sevilmeyen evlat olmakla başa çıkamamak

Haklısınız, adım adım o noktaya ulaşıyorum

Hepimizin hayatini el birligiyle mahvetmisler.

Ben de genelde sizin gibiyim ortamdan çıkınca kapatırım olayı, düşünmem yokmuşlar gibi olurum. Bu defa atlatamadım. Yaptığı hem nankörlük hem hakaret, bu kadarını kaldırmadı bünyem. Mesafemi arttıracağım.

Hepimizin hayatini el birligiyle mahvetmisler.
Çok kalabalığız gerçekten. Bu konuyu yakınlarımızla konuştuğumuzda bu aileden bu kadar sağlıklı ve bilinçli nasıl çıkabildik diye hayretle bakıyoruz birbirimize. Ne çok hastalıklı ebeveyn var ülkede. Kısır denmesin diye çocuk yapmışlar bedelini biz ödüyoruz

Cocuk anne babadan ogrenir nasil insan olunacagini. Biz hepimiz nasil olunmayacagini ogrendik. Gerisi kendi becerimize kaldi. Seni alintilayip hepinize sariliyorum kizlar. Uzulmeyin

Dün burada bir konuda tülay kökün narsist ebeveynlerle ilişki videolarını izledim. Ona da çocuğuna gösterdiğin merhameti göster karşılığını alırsın bir gün mutlaka benzeri bir şeyler söyledi. Kaldıramadım. Benimkiler merhamet gördükçe daha bir sadistleşiyor

Kesinlikle der, hiç şüphem yok

Kafa yapıları kolay kolay değişmiyor. İncinmemek için kendinizi korumaya alın, az görüşün, çok fedakarlık etmeyin artık. Bu da dönüm noktası olsun. Sıkmayın canınızı

ZemheriPoyraz yaşadıklarına çok üzüldüm gerçekten. Ama senin çok sağlam bir kişiliğin var. Samimi söylüyorum şu KK'da kişiliğini beğendiğin 5 kişiyi bir elinin parmaklarında say deseler onlardan biri şüphesiz sen olursun. Ne yaşamışsan sana iyi gelmiş öyle düşün. Bazı şeyleri değiştiremeyiz ama nasıl baş edeceğimiz, nasıl tepki vereceğimiz ve eldeki malzeme ile ne yapabileceğimiz tamamen bize bağlı ve sen gerçekten çok olgunlaşmışsın yaşadıklarınla. Bir zamanlar elbette annenin ve babanın sevgisine muhtaçtın ama senin artık onlara ihtiyacın yok. Kendi evlatların var, onların şimdi senin sevgine ihtiyaçları var ve sen onlara çok güzel annelik ediyorsun...

Senin için çok üzgünüm. Anne baba hakkı var evet ama evlat hakkı da var. Kendini bu kadar yiprattigina degmiyorsa bir yerde bırakmak lazım. Sonuçta sen de bir annesin ve yıpranmış bir anneyi haketmiyorlar. Yavaştan elini çek üzerlerinden.

Allah razı olsun abla, çok iyi geldi yazdıkların.

Güzel insanlar biriktireceğiz dostum, arkamızda bir hoş sada kalacak , çok mutlu ol inşallah

Dusunuyorum da öz evladı degıl mısın acaba?
Olamaz mı?

Bu arada anneniz bu işin neresinde?

Ayrıca yerinizde olsam hastane randevusuyla bılmem nesıyle o son sözden sonra ılgılenmezdım

Esini bu kadar ezdirmeye hakkın yok bence
Cocuklarınıda gözardı etmıssın tamamen hatalısın zemheri

Ban affet mantıklı gerekçe bul diyecekler ne affedebilirim ne de mantıklı bir açıklama beni tatmin edecek. Nefret ediyorum ebeveynlerimden. Ben nasıl eski ben olacağım bilmiyorum.
Zemheri daha ilk paragrafları okurken kardeşi erkek mi diye aklımdan geçirdim ki erkekmiş:) Aileniz erkek evlat bağımlısı, bundan sonra da bunu değiştiremezsiniz maalesef.
Ben affedin demeyeceğim, aman efendim ölümlü dünya anne babadır sonuçta, hastalanmış da söylediklerini yaptıklarını görmezden gelin de demeyeceğim, cennet annelerin ayakları altındadır lafına da inanmıyorum o söz olsa olsa anne babalığı hakkıyla yapanlar için geçerli olabilir.

Siz bence vicdanınız rahat mı, elinizden geleni yaptınız mı bir muhasebesini yapın, ben evlat olarak bugüne kadar onca haksızlığa rağmen elimden geleni yaptım diyorsanız bundan sonra hastane işlerine de karışmayın fazla da muhatap olmayın, vicdan boyutuna girdim çünkü burada anne baba sorunlarını okuduğum her arkadaşımın yaşadıkları haksızlıklara rağmen vicdanlarına oynandığı için bir türlü rest çekemediklerini ve sil baştan başa dönüp hep aynı şeyleri yaşadıklarını gördüm, vicdanınız rahatsa bu duygunuza oynanmasına izin vermeyin ve iletişimi de ilgilenmeyi de minimum seviyeye indirin, ki zaten babanız sen olmasan da x kardeşim de kalırdım, o öyle yapardı bu böyle yapardı demiş, bırakın kardeşleri ve oğulcuğu ilgilensin, siz eşiniz ve çocuklarınıza odaklanın ve mutlaka uzman desteği alın içinizi dökmek yılların birikmişliğini anlatıp rahatlamak, geçmişi ve bugüne kadar yaşananları, ruhunuzda açılan yaraları telafi etmez belki ama en azından kendinizi daha iyi hissedersiniz.

Evlatlık olmadığım kesin maalesef.
Çocuklarımı gözardı etmem sadece ameliyat süreci içindi, başka seçeneğimiz de yoktu ben kalmasam eşim kalacaktı, ömrümü kök aileme adamış falan değilim, kimse benden bunu talep de edemez. Hastalık durumlarında birbirine faydası olacak insan grubu çekirdek ve kök ailedir zaten. Benim küçük bebeğim olsa bırakıp gitmezdim, o zaman kardeşim ve eşi bulurdu bir yolunu. Bunu yaparken de gocunmamıştık hiç 'gelinciğini hastaneye sokamayacağını' duyana kadar.

Eşimi ezdirmiş falan değilim her laflarına her müdahalelerine misliyle cevap verdim. Asla ezilip ağlayıp kaderime razı olmadım. Sadece son yaptıkları nirvana oldu, bundan sonra eskisi gibi olmam mümkün değil zaten. Ben sadece kendimi tamir etmenin yolunu bulmaya çalışıyorum. Yaptığım fedakarlığa değil 70 yaşında adamın nankörlüğüne yanıyorum. Aslında bu nankörlük de değil, bildiğin şerefsizlik. Sindiremediğim bu

Çok sağ ol sevgili mune, vicdanım son derece rahat, tıbbi bakımı konusunda bile bir hemşire kadar başarılıydım. Sağlık konusunda bilgi birikimim iyidir. Bundan sonra iki yabancıyız, en uygun zamanda bunu kendisi de öğrenecek.

Siz gayet iyi bir evlat olmuşsunuz çok iyi bir eş ve anne olduğunuza da eminim, kusura bakılmasın ama anne babanız sizi hak etmiyor eşiniz gibi bir damadı da hak etmiyorlar, sizin yaşanmışlıklarınızda artık telafi edilecek bir yan kalmamış ama ebeveyn-evlat sorunlarında ebeveynlerle evlatlar aralarındaki sıkıntıyı tolere edebilir lakin gelin/damat tolere etmek zorunda değil, buna rağmen eşiniz birçok damattan çok daha anlayışlı olmuş, hem kendiniz hem eşiniz ve çocuklarınız için bu sağlıksız ilişkiyi sürdürmemek daha iyi, o yüzden bence doğru bir karar verdiniz
Eşiniz ve çocuklarınızla çok güzel mutlu bir hayat sürün inşallah, Allah eşinizden ve evlatlarınızdan yana yüzünüzü güldürsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…