Sey_ren'in Mutfağı

Yavrucum malum oğlumu uyuttum tabi o arada sana yazamadım.
Hamile olsan ne yapardım bilemedim şimdi yaaaa haklısın.
Peki hamileler bakıyorsa onların canı çekiyorsa durum daha vahim.Günaha girmiş oluyom kızzz:26:
Neyse bebekim msn de konuluruz çok yorgunum 2 gündür

nekadar sicacik bir sofra ellerinize saglik hemsom

+Sağol hemşom.Bizim sofralarımız her daim böyledir :)
İnşallah kısmet olurda birgün gelir aynı sofrada buluşuruz.Kısmet bu olmaz dediğim neleri gördüm ben bellimi olur.

Yarışma bittiğine göre bu tariflerimide mutfağıma alayım bari.

ÇITIR SOĞAN

MALZEMELER

*2 adet soğan
*1 çay bardağı maden suyu
*1 çay bardağı un
*1çay bardağı nişasta
*1 yumurta
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı kırmızı biber
*Galeta unu
*1 Su bardağı sıvı veya zeytinyağı

YAPILIŞI

*Soğanları soyup baş ve kök kısımlarını alalım.
*1 er cm eninde halkalar halinde doğrayalım.

*Bir karıştırma kabına veya tabağa un, nişasta ve baharatları koyup karıştıralım.
*Soğan halkalarını bu una bulayıp bir kenara alalım.

*Yanmaz tavamıza yağımızı koyup kızmaya bırakalım.
*Un karışımına sodayı ekleyip,yumurtayı kıralım.

*Karışıma soğan halkalarını bulayıp galeta ununa bulayarak kızaran yağın içine atalım.

*Soğanlarımızı çevirerek kızartıp havlu kağıt serilmiş bir tabağa alalım.

PAZI YATAĞI

MALZEMELER

*1,5 Bağ Pazı
*3 Adet Beyaz Soğan
*3 yemek Kaşığı Zeytinyağı
*Tuz,Karabiber

*1,5 bağ pazıyı bol suda yıkayıp ince ince doğruyoruz.

*3 adet soğanı jülyen doğruyoruz.

PÜF NOKTASI:Balık ve tavuğa beyaz soğan çok yakışır.Aynı şekilde yeşil sebzeler beyaz soğan ile ayrı bir lezzete kavuşur.Kırmızı ete ise kırmızı soğan ayrı bir lezzet verir.Yani beyaz ete beyaz soğan,kırmızı ete kırmızı soğan.

*Tencereye veya tavaya 3 yemek kaşığı zeytin yağını koyup soğanlarımızı ekliyoruz.

*Hafiften renkleri dönen soğanlara pazıyıda ekleyip bir fiske tuz ve karabiberi de ekleyip kapağını kapatıyoruz.

*Ocağımızın altını iyice kısıp pazımızın kendi buharında pişmesi ayrı bir lezzet oluşturacaktır.

ROKA SALATASI

MAZEMELER

*1 Demet Roka
*2 Diş Sarımsak
*1 Adet Domates
*1 yemek Kaşığı Zeytinyağı
*1 yemek Kaşığı Nar Ekişisi
*Tuz

YAPILIŞI

*Rokayı bol suda yıkayıp doğrayalım.
*2 diş sarımsağı ezip rokanın üzerine ekleyelim
*1 adet domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp onuda rokaya ekleyelim.
*Tuzunu yağını ve nar ekşisini ekleyip harmanlayalım.Servis tabağına alalım.

PÜF NOKTASI:Roka ve balığa en çok yakışan ekşi nar ekşisidir.

IZGARA ÇİPURA

MALZEMLER

*4 Adet Çipuıra
*5-6 diş sarımsak
*4 Dal Taze Nane

PÜF NOKTASI:Çipura,eti az kılçıklı,beyaz ve çok lezzetlidir.Izgarada pişirilmesi tercih edilir.

*Sponsorum Balıkçı Ali,benim balıklarımı güzelce temizleyip beni bu temizleme işinden kurtardı.
*Temizlenmiş çipuraları güzelce bir kaç kez yıkıyoruz.

YAPILIŞI

*Çipuraların iki yönüne de keskin bir bıçak ile derince 2 veya 3 er kesik atıp tuzlayalım.
*Sarımsakları ortadan ikiye keserek balıklarımızın karınlarına 1 dal nane ile yerleştirelim.

PÜF NOKTASI:Sarımsak balığın kendine has kokusunu alarak ayrı bir lezzet verir.Ayrıca sarımsak sevmeyenler de sarımsak kokusunu balıkta almazlar.Nane ise ızgara balığa en çok yakışan yeşilliktir.

*Izgaramıza balıklarımızı yerleştirelim.

*Yaklaşık 15 dk sonra üstleri pişen balıklarımızı çevirerek diğer tarafınında pişmesini sağlayalım.

PÜF NOKTASI:Balık narin bir deniz ürünü olduğundan sürekli çevirerek ızgara veya kızartma yaparsanız dağılmasına sebep olursunuz.Balığın kızaran veya pişen tarafının yiyecek şekilde piştiğinden emin olduktan sonra diğer taraflarını çevirirseniz dağılmasını engellemiş olursunuz.

*Balıklarımız ızgarada pişerken servis tabağına önceden pişirdiğimiz pazıdan bir miktar yayalım.
*Yanına ÇITIR SOĞAN KIZARTMASINI-ROKA SALATAMIZI da ilave edip ızgaradan balıklarımızı alıp pazının üzerinde servis edelim.

NOT:Balığın yanında genelde alkollü içecekler veya aile masalarında cola tercih edilir.Cola aşırı miktarda asitli bir içecek olduğundan balığın tüm vitaminini alır.Balığın yanında bol acılı ADANA ŞALGAM SUYUNU denemenizi tavsiye ederim.

AFİYET OLSUN.

MALZEMELER

*1 adet tavuk göğüs
*1 adet orta boy beyaz soğan
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Tuz,kimyon,kekik,pul biber
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 pide ekmek

SALATA İÇİN

*10-12 Yaprak marul
*1 adet orta boy domates
*1 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz,sirke

Aslında dönerden çok benimkisi iskender oldu.Tereyağı ve ekmeği çok seviyorum.İkisinin uyumu harika.Ben ekmek üzeri servis ettim dileyen lavaş veya kendi yaptığı ekmekte dürüm şeklindede hazırlayıp yiyebilir.

YAPILIŞI

*Tavuk göğüsünü ince ince kesin.

*Beyaz soğan ve baharatlar (kekik hariç)ile güzelce avcarlayın(harmanlayın)

*Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ kekik ve salçayı koyup kavurun.

*Kavrulan yağa tavukları ilave edin.

*Suyunu bırakıp çekene kadar tavukları pişirin.
*1 Adet pide ekmeği kare kare doğrayın.

*Servis tabağına alın.
*Üzerine tereyağını gezdirin.(kuru olacağını düşünürseniz önceden hazırda varsa tavuk suyu ile ıslatabilirsiniz)
*Yanına salata ve ayran da ilave ederek sağlıkla yiyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

bende çukurova-turgutözalın huzurevlerine yakın olan tarafındaym

Annemlerin o taraftasın canım.Annemlerde polis lojmanları civarında.Huzuevleri bizim eski oturduğumuz mahallemiz.Vaay valla tanışmak isterdim kısmety olursa.Sonra kk toplantısı yapar yapamayanlara nispet yapardık

Neden Ahmet beğendi çorbası.Çünkü yeğenim bu çorbaya bayılıyor
Uzatmadan malzemelerimizi görelim.

MALZEMLER

*1 adet tavuk göğsü
*1 Adet kerevizin yaprakları
*1 adet patates
*3 adet havuç
*3 adet domates(rendelenmiş)
*1 çay bardağı arpa şehriye
*Kekik,tuz
*1 yemek kaşığı biber salçası

Bayıldım bu görsel şölene ve koymak istedim mutfağıma

YAPILIŞI

*Önce tavuk göğsünü yaklaşık 1,5 litre suda haşlayalım ve bir tabağa alalım soğuyunca didikleyeceğiz.
*Bir başka tencerede dilediğiniz kadar yağda patates ve havuçları küp küp doğrayıp salça ile kavuralım.
*Kavrulan sebzelere rendelenmiş domatesleri de ekleyelim.
*Kavrulan malzemelere baharatları ekleyip tavuk suyunu ve didiklediğimiz tavuk etini de ilave edelim.
*Kaynamaya başlayınca arpa şehriyeyi ve ince ince doğradığımız kereviz yapraklarını da ilave edip şehriyeler pişinceye kadar kısık ateşte tencerenin ağzı kapatalım.
*Pişen çorbamızın lezzeti bir harika.Özellikle kereviz yaprağı muhteşem bir aroma veriyor çorbaya.

Sofrada ancak bu kareyi yakalayıp çekebildim

AFİYET OLSUN.

MALZEMELER

*5 Adet orta boy patates
*10-12 adet arpacık soğan
*1 adet tavuk göğüs kıyması
*1 adet orta boy beyaz soğan
*1 su bardağı galeta unu
*Tuz,kimyon,pul biber
*1 Tatlı kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI

*Tavuk kıymasını tuz,kimyon,ve 1 adet beyaz rendelenmiş soğan 1 bardak galeta unu ile yoğuruyoruz.
*Yassı veya yuvarlak size kalmış şekil verip bir kenara alalım.
*Patatesleri soyup dörde bölüp ortadan da keselim.
*Arpacık soğanları da soyup bir kaba alalım.

*Salça bir fiske tuz pul biber ve kimyon ile harmanlayıp içine köfteleri de ilave edip fırın torbasına koyalım.
*Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 40 dk pişirelim.

AFİYET OLSUN.

ellerine sağlık
ben olsam ahmet begendi çorbasını bir de blendırdan geçirirdim
bu arada tavuk gögsünü neden haşlıyorsun ?
benim annem çorbalık veya tavuk butu kaynatır böyle işler için
gögüs etinden yağ çıkmaz ki..

MALZEMELER

*1 Kase pilavlık esmer köy bulguru(marketteki beyaz bulgurda olabilir ama ben köyümün lezzetini alamıyorum onlarda)
*1 Kaşık tereyağı
*1 avuç erişte
*1 yemek kaşığı erişteyi kızartmak için sıvı yağ veya zeytinyağı

YAPILIŞI

*Erişte ve sıvıyağı tencereye alıp hafiten kızartalım.

*Kızaran erişteye tereyağını da ekleyip eritelim.

*Tencereye bir kase bulguru ilave edip iyice kavuralım.Tencereye su ilave ederken cosss etmeli

*Kavrulan bulgura suyunu da ilave edip tuzunu atalım.

*Önce suyu kaynayana kadar harlı ateşte kaynamaya başlayınca olabildiğince kısık ateşte dinlene dinlene pişirelim.

*Pişen pilavımızın altını kapatıp kapağını açmadan kendi halinde 10 dk kadar dinlendirelim.

*Ve sonra afiyetle mideye indirelim

Canım biz pek blendır işi yapmıyoruz.Hani yemek yerken dişe değecek derler ya o tarzdanız diyeyim.Birde oğlum küçük çiğnemesini öğrensin diye ben blendırı hiç kullanmadım.O yüzden mercimek dışında pek tercih etmiyoruz.
Tavuğun göğsünü özellikle seçmedim evde olan oydu o anlamda yazdım.Yağ konusuna gelince onuda özellikle yağı çıksın diye belirlemedim yani evde var diye
Bazen köy tavuğu alıyorum o zamanlar bol suda haşlayıp o şekilde kullanıyorum.Onlar daha cazip sağlıklı vede leziz oluyor.Anneciğinin ellerinden öperim.

MALZEMELER

*3 Adet kabak
*1 adet orta boy soğan
*3 diş sarımsak
*Tuz
*1 tatlı kaşığı kuru nane (yeşil nane varsa daha aromatik olur)
* Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Göz kararı sıvı yağ

YAPILIŞI

*Kabakları olabildiğince küçük doğrayalım.
*Bir tencereye sıvı yağ soğan ve sarımsakları doğrayıp salçayı da ilave edip çok az kavuralım.
*Kavrulan bu karışıma kabakları ilave edip kuru nane ve tuzu ilave edip bir fincan suyu da ekleyip pişmeye bırakalım.
Kuru nane eklemyecekseniz pişen kabakalra ocağın altını kapattıktan sonra 3-4 dal kıyılmış naneyi ekleyip karıştırıp dinlenmeye bırakabilirsiniz.
*Kabak çintmenizi yoğurt ile servis edebilirsiniz.

*Buda benim ev yapımı yoğurdum

AFİYET OLSUN.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…