Evet askerlik için mesajımdan sonra teşekkür için aradığında biraz rol yapmış ve dik durmaya calısmıştım verdiğin karara saygı duyuyorum yalnızca ikimiz adına sen karar verdin ama mantıklı olan buydu sanırım dedim ancak içimden hala onu ne kadar sevdiğimi ve özlediğimi söylemek geçiyordu. demedim ve beni dik durarak gördü ona attığım mesaj için de tekrar tekrar teşekkür etti ve çok önemli olduğunu benim farklılığımı tekrardan ona göstediğiimi söyledi. sınavlarım vardı tam ayrılıdğımız sıralar böyle bi dönemde yaptığım için cok uzgünüm dedi. bende ayrılsak yada ayrılmasak da aynı sekilde geçicekti benm sınavlarım ve kötü değillerdi için rahat olsun dedim . bir zamanlar herşeyini herşeyini bildiğin insanla sanki iki yabancı gibi konusmak gerçekten can acıtıyormuş. bende cok duygularıyla hareket eden birisi değildim ancak böyle durumlar beni cok duygusual yaptı ve insan gerçekten ilk kez ve gerçekten böyle seyler hissedince duygusallaşıyor. ben de zaten normal ve dik durabiliyorum ama cok dengesiz ruh halim var bu sıralar yeni olduğu için bir gün iyiyken diğer gün bütün gün boyunca ağlayıp sızlanabiliyorum bu süreç geçicek biliyorum ama onun da hayatımdan cıkmasını istemiyorum ve herşey düzelmişken belkide askerden döndüğünde herşey normale dönebilecekken ben hala onu unutamamışsam ve beni aramamışsa gerçekten benim için kötü olucak ama bu kadar üzülmeme ragmen yüzde 80 im gururdur. askımdan ölsem bile arayamam artık. hatta benden ayrılma derken bile öyle demem gerekiyordu öyle istiyordum ama kelimeler agzımdan cok zor cıktı gururumdan. bununla övünemiyorum cünkü cok zararını gördüm en cok da bana. eğer aramazsa zaten onu unutamazsam bile arayamam onu..O can acitmasini bende kendime cok yapardım. Sonra baktım ki etrafımda korkularına esir düşen herkesin basına korkusu gelirken umursamadan oluruna bırakanlar mutlu oluyor
Benimkisi de su an yurt dışında ısı icabı. Donecek haftaya. Konu acmıştım bende sagolsun herkes cok yardımcı oldu. Yoksa bende yine eskisi gibi korkularımın esiri olup canımı yakacaktım. Istemeden de bunu karşıya hissettirip korkutacaktim.
Ben yenmek icin cok uğraş verdim bu psikolojiyi. Umarım bir daha yapmam.
Bak bende 24 yaşındayım. Erkek arkadasım 26. O da bana kendi olgunluğunu söylüyor ve bana kuruntu yapma cok kuruntu yapıyorsun derdi.
Aslında onlarda cok Olgun kişiler degil. Özellikle erkek arkadasın askerden sonra gercek olgunluğa bir nebze erişecek emin ol. Sadece biz bazen kadınlık ic gudusuyle cok çocukca oluyoruz. Gerek pms gerek duygusallık bizi boyle yapıyor
Icin rahat olsun ne kadar rahat olursan karşısıda bunu hisseder ver korkuları azalır. Ailesiyle tanışman super seyler. Erkekler ciddi olmadıklarını tanıştırmaz. Sana deger veriyor ve seviyor demek ki. Sadece korkuyor. O korkuyu azaltmakta sana düşüyor. Rahat ol ustune kavgacı olarak gitme. Olumlu ol. Bir süreçti atlattım modu yap. Seni hep oyle sanmasın. Sende bunu kendine sık sık tekrar et. Cunku rol gibi yaparsan illa bir yerde patlak verir
Sende bu sekilde olmaya çalış bu tarz her zaman mutluluk getirir
Bana en son konusmamız değil ayrılmak istemediği söylediğim konusmamızda bir sene hçbirşey yapmayan ben olucam dışarda olucak olan sen olucaksın. benim nerde ne yaptığım belli olucak gibi yani geri dönüş yapıcakmış gibi konuştu ama en son vedalaşma konusmasında kararımdan pişman değilim dedi.benim yeni arayışlarda olmam söz konusu bile değil suan dışarda olan ben olmama rağmen hala sevdiğim için öyle birşey istemiyorum. ama dedğiniz gibi biraz kafamızı toplamamız lazım ama bu sürede onun sevgisi azalmasından ya da beni zorla unutmaya calısmasından korkuyorum
eger duyguları yeterli olmadıkca ya da bir nedenden oturu mantıken bitirme kararı vermedikce bir insanın durup dururken unutması mumkun mu sizce? eger unutuyorsa ya bir seyler eksiktir ya da kendini ikna edebilecegi sebepleri vardır.
ayrıca sanmasın ki dısarda vs diye ayrım yaptıgı kisi gezip tozmalarda. bekleyen de sevdigiyle/ogluyla/eşiyle askerlik yapıyor gibi davranıyor... bence kaygılarınızla canınızı daha fazla sıkmayın. ayrılık biraz ani oldugu icin ve tum kararları hızlıca verme geregi duydugunuz icin hazmetmeniz biraz zor ve daha cok uzuluyorsunuz belki ama sakinlestiginizde ne kadar mantıklı bir karar verdiginizi ve onun pisman degilim demesindeki nedeni daha iyi anlayacaksınız. eger hala beraber olmak gibi bir niyetiniz varsa sakince beklemek yapabileceginiz tek sey. o hararetli tartısmalar ayrılıp barısmalar olmayacak, her seyi daha net goreceksiniz bu surecte.
Okurken içim bi garip oldu benim de asker bi sevgilim vardı arar merak etmeyin.İsterseniz son konuma bi bakın o bile aradıysa sizin sevgiliniz de arar
doğru diyorsunuz cok fazla tartışma yaşarken kafamızı bir türlü toplayamadık. belkide ayrılmamıza ragmen bu ayrılık ikimiz içinde olumlu olabilecek. keşke bunu her zaman böyle her an böyle düşünebilsem. bundan sonrası için eğer hayırlısı olacaksa onun unutmadıysa hala aklındaysam aramasını bekleyeceğim.çok teşekkür ederim..
çok doğru söylüyorsun coğu kavgamız genelde kıskançlıkta dahil olmak üzere uzaklıktan özlemekten cıkıyordu.evet neredeyse yazın her hafta sonları geliyor kalıyordu beraberdik hep ancak işlere yoğunlasınca bu kadar sık olamadı belkide oyüzden zorlandık.ilişkimiz başından beri uzaktı. göze alıp başladık dedik birbirimize ama zaman öyle olmadı kavgalar şiddetlendi. ama bu aramaızdaki sevgiyi bitirmedi.onda da bende de sevgi bitmese de askerlik son noktayı koyup ilşkimizi bitrdi.ilk başta ben istanbuldayım inşalah askerliği oraya cıkar ve pişman olur diye düşündüm ama daha sonradan ikimiz içinde en hayırlısı neyse o olsun dedim. yalnızca onu cok özledğim zamanlar dayanılmaz oluyor. ama eger unutamıcaksa vazgeçemicekse arıcaktır suan ben de cok yoruldum ve kafamı toplamam gerekiyor onun da dedğiniz gibi. ama bu ayrılık acısı daha ne kadar sürer yada düzelir mi bilmiyorum
Ne kadar evrensel bir kavramdan bahsediyorsun;ask acisi. Bunu goze almaz miyiz baslarken ya da yasarken de aci cekeriz bazen senin yasadiklarin gibi.bunlarin hepsi askin alt kumeleri.benim de unideki ilk askim geldi aklima.bir tek o vardi ask en cok ona yakisiyordu ask.ve bitti.ve hayat devam etti.ve simdi tebessum ediyorum cocukmusum diyorum.
rica ederim. gelismeleri aktarmayı unutmayınsiz ne kadar kendinizden emin olursanız o da tekrar birlesmeyi dusunuyor ise sizin hislerinizden emin olması ve bu uzaklıgı asabileceginize dair inancı artar. bu kadar dirayetli davranmaya calısan bir erkek ozlemdem aglayan bir kadından ziyade onu dimdik kararlı bir sekilde bekleyen kisiyle gecmisteki sorunları da mantıklıca asabilecegini dusunerek davranmaya calısır. buna ragmen uzak duracak olursa kendi bilir. bu iliskideki sorunların temeli kendi kıskanclıgı zaten, sizin de sevginin otesinde dusunmeniz gerekiyor bazı seyleri. dilerim her sey guzel olur...
Suan canım acıyorken bile olumlu birşey olmasa bile geçiceğini ve hayatıma normal devam edeceğimi biliyorum. ama öyle anlar geliyor ki onunla geçirdiğim zamanlar anılar aklıma geliyor. odamdaki esyaları parfümleri resimler unutmaya cok engel acı cektiriyor. ben de farkındayım eger olumlu olmazsa geri dönmezse yeniden beraber olmazsak birşekilde hayatıma devam ediceğimin ama inanın zor br dönem kesin ayrılıdığınızın bittiğini ve arayıp aramıcağının hiç belli omadığının farkında olduğunuz suan tamamen bitmiş gibi baktığınız bir dönem. her seyin onu hatrlattıgı eksikliğini duydugunuz bir dönem. bütün anlatılan seylerde anlatılan anılanda o ozaman hayatımdamıydı biz napmştık o sırada nerdeydik dediğim bir dönem atlatmayı bekliyorum sadece...
Hukuk amfisi bile icimi bayardi.hocanin miktofonla ders anlatmasi..kalin hukuk kitaplari...sayisalcilarin tipni sozelcilerin hukuku..sen o hukuk kitallarinin hakkindam geldiysen bunu da mantikli bir sekilde atlatirsin:)))bu belirsizlik her gun biraz daha acitacak.her yeni gunes yeni bir gun getirecek.butun dertlerimiz ask acisi gibi olsun.bugun bir konu vardi.kanser oldugunu ogrenmis.cocuklari varmis.hayata nasil azimle tu tundugunu gorsen....
Bence ortada hiç sebep yok ayrılmak için en mükemmel ilişkide olan şeyler ortada hala sevgi var belli ararsınız sorarsınız oda bence arar hem askerlikte aradan çıkmış olur ALLAH izin verirse döndüğünde biraz takılıp işi ciddiyete dökebikirsiniz bence ayrıca ilişki de bir saygı kaybı yok keşke benim erkek arkadaşım da beni kıskansa kıskanma boyutunu da yazarsanız daha çok yardımcı oluruz
evet konuyu okudum.hayırlısı olur umarım. aramasını istiyorum ayrılırken bizim kavga etmemizi değilde benim sana daha cok destek olabileceğimi hiç düşünmüyormusun demiştim bu kadar tartışmaya bende o riski alamıyorum demişti. eğer desteğimi ararsa yada özlerse arar umarım.
Arkadaşlar merhaba 9 aydır süren bir ilişkim vardı. sevgilim stajyer avukattı bende öyleyim ama ben istanbulda o da izmirde yaşıyordu. cok sık görüşüyorduk görüşme anlamında hiç bir sıkıntımız yoktu birbirimize olan sevgimiz konusunda da hiç bir sıkıntımız yoktu yalnızca kendisi fazla kıskançtı.bu kıskançlıgı yuzunden bir kere ayrılmıştık. 1 ay sonra geri dönmüştü. o bir ay içinde tecilini bozdurmuş askere gitme kararı almış. barısınca ben bunu bilerek barıstım ve askere gitmesiyle ilgili en ufak bir sıkıntım yoktu dert etmedim. barışmamızdan sonra askerlik mevzusunu kendisi cok fazla kafasına taktı bende askere gitme psikolojisinden dolayı yaptıgı kıskançlıkları gereksiz tartışmaları alttan aldım ancak bir süre sonra patlama noktasına geldim ve alttan alamadım. askere gitmesine yaklasık 20 gün kala biz sürekli kavga eder olduk.bir küs bir barışıktık. askere gidicek diye işi hemen bırakıp yanımada gelemediği için bir türlü bende de gerginlik vardı.en son tartışmamızda yalnız kalmak istiyorum bir süre kafamı dinlicem dedi. ben de haliyle bozuldum ama 3 gün içinde aradı. bende kafasına estiği gibi hareket etmesinden dolayı sinirliydim ve biraz umursamaz konustum ama telefonu kapattıktan sonrapişman olup güzel bi mesaj attım. ama biz ertesi gün yine tartışmaya devam ettik ben bu defa kafamı topladım ve aramaya karar verdim susmasını ve beni dinlemesini söyledim yaklasık bir saat telefonda dil döktüm ben askerlik mevzusunu bu kadar kafana taktığını düşünemedim yanında olamadım alttan almam gerekiyodu almadım ama seni seviyorum ayrılmak istemiyorum bundan sonrası için daha güzel olucak herşey diye. ancak konusmam bittikten sonra kendisi normal bir zamanda böyle konusmus olsan ben seni asla bırakamazdım ama ben bu son zamanlarda cok yıprandım ve askerde bunları kaldırabilirmiyim bilmiyorum o yüzden bu riski alamıcam biz bu sekilde kavga etmeye devam edersek ben cok yıpranırım o askerlik bitmez dedi. ben hala ikna etmeye calıstım ama olmadı. ben belki kararımdan pişman olucam belki seni arıcam belki aramıcam bu tarz konustu bende artık kararının arkasında dur dedim ve ayrıldık. 15 gün konusmadık. askerlik yeeri belli olmuş. bende hayırlı tezkereler diye mesaj attım 9 ayın hatrına.sonra seni aramak istiyorum acarsan konusuruz dedi. actım konustuk arayıp teşekkür etmek istedim dedi.işte sana yaptığım bencillikler için özür dilerim ama gördüğün gibi ben kısa dönem tercih ettim ama uzun dönem oldu bir sene yokum o yüzden hem senin için hem benim için doğrusu bu oldu dedi bende kararına saygı duyuyorum dedim ama telefonda ikmizde hala birbirimizi seviyorduk belliydi iyi temennilerle kapattık telefonu ama cok özlüyorum hala seviyorum ve aglıyorum. tekrar arar mı? arasa artık onun böyle vazgeçip gitmesine gözmü yummalıyım? onun da aklında oldugumu biliyorum hala. ama beni unutmaya calıstıgını da hissediyorum. askerlikte aklına düşer de arar mı? yoksa beni tamamen sildi mi? ararsa napmalıyım ?
üstüne gitme bence canım askerlik psikolosi ile böyle yaparbilir bence orada yanlız kalınca aklı başına gelir ve seni arar...
üstüne gitmedim istemesemde kararına saygı duyuyorum dedim son konuşmamızda ancak her askere giden sevgilisinden ayrılmalı mı diye de düşünmeden edemiyorum.5 -6 yıllık uzun bir ilişkimiz olmamasına rağmen ailesiyle tanışmıştım ve geleceğe yönelik dşünüyorduk. askere gidip kendini unutmaya zorlar herşey biter diye de korkuyorum onu zaten arayamam. şuan gitmedi yazabilecek aryaabilcek fırsatım var ancak böyl ebir karar aldığı için hiç üstüne gitmiyorum hiç bir bağlantı kurmuyorum. askere gitttiğinde kötü bir ortamla karşılaşırsa muhtemelen doğru bir karar vermişim diye aramayabilecek birisi kendisi. ama seviyorsa arar diyor herkes. ve çevremde bizi tanıyanlar onun sana sevgisinden verdiği değerden şüphemiz yok ama askere gidicek diye böyle bir psikolojide diyor. beklemekten başka birşey yapamıyorum..
gitti askere artık hiç bir haber alamıyorum. bende memleketime geldim ve biraz kafamı dagıtıcam artık ne kadar olucaksa..
emin ol bilerek yapmıştır çünkü askerlik çok farklı bişey. aslında erkekler genelde askere arkasında birini bırakmadan gitmek ister. benim erkek arkadaşım askerliği ilk söylediğinde beklerim nolucak demiştim bekledim tabiki o ayrı ama keşke askerliğini yaptıktan sonra sevgili olsaymışız. emin ol askerde birbirinizi çok yıpratırdınız. eğer çok seviyosanız 12 ay sonra olucaksa yine olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?