kuyruk yagi etin neresinde oluyor :44:
Sıradaki tarifimiz MERCİMEKLİ KÖFTE
MALZEMELER
*5 çay bardağı ince esmer köftelik bulgur
*2,5 su bardağı kırmızı mercimek
*1 büyük baş soğan
*1 Çay bardağı sıvı yağ
*1 demet maydanoz
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz,kimyon,karabiber
YAPILIŞI
*Mercimeği yıkayıp yeterli miktarda tuz atıp 3,5 su bardağı su ile düdüklü tencereye alalım ve kaynatalım.
*O arada maydanozları ince ince kıyıp bir kenara alın.
*Kaynayan mercimeği yoğurma kabına alıp üzerine biraz kimyon karabiber ve tuz eklediğimiz ince bulgurumuzun üzerine kepçe ile dökelim.(Hepisini birden eklemeyelim bazen bulgurun cinsine göre çok cıvık olabiliyor.Bulgurmuzun üzerine göz kararı döküp bir karıştıralım.Islanmış olan bulgurun ağzını bir tepsi ile kapatıp şişmesini bekleyelim.
*Beklerken bir tavaya yağımızı salçayı ekleyip doğradığımız kuru soganı kavuralım.
*Şişen bulguru bir alt üst edip yumuşamış mı birbakın .
*Yumuşamış ise kavurduğunuz soğanı da ekleyip iyice yoğuralım.Çekinmeyin baharatlarını tadını bir daha kontrol edin.Olmuşsa ince ince kıydığınız maydanozu da ekleyip bir alt üst edip minik minik köfteler halinde sıkıp servis tabağına alın.
*Yanına şööyle hafif sirkeli yeşil soğanlı bir domates salatası,turşu ve ayran da ilave ettik mi tamamdır.
AFİYET OLSUN
Çok güzeller hepsi de, ellerinize sağlık. Topiğinizi çok beğendim. Çok daha güzel lezzetlerle karşılaşacağıma emin olduğum için abone oldumBu kada rhamarat bi bayan bulmuşken haftaya gelecek olan misafirlerime farklı olarak ne yapsam diye sormam uygun olur herhalde. herşeyi yerken çok güzeller ama farklı olması konusunda çok hassaslar. her toplantımızda tek gündemimiz bu; farklı bi tarifiniz yok muuuu? diyorlar.
gece gece yapilirmi bu hemsomellerine saglik
kuyruk yagi etin neresinde oluyor :44:
Canım clovepink,
Elektiriklerim gitti o yüzden cevaplayamadım sende çıkmışsın umarım bu mesajımı görürsün canım.
Hanımlar arası haftada bir toplanıyorsanız ve 5 çayı tarzında birşeyler yapıyorsanız yada börek çörek tatlı tarzında sohbetleriniz oluyorsa ben ona göre birşeyler yazacağım sana.
Yok yemekli toplanıyorsanız bana mesaj atarsan o tarz birşeyde yazmaya çalışırım canım.
MENÜ
*Öncelikle benim sayfamda var Etsiz Çiğ Köfte Yapabilirsin canım
*Çay ile ikramlık Ispanaklı Mini Çanaklar
*Kek Kalıbında Su Böreği
TATLI OLARAK
*Yine benim sayfamda var Mandalinalı Kup (Bunu portakal ile denemeni tavsiye ederim mandalina biraz mayhoş oluyor)
*Cevizli Tahinli Kurabiye (Bunu denemedi isen denemelisin tadı gerçekten çok güzel oluyor)
Tariflerini yarın yazsam sakıncası yok değilmi.Belki birini senin için yapar resimlerim bile bellimi olur.Söz veremiyorum ama zamanım olursa yapmaya çalışacağım.
tam öğel arası nasılda giridm ben burayaaaa
ellerine sağlık canım her zamanki gibi döktürmüşsün maşallahhhyeme de yanında yat.ımmm
ohhhhh canım memleketimin yemekleri...ellerinize saglıkkkk
Hemşom ellerine sağlık herşey leziz gözüküyor
Sağol hemşocum ben böyle giderse dükkan açacağım sizin işyerlerinin evlerin oralara
Hemşom diyorum başkada birşey demiyorum
Sağol canım birde yapıp sunabilsem daha güzel olacak ama oğlandan zamanım yok
Adanada mısınız?
offf off offf harika görünüyor
çok canım çekti yaaa
ellerine sağlık bacı
Gecenin iki buçuğunda nerden düştüm ben bu konuya arkadaş, öyle açım öyle açım ki diyetteyim filan dinlemiycem gdip bişiler yiycem bak.
Bu nasıl bir konudur gözüm gönlüm açıldı yahu..
Ekrana kitlendim.
Bacım benim gel buralara hiç eksiz olmaz soframızdan bu lezzetler.
Canın çektiyse avucunu yala da bi yerine bişiler olmasın
Canım benim diyeti falan unut bir parça birşeyler at ağzına
Hatta takın sepeti kolunuza gelin hala yarım tepsi var evde