğuma daha 2,5 ay var. Oğlum için söylediklerine de teşekkür ederiz teyzesi. Senin paşayla akranlar; güzel arkadaş olurlardı aslında
haydi sana kolay gelsin şekerim
Hepsi birbirinden müthiş duruyor ellerinize sağlık
Öncelikle Bamyanın Faydalarına Bir Göz Atalım.Bamyayı herkes sevmez ben çiğ bile çok seviyorum.Turşusu konservesi kızartması her türlü yenebilir.
Bamyanın Faydaları nelerdir?
Kanı temizliyor.
İdrar söktürücüdür.
Sindirimi kolay olduğu için bamya hasta, yaşlı ve diyet yemeği yemek zorunda olan kişilere önerilmektedir.
Lif oranı yüksek olduğu için bamya peklik (kabızlık) çeken kişilere iyi gelir.
Bamyanın çiçeklerinin suyla karıştırılıp ezilmesiyle elde edilen sıvının içilmesi göğsü yumuşatır.
Aynı sıvı, çıbanlara dıştan sürülerek onların olgunlaşmalarını sağlar.
Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı olur.
Lif oranı yüksek bir besin olan Bamya, idrar söktürücüdür ve kabızlığı gidermekte faydalıdır.
Mineraller açısından da zengin bir sebze olan Bamya, halsizliğe iyi gelir.
100 gram bamya günlük magnezyum (hücrelerin enerji depolamasına yarayan madde) ihtiyacımızın üçte birini ve yüzde 10'dan daha fazla miktarda ise günlük demir (akyuvarların vücut içinde oksijen taşımasını sağlıyor) ihtiyacımızı karşılıyor.
Gelelim Tarifimize
Malzemeler
*Yarım kg bamya
*1 orta boy soğan
*1 adet domates
*yarım limon suyu
*1 kase haşlanmış nohut
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
YAPILIŞI
*Önce bamyaların sap kısımları resimde görüldüğü gibi oval şekilde temizleyin.
*Tencreye soğanları doğrayıp yağı ve salçayı ekleyip kavurun.
*Soğanlar kavrulurken bamyaları yıkayıp kavrulan soğanların üzerine ekleyin.
*Ardından domatesleri de ekleyip limon suyunu ilave edin.
*Limon suyu bamyaların salyasını bırakmasını önleyecektir.
*Domatesler hafiften pişince bamyaların üzerini kapatacak kadar sıcak suyu ilave edip nohutları da koyun.Tuzunu atıp bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.
Seyren son eklediklerine bayıldım.Özellikle yaş pasta ve böreğe.O sulu börek ne güzel kızarmış öyle.Eline koluna sağlık.Biz mısır sezonunu açmadık daha.Bollaşsa da bol bol yesek.
​Ellerine sağlık canım bamyayı çok severim,bamyanın içine ben sarımsak ve salçada koyuyorum birde tavuklu yaparım ben çok güzel oluyor.Sadece temizlemesini sevmiyorum diken batıyor.