sevilmeyen evlat olmakla başa çıkamamak

Benimkiler muhtemelen öyle bir ortamda bile demez

Ay kıyamam, bana böyle davranan insan komşum osa kapısında yatardım. Allah mükafatını versin inşallah

Ya benim babam da engel olmamıza ragmen bir işin peşine kosarken tuttu kaza gecirdi. Kendi gibi bir akrabası da beraber yaralandı. Ameliyat bakım vs derken abim ona günlerce baktı. Her bakımını yaptı anlayın yani. Bir de akrabasının bakımında da destek oldukayrılmak istemiyoruz dediler, özel odaya bile cıkamadık düşünün yani. O sürecte hergün abime sövdü. Abim bedensel yorgunluğun yanında bir iş teklifini de geri çevirmişti. Oğlum işi boşver oarasını veriririm dedi. vermedi
Bizi küçükken hep eksik büyüttüler. İnanın naylon ayakkabı giyerdim (genellikle köyde giyilen, şehirde okula pek giyilmeyen renkli naylonları bileniniz vardır) utanırdım. Birgün bilmem ki okul acılıyor ya bir önlük almaya gidelim ya bir yeni mendil. Nerde eski güneste kalmış dükkanların solmuş satılmayanı varsa onu bulur getirirlerdi. İki üç sene büyük bi sene normal sonra küçülmüş giyerdik
Şimdi diyor ki al kızım bu 150 bin senin. Bana simdi para lazım değil. O para 5 yasında kirazlı şapka istediğimde lazımdı. Yirmiüçnisanda herkes gazoz içerken lazımdı. 5 e giderken test kitabı için lazımdı. Şimdibize servet bıraksan hayatımızda ne değişecek.

Babana gösterdiğin merhameti kendine göster lütfen.

Evlat ayrımı ne yazık ki çoğu ailede var. Erkek evlat seviciliği. Onlar ne yapsa hoş görülür. Bir işin ucundan tutsa minnet duyulur. Kız bir hata yaparsa canına okurlar. İyilik yaparsa, mecbur yapacak derler görülmez. Ben de problemli bir aileden geliyorum. Ama her birimizin içinde ayrı bir yara var. Pohpohladıkları erkek kardeşimin bile ayrı problemleri var kendi içinde. Yıllarca ben de ayrım yaptıkları için ağladım sızladım. Ama yüzlerine karşı hep burnumu dik tuttum. Annem derdi ki "onun alnına silah dayasan yine ağlamaz". Öyleydi, kimsenin yanında ağlamazdım ama geceleri salya sümük ağlardım. Normalde ilişkilerimde çok verici değilimdir. Yani buna dikkat ederim özellikle. Mesela birini iki kere arasam cevap vermese bir daha aramam. Gurur gurusuyum. Aileye gelince bambaşka. Ezik de değilim ama sürekli kendi içimde savaşıp, dayanamayıp her seferinde gereğinden fazla fedakarlıklar yaptım. Hayatım boyunca hiçbir zaman ailemden bir şey istemedim. Bence orda hata yaptım. Nasıl olsa sesim çıkmıyor diye umursamadılar, talepkar kardeşlerimin ihtiyaçlarını karşıladılar hep. Sizin gibi çooook uzun zaman yalnız kaldım. Kimse yanımda olmadı. Başka sorunlar da olunca herşey birikti ve depresyona girdim. Tabi bu benim teşhisim terapi falan almadım :) karar aldım mesafe koydum. Uzun bir süre görüşmedim. Mahvoldum, diplere vurdum. Ama onların ruhu duymadı, umurlarında olmadı. (Ben öyle sandım) O yüzden diyorum ki ilişkileri koparmak herkese iyi gelmeyebilir. Çünkü hepimizin karakteri farklı, bu nedenle çözümler yöntemler de farklı olmalı. Zaten siz de biliyorsunuz bu kadar fedakarlığı haketmediklerini. Mesafe koyabilseydiniz şimdiye kadar koyardınız. Ben ailemle konuştum. Saldım kendimi ağladım, neler hissettirdiklerini anlattım. Sonra herkes ağlamaya başladı, herkes eteklerindekini döktü. Benim sorunum daha çok annemleydi. Annem "hep beni eleştiriyorsunuz. Ne kadar kötü bir anne olduğumu söylüyorsunuz, benim hiç iyi yanlarım olmadı mı" dedi. Onun yüzünde pişmanlık gördüm o bana yetti. İçimdeki kırgınlıklar geçmedi ama kısmen çözdüm. Şimdi çok daha iyi hissediyorum ve bazı şeyleri de onca yıldan sonra düzeltmeye çalışıyoruz, başarıyoruz da. Ama yine de görüşme sıklığını arttırmıyorum. Sizin de minimumda tutmanızı tavsiye ederim. Sorun babanıza niye evlatları bir değilmiş. Madem o size duyura duyura telefonda öyle konuşuyor. Neden masa altına süpürüyoruz

Benzer şeylerden yaşıyoruz, seninki kadar olmasa da yaşadıklarım benziyor. çok kırgınım ben de. Ama kırgınlık sevgiden ileri geliyor. Koşulsuz seven anne baba değil evlat oluyormuş her koşulda onları sevmeye yer arıyormuşuz. Onlar suçlu, hata onlarda ve bu sevgimizi hak falan etmiyorlar. Sevgi bağımı azaltmaya çalışıyorum ve onları Allaha havale ediyorum. Ben destek alıyorum. Ve evet doğru olanın onları silmem ya da sağlam mesafe koymam gerektiğini öğreniyorum. Sürekli ilişkimizi düzeltmeye ya da kendimi anlatmaya çalıştım. Yokluktan yapılmasa tamam ama bir kardeşe yapılıp diğerine tapılmayınca bu insanı çok yaralıyor. Sonra bir de sana kıskanç yaftası yapıştırılıyor. Yok. Hatta anladım ki hiçkimseye kendini anlatmaya çalışmayacaksın bu kadar. Bence evlatlık vazifenizi fazlasıyla yapmışsınız. Onlar vazifelerini yapamamışlar. Bırakın artık. Benden bu kadar artık yokum demeniz lazım.

Faydası oldu mu terapinin arkada bırakmayı başarabildiniz mi
Hayatımın genel akışını yoğun bir şekilde etkilemiyor artık. Bu hayat bizim bir kere yaşıyoruz olumlu olumsuz bir çok şeyle karşılaşıyoruz. Olumsuzluklar olsa da yüzümüzü kendimiz için asmayacağız. Yaşamayı elden bırakmayacağız.
Anksiyete bozukluğum var ara ara çok kaygılanıyorum o dönemlerde daha yoğun mutsuzluk oluyor ama bir şekilde atlatmak için çabalıyorum. Ki yaşadığım şeyler benim de hiç kolay değildi. Terapiste olaylardan ziyade bana hissettirdiği duygular üzerinden anlatmıştım hep bunu sonradan farkettim tabi.
Belki farkındalığımızı arttırıyor belki zihimizdeki düğümleri çözmemize sebep oluyor ama çözülüyor. Terapi bence önemli.

Benimkiler muhtemelen öyle bir ortamda bile demez

Tabi sizinkilerin yaşının da etkisi vardır.
Demeseler de biz kendimiz için iyi olup sınırlarımızı koruyacağız. Aslında sizin sınırlarınızı korumanız çocuklarınızın eşinizin de sınırlarını korumak demek

Kusura bakmayın da gittiğiniz psikolog hiç işinin ehli değilmiş. Gün teyzesi gibi acı acı yiyorsunuz ekmeği söylemleri uzman bir psikoloğun söyleyeceği birşey değil. Terapide hiçbirinize hak verip yargılayamaz.

Cümleyi şu an ben o şekilde toparladım. Yıllar geçti dolayısıyla cümlesi tam kelimeleri ile ifade etmem mümkün değil.

İşinin ehlidir değildir bilemem. Bizim açımızdan faydalı bir süreç geçti. Şehrimizde de faydası ile tavsiye edilen birisi idi.

Umarım hepimiz işin ehline gidip, çözüme de kavuşuruz. Sevgiyle

Cümlelerime sizi asla kırmamak istediğimi belirterek ama sizi de Hatalı bulduğumu belirterek başlamak istiyorum. Lütfen sonuna kadar okuyun. Sizinle çocukluk ve gençlikte aynı şeyleri yaşamışız. Tek fark benim annem çok iyi ama ilgisiz bir anneydi. Ve ikisi de evlat ayrımı yapmazdı ama babam hiçbirimizi sevmez, annem ise hepimizi severdi. Meslektaşız ve atandığımız zamandan tutun evlilik süreçlerine kadar aynı şeyleri yaşamış olarak sizi hatalı bulduğum yer, sizi dibe çeken insanlarla hala konuşuyor olmanız. Biz babamı hayatımızdan çıkardık neredeyse 5 sene önce. Sesini duymuyoruz, görmüyoruz, nefes alıyor mu bilmiyoruz. Çünkü bizim ağzımıza sıçtı. Hayatımıza etti. Böyle bir adama niye bakayım? Ya da siz niye bakıyorsunuz. Oğlum da oğlum diyen adamla, size eziyet eden bir babayla niye uğraşıyorsunuz? Size eziyet eden bir baba için neden bu bedeli iki evladınızı ihmal ediyorsunuz? Onları da bu adamla muhattap ediyorsunuz? Yapmayın. Kimse için yapmayın. Siz 100 yıl da baksanız bir değeriniz olmayacak. Onlar erkek evlat sevici.

Hani ana baba hakkı diye diye bizi sindiriyorlar ya. Yerim ben o hakkı. Ben başka insanlara iyi olayım, ibadet edeyim, başka yerden sevap alayım ama babama baktım diye alacağım sevap varsın olmasın. Onlar bu dünyadan gider ama siz çektiğiniz mide ağrıları ile ağladığınız günlerle, duyduğunuz o laflarla kalırsınız. Kendinize bunu yapmayın. Bırakın ne hali varsa görsün.

Kafanız ne güzel. Ben de istiyorum. ne içiyorsunuz?

Aileniz klasik cahil,erkek evlat sevici bir aile. Size yaşattıkları da kız evlat olduğunuz için, erkek olsanız sizi de el üstünde tutarlardı. Bende aileden çok çektim. Çok ezildim, çok yıprandım. Size tavsiyem verici olmayın, çok sevdikleri erkek evlatları yapsın herşeyi. Mesafenizi korumaya özen gösterin. Tüm akıl sağlınızı hak etmeyen insanlara verirseniz eşinize, çocuklarınıza birşey kalmayacak.
Eşinizle aranız iyiyse çok güzel. Hastalıklı ailelerle büyüyen kadınlar eş tercihlerini de düzgün yapamıyorlar çünkü tüm değer yargılarımız bozuk oluyor. Ben öyle yaptım maalesef eş tercihini de düzgün yapamadım.
Aileniz ağzınızla kuş tutsanız da sizi sevmeyecek maalesef bunu kabul edip önünüze bakın. Kardeşinizin iyiliğine de güvenmeyin. O ataerkil ortamda o da büyüdü. Siz kendinizi çekip tüm sorumluluk ona kalınca başka yüzünü görebilirsiniz.

Hakikaten eskitiyorlar. Kocamın eskitemediği kadar eskitti beni babam. Ben de sizin yazdıklarınızı okurken ağlıyorum. Bilmekle duymak kesinlikle aynı değil, sesi hala çınlıyor kulağımda atlatamıyorum
Benim basetme yontemim bu konuyla ilgili bisry konusulmadikca dusunmemek. Hakikaten dusunmuyorum. Gundemimde tutmuyorum. Cocuklar yokken cok kafa yorardim. Onlar dogunca hem gundemim hem beklentim degisti. Simdi bana yapilan yapilmayan artk cok onemli degil ama cocuguma yaptiklari ya da yapmadiklari hersey onemli. Kendim icin cizemedigim siniri onlar icin ciziyorum. Bana bagirildiginda cikip evime donmedim hic. Ama cocuguma birazck hosuma gitmeyen bisey soylense aninda cekip kapiyi cikiyorum. Ben gucumu anneligimden aldim. Evlat olarak bi vasfim yoktu cunku. Anne olunca da aslind evlat olarak onlari sevemedigini ben insan olarak sevebilecegimi farkettim. Kendimi o kadar seviyorum ki. Onlarin verdigi deger sevgi kiymet inan benim degerimi bi gram artrmicak. Bu sekilde kendimi daha iyi hissedebiliyorum. Dusunuyorum desteklenilen evlat her durumda onlara bagimliyken ben burnumdan asla kil aldirmam mesela. Yaptiklarinin beni guclendirdigi bi gercek. Bu gucun de getirisiyle yaptiklari hic biseyin bizi artk eskisi gibi yaralamayacagini bilmek gerek.

bu lafı dediği an götürür hastaneye bırakırdım
vallahi de yapardım billahi de yapardım

Normalde masa altına asla süpürmüyorum yaşattıklarının neredeyse hepsini vurdum yüzlerine bu defa canımın acısından sesim çıkamadı sanırım ama vurduklarımda da değişen bir şey olmadı. Olmuştur bir hata boşver sen gibi bir şeye bağlanıyor. İkisinin de yüzünden hiç pişmanlık okumadım daha. Bunu da vuracağım yüzüne mutlaka sırası gelir ama çınlama geçmiyor. Ne cesaret ya, benim varlığım sayesinde hayattasın ama evlatların bir değil. Duymam şart mıydı bunu, gururun mu kırıldı beğenmediğin evladının eline düşünce bunun intikamını mı aldın. Düşmana söylenme, bunlar ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…