sevilmeyen evlat olmakla başa çıkamamak

Onaylarını almak için paralamıyorum aslında sadece ben ilgilenmediğim için ölmelerini kaldıramayacağım onlar da bunu kötüye kullanıyor.

O kadar iyi anlıyorum ki seni
Bunların çok daha ağırlarını yaşadım zaman zaman yazdım da forumda
Ancak hayat devam ediyor ve biz bunu kabullenmek zorundayız
Ebeveynlerim öldüler, evlatlık haklarımı helal ettim, onlarında helalliğini aldım, öpe seve uğurladım bu dünyadan, tüm eski defterleri kapattım, bunu kendim için yaptım başka çarem yoktu. Özellikle evlendikten sonra eşimin ailesinin birbirine tutkunluğunu görünce, insanların birbirine nasıl omuz verdiğini, birbirlerini incitmeden sevgi dolu üç kuşak bir araya gelip tatlı tatlı sohbetlerini görünce bir dönem depresyona girdim resmen. Kendi ailemde bu asla olmadı çünkü, dört kardeşiz biriyle de görüşmüyorum şu an, ne ölüne ne ölüme gelme durumuna geldik. Bir yerden sonra bıraktım artık geçmişe üzülmeyi, iyi olana iyiyim olmayanı hayatımdan çıkarıyorum. Elimdekilere tutunuyorum zemheri başka çarem yok. Eşime sarılıyorum, kv me nazlanıyorum, dizine yatıp saçımı okşatıyorum, görüştüğümüzde olur olmaz sarılıp kalbimi hafifletiyorum. Şükür ki iyi insanlara denk geldim bana ailesizliğin acısını yaşatmadılar. Sende şimdi kendi ailene sarılıp yaralarını saracaksın. Allah sağlıklı, güzel bir ömür nasip etsin sana eşinle, evlatlarınla gerisi boş.

Bu arada bunlara ölürken su istese vermem öyle de domuzum tuttu mu tutar, sen niye bu kadar vericisin bilmiyorum
Başkalarına da yazdım ama sana da yazayım ben ilgilenmediğim için ölmelerini istemiyorum, muhtaçlar ama burunları da kaf dağında buna deliriyorum zaten. Beni sevmediğini biliyorum zaten gözüme sokmana ne gerek var. Duyunca koyuyor insana.

Hakikaten eskitiyorlar. Kocamın eskitemediği kadar eskitti beni babam. Ben de sizin yazdıklarınızı okurken ağlıyorum. Bilmekle duymak kesinlikle aynı değil, sesi hala çınlıyor kulağımda atlatamıyorum

Konu sahibi annem sanki
Annem ailesi için ölür biter yapmadığı fedakarlık yoktur ama her seferinde köpek muamelesi görür konuşmayacağım der sonra bir hastayız telefonuyla gider koşa koşa iyileşinceye yine anneme köpek gibi davranırlar
Allah için bakıyorum der durur bu işin bahanesi sizin psikolojiniz de annem gibi ağır bozuk
Hayatınızdan o insanları komple çıkaramıyorsunuz ne kadar aşağılansanızda
Stockholm sendromu bence
Yok ölürlerse vicdan yaparım hep bahane
Siz onlara bağımlı onlara aşıksınız

Bir gün o kadar delirtti ki 'ben p.ç miyim neden böyle yapıyorsun' diye bağırdım. Çok bozuldu, onu yanlış tanımışmışım. Ama bir süre sonra da kulağım duya duya o konuşmayı yaptı işte. Daha da hesap soracak hali bulamadım kendimde. Çünkü ne kadar ağır konuşursam konuşayım kendini sorgulayıp düzeltme yetisi yok, o kusursuz ben yanlış tanıyorum

Ben de sana sarıldım sımsıkı. Ben ilk atamada boş yer olduğu halde kendi ilimi değil edirneyi yazdım bu şehirden çıkabilmek için, evlendikten sonra da şehrin güzelliğine yeniden aşık olup il merkezine tayin isteyip taşındık ihtiyaçları olduğunda yetişelim ama biz istemezsek bize ulaşamasınlar diye. İhtiyaçları varken ukalalık yapıyorlar. Ben buraya taşındığım ilk sene ilk kanserini yaşadı babam, teşhis eşimin ısrarla doktora götürmesiyle kondu yoksa 10 yıl önce akciğer kanserinden ölecekti zaten ama anlayana her şey

Öyle düşünmeye çalışıyorum, çoğu zaman da ağızlarının payını verip susturuyorum ama sen benim hayatımı da kurtarsan ben oğlumu seviyorum neviinde cümleler midemi bulandırdı, ben zaten beni sev diye bakmadım sana ölme diye baktım. Siz olmasanız da bizim işimiz yürürdü diyor ukala, nah yürürdü kim bakacak sana 45 50 gün hem hastanede hem evde, hemşire titzliğinde pansumanlarla. Ama bunları da söyleyeceğim ben bu acıyla yaşayamayacağım belli oldu, yeter ki bam telime dokunsun

Belli oluyor, bugünlerde forum baya boş.yaa tatildeler, ya da senin gibi sıcaktan uğraşamıyorlar.yoksa ne hararetli tartışmalar yaşanıyordu.o kadar uğraşıyorum, yazıyorum, reaksiyon çok düşük
Yordun insanları ferhan sana laf anlatmakla uğraşmıyorlar artık.

Ağlarken güldürdün beni, sen de ayrı değişiksin

Konudan belki alakasız ve bağımsız ama aile dizimine gitmenizi tavsiye ediyorum. Kabullenmeniz açısından çok yardımcı olur. Lakin iyi araştırın bu konunun uzmanları bir elin parmağını geçmez.
Hiç duymadım araştırayım bunu sağ olun

Bu bayram gitmedim evlerine, yan evde kardeşim oturuyor gittim onda kaldım. Gece eşime telefon etmiş babam 'yatağınız hazır ben yatıyorum gece gelirsiniz' diye. Beni aramaya yüzü de yok çünkü, muhattap olmamamdan gocunmuş, eşimi çok merhametli bulur. Gitmedim, bayramlaşmayı bile dışarıda yaptık. Geçenlerde kontrole geldi. Doktoruyla görüştürdük, pet randevusunu ayarladık bindirdik arabaya geri gönderdik, gel yemek yiyelim kal falan demedim, hatta hoşgeldin bişe demedim.

Ben yüzlerine defalarca haykırdım, hata yaptık diyecek bir mahçubiyetleri bile yok. Onlar kusursuz çünkü

Herkes anne baba olabiliyor cahili de içinde sevgi olmayanı da,hasta olanı da.Onlar anne baban olmanın dışında ayrı iki birey ve kusursuz olmak diye birsey yok.Bir gün babam ablama biseyler anlatıyor mutfakta ben de koridordayim git şimdi bunları salak kardeşine de anlat dedi babam.Kucuk bir kız çocuğu sana ne yapmış olabilirdi ki bu derece nefret dolu bahsediyorsun ondan.Ben ona bisey yapmadım bu hareket tamamen onun cahilliği ile ilgiliydi ben değerimden hiç bir şey kaybetmedim ama o öyle bir gözden düştü ki küçüldü ki.Evliyim bir oğlum var mutluyum babama ve sevgisine ihtiyacım yokki onu Allaha havale ettim bayramdan bayrama konusuruz yeter. Sen de iyi bir mesleğe sahipsin,esin var yuvan var yaptığın iyilikler senin kalbinle ilgili karşılık bulmasa da olur onları komşun gibi akraban gibi bir yere koy kafanda o zaman üzülmezsin hem hayat çok kısa baba anne sevgisi olmadan da mutlu olabilirsin ihtiyacın yok.

Bende açık açık şey demiştim, sen gece kulüplerinde dolar bahşiş bırakırken biz annemle neler yaşıyorduk neredeydin şimdi yerin yok ölsen su isteme vermem. Sadece ağlamıştı. Ben zaafı olan taraftim ama fark etmez affedemediğim çok şey var kardeşime bir limonlu sodayı çok görüp olay çıkarır bana tüm cebini boşaltmaya kalkardı. Bende alir birlikte harcardim o soda olayı son oldu ztn vakit geçirmeyi bıraktık sonra evevkabul etmedik

Ben yüzlerine defalarca haykırdım, hata yaptık diyecek bir mahçubiyetleri bile yok. Onlar kusursuz çünkü
Ben de çok haykırdım çok ağladım.
Sizin yaşınız büyük, tecrübeiniz benden çok.
Biz de büyük bir olay yaşadık onun üzerinde psikolog söylediği için kabul ettiler o büyük olayı yaşamasalar demezlerdi.

Haklısınız aslında belki bazı şeyleri boşa zorluyorum. Aslında zorlamıyorum çocuklar artık anneanne ve dedelerini görmek istemiyorlar. Kuzenlerini çok seviyorlar onları görüştürüyorum, çoğu zaman da yeğenlerimi alıp bana getiriyorum burada vakit geçiriyorlar birlikte. Ben ilişkimi 2018de oğlumun sünnet arifesinde annemin çıkardığı rezaletle ciddi biçimde sınırladım ama sağlık söz konusu olunca mecbur hissediyorum kendimi, onlar da o fırsatı değerlendiriyorlar

Faydası oldu mu terapinin arkada bırakmayı başarabildiniz mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…