- 15 Şubat 2013
- 24.324
- 91.308
- Konu Sahibi powergirls1
Çalışmıyor mu bu adam?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok teşekkür ederim. Burada herkesin yorumu çok değerli, çok mutlu ettiniz beni. İyi ki üye olmuşum dedim
Ne kadar zaafınız olursa olsun o iş öyle değil.Bana kalacak gibi gözüküyor. Ben ona yine okeyim çocuk zaafım var cunku. (aslında bu konuyu başka başlıkta açıp sizlerle değerlendirmek istiyorum) neyse ki temizlik yemek vs geliyor elinden uyumadigi anlarda destek olabilecek biri
Çok teşekkür ederim. Dediklerinizi dikkate alacağım. Kesinlikle haklısınız ben de böyle düşünüyorum ama burada dediğiniz şekilde yorum yapan arkadaşları da anlıyorum hak veriyorum. Ayrımcılık olarak değil de psikolojik sorunları olan çocuklar yetismesin diye öyle yorumlar geldi. Çünkü o çocuğu da yazık günah olur. Yatağına girdiğinde ben neden dünyaya geldim diye düşünmesini istemem veyahut başka psikolojik sıkıntılarla yaşamasını. Ama siz de şu konuda haklısınız her şey yolunda olsa dahi hiçbir şeyin garantisi yok bu işlerin pek de matematigi yokBen de böyleydim. Küçük yaşlardan beri sürekli majör depresyon tanısı aldım ama hiçbir antidepresan bende çalışmadı. Biri kronik depresyon dedi. Sonra bipolar 2. Birçok yanlış tanıdan sonra asperger ve dehb olduğu ortaya çıktı. Dehb ilacı kullanmaya başladığımdan beri normal kabul edilen süreye düştü uykum.
Bence ilk olarak uyku apnesi olup olmadığını öğrenin. Sonra nörolojiye gidilebilir. Sadece uykudan dehb çıkarımı yapmak olmaz tabi ama hiçbir açıklama bulamazsanız, antidepresanlar işe yaramazsa belki bunu da araştırabilirsiniz diye yazmak istedim.
Ayrıca bir hastalığı veya engeli olan insanların ürememesi gerektiğini düşünmek resmen öjeni değil mi? Burda böyle yorumlar okumak beni üzdü. Birlikte çocuk yapacağınız kişinin genetiğini tamamen bilip ona göre mi seçeceksiniz? Öyle olsa bile çocuğun tamamen sağlıklı olma garantisi yok ki. Bunları düşünmenizi bir yandan anlayabiliyorum ama bir yandan da engelli ayrımcılığı ve ableism burdan başlıyor işte. Bedensel ve zihinsel olarak sağlam kabul edilen insanlar üstün görülüyor ve bu devam ettikçe ayrımcılık da devam edecek. Neyse çok uzattım sevgiliniz bir çözüm bulur umarım
Bunu diyenlerden biri de bendim, sadece şizofreni için dedim.Ben de böyleydim. Küçük yaşlardan beri sürekli majör depresyon tanısı aldım ama hiçbir antidepresan bende çalışmadı. Biri kronik depresyon dedi. Sonra bipolar 2. Birçok yanlış tanıdan sonra asperger ve dehb olduğu ortaya çıktı. Dehb ilacı kullanmaya başladığımdan beri normal kabul edilen süreye düştü uykum.
Bence ilk olarak uyku apnesi olup olmadığını öğrenin. Sonra nörolojiye gidilebilir. Sadece uykudan dehb çıkarımı yapmak olmaz tabi ama hiçbir açıklama bulamazsanız, antidepresanlar işe yaramazsa belki bunu da araştırabilirsiniz diye yazmak istedim.
Ayrıca bir hastalığı veya engeli olan insanların ürememesi gerektiğini düşünmek resmen öjeni değil mi? Burda böyle yorumlar okumak beni üzdü. Birlikte çocuk yapacağınız kişinin genetiğini tamamen bilip ona göre mi seçeceksiniz? Öyle olsa bile çocuğun tamamen sağlıklı olma garantisi yok ki. Bunları düşünmenizi bir yandan anlayabiliyorum ama bir yandan da engelli ayrımcılığı ve ableism burdan başlıyor işte. Bedensel ve zihinsel olarak sağlam kabul edilen insanlar üstün görülüyor ve bu devam ettikçe ayrımcılık da devam edecek. Neyse çok uzattım sevgiliniz bir çözüm bulur umarım
yok yav ben düz doktorum.Siz psikiyatrist ya da psikologsunuz muhtemelen. Bir şey sorabilir miyim? Bizim psikolojik yönden sağlıklı çocuklar yetiştirmemiz mümkün mü sizce? Hiçbir şey için kesin konuşamam ama tek bir şey için konusabilirim ona sonsuz sevgi ve ilgi veririm/veririz. Bu her şeyin üstesinden gelir mi? Yoksa genetigin önüne hiçbir şey geçemez mi?
Bunu duymak ozellikle de bir doktordan duymak çok motive etti. Çok teşekkür ederimyok yav ben düz doktorum.
ya ailesine ruh hastalığı olan kişilerin genetiginde bunun bulunma oranı daha yüksek sadece.
bu demek değil ki sizin çocuğunuz olsa kesinlikle ruh sağlığı bozuk olacak vs
sadece ailesinde ruh hastalığı olmayan birinden biraz daha yüksek bir ihtimal.
(ki bence çokta yüksek değil dünya üzerindeki bütün akrabalarımizi bilmiyoruz bence hepimizin sülalesinde böyle bir sorun vardır)
elbette mümkün, ben arkadaşlara katılmıyorum.
o halde ailesinde herhangi bir ruh hastalığı olan insanları direkt eleyelim üremesinler ,
çok yargılayıcı bir yaklaşım bu bence.
ya da o zaman ailesinde genetik temelli hiçbir rahatsızlığı olan bireylerle birlikte olmamak lazım ,
eğer çok genç yaşta başlamamış , zeka geriliği eşlik etmeyen bir şizofreni hastası iseBunu diyenlerden biri de bendim, sadece şizofreni için dedim.
Haklısınız, ama duyduğum hikayeler (arkadaşların akrabaları, çok kulaktan dolma değil yani) hep kötüydü.
İlaçlar şizofrenide ne kadar işe yarıyor bilgim yok ama toplumdan soyutlanmış bakıma neredeyse muhtaç hikayeler dinleyince bu düşüncemi de normal buluyorum.
Depresyonda olmasının nedeni neymiş peki? Bebekkende çok uyuyordur kesin o. Yetişkin icin o uyku saatleri çok fazla. 8 saatte zımba gibi olmalı çok yorgun değilse. Evlenseniz surekli uyumak isteyen bir eş, çok uyumsuz olursunuz ,çok sıkılırsıniz. Dktr la sizde konuşun antidepresan daha fazla uyku yapmasın.Herkese merhaba kizlar. Uzun yazarsam şimdiden kusura bakmayın. Benim kafama takılan bir şey var ve sizlerden fikir almak istiyorum. Erkek arkadaşımla 8 yıldır beraberiz. Sevgi saygı konusunda bir problemimiz yok hiç de olmadı. Ama şöyle bir durum var yapı olarak ben çok hareketli eğlenceli girdiği ortama neşe saçan biriyim. Erkek arkadaşımsa tam tersi hiç hayat enerjisi olmayan, genelde karamsar, eğlence enerji düzeyi çok düşük ve mizah anlayışı çok olmayan biri. Ama sorun bu da değil ben onu bu haliyle sevdim ve bana uyum sağlamaya çalıştığı için bunlar hiçbir zaman sorun olmadı. Sorun şu ki erkek arkadaşım bildim bileli çok fazla uyur ama artık bu son yıllarda o kadar dozu arttı ki inanin hiç uyandirilmadiginda 15-16 saat kadar uyuyor. Eğer az uyuduğu bir gun geçiriyorsa (mesela 5-6 saat kadar) gün icinde aşırı uyuma ihtiyacı hissediyor bulduğu ilk fırsatta anında uyuyor. Cumartesi günleri yarım gün çalışıyor 1de evde oluyor eve geldiği an uyuyor akşama kadar ve her cumartesi böyle. Geceden erken uyumuş olsa bile. Birlikte kaldığımızda da çok şaşırıyorum gece asla dayanamıyor belli bir saatten sonra gözleri kapaniyor ve ben max 7-8 saat sonra uyanıyorum onu uyandırdığımda biraz daha uyuyim hiç uykumu alamadim diyor tatillerimizde bile günün yarısı onun uyumasiyla geçiyor. Yani minimum uyku saati 15 saat. Bir süre önce doktora gitmesini istedim bunun bir şey eksikliğinden olabileceğini düşündüm B12 vs. bilelim çözelim dedim. Gitti tahliler oldu hiçbir şey eksik çıkmadı sadece folik asit düşüktü, hemen takviye aldım onu kullandı bitirdi falan ama hiçbir değişiklik yok. Düşündüm ki bu iş fizyolojik bir şey değil, psikolojik bir sey, zaten en başta da belirttiğim gibi enerjisi düşük biri ve buna meyilli, depresyonda olabileceğini düşündüm,psikiyatriye gitmesini istedim bu sefer de, ona da gitti. Dr depresyonda olduğunu söylemiş. Bir de ailesinde şizofreni hastalığı mevcut. Korkuyorum hep böyle mi olucak antidepresanlar iyi gelir muhakkak ama kalıcı çözüm olur mu, ben onu mutlu etmek için ne yapabilirim, bu bataktan onu nasıl cikarabilirim. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi almak istiyorum, şimdiden teşekkürler.
Evlenmek ev düzüp nikah defterine imza atmak değil, hayatı paylaşacaksınız. Şimdi ayrı evlerde takılıyorsunuz, işiniz aileniz çevreniz ayrı. Yarın evlenip aynı eve girince bu uzun süreli uyumalar size batmaya başlar. En azından bari şunu yap, bu saate yetişmeye çalış diyerek başlar ve kavgalara dönüşür. Neşeli sosyal biriyim diyorsunuz; eşli arkadaş davetleri olacak, yemeğe davetlere tatillere falan gideceksiniz. Eşiniz evde uyuyacak siz yalnız mı gideceksiniz? Hele hele çocuk olunca eş yardımı o kadar önemli ki. 8 sene sevgililikte batmayan şey 8 ayda evlilik bitirebilir. Devamlı evde takılmak heyecansız isteksiz şekilde uyumaya odaklanması sizin de enerjinizi söndürecek.Haklısınız hele işin içine çocuk girdi mi zor bir durum
Evet 8 en ideali hatta ben 1 saatlik uykula bile ise gittigimi bilirim. Bu konuda onun tam tersiyim uykuyla pek aram yok. Yani severim ben de ama dozunda. Bir sonraki seansa ben de katılmak isteyeceğim evetDepresyonda olmasının nedeni neymiş peki? Bebekkende çok uyuyordur kesin o. Yetişkin icin o uyku saatleri çok fazla. 8 saatte zımba gibi olmalı çok yorgun değilse. Evlenseniz surekli uyumak isteyen bir eş, çok uyumsuz olursunuz ,çok sıkılırsıniz. Dktr la sizde konuşun antidepresan daha fazla uyku yapmasın.
Haklısınız. Bu durumu çözmek için çabalayacagiz. Evlilik çocuk vs bunlar için acele etmiyoruzEvlenmek ev düzüp nikah defterine imza atmak değil, hayatı paylaşacaksınız. Şimdi ayrı evlerde takılıyorsunuz, işiniz aileniz çevreniz ayrı. Yarın evlenip aynı eve girince bu uzun süreli uyumalar size batmaya başlar. En azından bari şunu yap, bu saate yetişmeye çalış diyerek başlar ve kavgalara dönüşür. Neşeli sosyal biriyim diyorsunuz; eşli arkadaş davetleri olacak, yemeğe davetlere tatillere falan gideceksiniz. Eşiniz evde uyuyacak siz yalnız mı gideceksiniz? Hele hele çocuk olunca eş yardımı o kadar önemli ki. 8 sene sevgililikte batmayan şey 8 ayda evlilik bitirebilir. Devamlı evde takılmak heyecansız isteksiz şekilde uyumaya odaklanması sizin de enerjinizi söndürecek.
Sabah 6'da dipçik gibi herkes uyansın demiyorum ama acil bir durum olduğunda insan kendiliğinden uyanabilmeli.
İlaçla tedaviyle düzelebilecek psikolojik veya fizyolojik rahatsızlık mı değil mi buna yorum yapamam doktor vs değilim. Kendisinde veya ailesinde böyle durumlar olanlar yazmış olanı.
Tabi ki hastalanınca sevgili eş bırakılmaz ama bir ömrü heba etmek de ne kadar doğru? Evlenirseniz en çok bu lafı duyacaksınız, "sen benim böyle olduğumu biliyordun böyle kabul ettin"
Uyku saati 15 ise, kalan 9 saatin hangi arası çalışıyor, hangi ara yemek yiyor, hangi ara sizinle iletişimde oluyor? Asosyallik bu.Herkese merhaba kizlar. Uzun yazarsam şimdiden kusura bakmayın. Benim kafama takılan bir şey var ve sizlerden fikir almak istiyorum. Erkek arkadaşımla 8 yıldır beraberiz. Sevgi saygı konusunda bir problemimiz yok hiç de olmadı. Ama şöyle bir durum var yapı olarak ben çok hareketli eğlenceli girdiği ortama neşe saçan biriyim. Erkek arkadaşımsa tam tersi hiç hayat enerjisi olmayan, genelde karamsar, eğlence enerji düzeyi çok düşük ve mizah anlayışı çok olmayan biri. Ama sorun bu da değil ben onu bu haliyle sevdim ve bana uyum sağlamaya çalıştığı için bunlar hiçbir zaman sorun olmadı. Sorun şu ki erkek arkadaşım bildim bileli çok fazla uyur ama artık bu son yıllarda o kadar dozu arttı ki inanin hiç uyandirilmadiginda 15-16 saat kadar uyuyor. Eğer az uyuduğu bir gun geçiriyorsa (mesela 5-6 saat kadar) gün icinde aşırı uyuma ihtiyacı hissediyor bulduğu ilk fırsatta anında uyuyor. Cumartesi günleri yarım gün çalışıyor 1de evde oluyor eve geldiği an uyuyor akşama kadar ve her cumartesi böyle. Geceden erken uyumuş olsa bile. Birlikte kaldığımızda da çok şaşırıyorum gece asla dayanamıyor belli bir saatten sonra gözleri kapaniyor ve ben max 7-8 saat sonra uyanıyorum onu uyandırdığımda biraz daha uyuyim hiç uykumu alamadim diyor tatillerimizde bile günün yarısı onun uyumasiyla geçiyor. Yani minimum uyku saati 15 saat. Bir süre önce doktora gitmesini istedim bunun bir şey eksikliğinden olabileceğini düşündüm B12 vs. bilelim çözelim dedim. Gitti tahliler oldu hiçbir şey eksik çıkmadı sadece folik asit düşüktü, hemen takviye aldım onu kullandı bitirdi falan ama hiçbir değişiklik yok. Düşündüm ki bu iş fizyolojik bir şey değil, psikolojik bir sey, zaten en başta da belirttiğim gibi enerjisi düşük biri ve buna meyilli, depresyonda olabileceğini düşündüm,psikiyatriye gitmesini istedim bu sefer de, ona da gitti. Dr depresyonda olduğunu söylemiş. Bir de ailesinde şizofreni hastalığı mevcut. Korkuyorum hep böyle mi olucak antidepresanlar iyi gelir muhakkak ama kalıcı çözüm olur mu, ben onu mutlu etmek için ne yapabilirim, bu bataktan onu nasıl cikarabilirim. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi almak istiyorum, şimdiden teşekkürler.
Bana da öyle geliyordu ama bu konuda mantıkla bakmak gerekiyor. Kendine sevgiliden önce çocuğumun babası bu olmalı mı diye düşünün. Tabi cabaliyorsa çözüme ulastiracaksa biraz daha bekleyin ama her yönden düşünmek lazımBu şekilde yorumlari anlıyorum hak da veriyorum fakat inanın kolay değil. Ortada birlikte geçen yıllar var sevgi var emek var. Onu psikolojik bir problem yüzünden terk etme fikri bana ürkütücü geliyor
Aslan mi :)Boğa değil ama yükseleni mi boğa acaba bir ogreneyim ben de merak ettim simdi
G GifGeçmiş olsun. Kansizlik vs çok etkiler o yüzden sizin böyle olmanız normal. Ama onun disinda normaliniz de en az 9 saatmis. Fazla ama anormal gelmedi. Bazıları uykuyu seviyor bazılarının arası yok, sanırım çocuklukta nasılsa öyle gidiyor. Benim uykula isim yokmuş hala daha oyleyim 6 saat falan yeter. Erkek arkadaşım da hemen uykuya dalamadigini söyler ama benim yanımda uyudugunda anında dalıyor, bilemedim