- 29 Ocak 2021
- 1.739
- 5.174
- 108
İyide ben buraya mesela eşim bana geçen 10 bin TL lik bir şey aldı sonra 500 tl lik aldı desem nasıl anlaşılır?Ya şu hediye almaz ama sevdigim peynir zeytinden alir yok son kalan bilmem.neyin dilimini bana birakir muhabbetini de bir kac hediye konusunda bir kac farkli bir üyeden okumustum gecmis zamanlarda.
Bunlar gundelik hayat seyleri zaten hediye almayan kocaya özel bir durum degil ki.
Konuyu tamamen birakip herkes kendi hediye almayan kocasinin iyiliklerini anlattigi icin lincleniyor konu sahibi
Konudaki adam hediye almayi beceremeyen biri degilmis( beceri gerektirmiyor bence ama öyle olsun) bir onceki yıl cömert ve konu sahibinin begendigi bir sey alabiliyorken sonraki yil bu özelligini kaybedip kupaya kadar dusecek hali yok. Becerememek degil kasitli bir durum var ortada.
O kadar güzellenen asiri dusunceli süper bilmem neyli adam da gökten bir anda yer yuzune düşmediyse kupa alip vermez parasi olmasa da yapmaz. Kupa hediyeyi lisede bile vermedi bana kimse ben de almam. Ha cok degisik bir parcadir çok hosuna gidecegine eminsindir "icimden geldi aklima geldin" hediyesi alinir ama dogum gunu degil yani.
Ayy amma yazdim
Bana geçen sene çok beğendiğim bir şeyi aldı, bu sene kupa almış bu normal mi? Yoksa ilişkinizde problem mi var? Diye sormuyor. Veya alan kişinin maddi durumunu bilmiyoruz ve sadece yazılana yönelik yorumda bulunuyoruz.
Atıyorum asgari ücretlidir, biriktirmiş o sene iyi bir şey almış, bu sene eli dardır alamamıştır bunu bilmiyoruz. Veya Adamın durumu iyidir göz boyamaya önce güzel bir hediye almıştır sonra kupa almıştır.
Konuda bize ne verildiyse ona göre yorumluyoruz doğru mu?
Bir kadın veya kocası veya sevgilisi yıl içerisinde yeterince ilgilyse aldığı hediyenin maddi bir önemi olmamalı.
Mesela ben çay bardağı dahil gereksiz kalabalık sevmeyen birisiyim evde. Bu durumda geriye giyim ve boğaz kalıyor. Giyim olarak gitse bir elbise alsa kullanmayabilirim. Çünkü neyin neyle kombin olacağını, rengi, modeli vs. Bunu bilmez.
Artı olarak hediye dediğin şey illa paket içerisinde mi olmalı? Kendinden önce beni ve çocukları düşünüyorsa bu zaten en güzel hediye. Veya ansızın hadi gidiyoruz demesi, Mutlu olacağımız planlar yapması vs. Ve bunlar içinde para harcıyor bu adam.
Bak mesela sırf ben ve çocuklara seviyor diye oruçlu şekilde bahçe düzenliyor. Ekim dikim zamanı, çapası, gübresi, bilmem nesi. Çalışıyorda özellikle bu sıra geceden sabaha yok. Uykusunun önemli kısmından feragat ediyor. Ben hafta sonu eşlik edebiliyorum.
İstese organik meyve, sebze alamaz mı? Alır. Maddi gücü yetmediği için yapmıyor bunu sırf biz mutlu olalım diye.
Hediye almayan kocalar ayrı bir kategori bence. O tarz kocalar yıl boyuda tırt yani. Parasını zerre esirgemeyen, bunun dışında emek veren bir eş sırf doğum günümde hediye aldı veya almadı diye dertlenmem.
Yıl boyu mutsuzsam, yılın bir günü bana hediye alsa, en sevdiğim şeyleri alsa ne? Almasa ne?