sevgilimden ayrıldım :(

Pohpohpoh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2014
34
1
36
34
Arkadaşlar merhaba 9 aydır süren bir ilişkim vardı. sevgilim stajyer avukattı bende öyleyim ama ben istanbulda o da izmirde yaşıyordu. cok sık görüşüyorduk görüşme anlamında hiç bir sıkıntımız yoktu birbirimize olan sevgimiz konusunda da hiç bir sıkıntımız yoktu yalnızca kendisi fazla kıskançtı.bu kıskançlıgı yuzunden bir kere ayrılmıştık. 1 ay sonra geri dönmüştü. o bir ay içinde tecilini bozdurmuş askere gitme kararı almış. barısınca ben bunu bilerek barıstım ve askere gitmesiyle ilgili en ufak bir sıkıntım yoktu dert etmedim. barışmamızdan sonra askerlik mevzusunu kendisi cok fazla kafasına taktı bende askere gitme psikolojisinden dolayı yaptıgı kıskançlıkları gereksiz tartışmaları alttan aldım ancak bir süre sonra patlama noktasına geldim ve alttan alamadım. askere gitmesine yaklasık 20 gün kala biz sürekli kavga eder olduk.bir küs bir barışıktık. askere gidicek diye işi hemen bırakıp yanımada gelemediği için bir türlü bende de gerginlik vardı.en son tartışmamızda yalnız kalmak istiyorum bir süre kafamı dinlicem dedi. ben de haliyle bozuldum ama 3 gün içinde aradı. bende kafasına estiği gibi hareket etmesinden dolayı sinirliydim ve biraz umursamaz konustum ama telefonu kapattıktan sonrapişman olup güzel bi mesaj attım. ama biz ertesi gün yine tartışmaya devam ettik ben bu defa kafamı topladım ve aramaya karar verdim susmasını ve beni dinlemesini söyledim yaklasık bir saat telefonda dil döktüm ben askerlik mevzusunu bu kadar kafana taktığını düşünemedim yanında olamadım alttan almam gerekiyodu almadım ama seni seviyorum ayrılmak istemiyorum bundan sonrası için daha güzel olucak herşey diye. ancak konusmam bittikten sonra kendisi normal bir zamanda böyle konusmus olsan ben seni asla bırakamazdım ama ben bu son zamanlarda cok yıprandım ve askerde bunları kaldırabilirmiyim bilmiyorum o yüzden bu riski alamıcam biz bu sekilde kavga etmeye devam edersek ben cok yıpranırım o askerlik bitmez dedi. ben hala ikna etmeye calıstım ama olmadı. ben belki kararımdan pişman olucam belki seni arıcam belki aramıcam bu tarz konustu bende artık kararının arkasında dur dedim ve ayrıldık. 15 gün konusmadık. askerlik yeeri belli olmuş. bende hayırlı tezkereler diye mesaj attım 9 ayın hatrına.sonra seni aramak istiyorum acarsan konusuruz dedi. actım konustuk arayıp teşekkür etmek istedim dedi.işte sana yaptığım bencillikler için özür dilerim ama gördüğün gibi ben kısa dönem tercih ettim ama uzun dönem oldu bir sene yokum o yüzden hem senin için hem benim için doğrusu bu oldu dedi bende kararına saygı duyuyorum dedim ama telefonda ikmizde hala birbirimizi seviyorduk belliydi iyi temennilerle kapattık telefonu ama cok özlüyorum hala seviyorum ve aglıyorum. tekrar arar mı? arasa artık onun böyle vazgeçip gitmesine gözmü yummalıyım? onun da aklında oldugumu biliyorum hala. ama beni unutmaya calıstıgını da hissediyorum. askerlikte aklına düşer de arar mı? yoksa beni tamamen sildi mi? ararsa napmalıyım ?

sevgilin kiskancligi orada kaldiramayacagini dusunup kendince mantikki olani yapmis aslinda. mudahale edemeyecek kadar uzak olunca hayatinda kalamamis.

ama sen eger ki bu 1 sene boyunca her seye gogus gererim, kiskanacagi sebepler yaratmam, ne olursa olsun ona destek olurum onu beklerim diyorsan, bunu diyebilecek kadar cok seviyorsan onunla konus. uzun uzun bunu anlat. konusmalarinizda bunu yeteri kadar hissettirememissin bence. ikinizde duygularinizi bastırmak icin cabalamissiniz.

yani once kendinden emin ol, sonra onun da senden emin olmasi icin onunla konus.

Son düzenleyen: Moderatör:
birbirinizi cok yıpratmıssınız ve bence dogru bir karar vermissiniz...

fakat uzun donem yapacaksa daha rahat gorusursunuz, aksamları kendi evi odası olacak, internet ulasımı daha rahat olacak.
sehir dısında calısıyor gibi dusunun... eger aklı gonlu sizdeyse acemilik donemi bittikten sonra iliskiniz icin bir girisimi olur.

unutamıyorum seviyorum diyorsunuz ya... tum bu tartısmaların baslangıc noktası olan kıskanclık olayı tekrar baslasanız şıp diye cozulecek diye mi dusunuyorsunuz? yoksa su an özlemden o konuyu gozardı mı ediyorsunuz?

Askerde arar cunku erkekler değişik sekilde askerde sadece bir kez konuştuğu kızı bile kaç sene geçmesine rağmen arayıp yazıyor. Bu ilki.
Ikinci olarak seviyorsunuz okuduğum kadarıyla. Ama kendisi daha mantıklı davranmış. Sevgisini mantığı bastırmış. Sizde mantıklı düşünseniz zorda olsa? Hani bu kadar kavga ve tartışma kıskançlık krizleri vs sizce cok uyumlu olduğumuza mı işaret ?
Gelecek icin daha da zor olmaz mı bunu düşünseniz belki sizde aramasını istemeyeceksiniz

9 aylık bir ilişkide en az 3 sefer ayrılık yaşadığınızı anlatmışsın.bence askerlik ilişkinizin olgunlaşması için bir fırsat.giden zaen sevmemiştir. seven zaten gidemez. akışına ve oluruna bırak.ama sende bu süreci beklerken başka arayışlarda olma. hakkınızda hayırlısı olsun

Ben ayrılmadan önce ki konusmamızda o kadar cok dil döktüm ki yanlış yaptım seni beklerim bana güven diye ama dinlemiyor. hatta ilk ayrılışımızda ben senden ayrıldım ama hiç itiraz etmemiş kabullenmiştin diye söylemişti barıştıgımızda bunun üzerine ben ayrılma kararına bile tekrar demesin diye itiraz ettim ayrılmayalım olmaz diye ısrar ettim ama askerlikte yıpranmaktan o kadar cok korkmuş ki dinlemedi.en son ben hayırlı tezkereler yazdığımda ve geri dönüp aradığında da kararımdan pişman değilim böyle olması gerekiyordu dedi.ama telefonda cok kötü oldu ve sesi titreyerek konustu hep. sen olanlara ragmen bana yazma cesaretini gösterdiğin için farklısın deyip durdu ama yinede ayrılmamız gerçeği değişmedi. düşünüyorum acaba askerde pişman olur mu yoksa askerlik şartları agır diye iyiki ayrılmışım mı der

çevremdeki herkes terkrar başlama diyor bırakıp gitti diye ısrarlarıma ragmen. ama mantıklı düşününce uzun zaman yok daha cok kıskançlık yapıcak belkide kötü ayrılmaktan böylesi daha iyi diyorum ama öyle anlar geliyor özlemim cok fazla oluyor ve onun böyle anlar yaşayıp yaşamadığını düşünüyorum nasıl dayanıyor diyorum. kıskançlıklarını dizginleyebilirdi mantıklı olabiliyor ama askerlik döneminde bunu yapamazdı.ama ben ne onun nede kendiminin bu askerlik yüzünden birbirimizi unutum yollarımızın ayrılmasını istemiyorum

Okurken içim bi garip oldu benim de asker bi sevgilim vardı arar merak etmeyin.İsterseniz son konuma bi bakın o bile aradıysa sizin sevgiliniz de arar

muhtemelen askerdeyken de arar zaten. br sekilde kafasını dagıtmaya her seyi yasamaya calıssa da duygusal tatmin olamayacak.
hem kotu ayrılmadıgınız icin hem de sizin hala onu sevdiginizi bildigi icin oyle aklına estikce konusacak bence.
fakat askerlik bittikten sonra ne yapar nasıl karar alır bilemiyorum.

eger ararsa veya siz arada ozledim vs diye mesaj atarsanız boyle belirsiz adı konmamıs bir iliski yasamamanızı tavsiye ederim.

ya acemilik bitince kıskanclıgını biraz o dizginleyecek biraz da siz alttan alacaksınız ve uzaktan bir iliski yuruteceksiniz sonrasında da devam edeceksiniz. ya da askerlikten donunce uzun uzun konusup ikiniz de son bir şans verip tekrar deneyeceksiniz.
fakat ne kadar uzun soluklu olur bilemiyorum. cevrenizin barısma diye uyarmasının daha saglam bir nedeni olmalı bence...

ben onu arayıp devam etme isteğimi söylerken aslında geleceği düşünerek hareket ettim şu anki durumumuzu düşünürsek yaptığı sey cok mantıklı ama ben seviyorum o da seviyor ve yanyana olduğumuz anlarda kavga gürültü yok ama uzaklastığımızda bunlar artıyor bende devam etme isteiğimi hayatımız boyunca hep uzak olmucaz sonuçta birbirimizi seviyorsak dayanabiliriz diye düşünerek söyledim ama onun korkuları cok şiddetli. herkes ilk ayrıldığımızda pişman oldu döndü şimdide arıcak seni ama artık yeter dönme diyorlar ama bu defa askere gtti ve beni kafasından silip atmaya uğrasıcak biliyorum aramayabilir. arasada ben geri dönersem doğru mu yapıcam hakediiyo mu haketmiyo mu yoksa askere gidicek diye verdiği kararları altında cok fazla bişey aramamalımıyım ve suan sanki hayatımız boyunca yollarımızı ayrımısız gibivedalastık istemeyerek ama onun hayatında başka birisinin olabileceği düşüncesi beni mahvediyor kendimi de başkasıyla hayal edemiyorum nolucak

Öncelikle uzulmeyin cunku bende bu süreçleri yasadım. Askerlik olmasada hayatımda ki kisi korktu geleceğe dair bana karsi.
Benim yaptıgım kendimi düzeltmek hatalarımı telafi etmek oldu. Ve bizde aynı yanyana gelince muhteşem uzakta iki sınırlı kediydik.
Okuduğum kadarıyla bilgim yok ama hatanız varsa sizde bunları kaldırmayı duşunun cunku seviyorsunuz bu kişiyi. Askerde arayacağına eminim neredeyse. Içiniz rahat olsun panik olmayın bu konuda.
Yasiniz kaç bilmiyorum. Ben soyle anlatmıştım erkek arkadasıma. Henüz cok Olgun degiliz. Iki farklı insanız tartışmalar elbet olmalı. Zaten tartışmadan evlenenler hep sonradan kotu tartışır. Bu yuzden bence bu bir sans hatalarımızı görelim birbirimizi daha iyi tanıyalım. Tartışmalarda insanlar birbirlerini en iyi tanır. Bence tartışmadan sonra uzaklaşmak yerine kenetlenelim. Cunku sen gitsen baskası olsa senin icin de ben gitsem başkası olsa yine tartışacağız onlarla. Yuzde yuz uyum diye birsey yok. Birbirini tanıyip denge kurmak var. Diye bir açıklama yapmıştım. Cok hosuna gitmişti. O günden sonra korkuları azalmaya başlamıştı.

zamana bırak eger o da istiyorsa zaten askerlıkde veya askerden sonra mutlaka iletişime gecıcektır. zamana bırak bence kaderde olan olur zaten.. hakkında hayırlısı olsn

Çevremdekiler benim ne kadar üzüldüğümü gördükleri için barışma diyorlar.hatta en son yaptığımız veda konusmasında arkadaşımın onu faceten sildiğini zannetmiş ve bana neden arkadaşların öyle seyler yapıyor dedi. bende öyle bir durum yok dedim ki zaten yoktu. ama sevgilimin dediği sey etrafındakiler bana kızmasınlar cünkü sen ne kadar üzüldüysen ben de en az o kadar üzülüyorum dedi. hayırlı tezkereler diye mesaj atmış olmam da ona cok moral olmuş bekliyodum atmanı istiyodum çünkü dedi. cok güzel iki medeni insan gibi kavga etmeden konustuk ama bu da acı verici. çünkü tamamen hayatından cıkarıymus gibi bir izlenim vardı.suan mantıklı düşünemiyorum özlemim cok yogun olduğu için sanırım ama eğer ararsa dediğiniz gibi adı konmamış birşey yaşamak istemem ama eger onun özlemi cok yogun olursa ve tekrardan da askerlik süresince göze alamamış olursa böyle bir yola girebilir ancak aramama ihtimali de var. cok yakın bir zaman da mı arar acaba askerliğin ilk zamanları cok yogun olursa aramaz acemilik süresi ne kadar sürüyor acaba

ne kadar sık görüşürseniz görüşün olgunlaşmayan ilişkilerde uzaklık her zaman sorundur. diyelim 2 sene aynı yerdeydiniz sonra şehirler değişti bu ilişkiyi kaldırır. ama en başından beri farklı yerler ilişkiyi taşımıyor. bir ayda 4 hafta sonu olsa 4 kere görüşseniz yetmez. sen hiç mi istemezsin iş çıkışı seni alsın yemek yiyin sinemaya gidin. moralin bozuk olunca öğlen 10 dk görüşün. o da ister, sen de istersin.. telde tartışında yüz mimiklerini görmezsin. yakın olsan bir sonraki gün buluşup buzları eritirsin ama telefon yetersiz kalır. hal böyle olunca da tartışmalar katlanarak gider...
bu askerlik aşamasında zamana bırak. biraz dinlenin.. kafalarınızı toplayın. ikiniz için de iyi olacak.. zaten üstünden biraz zaman geçice daha farklı düşünmeye başlıyorsun. kendi hatalarını görüyorsun, sakinleşiyorsun gibi..
en önemlisi hayırlısı olsun.

evet çok güzel bir acıklama yapmışsın gerçekten cok doğru. 22 yaşındayım o da 25 yaşında ve aramızda ki yaş farkından dolayı sürekli benim olgun düşünemediğimi söylerdi. sevgi anlamında tek bir şüphem yoktu olsa zaten o sevmiyor ama ben seviyorum diye yürütmezdim bir ilişkiyi. uzak ilşki olunca insan cok fedakarlık yapıyor o da bende fedakarlıklarımız oldu. geleceğe yönelik planlarımız oldu ben ailesiyle de tanıstım. ciddi bir ilişkiydi ancak askerlik aramıza böyle birşey koydu.sanırım suan kendi canımı acıtmaktan başka birşey yapmıyorum. aramasını ve olacakları beklemem gerekiyor gibi duruyor. umarım askerlik herkesde olduğu gibi bir etki yapar ve arar

o mesajdan bahsetmemistim, askere gittikten sonra bir kac ay sonra olabilecek mesajlaşmaları kastetmistim.

uzun donemlerde 3aydı ama o da kısalacak diyorlardı son durum ne oldu bilmiyorum...

bence bu sureyi iliskiniz uzerine dusunmeniz ve kendinizi dinlemeniz icin bir fırsat olarak gorun. o da aynı seyleri hissedecektir muhtemelen. sonrasında cok daha saglam bir iliskinin temellerini atabilir ya da iliskinizdeki sorunları gorup daha net kararlar verebilirsiniz. bazen icindeyken tartısmalar vs o kadar yıpratıcı oluyor ki kontrolumuzu yitirebiliyoruz.

çok doğru söylüyorsun coğu kavgamız genelde kıskançlıkta dahil olmak üzere uzaklıktan özlemekten cıkıyordu.evet neredeyse yazın her hafta sonları geliyor kalıyordu beraberdik hep ancak işlere yoğunlasınca bu kadar sık olamadı belkide oyüzden zorlandık.ilişkimiz başından beri uzaktı. göze alıp başladık dedik birbirimize ama zaman öyle olmadı kavgalar şiddetlendi. ama bu aramaızdaki sevgiyi bitirmedi.onda da bende de sevgi bitmese de askerlik son noktayı koyup ilşkimizi bitrdi.ilk başta ben istanbuldayım inşalah askerliği oraya cıkar ve pişman olur diye düşündüm ama daha sonradan ikimiz içinde en hayırlısı neyse o olsun dedim. yalnızca onu cok özledğim zamanlar dayanılmaz oluyor. ama eger unutamıcaksa vazgeçemicekse arıcaktır suan ben de cok yoruldum ve kafamı toplamam gerekiyor onun da dedğiniz gibi. ama bu ayrılık acısı daha ne kadar sürer yada düzelir mi bilmiyorum

O can acitmasini bende kendime cok yapardım. Sonra baktım ki etrafımda korkularına esir düşen herkesin basına korkusu gelirken umursamadan oluruna bırakanlar mutlu oluyor
Benimkisi de su an yurt dışında ısı icabı. Donecek haftaya. Konu acmıştım bende sagolsun herkes cok yardımcı oldu. Yoksa bende yine eskisi gibi korkularımın esiri olup canımı yakacaktım. Istemeden de bunu karşıya hissettirip korkutacaktim.
Ben yenmek icin cok uğraş verdim bu psikolojiyi. Umarım bir daha yapmam.
Bak bende 24 yaşındayım. Erkek arkadasım 26. O da bana kendi olgunluğunu söylüyor ve bana kuruntu yapma cok kuruntu yapıyorsun derdi.
Aslında onlarda cok Olgun kişiler degil. Özellikle erkek arkadasın askerden sonra gercek olgunluğa bir nebze erişecek emin ol. Sadece biz bazen kadınlık ic gudusuyle cok çocukca oluyoruz. Gerek pms gerek duygusallık bizi boyle yapıyor
Icin rahat olsun ne kadar rahat olursan karşısıda bunu hisseder ver korkuları azalır. Ailesiyle tanışman super seyler. Erkekler ciddi olmadıklarını tanıştırmaz. Sana deger veriyor ve seviyor demek ki. Sadece korkuyor. O korkuyu azaltmakta sana düşüyor. Rahat ol ustune kavgacı olarak gitme. Olumlu ol. Bir süreçti atlattım modu yap. Seni hep oyle sanmasın. Sende bunu kendine sık sık tekrar et. Cunku rol gibi yaparsan illa bir yerde patlak verir
Sende bu sekilde olmaya çalış bu tarz her zaman mutluluk getirir

Bana en son konusmamız değil ayrılmak istemediği söylediğim konusmamızda bir sene hçbirşey yapmayan ben olucam dışarda olucak olan sen olucaksın. benim nerde ne yaptığım belli olucak gibi yani geri dönüş yapıcakmış gibi konuştu ama en son vedalaşma konusmasında kararımdan pişman değilim dedi.benim yeni arayışlarda olmam söz konusu bile değil suan dışarda olan ben olmama rağmen hala sevdiğim için öyle birşey istemiyorum. ama dedğiniz gibi biraz kafamızı toplamamız lazım ama bu sürede onun sevgisi azalmasından ya da beni zorla unutmaya calısmasından korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…