Cherry yorumlarını çok beğenirim ama bu yazdığına anlam veremedim. Şimdi bu bakış açısına göre ailesinde şizofreni (veya genetik geçişli başka bir rahatsızlık) olan insanlar kendi ailesini kurmamalı mı yani? Bir kız arkadaşı, ileride eşi çocukları olmamalı mı? Ya ben de x hastalığının geni var deyip bir başına kös kös oturmalı mı? E insan böyle zaten depresyona girer, girmeyecekse de girer. Topluma bir faydası olmaz ki. Hani adamın saçma sapan hareketleri olsa, kabullenmese, doktora gitmese ben de aynı şeyi derim konu sahibine. Ama adam psikiyatristine gitmiş ilaçlarını almış kullanıyormuş. Bizim toplumda şizofreni şurada dursun öfke problemi olan erkekler kabul edip gitmiyor psikiyatriste. Bence şu anda konu sahibinin ayrılması fena halde bencillik olur, ne diyecek “ailen şizofren - olur da doğmamış çocuklarımda çıkarsa diye korkuyorum bu yüzden 8 yılı çöpe atıyorum” mu? Başkasıyla evlendi diyelim ondan olan çocuklarının ileride ruh sağlığı problemi yaşamayacaklarının garantisi var mı?
Ablacığım, olmaz. Bedensel anomalilere ve hastalıklara bir şey diyemem onların çözümleri var ama şizofreni ve bipolarlık gibi ağır ruhsal hastalıkların hiçbir tedavisi yok. Bazı konularda romantizm olmaz. Her şeyden önce çocuk işi Türkiyede zaten çok abartılıyor herkesin ille çocuğu olması gerekiyor gibi bir bakış var ama o da pek doğru değil, bazı konularda (bu konuda olduğu gibi) sorumlu davranmalısın ve çocuk sahibi olmamalısın.
- Her şeyden önce bu adam çocuğu ne yapacak, bakabilecek mi ki? Adam günde 15 saat uyuyor kalan saatlerde işte, bu adam çocukla zaten vakit geçiremicek babalık yapamayacak ne yapıcak çocuğu? Adam kendi hayatıyla cebelleşiyor, çocuğa nasıl bakacak? Konu sahibesi tek başıma bakıcam belli razıyım demiş.
- Adam kronik depresyona sahip bütün hayatı uyuyarak geçiyor, çocuğuna da bu geni verecek çocuk da mani, bipolarlı, depresyon, şizofreni, intihara yatkınlık ne varsa artık cebelleşecek. Bu adam zaten bu şekilde yaşıyor bunu başkasına da yapmak bencillik. Çocuk o şekilde dünyaya gelmek istiyor mu? Çocuğum olsun diye başka insan evladına bunu yapmaya hakkı var mı kimsenin?
- Toplumdan bir kişi de çocuk sahibi olmazsa kimse ölmez ama şizofreni geni aktarılınca kuşaklar boyunca devam edip bütün toplumun gen havuzunu aşağı çekiyor.
- Konu sahibesi de sağlıklı değil zaten kendisi de anne/kurtarıcı/fedakar kadın rolündeyim hep yazmış, şimdi de sağlıksız birine hayatboyu bakıcılık yapmaya da tek başıma çocuk büyütmeye de razıyım yazmış. Bu normal mi şimdi? Kusura bakmayın lütfen şu duruma normal gözle bakıp cnm evet yanında olmalısın yazamam baştan aşağı hastalıklı bir durum var burda.
Bakın bir örnek vereyim, 'Factory Girl' Edie Sedgwick'in annesi kalıtsal ruhsal bir hastalıktan muzdarip, doktorlar çocuk sahibi olammasını tavsiye ediyor. O kadın da bu tavsiyeyi 8 çocukla taçlandırıyor!, Edie daha 19 yaşındayken yeme bozukluğuna yakalanıyor, varlıklı ailesi kendisini bir hastaneye yatırıyor. Hayatboyu da bulimik yaşıyor zaten fotoğraflarına bakın dir deri bir kemik. Sonra üniversiteye gidiyor ama Edie de annesine benzer ruhsal hastalıklardan muzdarip, orda da dikiş tutturamıyor sonra da 28 yaşında intihar ediyor. Ailesi çok varlıklı, annesi de asilzade ama çuvalla paranın hiçbir faydası yok bu hastalıkların çaresi yok. Yani benim de çocuğum olsun minnoşluğu kendi çektiklerinin çocuğunun da çekmesini izlemeyle, hatta daha kötüsüyle sonuçlanıyor.
beğenin beğenmeyin bu hayatın gerçeği. Burda evet sevgi herrrrr şeyi aşar o adam ilginle iyileşir yazarsam konu sahibesine büyük haksızlık olacak. Bazı konularda romantizm olmaz, ancak gerçekler olur. Zaten kendisinin de bizi dinlemeye hiç niyeti yok, 8 yıl ruh gibi biriyle sevgili olmuş hayatboyu da bakıcılık yapmaya razı.