Sevgilinin maailesine tanışmaya gitme

sivridil

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
1.474
567
Merhaba 🎈

Aslında bundan 6.5 sene önce benzer bir konu açmıştım çok da güzel yanıtlar almıştım, onu da gözden geçiriyorum şimdi🙈

Yaş ,dönem… değiştiği için tekrar sizlere danışmak istedim.

29 yaşındayım. 8-9 aylık bir ilişkim var. Geçen hafta anneme söyledim(normalde çekinirim annemden bu konularda). Pazartesi onun ailesiyle tanışacağım.

Yaşımı belirttim.

Aile muhafazakar. Doğulu. Ben tesettürlü değilim ama çok açık da değilim.

Mesleğim öğretmenim.

Kıyafet olarak: siyah havuç model deniyor sanırım bir pantolon aldım dün bilinen bir markadan , üzerine siyah askılı badi vs spor/klasik saks mavi popo hizasında bir ceket, siyah kucuk topuk önü üçgen gibi arkası açık bir siyah süet ayakkabı olarak güncelledim. Küpe, kolye ve minik bir bileklik.
Krem trenç kotla tamamlarım ve siyah kucuk çanta.

Tatlı götürmem uygun olur denildiği için onu da o şekilde güncelledim.

Annesi, kız kardeşi, ablası ve 2 teyzesi olacakmış.

Ev değil kafe konusunu tekrar açtım. Bir de ailen yanlış anlar mı kültürünüzü bilmiyorum meraklısı değilim yanlıs anlasılmak da istemiyorum dedim. Kesinlikle bunun onların normali oldugunu söyledi. Sen benim yaşadığım evi gör vs dedi

1)Ne giyeyim ?
2)Ne götüreyim?
3)Nasıl davranayım?
4)Varsa tavsiyeleriniz?

Şimdiden teşekkür ederim 🙈

Son düzenleme:
Merhaba 🎈

Aslında bundan 6.5 sene önce benzer bir konu açmıştım çok da güzel yanıtlar almıştım, onu da gözden geçiriyorum şimdi🙈

29 yaşındayım. 8-9 aylık bir ilişkim var. Geçen hafta anneme söyledim(normalde çekinirim annemden bu konularda). Pazartesi onun ailesiyle tanışacağım.

Yaşımı belirttim.
Mesleğim öğretmenim.

Giderken siyah, düz , dizüstü bir tunik giyeyim altına da siyah spor tarzda bir kumaş pantolon giyeyim dedim. Siyah babet, krem trenç kot.

Çiçek ve tatlı götürürüm diye düşündüm. Tanışmada 2 teyze, anne, abla , kız kardeş ve belki kardeşinin eşi ve kucuk kızı olacak.

1)Ne giyeyim ?
2)Ne götüreyim?
3)Nasıl davranayım?
4)Varsa tavsiyeleriniz?

Konuyla ilgili çok tavsiyem yok ama normalde kumaş pantolon üstüne tunik giydiğinizi sanmıyorum sırf adamın ailesi muhafazakar diye sakın bu hatayı yapmayın normalde nasıl giyiniyorsanız öyle giyinip gidin
Her şey ilk alttan alma ilk taviz ilk evetle başlar

Olduğunuzun dışına çıkmaya çalışmayın.Giyiminiz nasılsa öyle giyinip gidin. Sizi kıyafetinizle yargılayıp karar vereceklerse ,davranışınıza bakmayacaklarsa oğullarına kendileri bulsun.
Tesettürlüyüm,çocuklarım,Aişe fertlerim benim gibi giyinmiyor bu birliğimizi muhabbetimizi hiççç etkilemiyor dilimiz aynı dünyaya bakış açılarımız farklı ama hepsi benim için değerli.

Olduğunuz gibi kabul etsinler

Öncelikle hayırlısı olsun inşallah hakkınızda🌸 1-Normalde nasıl giyiniyorsan öyle giyin, dizüstü tunik kullandığın bir şeyse giy ama sık giymiyorsan bence normal boy kullan, hatta giyebildiğin en sınırı bile giymek mantıklı geliyor bana, sonrasında farklı beklentiye girmemeleri için güzel bir önlem gibi.
2-Bence tatlı yeterli, çiçek bana kız istemeyi ya da özel günde eşten hediyeyle birlikte alınacak bir şeyi çağrıştırıyor. Yani saksıda minnoş bir şey değilse alınması gereksiz gibi.
3-Başkası olma kendin ol, böyle çok daha güzelsin demiş Tarkan abimiz. En güzel halin doğallığın, kendin olmaya çekinme, saygı çerçevesinde görüşlerini bildirmek ayıp değil, nihayetinde ömrünü geçirmeye niyetlendiğin kişinin ailesi onlar. Yani bundan sonra hayatında hep yeri olacak insanlar. Evlenince değişti gibi bir duruma mahal de vermemiş olursun.
4-Heyecanını tahmin edebiliyorum, ben baya heyecan yapmıştım. Karşındaki kişileri bilmiyorum ama böyle zamanlarda genelde herkes kibar ve güler yüzlü olur. Bazen karşındakinin gülerek laf sokmasını ya da imalı konuşmasını anlayamayabiliyoruz o stresle. Hızlı hızlı konuşmadan, sakinliğini koruyarak, karşıdakinin lafını tartıp cevap vermeye çalışman naçizane tavsiyem olabilir.
Umarım her şey gönlünce olur❣️

Cicek tatli gayet yerinde. Giyim konusunda nasıl tarziniz varsa öyle giyinin. Pantalon tunik yapmayın. Sonra kendiniz olamazsınız. Nasıl davranma konusuna gelince özel konularda sorular sorarlarsa misal evlilik sonrasi surda yasarmisin söyle olur mu vs diye o konu hakkındaki gerçek dusunceleriniz neyse öyle cevap verin. Genel itibari ile kendiniz olun. Zaten bu kadar hassas düşünen biri aykırı değildir diye düşünüyorum. Hem egitimcisiniz bi duruşunuz vardir🙃 hayatınızın sınırlarını tatlı dille hanım hanımcık belli edin. Kasmayın kendinizi. 😉

Konuyla ilgili çok tavsiyem yok ama normalde kumaş pantolon üstüne tunik giydiğinizi sanmıyorum sırf adamın ailesi muhafazakar diye sakın bu hatayı yapmayın normalde nasıl giyiniyorsanız öyle giyinip gidin
Her şey ilk alttan alma ilk taviz ilk evetle başlar

Olduğunuzun dışına çıkmaya çalışmayın.Giyiminiz nasılsa öyle giyinip gidin. Sizi kıyafetinizle yargılayıp karar vereceklerse ,davranışınıza bakmayacaklarsa oğullarına kendileri bulsun.
Tesettürlüyüm,çocuklarım,Aişe fertlerim benim gibi giyinmiyor bu birliğimizi muhabbetimizi hiççç etkilemiyor dilimiz aynı dünyaya bakış açılarımız farklı ama hepsi benim için değerli.

Olduğunuz gibi kabul etsinler

Normalde daha spor giyiniyorum. Pantolon içine badi ve gömlek( uzun olsun diye) sadece klasik daha sık durur diye tercih ettim. Aile yapım da bu şekilde aslında hatta kapalılık geçmişim de var sağlık sorunlarıyla açılmak durumunda kaldım

• Beğen
Reactions: rpt
Normalde daha spor giyiniyorum. Pantolon içine badi ve gömlek( uzun olsun diye) sadece klasik daha sık durur diye tercih ettim. Aile yapım da bu şekilde aslında hatta kapalılık geçmişim de var sağlık sorunlarıyla açılmak durumunda kaldım
Evet klasik giyim güzel ama illaa tesettüre yakın olsun diye kapalı,uzun ,bol giyinmeyin.
Bir örnek vereceğim.aile bireyimizden bir genç kızı sevdi,evlenmek için kıza tesettür şartı koştu kız kabul etti evlendiler ama şuan tesettürlü degil çünkü ikiside şartlı evlendi.
Amacına ulaşan taraf saygısız tarafı yendi

Ben olsam bunca kalabalığın içine girmem 1, önce damat adayı gelsin benim evime tanışsın ailemle 2, dışarda bir çay içmek dururken bu ne böyle istemeye gider gibi 3…

O annemle tanısmak istedi. Annem kabul etmediği için bir yerden başlamak lazım diye onun ailesine ben gidiyorum.
Dışarıyı ben de teklif ettim fakat annesi hasta ve sık sık lavaboya gitmesi gerekiyor . Normalde de dışarı çıkmıyor ev oturmaları dışında. O yüzden böyle bir şey oldu

Merhaba 🎈

Yaşımı belirttim.
Mesleğim öğretmenim.

Giderken siyah, düz , dizüstü bir tunik giyeyim altına da siyah spor tarzda bir kumaş pantolon giyeyim dedim. Siyah babet, krem trenç kot.

Çiçek ve tatlı götürürüm diye düşündüm. Tanışmada 2 teyze, anne, abla , kız kardeş ve belki kardeşinin eşi ve kucuk kızı olacak.

1)Ne giyeyim ?
2)Ne götüreyim?
3)Nasıl davranayım?
4)Varsa tavsiyeleriniz?

Sevgiliniz önce gelip dizin aile ile tanışmadiysa gitmeniz doğru değil.Evlilige adım içinse bu tanışma doğrusu önce erkek tarafının gelip tanışması ,Benim fikrim bu kızların evlilik meraklısı gibi koşa koşa erkek tarafına gidip kendini beğendirme çabası hoşuma gitmiyor.Ne ben ne ailem ne çevrem hiç duymadım yapmadım erkek gelmeden kızın ilk gitmesini.Eger geldi ise o zaman sözüm yok olduğunuz gibi gidin,rol yapmaya gerek yok, eğer olmazsa baştan olmasın eğilip bükülmeye gerek yok.....

Bir iki aya isteme söz nişan olmayacak ise bu tür bir tanışmayı hoş görmüyorum ben. Anneniz de muhtemelen daha ortada ciddi bir adım görmediği için tanışmak istememiştir. Bence istemeye gider gibi çiçek t olmaz bence. Küçük bir yaş pasta ya da kurabiye tarzı birşey alın yeterli. Doğrusu önce onun sizin aileniz ile önce tanışması.

Hep nasıl giyiniyorsanız öyle giyinin hep nasıl davranıyorsanız öyle davranın. Sonuçta bir gün evlenecekseniz başkaları için hep kapalı giyinemezsiniz. Sonra eeee biz seni böyle bilmiyorduk olur.

İnsanlar artık resmi kurumlarda bile kumaş pantolon giymiyorlar neredeyse. Niye aile tanışmalarına, ilk buluşmalara falan iş görüşmesine gider gibi gitmeye çalışıyor bu genç kızlar?

Herkes söylemiş zaten normalde nasılsanız öyle giyinin, nasılsanız öyle davranın. Pasta, tatlı uygundur, adamı istemeye gitmiyorsanız çiçek almayın.

Merhaba 🎈

Yaşımı belirttim.
Mesleğim öğretmenim.

1)Ne giyeyim ?
2)Ne götüreyim?
3)Nasıl davranayım?
4)Varsa tavsiyeleriniz?

yani ben olsam uzun dökümlü güzel bi elbise giyinirim altına güzel bi ayakkabı üzerine minnak bi hırka bitti gitti tatlı al sadece çiçeği boşver çiçeğin parasına tatlıyı biraz fazla yaptırabilirsin kalabalıklardır muhtemelen:halay:

X