Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1.5 su bardağı köftelik bulgur (simit)
*4 su bardağı su
*1 iri soğan
*2 yemek kaşığı biber ve domates salçası
*Yarım demet maydanoz
*Zeytinyağı
*Kimyon, karabiber
YAPILIŞI
*Mercimeği yıkayıp tencereye alın.
*üzerine 4 su bardağı suyu koyup, mercimek iyice yumuşayana kadar pişirin.
*Bulguru yoğurma kabına alın ve mercimeği suyuyla beraber bulgurun üzerine dökün.
*Üzerini örtün ve bulgurun yumuşamasını bekleyin.
*Diğer tarafta soğanı küçük doğrayıp tavaya alın. Yağla beraber pembeleşene kadar kavurun.
*Salçasını katıp eritin.Baharatlarını ekleyip altını kapatın.
*Bu sosu ıslanan bulgurun üzerine döküp, elinizi yakmadan yavaş yavaş yoğurun.
*Maydanozu ince kıyıp ilave edin.
*Çiğköfte sıkar gibi köfteleri sıkıp servis tabağına alın.
AFİYET OLSUN.
gece gece bu yapilirmi bana hemsom
ellerine saglik hepside harika görünüyor
Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1.5 su bardağı köftelik bulgur (simit)
*4 su bardağı su
*1 iri soğan
*2 yemek kaşığı biber ve domates salçası
*Yarım demet maydanoz
*Zeytinyağı
*Kimyon, karabiber
YAPILIŞI
*Mercimeği yıkayıp tencereye alın.
*üzerine 4 su bardağı suyu koyup, mercimek iyice yumuşayana kadar pişirin.
*Bulguru yoğurma kabına alın ve mercimeği suyuyla beraber bulgurun üzerine dökün.
*Üzerini örtün ve bulgurun yumuşamasını bekleyin.
*Diğer tarafta soğanı küçük doğrayıp tavaya alın. Yağla beraber pembeleşene kadar kavurun.
*Salçasını katıp eritin.Baharatlarını ekleyip altını kapatın.
*Bu sosu ıslanan bulgurun üzerine döküp, elinizi yakmadan yavaş yavaş yoğurun.
*Maydanozu ince kıyıp ilave edin.
*Çiğköfte sıkar gibi köfteleri sıkıp servis tabağına alın.
AFİYET OLSUN.
Sen yatmışsındır diye yüklemiştim ama nasılda gördün canım
ben gece kusuyum hemsomneyse hürrosa kaciyim yoksa mutfakda bulcam kendimi
Yapma bunu bana, yaa yapma sey_ren kardeşim ya oldumu gece gece mercimek köftesi ama :) off nasıl uyunur şimdi bu görüntü gözümdeyken :) "Elin kolun dert görmesin" derler bizde maşallah tariflerin çok güzel takipteyim...
Takipte kal canım.Turunç kabuğu reçelimi sunucam daha size :)
Canın çekmesin çektiyse(ki çekmiş belli)avucunu yala bir yerlerine sür şişmesin derler bizim buralarda da.
Yüreğine sağlık canım.Güzel yorumun için teşekkür ederim.
:) valla ben öyle bi güldüm ki 40 kilo pirzola yemiş kadar oldum sağolasın :) tövbe tövbe çıkmazda şimdi bu laf benim aklımdan :) hayırlı geceleriniz olsun canım mirket artık yatar
seyren bişii sorucam turunç dediğin şey ayrı meyve değil mi ben turunç adında bir meyve var sanıyordum
turunç reçeli dediğin pportakal kabuğu mu oluyor anlamadım orayı ya
Kız 40 kilo pirzola çok kilo yapar ama sabaha nasıl kalktın merak ettim bak şimdi
Valla bizim buralarda çocuk emziren ve aşırı derece canı birşey çeken kadına avucunun içini yala göğsüne yada ....sürde şöyle bir şişmesin derlerid
Valla sürünce şişmiyormu bilemiyorum ama hala görürüm bazen teyzem canı bişe çeksin avucunu yalar sürer sağına soluna
Canım bu reçeli portakal ve limon kabuğu ilede yapabilirsin.Limonu yada portakalı yiyebilirsin ama turunç yine narenciye olup onu sade tüketemezsin.Mideyi çok rahatsız eder.Turunç pazarlarda marketlerde hiç satılmaz,bizim buralarda milletin bahçesinde olur bahçede yoksa tüm Adana yollarında turunç ağacı ekilidir,herkes toplar.Turunç meyve olarak geçmez canım.Ekşisini kaynatırlar öyle kullanırlar sadece.Ama sağlık deposu ekşisi.
PORTAKAL
TURUNÇ Kabuğu kalın bir narenciyedir bebekim.
İlahi arkadaşım ya valla çok güldürüyorsun sen beni canım ya Allah da seni güldürsün :) "Korkma şişmez artık" deseydin ya teyzene :) Üniversitede bir arkadaşım vardı kanıma girerdi bi onunla böyle sohbetler ederdim özlemişim valla sağolasın sey_ren :)