Annemlerin o taraftasın canım.Annemlerde polis lojmanları civarında.Huzuevleri bizim eski oturduğumuz mahallemiz.Vaay valla tanışmak isterdim kısmety olursa.Sonra kk toplantısı yapar yapamayanlara nispet yapardık
valla bende tanısmak isterim...memnun olurum...işyerim de hasanustanın orda...bu tarafa gelecek olursan yaz bana burdan...karsılarım seni
MALZEMELER
*3 Adet kabak
*1 adet orta boy soğan
*3 diş sarımsak
*Tuz
*1 tatlı kaşığı kuru nane (yeşil nane varsa daha aromatik olur)
* Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Göz kararı sıvı yağ
YAPILIŞI
*Kabakları olabildiğince küçük doğrayalım.
*Bir tencereye sıvı yağ soğan ve sarımsakları doğrayıp salçayı da ilave edip çok az kavuralım.
*Kavrulan bu karışıma kabakları ilave edip kuru nane ve tuzu ilave edip bir fincan suyu da ekleyip pişmeye bırakalım.
Kuru nane eklemyecekseniz pişen kabakalra ocağın altını kapattıktan sonra 3-4 dal kıyılmış naneyi ekleyip karıştırıp dinlenmeye bırakabilirsiniz.
*Kabak çintmenizi yoğurt ile servis edebilirsiniz.
*Buda benim ev yapımı yoğurdum
AFİYET OLSUN.
Neden Ahmet beğendi çorbası.Çünkü yeğenim bu çorbaya bayılıyor
Uzatmadan malzemelerimizi görelim.
MALZEMLER
*1 adet tavuk göğsü
*1 Adet kerevizin yaprakları
*1 adet patates
*3 adet havuç
*3 adet domates(rendelenmiş)
*1 çay bardağı arpa şehriye
*Kekik,tuz
*1 yemek kaşığı biber salçası
Bayıldım bu görsel şölene ve koymak istedim mutfağıma
YAPILIŞI
*Önce tavuk göğsünü yaklaşık 1,5 litre suda haşlayalım ve bir tabağa alalım soğuyunca didikleyeceğiz.
*Bir başka tencerede dilediğiniz kadar yağda patates ve havuçları küp küp doğrayıp salça ile kavuralım.
*Kavrulan sebzelere rendelenmiş domatesleri de ekleyelim.
*Kavrulan malzemelere baharatları ekleyip tavuk suyunu ve didiklediğimiz tavuk etini de ilave edelim.
*Kaynamaya başlayınca arpa şehriyeyi ve ince ince doğradığımız kereviz yapraklarını da ilave edip şehriyeler pişinceye kadar kısık ateşte tencerenin ağzı kapatalım.
*Pişen çorbamızın lezzeti bir harika.Özellikle kereviz yaprağı muhteşem bir aroma veriyor çorbaya.
Sofrada ancak bu kareyi yakalayıp çekebildim
AFİYET OLSUN.
MALZEMELER
*5 Adet orta boy patates
*10-12 adet arpacık soğan
*1 adet tavuk göğüs kıyması
*1 adet orta boy beyaz soğan
*1 su bardağı galeta unu
*Tuz,kimyon,pul biber
*1 Tatlı kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
*Tavuk kıymasını tuz,kimyon,ve 1 adet beyaz rendelenmiş soğan 1 bardak galeta unu ile yoğuruyoruz.
*Yassı veya yuvarlak size kalmış şekil verip bir kenara alalım.
*Patatesleri soyup dörde bölüp ortadan da keselim.
*Arpacık soğanları da soyup bir kaba alalım.
*Salça bir fiske tuz pul biber ve kimyon ile harmanlayıp içine köfteleri de ilave edip fırın torbasına koyalım.
*Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 40 dk pişirelim.
AFİYET OLSUN.
MALZEMELER
*1 Kase pilavlık esmer köy bulguru(marketteki beyaz bulgurda olabilir ama ben köyümün lezzetini alamıyorum onlarda)
*1 Kaşık tereyağı
*1 avuç erişte
*1 yemek kaşığı erişteyi kızartmak için sıvı yağ veya zeytinyağı
YAPILIŞI
*Erişte ve sıvıyağı tencereye alıp hafiten kızartalım.
*Kızaran erişteye tereyağını da ekleyip eritelim.
*Tencereye bir kase bulguru ilave edip iyice kavuralım.Tencereye su ilave ederken cosss etmeli
*Kavrulan bulgura suyunu da ilave edip tuzunu atalım.
*Önce suyu kaynayana kadar harlı ateşte kaynamaya başlayınca olabildiğince kısık ateşte dinlene dinlene pişirelim.
*Pişen pilavımızın altını kapatıp kapağını açmadan kendi halinde 10 dk kadar dinlendirelim.
*Ve sonra afiyetle mideye indirelim
valla bende tanısmak isterim...memnun olurum...işyerim de hasanustanın orda...bu tarafa gelecek olursan yaz bana burdan...karsılarım seni
ben de isterim ben deeee
Oyy oyyy oyy,ellerine sağlık.Kaç gündür canım çekiyor ama markette satılanlar malum hormonlu o yüzden yapamıyoruz..
Süper besleyici,bol lifli,az kalorili,metabolizmayı hızlandıran(bağırsakları müthiş çalıştırır)tam biz yaz yemeği hem de hafif..
hemsom ellerine saglik döktürmmüsün yineeristeli bulgur pilavina bayilirim
öyle samimi yemek anlatis tarzin varki cok tatlicossss edecek vsler
sağolasın canımeksik olma...güzel tariflerini, sıcacık sofranı ve samimi sohbetini her daim takip ediyorum
Annemler oraya çok yakın gelecek olursam haberleşelim sana çigköftemi daha ne istersen yapıp geleyim canım,tanışmak benim için ayrı mutluluk olur
Canım benim diyeti falan unut bir parça birşeyler at ağzına
Hatta takın sepeti kolunuza gelin hala yarım tepsi var evde
bu börekten bende yapmayı düşünüyordum cahide jibeleğin sayfasında gördüm ıspanakla yapmışşş
hem basit hem çok lezzetli daha önce kıymalı yapmıştımm
senden bir tarifte ben isteyeceğimm
fırında patatesliii tavuk en lezzetlii nasıl olurrr
MALZEMELER
*5 Adet orta boy patates
*10-12 adet arpacık soğan
*1 adet tavuk göğüs kıyması
*1 adet orta boy beyaz soğan
*1 su bardağı galeta unu
*Tuz,kimyon,pul biber
*1 Tatlı kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
*Tavuk kıymasını tuz,kimyon,ve 1 adet beyaz rendelenmiş soğan 1 bardak galeta unu ile yoğuruyoruz.
*Yassı veya yuvarlak size kalmış şekil verip bir kenara alalım.
*Patatesleri soyup dörde bölüp ortadan da keselim.
*Arpacık soğanları da soyup bir kaba alalım.
*Salça bir fiske tuz pul biber ve kimyon ile harmanlayıp içine köfteleri de ilave edip fırın torbasına koyalım.
*Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 40 dk pişirelim.
AFİYET OLSUN.
Seyren mesajın benii çok mutlu etti,bugün tavuk kıymasını aldım ve köfteleri hazırladım yarın akşama senin yaptığın gibii yapmayı düşünüyorumm
Evet bende takip ediyorum cahide hanımın sitesinii hatta faceboktanda takip ediyorumm
seninn sofra resimlerine bayılıyorumm,çokk güzel gözüküyor o salatalar ,yoğurtlar bana ahh çektiriyorr
offf off off bu ne güzel duruyor öyle bende deneyeceğim ama tavuk kıymasını nerden bulurum acaba tavukçularda mı var büyük marketlerde de var mı
kızım senin tarifleri pc ye kaydetmekten yemek dosyası doldu laptabım
tariflerinin devamını bekliyorum hamaratım
Mandalinalı muhallebiden çok fena istiyorum, mandalina zamanı da geçti, ne olacak şimdi
Onun yerine portakal suyuda kullanabilirsin.Olmadı sevdiğin suyu çıkarılabilen herhangi bir meyvede olabilir.
Ama ben hazırlamayı da sevmiyorumBir el atsan bu duruma, misafirliğe gelsem sana
başım üstüne canım beklerim
sen memleketi söyle Adana dersen atla gel hemen derim
Bu arada avatarın ve imzan yakıyor.Takımdaşım benim :)
canım tavuk kıymayı herhangi bir tavukçudan özellikle beyza piliç helal kesim yapıyor oradan göğüs halinde alıp bunu kıyarmısınız dersen kıyarlar.köfteyide benim tarifimdeki gibi yap içine özellikle beyaz soğan ekleyin çünkü beyaz soğan tavuğa müthiş bir aroma ve tat veriyor.denemelisiniz.vee yumuşacık ediyor buda benim sırrım dermişim