Sey_ren'in Mutfağı

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor

ben oğlunu kandırırım bi büyüsün bak
bana hayır diyemez
ama canım ben hazır meyveleri çok seviyorum yaa annemin yaptığı ev vişne suyundan yapsam olur mu ki peki:26:

Bilmem hazır meyve suları sağlığa zararlı tüketmemeye gayret et.Annenin fişne suyundan rahatça yapabilirsin mayhoş ise şekerini biraz fazlaca koy o kadar

Ay keşke senin o güzel ve sıcak(samimi) yemeklerinden tatmayı çok isterim

Zaman bu hiç belli olmaz canım.Belki eski dostları toplar gelirsin bellimi olur.Topiğede gelemedim bunları yazacağım diye.Elossa iş verdi bana
Sen gelemezsen ben gelirim sana.Şu başımızdaki sıkıntıları bir atalım rahatlayalım inşallah.Yollar düz olsun bize.

Kolay gelsin

Hemşerimm ben sana çok tan verdim bileee
sabırsızlıkla bekliyorumm tavuk tantuniyii
ve gerçekten çok hamaratsın eşin ve çocukların şanslı bu konuda

yerde yemenin ayri bi tadi var

hemsom bugün döktürmüssün yine emegine saglik

hemsom ellerine saglik harika görünüyor

Canım ya ben bu me4sajlarını neden görmemişim.tabi yazacağım diye sıyırdım iyice ondandır
elimden geldiğince günlük yediğimiz şeyleri çekiyorum valla.yoksa özel menü hazırlamıyorum ne yapayım.

Hemşerimm ben sana çok tan verdim bileee
sabırsızlıkla bekliyorumm tavuk tantuniyii
ve gerçekten çok hamaratsın eşin ve çocukların şanslı bu konuda

Sağol hemşom benim teşk ederim.
Tavuk tantuni mi tavuk ciğeri sotemiydi canım.Hani ekmeğimizide kendimizin yaptığı.
Tavuktan döner yapmıştım ben ama o zamanalrda mutfağım yoktu.Ama kısa zamanda yaparsam yine bu kez resimlerim.

olabilir öyle seyler hemsom gayet normal bukadar kosturmacadan görememis olabilirsin

hemsom sen mersin tantuni yapmasini biliyormusun ?

Rabişim sana özel.İlerleyen zamanda yaparsam sana resimlerimde canım.

TANTUNİ TARİFİ

MALZEMELER

* 500 gr kuşbaşından küçük doğranmış et
*2 adet kuru kırmızı soğan(Kırmızı etin lezzeti kırmızı soğanda aklında olsun)
*2 tane domates
*1 adet yeşil ve kırmızı biber
*50 gr kuyruk yağı (bunu hakiki mersinliler koyar içine ama şimdilerde ya tereyağı yada margarin koyuyorlar)
*1 yemek kaşığı pul biber
*Tuz

YAPILIŞI

*Eti yıkayanlardan isen canım doğramadan yıkamanı tavsiye ederim ama yıkamasan daha iyi.(Sana kalmış yani)
*Etini tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp kuyruk yağı ile birlikte yanmaz tavaya al.(kavurma sacın varsa daha makul)
*Suyunu bırakan etler suyu çekilene kadar kavrulur.
*Kavrulduğun dan emin olduğun ete toz biber ya da pul biberini de ekleyerek etleri ocaktan alıp başka bir kaba aktar.
*Aynı tava içerisinde(yada sac) kuru soğan,biber ve domatesleri doğrayarak kavur
*Yaklaşık 5 dakika karıştırarak kavurduğun bu malzemelerin içerisine, ocaktan aldığın etleri yeniden ekle.
*Etler ile karıştırdığın, soğan domates ve biberi, lavaş ekmek ya da pide ekmek içerisine sararak, dilersen içine soğan salatası da ilave ederek afiyetle yiyebilirsin.Yanında da mis gibi bir ayran senden mutlusu olmaz.

Son düzenleme:

cok cok sagol hemsom

haftaya deniyecegim umarim elime yüzüme bulastirmam

Çok güzeller hepsi de, ellerinize sağlık. Topiğinizi çok beğendim. Çok daha güzel lezzetlerle karşılaşacağıma emin olduğum için abone oldum Bu kada rhamarat bi bayan bulmuşken haftaya gelecek olan misafirlerime farklı olarak ne yapsam diye sormam uygun olur herhalde. herşeyi yerken çok güzeller ama farklı olması konusunda çok hassaslar. her toplantımızda tek gündemimiz bu; farklı bi tarifiniz yok muuuu? diyorlar.

Bulaştırmazsın canım neden bulaştırasın malzemelerin olacak kavuracak baharatını kendi ağız tadına göre ayarlayacaksın.Ama kuyruk yağı yiyorsan mutlaka onunla yap ondaki lezzeti diğer yağlarda alamazsın.

kuyruk yagi etin neresinde oluyor :44:

Sıradaki tarifimiz MERCİMEKLİ KÖFTE

MALZEMELER

*5 çay bardağı ince esmer köftelik bulgur
*2,5 su bardağı kırmızı mercimek
*1 büyük baş soğan
*1 Çay bardağı sıvı yağ
*1 demet maydanoz
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz,kimyon,karabiber

YAPILIŞI

*Mercimeği yıkayıp yeterli miktarda tuz atıp 3,5 su bardağı su ile düdüklü tencereye alalım ve kaynatalım.
*O arada maydanozları ince ince kıyıp bir kenara alın.
*Kaynayan mercimeği yoğurma kabına alıp üzerine biraz kimyon karabiber ve tuz eklediğimiz ince bulgurumuzun üzerine kepçe ile dökelim.(Hepisini birden eklemeyelim bazen bulgurun cinsine göre çok cıvık olabiliyor.Bulgurmuzun üzerine göz kararı döküp bir karıştıralım.Islanmış olan bulgurun ağzını bir tepsi ile kapatıp şişmesini bekleyelim.
*Beklerken bir tavaya yağımızı salçayı ekleyip doğradığımız kuru soganı kavuralım.
*Şişen bulguru bir alt üst edip yumuşamış mı bir bakın .
*Yumuşamış ise kavurduğunuz soğanı da ekleyip iyice yoğuralım.Çekinmeyin baharatlarını tadını bir daha kontrol edin.Olmuşsa ince ince kıydığınız maydanozu da ekleyip bir alt üst edip minik minik köfteler halinde sıkıp servis tabağına alın.
*Yanına şööyle hafif sirkeli yeşil soğanlı bir domates salatası,turşu ve ayran da ilave ettik mi tamamdır.

AFİYET OLSUN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…