Ben sizi anladım aslında, siz bugün evlenme teklifi etsin, düğün hazırlığına girişelim kafasında değilsiniz ama bir buçuk yıldır hayatınızda olan , iş güç sahibi erkek arkadaşınızın fikir olarak bile evliliğe bu kadar tedirgin bakmasına ve sizinle bu yönde en ufak bir gelecek planı ve hayali kurmamasına tepkiniz.
Size birşey söyleyeyim, erkekler eğer mutaassıp ve dini bir yaşantısı yoksa ya da 30 yaş üstünde ağır bir baba olma ihtiyacı hissetmiyorsa öyle fikir olarak evliliğe yakın durmazlar zaten. Hayatlarına bir kadın girer ve emin ol en fazla altı ayda karar verir adam fikir olarak, geçen zaman sadece bu fikrini hayatına geçireceği plandan ibarettir.
Eğer bir erkek bir buçuk senede sana ilerde evlilik hayali kurmana bile engel olabilecek kadar tedirgin hareket ve davranışlarda bulunuyorsa sen onun evlilik hayali kurduğu kadın değilsin. Sadece şu an hayatında olmasından memnun olduğu kadınsın. İlerde senle mutlaka evlenmez diye birşey yok, ona o fikri yaşatacak kadını bulamaz seninle yoluna devam edebilir ama bu düşük bir ihtimal. Bu yüzden hep şartları uygun olmasına rağmen erkeğin evliliğe yanaşmadığı ve sav olarak da evlilik fikrine uzak olduğunu iddia eden erkekler daha sonra hayatlarına çok kısa zamanda giren kadınlarla ayıla bayıla evlenir. Bu hikaye başrolleri farklı olsada hiç değişmez.
Sana tavsiyem geri çek kendini biraz, ilişkide verdiğin emeğini ve zamanını milimuma indir, madem sınava girecekmişsin odağın sınavın olsun, önce onu kazan ve kendine bir başlangıç noktası bul ondan sonra yoluna nasıl devam edeceğine karar verirsin. Önünde bir sınav varken hayatındaki adamın gelgitleri ile uğraşıp, şu anda mümlün olmayan evlilik fikrini kabul etmiyor diye kendini sıkman ancak kendine zarar verir. Sana ayrıl demiyorum zira ayrılırsan önündeki sınavıda mahvedecekmiş gibi duruyorsun. Bu yüzden ilişkide pasif ol ve emek vermeden karşı taraftan bekle diyorum sadece. Dediğin gibi seni gerçekten seviyorsa kaybetmemek için uğraşan o olsun. Eğer sevyorsa zaten yapacak birşey yok, en azından ilişkinizin bitiş faturasını daha ortada olmayan evlilik fikri yüzünden olmadığı için kendine eziyet etmezsin.