- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 40
Benim de okuldan bir arkadaşım vardı, evlerine hep amcasının oğlu gelirdi eşiyle,kuzeniydi yani. Abi derdi hep. Adam da doktor eğitimli kültürlü dersin. Sonra anlaşamadılar boşandılar. Amcayla baba allem etti kallem etti ikisini evlendirdiler. Şimdi iki çocukları var.
Dün telefonda dedim sen yol yaptın kendine diye baya bozuldu ya o ne demek dedi yani ben onu mu isteyeceğim var mı böyle bir şey dedi sesi düştü kapatalım bu konuyu Mihri dediSevgiliniz de o kızla evleneceğini biliyor ama sizden ayrılmaya şuan cesaret edemiyor İki gün sonra annem böyle böyle dedi diyecek ve gidip o kızla evlenecek Şimdiden yol yapıyor işte
Evlendikten ve çocukları olduktan sonra annesinin hala başkasıyla evlendirmeye çalışması çok garip.Kadın psikopatmış galiba
Bana ulaşmasına müsade etmem öyle bir şey olmaz Allah'ın izniyleBen bu filmin sonunu biliyorum.Sevgilin senden ayrılıp o kızla evlenecek en geç 2 sene içinde o hafız kız onu bayacak seni arayacak,boşanacağım Mutlu değilim diyecek ama bu arada çocuk yapacak.Bir sürü örneği var bu durumun
amin. ancak o adam da işte konu sahibinin sevgilisi gibi takıntılı bir annenin yetiştirdiği biri.
bir anne çocuğunun mutlu olduğu, sevdiği kişiyi seçmesini desteklemeli. kendi egosunu tatmin edecek kızı değil..
bence konu sahibinin sevgilisi de bu adam olma yolunda çünkü ne yardan ne serden geçmiyor.
Bak herkes yaşadığı gerçek olaylardan örnek vermiş.Bu çocuk seni seçse evlense bile yüksek ihtimal annesi boşandırtacak,üzülen sen olacaksın kes at bu çocuğuDün telefonda dedim sen yol yaptın kendine diye baya bozuldu ya o ne demek dedi yani ben onu mu isteyeceğim var mı böyle bir şey dedi sesi düştü kapatalım bu konuyu Mihri dedi
Sevgiliniz dik duruş sergilemiyor. Belli ki annesinden çok çekiniyor. Hadi ikna etti, siz evlendiniz diyelim. Siz bu kayınvalideden ve kayınvalide sözünden cikamayan kocadan çok çekersiniz.Merhaba bu konuyu size danışmak için hesap açtım. Benim düşe kalka süren bir ilişkim var. Memnunum seviyorum sevgilimi. Benim okulum bitince evlenmek istiyoruz aileleri tanıştırma nişan falan derken bize uygun bir zaman dilimi gibi geldi ama sevgilimin annesi sevgilim benimle tanışmadan 4-5 ay öncesinde bir kıza kafayı takmış. Onu sana alacağım başkasını almam diyip duruyormuş ben bunu yeni öğrendim. Kızı önerdiklerini biliyordum ama annesinin böyle kıza aşık olduğunu iki gün önce öğrendim. Bu kız sevgilimin yengesinin yeğeni. Yengesi sürekli bu ikisini birleştirmeye çalışıyor ve sevgilimin annesini görünce hep bu konuyu konuşuyormuş. Resmen kızı kendi ağızlarıyla istetiyorlar yani. Sevgilim başından beri anne istemiyorum diyormuş öyle diyince annesi kızarıp bozarıyor ve sevgilimle konuşmuyormuş. Sevgilim kızı görmemiş sadece küçükken beraber oynarlarmış şimdi görse tanımazmış. Ama sevgilimin annesi, babası, abisi, ablaları bu kızın ailesini çok seviyormuş. Çünkü zamanında bu aile çok yardım etmişler sevgilimin annesinin ailesine falan o yüzden sevgilimin annesi ben nasıl olmaz benim oğlum istemiyor derim bu iş olacak diyip duruyor. Kızın ailesi de olur vermiş bunları bir araya getirmeye çalışıyorlar. Gerçekten iki gündür bunu düşünmekten çatlayacağım. Sevgilime ee ne olacak böyle dedim ben seni söyleyeceğim onlara peyder pey dedi ama annem hakkımı helal etmem derse diye korkuyorum o zaman ne yapacaksın sen dedi bana bende ben ne yapabilirim anne hakkı ödenmez yani giderim dedim. Sonra o da dedi ki işte tek korkum annemin hakkını helal etmemesi eğer hakkını helal etmezse o kızla evlenmek zorunda kalırım ne yapayım diyor. Yani gerçekten sevgilime de çok kırıldım bana kızın meziyetlerini sayıyor yok babası gaziymiş kız hafızmış falan bana da annem söylüyor ama vallahi ben istemiyorum diyor. Kızın yüzünü merak ettiğini de çok iyi biliyorum ama kim olsa merak eder diyorum sonra da ben olsam hiç düşünmezdim bile başka bir erkeği diyorum. Kafam çok karışık ve ailesi onun aklını çelebilir biliyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum ilişkimi de bitirmek istemiyorum ama benim arkamda durmazsa ve beni sonra bırakırsa diye çok korkuyorum. Bu durumda nasıl bir yol izleyebilirim? Ben gerçekten sevgilimi seviyorum ve ayrılmak istemiyorum o da istemiyor ama ailesinin baskılarından bıkmış. Annem canıma yapışıyor bıktım artık diyor. Ne yapacağım ben? Ona açık açık dedim eğer annenin dediğini yapacaktıysan ne diye benimle görüştün görüşmeyecektin o zaman diye bana diyor ki onun dediğini yapmak değil ama hakkını helal etmezse ne yapacağım? Bakalım seni söyleyince ne olacak ne kavgalar çıkacak annem benimle konuşmaz kesin falan dedi. Dedim biz evlensek annen hep beni onunla mı kıyaslayacak dedim o da öyle şey olur mu evlenince öyle laf asla etmez annem dedi ama onlara çok bağlı çok istiyor dedi. Bende şimdilik politik davranmak adına sesimi çıkarmadım yakın zamanda buluşacağız o zaman yüz yüze konuşuruz bunları diyorum. Allah aşkına bana bir el atın ablalar...
Tabi ki çok normal henüz aşamaması. Biz bile okuyunca hayrete düştük.toparlamaya çalışıyor. çok sarsıldı, psikolog olsa da bir yerden sonra o da aşamadı bu hakareti.
çocukları zaten bu babanın davranış bozuklukları yüzünden çok çok zor bir çocuk oldu.
ne anlatıyorsa çocuğa uzun süre annesine düşmandı. araları yeni yeni düzeliyor..
Ya sanirim öyle,ben de erkek annesiyim ve ölsem de cocuguma asla bununla evlen demem.cunku ,tanidigim biri yapti bunu ve evliliklerinin ilk haftasi adam; al bunu sen bulmustun ben yapamiyorum deyip kendi annesine goturdu.cook uzuldu ve pisman oldu o anne.Bu cok hassas ,ömürlük bir konu cunku.Evlendikten ve çocukları olduktan sonra annesinin hala başkasıyla evlendirmeye çalışması çok garip.Kadın psikopatmış galiba
Aslında kendisi uzun süre ailesinden ayrı yaşadığı için bu kadar düşkün ailesine ama diyor ki ben seni kimseye ezdirmem hatta beni şimdiden uyarıyor bizim aileye girdiğinde her işe atlama ben yaparım deme bırak herkes beraber yapsın. İşte ablamlar abim bize şimdi çok geliyorlar bıktım kalabalıktan yani kurtulmak istiyorum inşaAllah atanırım diyor bir yandan da ben anlamadım beni ezdirir mi ezdirmez miSevgiliniz dik duruş sergilemiyor. Belli ki annesinden çok çekiniyor. Hadi ikna etti, siz evlendiniz diyelim. Siz bu kayınvalideden ve kayınvalide sözünden cikamayan kocadan çok çekersiniz.
Eski kuşak insaların çoğu bu şekilde aşksız evlendiği için bunu normal görüyor.Çocuklarıda böyle yaşasın istiyor maalesefYa sanirim öyle,ben de erkek annesiyim ve ölsem de cocuguma asla bununla evlen demem.cunku ,tanidigim biri yapti bunu ve evliliklerinin ilk haftasi adam; al bunu sen bulmustun ben yapamiyorum deyip kendi annesine goturdu.cook uzuldu ve pisman oldu o anne.Bu cok hassas ,ömürlük bir konu cunku.
İşte hala ısrarla ben seninim inşaAllah diyor nasıl oluyor bu iş anlamıyorum. Israrla ben bir gün bile istemedim o kızı diyor neden istemedin diyorum bilmiyorum içimden gelmiyor diyor ne saçma değil mi? İnsan merak eder yaniAyrıca sevgilin bu evliliğe oluru vermiş gibi, seni ayrılığa hazırlıyor
Eski kuşak insaların çoğu bu şekilde aşksız evlendiği için bunu normal görüyor.Çocuklarıda böyle yaşasın istiyor maalesef
Allah yardımcım olsun ama evet ben de öyle bir kavgada böyle düşünebilirim yani herkes bir an sinirle bunu düşünebilir keşke başkasıyla evlenseydim diye ama önemli olan sonra bunun saçma bir fikir olduğunu bilmek değil mi? Yani hepimiz insanız. Ben sevgilimin benimle mutlu olacağını biliyorum bana sürekli biz seninle çok iyi anlaşacağız bazen ağlarız bazen güleriz hep senin gibi ortama uyum sağlayan gülen neşeli birini istemiştim diyorEvlenince seninle kavga ettigi bi an da bile hic bu soylediklerini düşünmeden keske o kizla evlenseydim diyecek. Unutma ki erkekler evlenince anneci oluyoAllah yardimcin olsun senin de pek birakasin yok ama zor gunler seni bekliyo
Aynen ,konu yapip soylememeli bile.Allahımm ne hikayeler varmış. Şaşırdım çok. Ben by durumda ayrılırdım çünkü aklı kaymış onun ki size gelip anlatıyor suç bastıracak aklı sıra seven adam sevdiğine seni istemezler çünkü başka talibim var der mi ya çok saçma
Vay be belki kız evlerine girerken bile akıllarında bu plan vardıBenim de okuldan bir arkadaşım vardı, evlerine hep amcasının oğlu gelirdi eşiyle,kuzeniydi yani. Abi derdi hep. Adam da doktor eğitimli kültürlü dersin. Sonra anlaşamadılar boşandılar. Amcayla baba allem etti kallem etti ikisini evlendirdiler. Şimdi iki çocukları var.
İnanın ben de çok üzüldüm ama sonra telafi etmeye çalıştığı için dedim ki sana son bir hafta göreceğiz ne yapacaksın ben sana diyeceğimi dedim dedim.Allahımm ne hikayeler varmış. Şaşırdım çok. Ben by durumda ayrılırdım çünkü aklı kaymış onun ki size gelip anlatıyor suç bastıracak aklı sıra seven adam sevdiğine seni istemezler çünkü başka talibim var der mi ya çok saçma