Sevgilim ve uyku

12 saat bile mi? Sanki az bi sureymis gibi bahsetmissiniz. 12 saat uyuyan var mi cidden. 6 saat bile uyusam sukrediyorum

Evet çok şükür ki sıcak bakıyor. Ne gerekiyorsa yapalım geçsin ben de memnun değilim bu durumdan diyor. Evet uykuyu seviyor fakat 5-6 saat uykula ayakta kalmaya direnememek bayılacak gibi olmak biraz tuhaf değil mi? Depresyon, kilo, uykuyu sevmek, belki uyku apnesi.. hepsi bir araya gelince böyle bir hal aldı muhtemelen. Bilemiyorum elimizden geleni yapacağız

8 yıldır böyle bir beraberliği neden sürdürüyorsun?
Sevgi, saygı da sorun olmaması yeterli değil.
Ki zaten adam bir fiil uyuyor, nerden baksan yaşamıyor, yok gibi hayatta.

Yani duygu, düşünce ve fikirlerini aktaracak ne bakış açısına
sahip, ne enerjiye.
Hayattan umudunu kesmiş, zamana bir yaşam katmıyor/sadece zamanı dolduruyor.
Onu bu yaşamdan siz kurtaramazsınız.
Zamanla sizide kendisine benzetir.
Böyle insanla ömür geçmez. Burdan benim ruhum daraldı.

Cocuk/evcil hayvan edinirseniz su anki askiniz sana da uykuna da diye soylenmeye donusur. Bizim kopegimiz var ve sabahin ilk isiklariyla beraber yuruyuse cikartiyoruz. Hangimiz daha gec yattiysa ya da daha yorgunsa digerine pasliyor. Sizin boyle bir luksunuzun olmamasini kabullenebiliyor musunuz?

Ayrica uyku kumulatif ilerler. Yani haftasonu, haftaicinden kayip saatleri tamamlamasi normal. Ama haftaicindeki saatleri de cok uzun, kayip yok gibi gorunuyor. Bir noroloji doktoru gorsun mutlaka bence ya da buyuksehirdeyseniz uyku poliklinikleri var.

Şizofreni genetik bir hastalık cok iyi düşünmelisiniz. Duxenli tedavi olursa depresyonu da yener ama bütün sorumluluğu siz almamalısınız.

Evlilik olayını çok ciddi düşünün hemen karar vermeyin.
Adam sizin enerjinizden alacak sürekli bu defa siz enerjisiz kalacaksınız.
Hem eşinize hem çocuklara hem kendinize enerjiniz asla yetemez sizde mutsuz olursunuz.

İçinde hiç hayat enerjisi yok. Benim 6 ay evli kaldığım eski eşim böyleydi, akşam 9da uyuyordu yatağa gidip, yazın bir de, hava daha tam kararmamış bile. Sabahları 7buçukta kalkıyordu, işten 6 gibi gelip , ben biraz uyuyayım diyordu yemekten önce. Hele pazarları, kahvaltıya kadar kalkmaz, kahvaltıdan sonra yine gidip birkaç saat daha uyuyayım derdi. Benim için çok boğucu bir şey, ben de uykuya hiç düşkün değilim tam tersi. Onu da bıraksan , 3 gün boyunca sadece arada kalkıp birşeyler yer ve tekrar yatar uyur, öyle bir uyku düşkünlüğüydü. Tatilde de, mutlaka öğleden sonra odaya gidip uyuyordu. Karakteri, asosyal, alkol sever, içine kapanık, hiç hayat enerisi olmayan biriydi. Ben nasıl bununla hayatımı geçiricemdiye düşünürken şükür ki boşandık :))

Son düzenleme:
Cherry yorumlarını çok beğenirim ama bu yazdığına anlam veremedim. Şimdi bu bakış açısına göre ailesinde şizofreni (veya genetik geçişli başka bir rahatsızlık) olan insanlar kendi ailesini kurmamalı mı yani? Bir kız arkadaşı, ileride eşi çocukları olmamalı mı? Ya ben de x hastalığının geni var deyip bir başına kös kös oturmalı mı? E insan böyle zaten depresyona girer, girmeyecekse de girer. Topluma bir faydası olmaz ki. Hani adamın saçma sapan hareketleri olsa, kabullenmese, doktora gitmese ben de aynı şeyi derim konu sahibine. Ama adam psikiyatristine gitmiş ilaçlarını almış kullanıyormuş. Bizim toplumda şizofreni şurada dursun öfke problemi olan erkekler kabul edip gitmiyor psikiyatriste. Bence şu anda konu sahibinin ayrılması fena halde bencillik olur, ne diyecek “ailen şizofren - olur da doğmamış çocuklarımda çıkarsa diye korkuyorum bu yüzden 8 yılı çöpe atıyorum” mu? Başkasıyla evlendi diyelim ondan olan çocuklarının ileride ruh sağlığı problemi yaşamayacaklarının garantisi var mı?

Bu arada konu sahibi, erkek arkadaşınız ilaçlarını kullanmaya yeni başladıysa etkisini görmesi en az 2-3 hafta sürer. Ben de depresif zamanlarımda çok uyurum. Zaten psikiyatristin teşhisi de bu yöndeymiş. İlaçlardan fayda görürsünüz diye düşünüyorum. Erkek arkadaşınızın hobileri, yapmayı sevdiği aktiviteler vs varsa onlara yönlendirmeye çalışın beraber yapmayı teklif edin.

Çok teşekkür ederim. Evet maalesef bazı yorumlar çok sert. Hayat böyle bir yer değil maalesef. Hayatımıza alacağımız insanlardan genetik tarama testi istemiyoruz en nihayetinde. Sırf bu sebeple otekilestirmek çok korkunç. İyi düşün vs diyenleri de anlıyorum , ama direkt ne işin var ayril biraz fazla sert. İnsan birini sadece bu sebepten bırakırsa o vicdan azabıylan nasıl yaşar ki?

Eger özel degilse ayrılık sebebiniz neydi peki?

Kuzenimle eşini tarif ettiniz (Şizofren dışında)

Kuzenim her fırsatta başını duvarlara vuruyor. Sevgiliyken bu halini saklamamıştı, niye evlendim diye kendini yiyor. O da hayat dolu bir kadın. Çok iyi düşünün gerçekten katlanılacak gibi değil.

Eger özel degilse ayrılık sebebiniz neydi peki?
Boşanma sebebimiz alkol problemi, çok kavga etmeye başlamıştık o içtikçe, o da bırakmadı. Haftanın 4 5 günü çakır keyif oluyordu. Bu zaten apayrı bir sorun ama onu bir kenara bırakırsamben o kadar miskin birinden boşandığım için şanslı görüyorum kendimi.

Benim erkek arkadaşım da alkole çok düşkün. Ama 3 taneyi gecmez ve içine kapanık biri. Çok fazla ortak payda gördüm. O yüzden dikkatimi cekti

Benim erkek arkadaşım da alkole çok düşkün. Ama 3 taneyi gecmez ve içine kapanık biri. Çok fazla ortak payda gördüm. O yüzden dikkatimi cekti
8 sene nasıl dayandınız? Aynı evde yaşadınız mı hiç bilmiyorum ama aynı evde yaşayınca daha da çekilmez oluyor bu hal. akşamları hep yalnız oturuyordum. Alkol sorunu olmasa boşanmazdık belki , sadece bu sebepten ayrılmazdım evet ama ayrılınca anladım içimi çürütmüş benim de.

Zaten kısa süre evli kaldık. Mesela tatile gittik, 9 da kalkıp kahvaltıya gittik, 11 de odaya döndüğümüzde, ben biraz uyuyaım dedi, ben ne yapıcam küçük otel odasında ben o zaman plaja iniyorum demiştim, o 2de uyanıp yanıma geldi, ve saat 4te daha oturacalk mıyız odaya çıkıp dinlensek mi dedi :)) akşamüstü hazırlanıp akşam yemeğine gidicez mesela, 8den önce çıkmam odadan diye şart koyuyordu, 8e kadar uzanıyordu yatakta, bir uyuyor bir uyanıyor fln. Akşam 12ye kadar zor duruyorduk dışarda, benim ısrarımla. İçimden ben bununla hayat boyu ne yapacağım diye düşünmüştüm bütün o tatil boyunca. İlk ve son oldu şükür

Kurtulmanıza sevindim. Benim erkek arkadaşımda eski eşinizden farklı olarak, ayak uydurmaya çalışır. Hadi dönelim ne zaman donucez yapmaz. Öyle olsaydi benim de canım sıkılırdı bu duruma. Yani zorlansa bile gözü kapanana kadar yaparız yapacağımızı hadi benden bu kadar diyip çıkmaz odaya. Ama yazınızı okuyunca dışardan bir göz olarak benim de ruhum daraldi zor şeyler. Bir de bence sizin eski eşiniz de depresyondaymis gibime geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…