evet çok dürüst, kandırmadı kandıranlar da var. dürüstlüğüne ve iyi niyetine bir şey diyemem. beni sevdiğini ve üzüldüğünü de biliyorum. ama sevdiğine sahip çıkamayacak kadar güveni yok kendine malesef.. aileme gözünüz arkada kalmasın demekten bile korktu bana her şey güzel olacak demiş ama olmamış ileride de bir eksiklik olduğunda bunun ağırlığını yaşarmış aileme bana söz verirse... çok ilginç bir yapı ben daha erkek gibiyim
siz daha erkek değilsiniz
sadece siz de ailenize güveniyorsunuz o da
sizin bir geliriniz yok.."ama ailem yardım ederdi" diyebiliyorsunuz, bunu deyince güzel bir şeymiş gibi oluyor
e onun da ailesi yardım ediyor işte, (ev meselesiyle) ama bu sorun oluyor (ki gerçekten sorun, ne diye işyerinize kaç araçla gideceğiniz, uzak, tüm akraba ile iç içe bir yerde oturasınız ki?)
Ama aynı düzeyde sizin bir gelirinizin olmaması ve ailenizin yardımında beis görmemeniz de sorun...
Şimdi benim anladığım siz geliriniz olmasa da belli bir yerde oturmak, belli bir düzeyde yaşamak istiyorsunuz (olabilir, istemek bedava)
E adam da düşünmüş taşınmış, benim gelirim belli, bu kızın düzeyi belli, aileyi de kabul etmiyor, biz yapamayız demiş.
Ama bunu demek de yememiş sizin bitirmenizi beklemiş.
Anladığım kadarıyla, okumuş muhafazarlardansınız. Yani işiniz filan olsa da evi geçindirmesi gereken erkek. Sürekli bir "erkek sorumluluk almalı" kafasıyla konuşuyorsunuz (kadın erkek eşittir, gibi bir kafanız yok). Tamam erkek sorumluluk alsın da bu devirde maddi her şey erkekten beklenirse erkek de kaçar. Kendisinin de dediği gibi "ileride de bir eksiklik olduğunda bunun ağırlığını yaşar" Ha kaçması iyi olmuştur belki size maaşı yetecek bir adamla evlenirsiniz böyle dertleriniz olmaz.
Bana boşa kızmayın: elbette kayınvalidenize yakın oturmak gibi bir mecburiyetiniz yok ama o zaman kirayı siz ödeyiverin (aileniz değil)
Hem muhafazakar olalım, hem erkek evi geçindirsin (o kısma gelince gelenekçi oluverelim) Ama hem de erkeğin ailesinin dediğini dinlemeyelim kaynanaya yakın oturmayalım, bu her zaman olamıyor işte.