sevilmeyen evlat olmakla başa çıkamamak

Çok uzun ama madem aile sorunlu neden aynı şehre tayin aldınız

Son paragrafınıza takıldım kaldım çıkamıyorum, ömrümce unutmam bu okuduğumu sanırım.

Önumüzdeki ilk nayram kesinlikle ziyarete gitmeyin kuru kuru arayin .ay ben burda cok sinirlendim .nasilsa.iki evlatta bir degil bayramda gekincikleriyle otursunlar .

Konu öyle tanidikki. Benim ailem de erkek kardeşime ev aldı borçlarını ödedi. Diğer erkek kardeşim evlendi yuva kurdu. Ona bana yaptığının 2 katı altın taktı. Nisanda bana bilezik takmislardi onu bilegimden cikarip dugunde tekrar taktilar. Salon parasini da nisanda takilan paralarla ödediler. Yatak odası bile almadılar herşeyi kendimiz yaptık. Kısacası erkek evlat olsaydın başka olurdu. Bazı aileler böyle ama insan ne kadar alıştım da dese hazmedemiyor. Daha sakladığım nice şeyler var da kelimelere yazık. Bağınızı koparın. Değil aile kim olursa olsun sizi değersiz hissettirmeye hakkı yok. Ben annemle bu konuları konuştum asla kabul etmiyor. Biraz ağlıyor duygu sömürüsü yapıyor sonra hiçbişey olmamış gibi devam ediyor. Ama ben de hiçbişey eskisi gibi değil o da farkında ve artık geri dönülmez şekilde yara aldım. Ilahi adalete güveniyor ve erkek evlatlarıyla sinanacagi günü bekliyorum.

Allah büyük canım . Kalbini ferah tut … hiç muhattap olma köye de gitme randevularını da boşver a kardeşine gitsin b kardeşi baksın .. Kalp kıran kötü insanlarla kendinizi muhattap etmeyin daha çok kalbiniz kırılır hiç görüşmeyin kendi kötü kalplerinde boğulsunlar

Hepsini okudum. Ben de benzer şeyleri annesinden görmüş biri olarak şunu söylemek isterim derhal psikolojik destek alın. Ailenin açtığı yarayı kimse kapatamaz ama sağlığınız için destek almak zorundasınız. Bütün sevgisizliklerine rağmen kendinizi hatta eşinizi ve çocuklarınızı bile kurban etmişsiniz onlara. Nolur en kısa zamanda destek almaya başlayın. Kendinize yapmayın bunları.

Ben işin maddi kısımlarına hiç girmedim, onlar da başka başka hikayeler. Benimkiler oğluyla sınanmaz. Gerçekten iyi niyetli bir kardeşim var, ona da çok eziyetleri var aslında, mesafeli bir şekilde ihtiyaçlarını karşılamakla durumu kurtarmaya çalışıyor. Allah hepsine sağlık ve huzur versin de benden uzak dursunlar artık, başka temennim kalmadı

Onu yapmaya çalışıyorum. Bu ruh da beden de bana ve çekirdek aileme lazım. Ruhsal mesafemiz arşa çıktı zaten, bedensel mesafe de ona uyum sağlayacak yavaş yavaş. Hep çok dirençliydim ben, asla lafımı esirgemedim, her şeylerini anında yüzlerine vurdum, ruhuma yük etmemeye çalıştım. Adam ölümle bu kadar burun buruna gelince kalkanım düşmüş farkına varamadım. Çok yaraladı bu sefer, ama yazıp ağlayınca, insanlardan da destek görünce rahatladım biraz. Ağlamak çok büyük nimet aslında kıymetini bilmemiz lazım

Ben onu kurban etmek olarak görmüyorum aslında bütün ömrümü onlara adamadım, sağlık sorunuydu hastane süreciydi, kim olsa anne babası için bu geçici zamanda elinden geleni yapardı bence. Ha tekrarı olacağını hiç sanmıyorum. O kadar fedakarlık yapmam artık. Ben evlatlık vazifesi olarak yapmıştım çünkü zaten bana bayılmadığını biliyorum, ben de ona bayılmıyorum. O bunu kendimi sevdirme çabası olarak mı anladı da bu kadar ezme hakkı gördü kendinde bilemiyorum. Karışık mevzu, desteğe ihtiyacım var farkındayım

Okurken o kadar üzüldüm ki.Tum erkek evletlarini, kız evlattan üstün tutan ailelerden nefret ediyorum.Ben de benzer seyler yaşadım, yaşıyorum.Kardesimin dugunu olunca anladım ki,gelinlerine bile kız evlatlarından çok daha onem veriyorlar,seviyorlar.Bende de yaşam sevinci yok.Sanirim içten içe ailenin bile sevmediği birini kim niye sevsin diye düşünüyorum.

Ama kendi ailemi bir kenara bırakıp ,kızımı hayattaki herşeyden daha çok sevmeye odaklanmaya çalışıyorum.Gerisinin bı önemi yok.Artik anne kız denkleminin diğer anne tarafındayım ve bu yazgiyi değiştirebilirim.Evladimi değerli hissettirebilirim.Belki böylece kendi yaralarimi da biraz onarabilirim.Siz çok iyi evlatsiniz ama anneniz ,babanız ve erkek kardeşimiz kötü insanlar hepsi bu.

Fırsatım olunca ben de iyi bir psikiyatriste gitmeyi düşünüyorum.

Bi onlara sevdirememişim kendimi, çok şükür güzel bir evliliğim var, huzurlu bir ailem ama öyle bir hale getiriyorlar ki beni çekirdek aileme verecek enerjim kalmıyor. İlk yazdığım zamana göre çok iyiyim. Ben onları değil onlar beni kaybetti, çünkü onlar benim için zaten yok gibiydi.

Kuzenimin bir lafı vardı 'akrabalık cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır' diye. Haklı, kurtulamıyorsun.

Babaniz sizin erkek kardesinizi kiskanmanizi ozellikle istemis. Birine deger vermemek var, bir de birini kiskandirmaya calismak var. Yani benim de anannem oyleymis hala hayatta. Annemin camasirlarini yikamaz ayirirmis sadece erkek cocuklarina hizmet edermis. Annemi de evin hizmetcisi gibi kullanirmis. Annem babasi oldugunde ise hic uzulmemis. Ananem dayilarimdan biriyle birlikte yasiyor. Ama diger dayimla cok gorusmediler. Ben de cocukken diger dayimin cocuguna ozel bir elbise aldigini gordum cok guzeldi ve bir dolapta sakliyordu. Bana hic oyle hediye almamisti. Karsiliginda ben de babannemi ananemden daha cok sevdim. Bir keresinde annemin ve benim yanimda muhabbetini yapiyordu. Yegenlerinden en cok dayimin cocuklarini seviyormus. Bunu soylemesini cok garipsedim ama uzulur diye saygisizlik olur diye ben de babannemi senden cok seviyorum demedim. Sasirdigim sey neden bunu bize soyleme gereksinimi duydugu. Sevgi karsiliklidir. Siz erkek kardesinize alinan telefonlari satin almak istemissiniz. Bu da normal degil. Bunun yerine yeni telefon isteyebilirdiniz. Almiyorlarsa da evlat ayiriyorsunuz ben bunu kabul edemem deyip gidebilirdiniz. Siz cok sevgi ve ilgi gostermissiniz bunun nasil karsiligi olmaz? Ben babanizin gercek babaniz oldugundan kusku duydum. Ama asiri ataerkil kadin dusmani biri de olabilir. Allah korusun ama vefat ettiklerinde size hic bir sey birakmayacaklar buna hazirlikli olun. Hic bir sey yapmayin onlar icin ki bu durum yasandiginda baska bir yikim daha yasamayin. Onlar icin sadece erkek cocugu onemli. Cinli bir kiz arkadasim da anlatiyordu adini cince "yeter" koymuslar erkek cocuklari olsun diye. Erkek cocuga da ev almislar her yatirimi parayi ona vermisler. Kiz cocuklarina 5 kurus yok. Kiz ailesini hic umursamiyor ozlemiyordu ve gayet de mutlu bir yasam suruyordu. Yani gidip de hizmet etmiyordu ailesine. Birakin da ogluyla gelini ugrassin o kadar para ve ev alacaklar karsiliginda. Acikca da soyleyin: bana haksizlik yaptiniz yillarca, sonunda beni kaybettiniz deyin. O sozlerinizi unutamasinlar. Olurken de hatirlasinlar.

Sayamadiginiz o cumleleri sayin yuzlerine karsi. Ama hakaret degil de net ve anlasilir olsun. Psikologlar icinizde tutmayin diyorlar, hasta olursunuz sonra.

Telefon fasılları yaşandığında 18 19 yaşlarındaydım. Üniversiteye 17 yaşında başladım zaten, hayatla yeni tanıştığınız yıllarda neyle nasıl başa çıkacağınızı bilemiyorsunuz. Aklıma gelen en kolay çözümleri uyguladım. Öğrenci olduğumdan evi terketme gibi bir fikir de asla aklıma gelmedi. O zamanlar bu kadar dışa dönük bir insan da değildim, zamanla değiştim. Atanacağım dönemde yaşadığım ilde boşluk olmasına rağmen edirne yazdım ve evden bu şekilde ayrılmış oldum. Tabi yazlar yine beraber. Onu çözemedim kolayca.

Kıskandırma konusunda hakkısınız, ben hiç böyle bakmadım ama yapmaya çalıştığı düpedüz buymuş. Gerekçesini anlayamadım ama öyle. Benim üzüldüğümü görmek için özellikle uğraştı sanki ameliyattan sonra.

Evimiz arabamız ve kendimizi rahat ettirecek kadar bir gelirimiz var çok şükür babamdan kalacak bir kuruşa muhtaç da değilim. Ben elimdekileri satsam babamdan kardeşime kalacak olandan fazlasını yapar, hepsi kardeşime kalsın hiç umurumda değil, o konudaki planlarının farkındayım, hatta tarlaları kardeşimin üzerine geçirdi bile bir kaç yıl önce 'genç çiftçi projelerinden faydalanabilsin' gerekçesiyle. Üzerinde muhtemelen sadece evlerinin olduğu arsa var. Maddi konulara olabildiği kadar girmedim konumda o kısım ayrı bir felaket. İletişimi de tamamen kestim sayılır, hiç muhattap olmadan doktora getirip gönderiyorum. Sorduğu sorulara gerekmiyorsa cevap da vermiyorum. Çok zoruna gittiğine eminim sevgi dileneceğimi falan sanmıştı sanırım, ya da ağladığımı falan görmekti amacı ama bunu ona vermedim. Şimdi de duvar gibi devam ediyorum ilişkime. Sevgim zaten bitmişti artık saygım falan da kalmadı. Sadece söylediklerini anlamlandıramadım. Bilmekle duymak aynı şey değilmiş kolay taşınmıyor.

Sayamadiginiz o cumleleri sayin yuzlerine karsi. Ama hakaret degil de net ve anlasilir olsun. Psikologlar icinizde tutmayin diyorlar, hasta olursunuz sonra.
Mutlaka o cümleler için uygun kapıyı açacak onlar. Beklemedeyim. Benden mal kaçırdığının farkında olduğumu iki yüzlülük yapmasına gerek ol adığını vurmuştum zaten yüzüne, bunun da yüze vurulma vakti gelecek.

Onaylarını almak için paralamıyorum aslında sadece ben ilgilenmediğim için ölmelerini kaldıramayacağım onlar da bunu kötüye kullanıyor.
Gecmiste yaptiklari haksizlarin ki gelecekte de miras olayinda yapacaklar. Bunun bir bedeli olmali. Siz onlara muhtacken size yardim etmediler. Onlarin size muhtac olacagi tek durum ise bu. Elden ayaktan dustuklerinde onlara hizmet etmemek, bakmamak. Olurlerse suclu falan degilsiniz. Ayrica bu konuyu erkek kardesinizle de konusun. Psikolojinizi nasil bozduklarini ve bu sebeple olum doseginde bile olsalar bir daha gorusmeyeceginizi soyleyin. Onlarin canini ancak bu sekilde yakabilirsiniz. Yaptiklarini karsiliksiz birakmayin. Hakkinizi helal etmediginizi de babanizin yuzune soyleyin ve gidin. Bunu yapmazsaniz bir omur boyu kendinize yapilan haksizliklara sinirlenir kendinize acir durursunuz.

Kardeşim her şeyi an be an biliyor zaten. Benimle birlikte o da delirdi ne yapmaya çalışıyor bu adam diye. Vakti gelince eksik kalanları yüzüne karşı söyleyeceğim. Sırasını bekliyorum. Şimdiye kadar yaptıklarının gayet farkında olduğumu yüzüne hep vurdum, sonuncuyu da uygun zamanda yapacağım emin olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…