sevilmeyen evlat olmakla başa çıkamamak

Öncelikle burdan sana sımsıkı sarılıyorum. Ben de sorunlu bir aile yapısından geliyorum. Sanirim verdigim en dogru karar 20lerimin ortasinda ipleri koparmam ve iliskimi minimuma indirmem oldu. Varsin arkamdan hayirsiz, saygisiz desinler gram umrumda degil. Ben kendi evladimdan meshulum, kimseye de yaranmaya calisamam ( ki calissam da basaramam).

Senin telefon konunu okuyunca lisede yasadigim telefon olayi aklima geldi onu da yazayim icimden ciksin. Aşırı begendigim bir telefon modeli vardi, surekli babama yalvariyorum alsin diye. Bir gun okuldan geldim calisma masamin ustunde o telefonun kutusunu gordum nasil sevindim ucuyorum adeta. Kutuyu bir actim boş. Megerse babam 150 tane telefon modeli arasindan benim istedigimi uvey anneme hediye almis. Bana da kutuyu birakarak şaka yapmak istemişler. Nerdeyse 20 sene gecti asla unutmuyorum asla affetmiyorum.

Ferhans o isler oyle degil. Kocandan memnun olmazsan degistiriyosun daha iyisini buluyosun vs. Anne babadan memnun olmazsan napicaksin. Sukur ki iyi bi ailen varmis

İşin gücün laylaylom ferhans,bazen çok sinir bozucu oluyor bu. iyi başlayıp kötü bitiriyorsun.Bu konuda da iyi ebeveynlere sahibim demezsin ya

İşin gücün laylaylom ferhans,bazen çok sinir bozucu oluyor bu. iyi başlayıp kötü bitiriyorsun.Bu konuda da iyi ebeveynlere sahibim demezsin ya
Ama hakli oldugu nokta da var. Kotu ailede yetisip analitik zekasi olanlar gercekten iliski tercihlerinde basarli oluyor.

Gerci boyle bir analitiklik yoksa berbat iliskilerde omur curuten de cok.

Canım anne baba hakkı diyenler için bu yazı tam cevap nitelinde. Asırı haklısın

Şuan yasadıkların yenizama la kötü hislerin azalacaktır. Lütfen az görüş. Ve onların akıl hastası oldugunu düşün. Bence öyleler.

Ama hakli oldugu nokta da var. Kotu ailede yetisip analitik zekasi olanlar gercekten iliski tercihlerinde basarli oluyor.

Gerci boyle bir analitiklik yoksa berbat iliskilerde omur curuten de cok.
Biliyorum çoğu konuda da bu konuda da haklı olduğu yerler var,oyuzden dedim “iyi başlayıp kötü bitiriyorsun”

Eee ne yapalım yani? Buradaki bazı üyeler de çocuk sahibi olamıyor. Ilk denemede hamile kalan, ya da korunurken hamile kalan kişiler yazip duruyor.o zaman bunu da mı yazmasınlar.ya da annesi ölen kişiler var, anneyle ilgili konu mu açmayalım şimdi ?.sevgili bulamayan var sevgili konusu mu açmayalım.hayat böyle birşey.herkesin yorumu farklı.her zaman çok derinlikli şeyler yazmak zorunda mıyız? Onu yapan var zaten.yorumda da yanlış birşey yok.gerçekten bir yerden alınıyorsa bir yerden veriliyor.ona da verilmiş.bunu görsün diyorum.hayat o aileden ibaret değil.gayet de moral verici.

Kız sus tamam,uğraşamam şu an sıcaktan beynim yastığa akıyor zaten

Kız sus tamam,uğraşamam şu an sıcaktan beynim yastığa akıyor zaten
Belli oluyor, bugünlerde forum baya boş.yaa tatildeler, ya da senin gibi sıcaktan uğraşamıyorlar.yoksa ne hararetli tartışmalar yaşanıyordu.o kadar uğraşıyorum, yazıyorum, reaksiyon çok düşük

Hepsini okudum. Sadece bildiğim tek şey hayatınızdan çıkarırsanız ve iletişim kurmazsanız yinede size iyi gelmeyeceği. Psikoloji bunu söyler. Sevilmek için ilgi görmek için yaptığımız herşey karşımızda kişi tarafından değer görmemizi engeller.
Size tavsiyem öncelikle destek alarak devam etmeniz. Her ne kadar evlatlık görevi de olsa size bunları yaptılarsa öylemi hay hay benimde ailem var diyip rest çekmeyi bilmelisiniz. Benim babamda böyledir mesela. Bazen köfte alıp gel kızım der ama işim var baba gelemem derim. Çünküm gittiğimde hep bir huzursuzluk çıkartıp kötü davranır. Mesafe iyidir. Ailemizde olsa

Onunuze bakacaksiniz sevgili meslektaşım.Asla ama asla arkaya değil sadece önünüze.Rabbim evlat ve anlattığına göre güzel bir eş vermiş.Onlara sarılıp önünuE bakacaksiniz.Anne ve babana gorevini yaptın onlar düşünsün senin hakkını nasıl ödeyeceklerini.Size iyi geleecekse il disii isteyin ve uzaklaşın.Hozden uzak olan gönülden de ırak olur.Senede 3 gün gelirsiniz kafanız rahat eder.Surekli onlarla karşılaşmak sizi depresyona sokar

Bir başkasına tekrar anlatmak, çözümün bir parçası olmak kolay olmayacak. Evlat ayrımı yapılarak büyüdüm.
Bununla ilgili terapiye gittim. Çok zordu tekrar tekrar yaşamak.

Yıllar geçti evlendim. Kendimi elimden geldiğince dik tutmaya çalıştım.
Ablamın ailemize yaptığı büyük bir yanlış için terapiye gittiğinde, aile terapisine beni de çağırdı psikolog. O zaman içimdekileri birbir anlattım. Ailemin de olduğu bir yerde. Psikolog anneme dönüp işte o zaman yaptığınız yanlışın, şimdi acı acı yiyorsunuz ekmeğini dedi. Annem de haklısınız bilemedik tercrübesizlik yada yanlış yeri koruma ihtiyacıydı dedi. O gün benim için hatlar koptu. Anlasınlar yeterdi.
Hayatımın içindeler ama benim için sınırlar çizilmiş durumdadır.

Cidden çok mu önemli evlatlarımızın akrabalık bağı olması?

Cok üzüldüm hislerinize aşırı icerledim hatta usul usul süzüldü gözyaşlarım okurken. Empati kuramadım sanmayın.
Ama ben şu fikri anlamıyorum.
Akrabalık bağı olsun. Olmuyorsa da zorla olduralım ilişkileri.

Neden? En önemlisi nasil?

Eşimin ailesi ile senelerdir küsüm. Onlardan hiç bahsetmem bile. Babası konuşturur telefonda hepsi bu..
Hep birlikte bir bayram toplantısına şahit olmayacak. Bir kutlamada bile toplu görmeyecek bizi. Üzücü sayılabilir ancak olmayınca olmuyor ne yapabilirim?
Yalandan akrabalık bağı sürsün diye kendimi feda edemem, duygularımı yok sayamam. Sevgilerine inanmadığım insanlara vaktimden, ömrümden veremem ki.

Eşimin ailesi diye böyleyim sanmayın.
1 senedir kendi ablalarımla da küsüm.
2 tanesinden bahsetmiyorum bile. O sorduğunda gecistiriyorum kısaca.
Biri yeni evlendi gitmedim. Diğerinin kızının tanışması oldu çok rica etti yeğenim teyze gel diye. Anneni görmek istemiyorum dedim.

Kendi akrabalarimla da hayat boyu soğuk ve mesafeli ilişkim oldu. Belki ailem bu kavramı veremedi bize bilemem. Teyzeme bakiyorum yeri gelir manevi anlamda yaninda durup teselli etmişimdir bir yeğen olarak, benden hiç bir kötülük görmedi cadaloz gelini önüne bir bardak çay bile koymak istemez. Yine de malını, mülkünü kim yesin diye sorun gelini yesin ister bilirim. Annem bile tabi öyle diyor..

Eee hangi akrabalık?

Lütfen size bir hiç muamelesi yapan insanlara bir bardak su dahi vermeyin artık babaysa baba.
Tahammül edemiyorum haksızlığa..

Beni sevsinler diye bu kadar fedakarlık yapmasaydınız ve önce kendinize saygı duyup kendinizi ve kocanızı ezdirmeseydiniz daha kıymetli olurdunuz.Maalesef çabalarınız boşuna.Bu saatten sonra onlar değimeyeceğine göre kendinizi değiştirin.Çekirdek ailenize odaklanın her çağırdıklarında koşa koşa gitmeyin.İşim var,meşgulüm deyin.Kocanızı da daha fazla kullandırmayın.Kendinizi uzun süre çekin,bir de böyle deneyin.

Affedin demem ben. Affetmeyin. Affetmeden de yola devam edilir
Sırtınızdaki yük falan değil. Hayat enerjinizi sadece buna bağlıyorsanız, toparlanma işine, kendinize odaklarak, çekirdek ailenizi düşünerek başlayabilirsiniz. Kılınızı kıpırdatmayın artık, sevdiği oğlu yapsın onun için bunca şeyi. Babalığı haketmeyen, insan olarak da merhametsiz birine ben merhamet etmezdim

Telefonla bile görüşmüyorum. Kardeşim de gelinimiz de çok iyidir aslında, biz birbirimizi çok sever mümkün olduğu kadar el üstünde tutarız. Kardeşim onun yapacağı hiçbir şeye muhtaç ve meraklı değil. Bu adam resmen bizim aramız açılsın diye de çaba harcıyor. Babam için onlar da orada elinden geleni yapıyor hastane işleri il merkezinde olduğum için mecburen bende ama sevmediği evladına muhtaç oluyor diye deliriyor bu adam, yaptığımız iyiliği burnumuzdan getiriyor. Hastanelerine de istesem koşmam aslında ama bu defa kardeşim çok ezilir, başa çıkamaz. Bu defa da ben ilgilenmediğim için ölürler. Babamın tümörü agrasif yapılıydı ben topa girmesem bir kaç ay içinde soluk borusunu sarıp boğarak öldürecekti. Bırakamıyorsun ki ölsün

Sizin yaşadıklarınızın aynısını annem hem kendi kardeşlerinden çekti,hem de üvey çocuklarından çekti. Etkilenmedi hiç. Herkes aynı derecede güçlü olamayabiliyor, zamanla acınızın külleneceğini düşünüyorum. İnancınızı bilmiyorum ama Yaptığınız iyilikleri Allah için yapıldı şeklinde düşünürseniz rahatlarsınız, annemin taktiği bıdur,belki sizde de işe yarar

Artık ben o yokmuş gibi davranıyorum ama ona sayamadığım cümleler içime oturdu kanımı emiyor resmen. Aileli ailesizleriz işte, olmasalar yok dersin en azından böyle ruhunu emmeye devam ediyorlar ömür boyu. benim annemle babam ruh emici, pek çok ailede kardeşlerden biri de ebeveynlere benzer bizde olmamış o, yeğenimle konuşuyoruz o bile hayret ediyor "böyle hasta ruhlardan doğup ikiniz de nasıl bu kadar sağlıklısınız' diye. Kimsenin yaşamasını istemeyeceğim bir durumdayım. Mücadele becerimi kaybettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…