Sey_ren'in Mutfağı

gece gece yapilirmi bu hemsom ellerine saglik

Teşekkür ederim canım beğenmene çok sevindim.Topiğime hoşgeldin.Hamarat falan değilim canım ya elimden geldiğince yapıyorum işte birşeyler diyelim.
Her toplantıya farklı lezzetler çıkarmak mesele ama sana bir iki davet sofrası menüsü vereyim tariflerini de yarın paylaşayım inşallah.Olurmu canım.

Canım clovepink,
Elektiriklerim gitti o yüzden cevaplayamadım sende çıkmışsın umarım bu mesajımı görürsün canım.
Hanımlar arası haftada bir toplanıyorsanız ve 5 çayı tarzında birşeyler yapıyorsanız yada börek çörek tatlı tarzında sohbetleriniz oluyorsa ben ona göre birşeyler yazacağım sana.
Yok yemekli toplanıyorsanız bana mesaj atarsan o tarz birşeyde yazmaya çalışırım canım.

MENÜ

*Öncelikle benim sayfamda var Etsiz Çiğ Köfte Yapabilirsin canım
*Çay ile ikramlık Ispanaklı Mini Çanaklar
*Kek Kalıbında Su Böreği

TATLI OLARAK

*Yine benim sayfamda var Mandalinalı Kup (Bunu portakal ile denemeni tavsiye ederim mandalina biraz mayhoş oluyor)
*Cevizli Tahinli Kurabiye (Bunu denemedi isen denemelisin tadı gerçekten çok güzel oluyor)

Tariflerini yarın yazsam sakıncası yok değilmi.Belki birini senin için yapar resimlerim bile bellimi olur.Söz veremiyorum ama zamanım olursa yapmaya çalışacağım.

tam öğel arası nasılda giridm ben burayaaaa
ellerine sağlık canım her zamanki gibi döktürmüşsün maşallahhh yeme de yanında yat.ımmm

Hemşom ellerine sağlık herşey leziz gözüküyor

tam öğel arası nasılda giridm ben burayaaaa
ellerine sağlık canım her zamanki gibi döktürmüşsün maşallahhh yeme de yanında yat.ımmm

Sağol hemşocum ben böyle giderse dükkan açacağım sizin işyerlerinin evlerin oralara

ohhhhh canım memleketimin yemekleri...ellerinize saglıkkkk
Hemşom diyorum başkada birşey demiyorum

Hemşom ellerine sağlık herşey leziz gözüküyor

Sağol canım birde yapıp sunabilsem daha güzel olacak ama oğlandan zamanım yok

Adanada mısınız?

*Isırgan otu ve tohumu karaciğer,safra kesesi,mide,bağırsak ve pankreas salgılarını uyarır.
*Isırgan otu ve tohumu Egzama hastalığını tedavi eder.
*Isırgan otu,böbrek ve mesanede taş ve kum oluşumunu engeller.
*Kan dolaşımını hızlandırır.
*Isırgan otu idrar yollarındaki iltihaplanmalar söker.
*Kabız olunduğu zaman,içilen bir bardak ısırgan otu çayı kabızlığı söker.
*Soğuk algınlığı grip ve nezle gibi hastalıklara karşı,ısırgan otu tedavi edici özellik gösterir.
*Vücutta oluşan ödemleri yok eder.
*Mide ağrılarına,ülsere ısırgan otu faydalıdır.
*Birçok alerji türüne karşı,ısırgan otu vücudunuzu korur.
*Romatizma ağrıları ve gut hastalığına karşı ısırgan otundan faydalanabilirsiniz.

Bugünkü Tarifimiz ISIRGAN OTLU TEPSİ BÖREĞİ

MALZEMELER

*2 Deste Isırgan Otu
*3 Orta boy kuru soğan
*1 fincan zeytinyağı

HAMUR MALZEMELERİ

*1 kg böreklik un
*2 Su bardağı mısır unu
*İnstant maya
*1 lt süt

ÜZERİ İÇİN

*1 kase yoğurt
*1 çay kaşığı karbonat
*Arzuya göre susam,çörek otu,haşhaş

YAPILIŞI

*Öncelikle hamurumuzu yoğuralım.Mısır ununu normal un ile karıştırıp ortasını havuz gibi açıp bir paket instant mayayı dökelim,tuzu da ilave edip sütü ekleyerek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edelim.
*Süt hamurun yumuşak olmasını sağlar.
*Hamurun üzerini temiz bir bez veya buzdolabı poşeti ile kapatıp bir sofraya sarıp mayalanması için ılık bir ortam veya güneş gören bir yere alalım.
*Ilık ortamda yaklaşık 2 saatte mayası gelir.

İÇ MALZEMESİ

*Isırganın ellerinizi yakmaması için baş aşağı tutup veya ılık su ile yıkayabilirsiniz.
*Yıkadığınız ısırganların suyu süzülürken 3 adet soğanı ince ince doğrayın.
*Suyu süzülen ısırganları bir kaç parçaya keserek(kıymayın)veya elinizle kopartarak soğanlarla beraber biraz tuz atıp zeytinyağı harmanlayın.
*Hamur mayasını almışsa irice bir parça (resimdeki gibi) koparıp tezgahta oklava ile normalinden kalınca açalım.

*Açmış olduğunuz hamuru yağlanmış fırın tepsisine yayalım.
*Hamurun üzerine iç malzemeyi koyup,hamurdan aynı büyüklükte bire başka beze alıp aynı şekilde açalım ve iç malzemenin üzerine kapatalım.
*Bu şekilde imkanınız varsa 20 dk kadar üzerini kapatıp tekrar dinlendirelim.Hamur tekrar mayasını alsın.
*Hamur dinlenirken 1 kase yoğurdun içine 1 çay kaşığı karbonatı ekleyip iyice çırpalım(karbonat böreğin güzel kızarmasını ve yumuşak olmasını sağlayacak.En önemlisi hamurlaşmasını önleyecek)
*Çırptığınız yoğurdun içine susamı ekleyin.(Sevmiyorsanız hiç birşey eklemeseniz de olur)
*Mayasını alan böreğinizi dilimlere ayırıp üzerine yoğurdu döküp 160 derecelik fırında pişirin.Çıkarmaya yakın 200 derecede üzerini kızartın ve fırından alın.
*Çıkan böreğinizin üzerine elinizle hafifçe su serpin ve üzerini bir sofra veya temiz bir bez ile kapatın.
*10 dk kadar dinlenen böreğiniz yemeye hazırdır.

AFİYET OLSUN.

offf off offf harika görünüyor
çok canım çekti yaaa
ellerine sağlık bacı

Yine bir misafir soframız.Rabbim bizleri bu nimetlerden eksik koymasın inşallah.Misafirsiz sofrada kendimi hep eksik hissederim nedense.Bugün bacım bildiğim Hatice'min ve eşimin teyze oğlunun evine konuk olduk.Allah razı olsun sofraların da bize her daim yer vardır.

Yine ne yoktu ki soframızda Allah eksik etmesin.Kereviz yapraklı sebze çorbası(Aslında Ahmet beğendi çorbası.Oğlumuz bu çorbayı çok sevdiğinden onun adını verdik)Isırgan otlu tepsi böreği,fırında patates,nohutlu pirinç pilavı,olmazsa olmaz ikilimiz yeşil salata ve ev yapımı yoğurt.

Gecenin iki buçuğunda nerden düştüm ben bu konuya arkadaş, öyle açım öyle açım ki diyetteyim filan dinlemiycem gdip bişiler yiycem bak.
Bu nasıl bir konudur gözüm gönlüm açıldı yahu..
Ekrana kitlendim.

Canım benim diyeti falan unut bir parça birşeyler at ağzına
Hatta takın sepeti kolunuza gelin hala yarım tepsi var evde

Son düzenleme:
Canım benim diyeti falan unut bir parça birşeyler at ağzına
Hatta takın sepeti kolunuza gelin hala yarım tepsi var evde

baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa canımız çeksin diye masus mu yapıyon kızım sen
hamile olsam çocuğuma yazıktı şuan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…