- 1 Mayıs 2021
- 6.702
- 31.341
Aslında peşinden koşmak değil amacım ama öyle anlaşılıyor cidden. Ben bu yola evlenmek için çıktım sonuçta, o da diyor ilişkimiz güzel gidiyor umuyorum evliliğe bağlarız ama evlilik düşüncesi adama uzak. Ben de net olsun istiyorum. Yani evlilik düşüncesi oluşunca bana söz vermiş olmayacak sonuçta. Bir neden olur, ayrılırız vs orası ayrı ama ben kafasında evlilik fikri oluşsun istiyorum. Kendi hayatımı yoluna koyayım (karada meslek sahibi olma, ev alma vs) sonra düşünürüz gibisinden bakıyor sanki olaya. Bu durumda benim canımı sıkıyor, hepsini bir arada düşünebilir sonuçta. Ama bazen de 1 buçuk yıl için bunları konuşmak erken mi diye düşünüyorum. Karar veremiyorum yani ben mi yanlış yapıyorum yoksa o mu diye.
Evlilik kararı 2 ayda da verilir ama atıyorum yaklaşık 2 yıl içinde evleniriz denilir. Bu iki kişi arasında bir söz mahiyetindedir. Şartlar olgunlaştığında evleneceğiz demektir.Evet o konuda gayet dürüst ama ben net olmasını istiyorum. Senede 2 3 ay zaten Türkiye'de. İlişkimiz zor (onun mesleği zorluğa en büyük etken) bu yüzden. En azından zaman kaybı yaşamak istemiyorum ama nasıl düşünceleri netleşir veya ben nasıl bir adım atmalıyım kestiremiyorum
Bu ne şimdi..hihhhh yapar gibiBoyle komik bir konunun benimle hiçbir alakası yok munebu üyeyi de ilk defa görüyorum.
Neyse değiştireyim bari profilimi sinir oldum
4 aylik ilişki için mi bu kadar evlilik muhabbeti ?şaşırdımHerkese merhabalar, forumda yeniyim bilginiz olsun. Kısaca hemen derdimi anlatmak istiyorum.
Erkek arkadaşımla bir buçuk yıllık ilişkimiz var ve artık evlilik yaşımız geldi. Benim KPSS sürecim var, kendisi de ülke dışında çalışıyor. Bu nedenle benim için KPSS'yi atlatıp işimi elime alıp evlenmek en mantıklısı fakat sevgilim evlilikten korkuyor. İlk sevgilisi benim, sevgililiğe dair bile çekinceleri vardı. Az önce kendisine evlilik konusunu açtım ve sinirlendi.
-"Beni anlamıyorsun, zamanını ben de çalmak istemem ama bilmiyorum ne düşündüğümü, evliliğe dair şüphelerim var bla bla" şeklinde konuştu ve ben çok sakin şekilde cevap verdim. Sert çıksam biliyorum konu ayrılığa gelecek.
Ben de KPSS bitsin kafam netleşsin istiyorum dedim ama kafası karışık olan o. Ben sıkıştırıp evlenelim demiyorum ama sınavdan sonra böyle bir düşüncem olduğunu bilsin istiyorum. Kendisi de bu konuları düşünüyor ama asla net bir cevabı yok hatta tersine soğuk bu konuya. Hayatını, çalışma şeklini değiştirmek istiyor o da, işini yapmak pek istemiyor.
İşin özüne gelirsek eğer anlayamıyorum, evliliğe soğuk ama beni seviyor ve çok gelgiti var. Ani duygu değişimleri de yaşıyor ara ara bunu işine veriyorum.
Kafam çok karışık, kendisi ne istediğini bilmediği için ben de ne yapacağımı bilmiyorum. 4 aydır ilişkimizi mecbur uzaktan yaşıyoruz. Ne yapmalıyım sizce? Moralim şu an çok bozuldu.
Gelmesini mi beklemeyelim net şekilde konuşmak, hadi konuştuk diyelim net cevap alamayacağım gibime geliyor. Ben mi acele ediyorum bu karar için anlayamadım. Atandıktan sonra evlililik düşüncem var fakat ona evlilik düşüncesi uzak. Yoksa zamanımı boşa mı harcıyorum diye kendime kızıyorum. Nasıl ne neleri düşünmeliyim ki doğru yolu bulabileyim?
Canım bende uzun süreli ilişki sonrasında evlendim. Ama bizim evlenmememiz için sebebimiz vardı işe girmeyi bekledik. Senin sevgilin çalışıyor yani bu beklemesi için bir bahane değil. Zaten uzaktayız diyorsun sadece bu bile bence seven insanlar için evlenme sebebi olurdu. İnsan sevdiği kişiden uzakta olmak istemez. Yaş olarakta çok küçük değilsiniz. O yüzden ben bu adamın evlenme niyeti olmadığını düşünüyorum. Sen her genç kadın gibi doğal olarak var olan ilişkinin sonunun evliliğe bağlanmasını istiyorsun bu konuda tamamen haklısın. Tek hatan adam sana açıkça benimle vakit kaybetme dediği halde hala ona tutunman. Bence sen kpssye odaklan bu adama yol ver gitsin. Karşına seni hak eden biri elbette çıkacaktır. Evlensen bile bu zihniyetteki adamla mutlu olman çok zor. Evlilik bir bitiş değil başlangıç, bunu hep söylüyorum1.5 yılda düşüncelerim normal o zaman değil mi Çevremde evlenen arkadaşlarım vs var ama bilemiyorum ne zamandan beri bu işleri konuşmaya başladılar. Çünkü geneli uzun ilişki sonucu evlenen insanlar. 4 5 yıl vs.
Hahaa yok cok çocukça bir konu çünküBu ne şimdi..hihhhh yapar gibi
Çok mantıklı bi yerden yorumladınız, ara ara ben de bu şekilde düşünüyorum, dün sinirliydim bugün güzel mesajlara uyandım. Bilemiyorum yapabilirsem eğer akışına bırakmak en güzeli, en azından mesleğimi elime alana kadar. Teşekkür ederim yorumunuz için :)Akışına bırakmadığınız için zorlama oluyor.
Ve zorlama olan diğer şeyler gibi itici geliyor.
Yani bir kere demişsiniz ve sinirlenmis.
İlişki kendi içersinde olgunlaşmamış ki evlilikten bahsediyorsunuz.
Bence problem evlilik değil,sizinle ilgili supeheleri var.
İlk sevgilisisiniz ve ömrünü devam ettirecek kriterle sahip olduğunuzu düşünmüyor muhtemelen.
Üzerindeki acemiligi giderdiginiz için ilk sevgilisiyle evlenmek istemiyor da olabilir.
Cunku artık kadınları tanıdı.
Aklındaki kişi modelini arama eğilimine gimis bile olabilir.
Gel gitleri,anı duygu degisimi ve evlilik dediginizde sinirlenmesi hep bu yuzden bana kalırsa.
Hata sizde değil,onda da değil.
Sadece sizin uygun olduğunuzu dusunmuyor.Gercekten sevse bu kadar sert tepki vermezdi.
Özetle onu birakmanizdan bile korkmuyor.Belki de işine bile gelir.
AhahahEşimden önce lisede başladığım bir erkek arkadaşım vardı. Ailem biliyordu. Sonra bir gün Kadıköy tarafında buluşacaktık. İşte babamın da o tarafta işi vardı. Babam da görüp görebileceğiniz en ılımlı insanlardan... Bu arada o dönemde biz de üniversiteye başlamıştık. Babam dedi ki erkek arkadaşın ile ayak üstü de olsa bir tanışayım. Ben de buluştuğumuz sırada konuyu erkek arkadaşıma çıtlattım.
Çocuk Azer Bülbül gibi titremeye başladıTamam dedim buluşmayalım Sonra sonra gördüm ki evlilik düşüncesi yok. Başka nedenler de vardı ve ayrıldım. Kendisi çok çok iyi bir insan. Halen de iyiliğini isterim. Kötü bir dileğim olmaz ama bazen olmayınca olmuyor.
Ortak bir arkadaşımız söyledi. Halen bekarmış... Neticede evet herkes evlenmek zorunda değil ama her iki tarafın da bu kararı bilmesi önemli.
Gireceğim, tabii ki bunları ben de düşünüyorum. Atanabilir miyim, seneye mi kalır, o ara özele mi geçerim yoksa bunlar belirsiz şeyler. Yurtdışında yaşamıyor, gemide çalışıyor ama ilerde karaya geçmek istiyor. Dediğiniz gibi akışa bırakmak şu an için en mantıklı seçenek gibi duruyor benim içinde. Teşekkür ederim yorumunuz içinYaşanan ilişkinin sonu evlilik değil diye bunu zaman kaydı veya zamanımdan çalındı olarak görmem ben. Neticede güzel vakit geçirmiş, sevmiş/sevilmiş, bir şeyler öğrenmişsiniz hayatınızdaki insandan. Daha ilişkiniz bir buçuk senelik bu uzun bir zaman dilimi değil. Kpssye girdiniz mi girecek misiniz anlamadım tam ama anladığım kadarıyla daha gireceksiniz. Girdiniz kesin atanacak mısınız, nereye atanacaksınız bunlar hep soru işareti ve ilişkinizin geleceğini belirleyecek etkenler. Yurt dışındaki adam sizinle evlenmek için oradaki bütün hayatını bırakıp buraya mı gelecek mesela konuştunuz mu bunu? Şimdi kalkıp yıllar sonrası için evet evlenmek isterim dese erkek arkadaşınız bu kesin bir söz vermek mi olacak? Bence biraz akışa bırakın hayatınızdaki insanı darlamayın bu konuda.
Pandemi dolayısıyla çıkamıyor. Avrupa tarafında çıkış var yalnızca ve o şu an doğu taraflarında çalışıyor. Ben de belirli süre akışına bırakmaya karar verdim açıkçası, bakalım. Teşekkürler yorumunuz içinNeden ne alaka.erkekler kasla göz arasında herşeyi yapıyor.6 ay sürekli karada olmuyordur herhalde.bunlar farklı ülkelerde karaya çıkmıyor mu?neyse.
Bazı şeyleri konuşmak için 1.5 yıl ideal süre ama adam evlenmek istemiyor.işi olmasa net cevap vermemesini anlarım ama bu koşullarda net bir cevap verebilir. Üstelik konuyu acarsam ,uzatırsam is ayrılığa gider demissiniz.seven insan bunun için ayrılır mi?evlenmek istemiyorsa da nedenlerini söylemeli ama sevgiliniz ne şiş yansın ne kebap yansın düşüncesinde.adami da zorlamayan çünkü.zorla olunca bir yerde patlak veriyor.
iyi de kız çalışmıyor, adam da kız çalışmıyorken tüm masrafı kendisi yapamayacak belki..bu insanlar da işi bekliyor yani kısacası. üstelik admaın bir de ilk ilişkisiymiş.Canım bende uzun süreli ilişki sonrasında evlendim. Ama bizim evlenmememiz için sebebimiz vardı işe girmeyi bekledik. Senin sevgilin çalışıyor yani bu beklemesi için bir bahane değil. Zaten uzaktayız diyorsun sadece bu bile bence seven insanlar için evlenme sebebi olurdu. İnsan sevdiği kişiden uzakta olmak istemez. Yaş olarakta çok küçük değilsiniz. O yüzden ben bu adamın evlenme niyeti olmadığını düşünüyorum. Sen her genç kadın gibi doğal olarak var olan ilişkinin sonunun evliliğe bağlanmasını istiyorsun bu konuda tamamen haklısın. Tek hatan adam sana açıkça benimle vakit kaybetme dediği halde hala ona tutunman. Bence sen kpssye odaklan bu adama yol ver gitsin. Karşına seni hak eden biri elbette çıkacaktır. Evlensen bile bu zihniyetteki adamla mutlu olman çok zor. Evlilik bir bitiş değil başlangıç, bunu hep söylüyorum
Böyle adamlara vakit ayırmayın zamanınıza yazık..Herkese merhabalar, forumda yeniyim bilginiz olsun. Kısaca hemen derdimi anlatmak istiyorum.
Erkek arkadaşımla bir buçuk yıllık ilişkimiz var ve artık evlilik yaşımız geldi. Benim KPSS sürecim var, kendisi de ülke dışında çalışıyor. Bu nedenle benim için KPSS'yi atlatıp işimi elime alıp evlenmek en mantıklısı fakat sevgilim evlilikten korkuyor. İlk sevgilisi benim, sevgililiğe dair bile çekinceleri vardı. Az önce kendisine evlilik konusunu açtım ve sinirlendi.
-"Beni anlamıyorsun, zamanını ben de çalmak istemem ama bilmiyorum ne düşündüğümü, evliliğe dair şüphelerim var bla bla" şeklinde konuştu ve ben çok sakin şekilde cevap verdim. Sert çıksam biliyorum konu ayrılığa gelecek.
Ben de KPSS bitsin kafam netleşsin istiyorum dedim ama kafası karışık olan o. Ben sıkıştırıp evlenelim demiyorum ama sınavdan sonra böyle bir düşüncem olduğunu bilsin istiyorum. Kendisi de bu konuları düşünüyor ama asla net bir cevabı yok hatta tersine soğuk bu konuya. Hayatını, çalışma şeklini değiştirmek istiyor o da, işini yapmak pek istemiyor.
İşin özüne gelirsek eğer anlayamıyorum, evliliğe soğuk ama beni seviyor ve çok gelgiti var. Ani duygu değişimleri de yaşıyor ara ara bunu işine veriyorum.
Kafam çok karışık, kendisi ne istediğini bilmediği için ben de ne yapacağımı bilmiyorum. 4 aydır ilişkimizi mecbur uzaktan yaşıyoruz. Ne yapmalıyım sizce? Moralim şu an çok bozuldu.
Gelmesini mi beklemeyelim net şekilde konuşmak, hadi konuştuk diyelim net cevap alamayacağım gibime geliyor. Ben mi acele ediyorum bu karar için anlayamadım. Atandıktan sonra evlililik düşüncem var fakat ona evlilik düşüncesi uzak. Yoksa zamanımı boşa mı harcıyorum diye kendime kızıyorum. Nasıl ne neleri düşünmeliyim ki doğru yolu bulabileyim?