Bir çok yöre bu bizimdir bizim diyerek sahip çıksa da bu güzel yemeğe sanırım artık hemen hemen her yörede yapılıyor,çeşit çeşit deneniyor.Yoğurtlusu,salçalısı etlisi etsizi...
Bunu yaparken malesef yapım aşamasını resimleyemedim..:26:
MALZEMELER
KÖFTE HAMURU İÇİN
*2 su bardağı ince köftelik bulgur
*1.5 su bardağı su (ıslatmak için)
*5 yemek kaşığı un
*1 kase su (yoğururken elinizi ıslatmak için)
*1.5 tatlı kaşığı tuz
*1 adet soğan
*2 adet domates
*1 silme yemek kaşığı biber salçası
SOS MALZEMESİ
*Karabiber,nane,sıvı yağ
*Haşlanış 1 su bardağı nohut
*Dilerseniz bir parça kemikli veya kemiksiz eti suyu ile koyabilirsiniz.
*1 diş sarımsak
*Yarım limon suyu
KÖFTELİK HAMURUN YAPILIŞI
*Bulgurun tuzunu ve biraz karabiber ekleyerek soğuk su ile ıslatın(sıcak olursa hamuru cıvık olur)Bulgur 35-40 dk ya kadar şişmiş olacaktır.
*Soğanı domatesi rendeleyip bulgurun üzerine dökün.Biraz salça ile köftelik hamur kıvama gelene kadar yoğurun.Kıvamdan anlayacağınız resimdeki gibi.
*Hamurdan bilye büyüklüğünde köfteler yapın.
*Biraz unlayarak bir kenarda bekleye dursun köftelerimiz biz sosunu hazırlayalım.
*1 diş sarımsağı ezelim.
*2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı tencereye alalım.
*Ezilmiş sarımsağı 1 yemek kaşığı domates salçasını ve 1 tatlı kaşığı kuru naneyi ekleyelim.Kavrulmaya başlayınca 1 lt ye yakın sıcak su ilave edip tencerede kaynayınca köftelerimizi tercihinize göre haşlanmış eti ve nohutu ekleyip tuzunu da ilave edip kaynamaya bırakalım.10-15 dk kadar kaynayınca pişmiş olacaktır.
*Kaynayan köftemize dilerseniz limon suyunu da ekleyip ocağın altını kapatalım.
*Topalak aşımız hazır.
ben oğlunu kandırırım bi büyüsün bak
bana hayır diyemez
ama canım ben hazır meyveleri çok seviyorum yaa annemin yaptığı ev vişne suyundan yapsam olur mu ki peki:26:
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor
Ay keşke senin o güzel ve sıcak(samimi) yemeklerinden tatmayı çok isterimNe zaman geliyorsun Adanaya
Haber ver yapacağım canım
Ay keşke senin o güzel ve sıcak(samimi) yemeklerinden tatmayı çok isterim
Kolay gelsinZaman bu hiç belli olmaz canım.Belki eski dostları toplar gelirsin bellimi olur.Topiğede gelemedim bunları yazacağım diye.Elossa iş verdi bana
Sen gelemezsen ben gelirim sana.Şu başımızdaki sıkıntıları bir atalım rahatlayalım inşallah.Yollar düz olsun bize.
http://www.kadinlarkulubu.com/poll.php?pollid=5026&do=showresults
Yarışmadan haberdar olmayan kk kızları buraya da bakar mısınız.
Bu arada benim menüme de yorum yaparsanız iyi yada kötü sunum anlatım aşamasında eksiklerimi görebilirim.Oyunuzu da kime dilerseniz verebilirsiniz.Dostluk başka hesabı hepinizi çook seviyorum.
Benim menüm Çıtır Soğan Ve Roka eşiliğinde Çipura
yerde yemenin ayri bi tadi var
hemsom bugün döktürmüssün yineemegine saglik
hemsom ellerine saglik harika görünüyor
Hemşerimm ben sana çok tan verdim bileee
sabırsızlıkla bekliyorumm tavuk tantuniyii
ve gerçekten çok hamaratsın eşin ve çocukların şanslı bu konuda
Canım ya ben bu me4sajlarını neden görmemişim.tabi yazacağım diye sıyırdım iyice ondandır
elimden geldiğince günlük yediğimiz şeyleri çekiyorum valla.yoksa özel menü hazırlamıyorum ne yapayım.
olabilir öyle seyler hemsom gayet normal bukadar kosturmacadan görememis olabilirsin
hemsom sen mersin tantuni yapmasini biliyormusun ?
Biliyorum hemşocum
Rabişim sana özel.İlerleyen zamanda yaparsam sana resimlerimde canım.
TANTUNİ TARİFİ
MALZEMELER
* 500 gr kuşbaşından küçük doğranmış et
*2 adet kuru kırmızı soğan(Kırmızı etin lezzeti kırmızı soğanda aklında olsun)
*2 tane domates
*1 adet yeşil ve kırmızı biber
*50 gr kuyruk yağı (bunu hakiki mersinliler koyar içine ama şimdilerde ya tereyağı yada margarin koyuyorlar)
*1 yemek kaşığı pul biber
*Tuz
YAPILIŞI
*Eti yıkayanlardan isen canım doğramadan yıkamanı tavsiye ederim ama yıkamasan daha iyi.(Sana kalmış yani)
*Etini tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp kuyruk yağı ile birlikte yanmaz tavaya al.(kavurma sacın varsa daha makul)
*Suyunu bırakan etler suyu çekilene kadar kavrulur.
*Kavrulduğun dan emin olduğun ete toz biber ya da pul biberini de ekleyerek etleri ocaktan alıp başka bir kaba aktar.
*Aynı tava içerisinde(yada sac) kuru soğan,biber ve domatesleri doğrayarak kavur
*Yaklaşık 5 dakika karıştırarak kavurduğun bu malzemelerin içerisine, ocaktan aldığın etleri yeniden ekle.
*Etler ile karıştırdığın, soğan domates ve biberi, lavaş ekmek ya da pide ekmek içerisine sararak, dilersen içine soğan salatası da ilave ederek afiyetle yiyebilirsin.Yanında da mis gibi bir ayran senden mutlusu olmaz.
Bulaştırmazsın canım neden bulaştırasın malzemelerin olacak kavuracak baharatını kendi ağız tadına göre ayarlayacaksın.Ama kuyruk yağı yiyorsan mutlaka onunla yap ondaki lezzeti diğer yağlarda alamazsın.