• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin 300 tl lik doğum günü hediyesi

Konu sahibi niye linclenmis anlayamadım. Adamın maddi durumu kötü degilse ve konu sahibi de sevgilisine bu şekilde özensiz bir şey yapmadiysa bence sorun var. Hem sadece kupa iyi bir hediye degil hem de bu saydığım durumlar yoksa sevgiliye 300 TL'ye doğum günü hediyesi alinmaz. Bunun neresi maddiyatcilik? İnsan bu tarz durumlarda imkan varsa karşısındaki insanın ozenmesini isteyebilir. Ama geçen yıl 6bin hediye alan bu yıl 300tl alıyorsa bir sebebi vardır illaki. Yakın tarihte sevgiliniz size başka bir hediye aldı mı? Aldıysa bu yüzden doğum gununu böyle geçirmiş olabilir veya bir sıkıntısı olabilir, size bir sebepten kırılmış olabilir vs.

Para miktari belirtmeden hediyenin kupa oldugunu ozensiz oldugunu soyleseydiniz para onemli degil derdim. Ama 7000 lik hediye 300 tl lik hediye diye belirtince demek ki onemli olan miktar sizin icin.

Geçen sene ile bu sene arasında ki fark nedir sizce, bunu en iyi siz bilirsiniz. İlgisinde sevgisinde de azalma hissediyorsanız bence geçmiş olsun. Mesela bnm eski erkek arkadaşım beni çok uzak mesafeden arabası ile alıp evime getirmişti. Daha sonra ki sene gittiğim yerden döndüğümü bile merak etmemişti. O yüzden kaygılarınıza hak verdim ben.

Kupa özensiz bir hediye. Yani parasi değil ama hediye özensiz. 300 tlye gidip zevkinize göre bir tişört, etek, elbise, çanta bisey de alabilirdi parası yoksa ama kupa gerçekten kötü bir seçim. Düşünmemiş laf olsun diye almış bence. Maddi durumu iyiyse de geçen yıl alabildiyse bu yıl da alırdı. Araniz iyi değilse, eskisi kadar ilgili değilse ayrılın bence uzatmaya değmez. Bir sorunu varsa bunu biliyorsanız da bosverin bu yıl da böyle olsun diyin siz daha iyi bilirsiniz.

Para miktari belirtmeden hediyenin kupa oldugunu ozensiz oldugunu soyleseydiniz para onemli degil derdim. Ama 7000 lik hediye 300 tl lik hediye diye belirtince demek ki onemli olan miktar sizin icin.
Miktar da önemli ama. İnsanın kendi bütçesine göre harcadığı para karşı tarafa verdiği değeri gösterir
Fakir biriyle birlikteyse 300 lira iyi hediye. Geçen sene 6k vermiş birisi için komik bir hediye. Bunu fark etmenin paragöz olmayla alakası olduğunu düşünmüyorum.

Şimdiiii. Aşırı pahalı olmasına gerek yok. Kendi adıma düşününce. ama siteden kupa yollaması da hıc dusunulmemıs gıbı. Bosverın hediyeden yürümeyin. Genel olarak dusunun acaba neden yuzeysel davranmıs olabılır. Erkekler düz dusunuyor tabı. Belkı suan parası yoktur. Bu yeter her sene her sene ne alcam dıyende cok😄 cok anlam yuklemeyın ama yıne de genel bı dusunun ılıskıde bı degısım var mı dıye.

Yok parayla göz boyuyorlar sadece ;) ben o kadınlardan değilim ben bana harcadığı paraya bakmam malı mülkü kazandığiyla hiç ilgilenmem bana verdiği değer harcadığı zaman önemli benim için
Sadece para değil zaten bu saydığın şeylerle birlikte olmalı her şey
6binden 300 liraya düşünce insan bi ne oluyoruz der yani. Çok normal

başlığa "300 tllik hediye" yazdigin icin bunca tepki cektin. cunku olaya baktigin yönün para oldugunu gosterdin. haliyle . eger ki "dogumgunumde kupa hediyesi" deseydin insanlar olaya baktigi yönün özen oldugunu bilirdi.
bir seylerin parasal degerini hesaplamak bana korkunc geliyor. eski hediyesinin kac para oldugunu yazmaniz da korkunc. ne yaptiniz hediyeyi internetten bulup parasina mi baktiniz?
boyle bir sey yapsam kendimden utanabilirim.
doğum günümde sevgilim genelde elleriyle bir sey yapar. mesela ilk yılımızda gittigimiz tatili cizgikitap halime getirmisti :)
harcadıgi para düz kagit, düz kalem sıfır tlydi - ha bir de posta parasi 3 euroyla:)
ikinci senemizde ayrilmistik, konusmuyorduk. onda da mektup yollamis, emailden dogumgunu sarkisi söyleyip gondermisti. bir 3 euro da o posta parasi:)
bu sene beraberdik, elyapimi bisey yapti - bir de kampla ilgili bir sey aldi. fiyatını bilmiyorum ama 3 dogumgunumde aldigi tum seyler 30 euro (2,5 saatlik asgari ucret) bile degildi :)
ama hic dusunmedim ki bu adam beni sevmiyor diye.
burada özen faktöru giriyor devreye.
benim sevgilimin bana alacagi kupa ancak şu olabilir
1000073752.webp

o da salyangozun ilk evcil hayvanimiz olmasindan ötürü. ya da kendi el yapımı kupasi falan olabilir.
asla c.sepetini acip da kupa yollamaz yani.
o kadar da değil.
ben olsam ben de hayal kirikligina ugrardim ama fiyatindan değil. kafa yorup beni mutlu edecek bir sey dusunmemesinden.
para, pul hic onemli degil. allaha şükür param var kimseye muhtac değilim, istediğimi alirim.
ama ozenmemesi, mutlu etmeyi dusunmemesi benim tahammül edecegim seyler degil

Kesin bir nedeni vardır durup duruken böyle bir değişim olmaz
Evet hep aynı düzeyde gitse sorgulanmaz ama maddi gücü aynıysa bu değişimin mantıklı bir sebebi olmalı. Hem de kupa yani. Çok daha özenli bir şey de alabilirdi o paraya

başlığa "300 tllik hediye" yazdigin icin bunca tepki cektin. cunku olaya baktigin yönün para oldugunu gosterdin. haliyle . eger ki "dogumgunumde kupa hediyesi" deseydin insanlar olaya baktigi yönün özen oldugunu bilirdi.
bir seylerin parasal degerini hesaplamak bana korkunc geliyor. eski hediyesinin kac para oldugunu yazmaniz da korkunc. ne yaptiniz hediyeyi internetten bulup parasina mi baktiniz?
boyle bir sey yapsam kendimden utanabilirim.
doğum günümde sevgilim genelde elleriyle bir sey yapar. mesela ilk yılımızda gittigimiz tatili cizgikitap halime getirmisti :)
harcadıgi para düz kagit, düz kalem sıfır tlydi - ha bir de posta parasi 3 euroyla:)
ikinci senemizde ayrilmistik, konusmuyorduk. onda da mektup yollamis, emailden dogumgunu sarkisi söyleyip gondermisti. bir 3 euro da o posta parasi:)
bu sene beraberdik, elyapimi bisey yapti - bir de kampla ilgili bir sey aldi. fiyatını bilmiyorum ama 3 dogumgunumde aldigi tum seyler 30 euro (2,5 saatlik asgari ucret) bile degildi :)
ama hic dusunmedim ki bu adam beni sevmiyor diye.
burada özen faktöru giriyor devreye.
benim sevgilimin bana alacagi kupa ancak şu olabilirEki Görüntüle 3560033
o da salyangozun ilk evcil hayvanimiz olmasindan ötürü. ya da kendi el yapımı kupasi falan olabilir.
asla c.sepetini acip da kupa yollamaz yani.
o kadar da değil.
ben olsam ben de hayal kirikligina ugrardim ama fiyatindan değil. kafa yorup beni mutlu edecek bir sey dusunmemesinden.
para, pul hic onemli degil. allaha şükür param var kimseye muhtac değilim, istediğimi alirim.
ama ozenmemesi, mutlu etmeyi dusunmemesi benim tahammül edecegim seyler degil
Eşimin aldığı hediyelerin parasını hiç araştırmadım bugüne kadar ama eş dost aldı mı bakıyorum
Onlar ne aldıysa ona göre alıyorum ben de çünkü :D

Bir de yengenç özen meselesi giriyor burda devreye. Senin sevgilinin yaptığı gibi şeyler yapsa da bana para harcamamış dese kimse üstüne gitmez çünkü zaman harcamış özenmiş. Ama özenmeden düz hediye alınıyorsa onda da biraz dikkat edilir yani. Öküz değilse :D

Arkadaşlar uzak mesafe ilişkisi geçen yıl 6-7 binlik hediye almıştı. Para mevzu değil ama yine de insan şaşırıyor. Bu yıl ise 300 tl lik basit bir kupa göndermiş malum siteden. Ne denir bu durumda bilmiyorum? Bu durumdan rahatsız olur musunuz başınıza gelse ne dersiniz?
Bugüne kadar hiçbir hediyenin parasını tutmadım ilginç

Eşimin aldığı hediyelerin parasını hiç araştırmadım bugüne kadar ama eş dost aldı mı bakıyorum
Onlar ne aldıysa ona göre alıyorum ben de çünkü :D

Bir de yengenç özen meselesi giriyor burda devreye. Senin sevgilinin yaptığı gibi şeyler yapsa da bana para harcamamış dese kimse üstüne gitmez çünkü zaman harcamış özenmiş. Ama özenmeden düz hediye alınıyorsa onda da biraz dikkat edilir yani. Öküz değilse :D
yok ya ben arkadaslariminkine de bakmam . gün mü yapiyoruz senin bana verdigine denk ben de sana vereyim.
hic umrumda degil acikcasi. hatta bazen ozellikle denk hediye almam ki karsilik bekliyorsa daha bana almasin, bir omur rahat edeyim diye😇😇mesela biri benim is yerime cicek - teraryum falan gönderiyorsa ben ona gondermem :) iade-i ziyaret gibi, sanki kendisine de gelsin gibi bir beklenti icine girmis gibi olmasi beni gerer.
hic tarzim degil. "aklima geldin, aldim" diye bisikletime zil alsin benden mutlusu olmaz ama diger tarz hediyeleri sevmiyorum. normalde ablamla hediyelesmeyiz. birbirimize alacak hediye bulamayiz. bi sene "tüm elbiseler kisacik, diz ustunde rahat rahat giyecek elbise nereden alabilirim?" diye sormuştum, o da nihayet alacak hediye bulmus dogumgunumde bana 4 elbise almisti adl isik falan hepsi. bense onun dogum gününde aradim sadece:) ablam da benim gibi dusunen biri- eger sirf o aldi diye o paraya denk ben de ona birkac hediye alsam onun da hosuna gitmeyeceğine eminim. gün olur onun sevecegi bir sey bulursam alirim ama tabii ki:)
hesap kitap hic sevmem. dostluklara zarar verdiğini düşünüyorum.

bence konu sahibinin sevgilisi ne bileyim karakalemle konu sahibini cizse "ama gecen sene 7 binlik hediye aldi, bu sene kagit parcasi. bari yaninda küçük bir gercek hediye verseydi"
diye üzülebilirdi:)
bilmiyorum ya pahali hediye beklentisi bana sacma geliyor. sonucta gidip bozdurmayacagim bana ne parasindan?
bu sene sevgililer gününde "boşuna ikimiz de hediye olana kadar gel paramizi birlestirelim eve projektör alalim" dedim. o youtubedan arastirdi, olması gereken ozellikleri verdi, ben konuya enn uygun birkac ürün buldum linkledim, sonra indirim takip ettim en uygununu ty indirimimle aldim :)
14 subatta da eve erken gittim alisveris yapip supriz yemek yapayim diye. aaa bir baktim ben baslamisken sevgilim de erkenden alisveris yapmis gelmis, bana supriz yemek hazirlamak icin😂😂 sonra o 14 subati benim sevgililer günüm yaptik, pazari onun sevgililer günü 😋
hayat kucuk hesaplar yapmak icin çok kisa

Hediyenin fiyati 6-7den 300e düştüyse (maddi durum degismediyse) ve bu kupaysa artik sizi para harcamaya ve düşünülmeye değer görmüyor.

Sadece para değil zaten bu saydığın şeylerle birlikte olmalı her şey
6binden 300 liraya düşünce insan bi ne oluyoruz der yani. Çok normal
Evet hatta anlayana kadar dedimki heralde uzak bir arkadaş gönderiyor

Back
X