sevgilim tektaşımı kardeşi istediği için ona vermek istiyor :((

• Konu Sahibi Konu Sahibi acbc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben birşey sormak istiyorum
eğer ynalış biliyorsam cahilliğime verin
benim bildiğim kadarıyla ikizleri askerde bile ayırmazlar, yani hep beraber askerlik yaparlar

bu konu hakkında bilgisi olan varmı?

Benim bildiğim bu konuda, bir ailede mesela diyelim 2 erkek kardeş var askere alınacak, biri gidince askere, diğerine tecil hakkı veriyorlar, bir ailenin 2 erkeği de gitmesin aynı anda askere diye. Ben böyle biliyorum, ikizler için farklı bir durum varsa bilemem ama?

Konuu sahibi arkadaşın açıklamasından sonra ben şunu anlıyorum; yani erkek arkadaşı yüzüğü vermiş arkadaşa ama arkadaş evde saklayamayacağı, takamayacağı için sende dursun şimdilik demiş.
Yani yüzük aslında sizin ama erkek arkadaşınızda emanet duruyor ben böyle anlıyorum bu durumu.
E bu durumda daha da vahim bir durum çıkıyor ortaya; erkek arkadaşınız "size ait" olan birşeyi, ister yüzük olsun, ister başka şey, nasıl olur da kardeşinin sevgilisine vermeyi aklından geçirebilir ki? Konuyu hiç size bile aksettirmeden kardeşi istediği zaman "oğlum yüzüğü kıza verdim ben, gördü etti, evde saklayamacağı için bende duruyor, yüzük onun veremem, tatsızlık çıkar, kendi yüzüğünü seninkinin parmağında gördüğünde kıyamet kopar" demeliydi, bu kadar basit Kardeşi yüzsüzlük edip istemiş, ama erkek arkadaşınız böyle birşeyi size sormamalıydı bile! Bu bile açıkçası cıngar çıkarmaya yeter benim için
Ayrıca yüzüğü ver, hevesim geçti demekle hata etmişsiniz, siz evlendiğinizde, size bu yüzükten 10 kat pahalı yüzük bile alsa sevgiliniz, eski yüzüğünüzü eltinizin parmağında gördükçe sinirleriniz bozulacak, şahsen benim olsa bozulurdu çünkü. Bence verdirmeyin yüzüğü, bu konu hep üzer sizi ilerde

boyle tat kaıran olaylardan nefret edıyorum yaa
Allah yardımcın olsun arkadasım

sakın böyle birşey yapmasına izin verme sevgiline söyle kabul etmiyorum bana almıştın onu sen

o ne biçim bişey ya öyle. öyle bır saçmalık mı olur

ılk sayfayı okudum sadece bayanların senı yanlıs anladıgını dusunuyorum...
sevgılının kardesının yaptıgı cok buyuk sacmalık o yuzugu abısı begenmıs ve sana nıyetlenerek almıs bunu dıle getırıp ıstemesı bıle cok sacma...
bu durumda kararı sevgılın versın bence , o yuzugu sana vermıs bır kere
aılesel sorunlar gırmıs devreye ayrı mevzu ama o senın yuzugun
kalkıp da kardesıne verecekse sende sevgılının nasıl bırı oldugunu gormus olursun boylece

yüzük sana alınmış bir yüzük,yanlışı sen yapmışsın çocuk sana hediye etmiş..
sen ne demeye sende kalsın diye veriyorsun ki,
hediye edilmiş madem ki,evinde bir köşede sakla..muhafaza edilemeyecek büyüklükte bişey değil..

kardeşin maddi gücü yoksa o anlık..
başka zaman alsın ya da daha makul fiyatlı bir yüzük alsın..
sanki her evlenme teklifi illaki pırlantalı tektaşla mı yapılırmış...
bir atasözü var ama neyse..

konu sahıbı takamayacagı ıcın almak ıstememıs ,
bncede en mantıklısı gercekten takacagın zaman alman
umarım sevgılın yuzugu vermez kardesıne
bn aynı durumda olsam durumu soylemesıne bıle cok kırılırdım
hayırlısı neyse o olsun...

şu an çok sinir oldum sana bu soruyu bile sorması çok saçma once heveslendır sonra kardeşim istiyo vereyim mi diye sor.zaten o vermeye niyetlenmis ama senin de rızani bekliyo.ne diyebilirsin ki.ben olsam çok kızardim.tavrımı belli edip ne yaparsan yap derdim

O yuzugu ilerde eltinin parmaginda gorunce, sen uzulursun.Bencede vermeyin derim.Size niyet edilerek alinmis, sizde kalmali.

izin verme canim madem kardeşine sen askerdeyken ben para biriktiriim yerine alirim diyosa şimdi onu kendisi için yapsin beklesin o sana alinmiş adi konulmus sana verilmek uzere bosa gitmesin diye dusunuyo verme canim

kardeşinin yüzüğü istemesi hiç hoş değil. sevgilisine parası olduğu zaman tektaş alsın.size alınmış bi yüzüğü istemesi çok çirkin.ben olsam tepkimi dile getirirdim.

Son düzenleme:
Başından beri yanlış yapıyorsunuz aslında : size alınmış bir hediyeyi takamıycak bıle olsanız evınızde bıryerde saklar zamanı gelınce takarsınız .
Neden saklaması ıcın sevgılınız verıyorsunuz kı bu baslı basına saçma bır durum..

Kardeşinin yaptıgı zaten ayrı bır dusuncesızlık , erkekler duz mantıktır işin manevı boyutunu anlayamazlar.
Şimdi sen takmıyorsun madem orda oylece yatmasın ver ben işimi halledeyım mantıgıyla yaklasıyor kı buda cok sınır bozucu , daha evlenmeden aıle ıcıne gırmeden işinize karışan bir kardeş var karşısınızda, geçmiş olsun ..

Yüzüğü vermeyin bence , Size alınmış maddı degerının neoldugu onemlı deıl ama size nıyetle alınmış bırseyı baskasının parmağında gormek hıc hos değil.
Madem o kadar pahalı yuzuk alacak parası yok gıtsın daha uygun olanını alsın yada yuzugu verıcegıne abısı borc versın . daha mantıklı yapılacak bırsuru secenek varken kardesın yuzugu ıstemesı yuzugun ustune yatması demek bence.

sana yüzüğü vermiş işte, derdin ne ki geri vermişsin...
ailenden saklamak istiyosan, dışarda takardın, evde saklardın.
kardeşine laf geçiremeyen bi sevgili de cabası.. vermiyorum kardeşim! diyemiyo mu, kaldı ki 5bin tl

bence versin yüzüğü, hem kardeşine de iyilik etmiş olur ne var ki bunda. arkerden gelene kadar kardeşi parayı da toparlayıp verecekse eğer sorun yok bence.
zaten şu an o yüzük de senin olmadığına göre, askerden gelene kadar sen de kendine yüzük beğenirsin gelince onu alır, herkes mutlu olmuş olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…