bir üvey evlat muamelesi mi? annem düğünde takacağı altını benim almamı istiyor

Merhabalar sevgilim ile evlenmeyi planlıyoruz, uzun zaman önce evlilik teklifi almıştım o dönem düşünmediğim için reddetmek durumunda kalmıştım. Yakın zamanda tekrar iletişim kurmaya başladık ve bu sefer hazır olduğumu hissediyorum ve kabul ettim. Aileler tanıştı düğün planları yapıyoruz. Fakat annemin son söyledikleri bana tuhaf geldi. Ailemin geliri orta halli annem düğünde bana dört bilezik takacaklarını söylüyor. yani kardeşlerim ve anne babam kişi başı bir bilezik takmak istediler. bence hiç gerek yok ama annem böyle düşünmüş fakat bilezikleri benim almamı istiyor. kardeşlerim ve babam çalışıyor. bana takacakları bileziğin ödemesini benim yapmamı istemesi bana tuhaf geldi. Aynı zamanda damat tarafından abim için değişik hediyeler talep ediyor annem. ben iki yıldır iş dolayısı ile şehir dışında yaşıyorum. annem abimin geleceği için maddi manevi birikim ve hazırlık yapıyor sürekli bana gelince de üç dört bilezik hesabı yapıyor.

Sizce bunlar sağlıklı bir davranış mı? özellikle de bilezik ödemesini bana yaptırmak istemesini ben mi abartıyorum siz ne düşünüyorsunuz?
Erkek kardeşime 230 gram altın takılırken (geline) bana bir kuruş bile takmayan 8 liraya aldığı kaseyi bile vermeyen bir annem var. Aileme kalsa tamamını kendi paramla aldığım arabamı bile kardeşime vermem gerekiyordu. Gelin hazretleri ve kardeşim ise şimdi yüzlerine bakmıyor

Merhabalar sevgilim ile evlenmeyi planlıyoruz, uzun zaman önce evlilik teklifi almıştım o dönem düşünmediğim için reddetmek durumunda kalmıştım. Yakın zamanda tekrar iletişim kurmaya başladık ve bu sefer hazır olduğumu hissediyorum ve kabul ettim. Aileler tanıştı düğün planları yapıyoruz. Fakat annemin son söyledikleri bana tuhaf geldi. Ailemin geliri orta halli annem düğünde bana dört bilezik takacaklarını söylüyor. yani kardeşlerim ve anne babam kişi başı bir bilezik takmak istediler. bence hiç gerek yok ama annem böyle düşünmüş fakat bilezikleri benim almamı istiyor. kardeşlerim ve babam çalışıyor. bana takacakları bileziğin ödemesini benim yapmamı istemesi bana tuhaf geldi. Aynı zamanda damat tarafından abim için değişik hediyeler talep ediyor annem. ben iki yıldır iş dolayısı ile şehir dışında yaşıyorum. annem abimin geleceği için maddi manevi birikim ve hazırlık yapıyor sürekli bana gelince de üç dört bilezik hesabı yapıyor.

Sizce bunlar sağlıklı bir davranış mı? özelliklede bilezik ödemesini bana yaptırmak istemesini ben mi abartıyorum siz ne düşünüyorsunuz?
Herkes maddi durumu neye yeterse onu taksın, illa gösteriş olsun diye sizi de zora sokmanın mantığı ne ? Bir de eşiniz duyar annen taktı ama sen aldın onu odiyoruz filan der ne gerek var az olsun öz olsun

Sizce bunlar sağlıklı bir davranış mı? özellikle de bilezik ödemesini bana yaptırmak istemesini ben mi abartıyorum siz ne düşünüyorsunuz?
Kaldı mı o adet ya ! Kızın erkek kardeşine 3 bilezik,1.5 metre zincir vs vs tamamen karşı tarafı somurmekten başka tabiri caizse kızını satmaktan başka bir şey degil.

Canım anneni anlayabiliyorum eşinden darbe yemiş bi kadin olarak . Erkeğin evlilik sürecinde yapacağı harcamaya vs ne kadar kıyamaz, ne kadar fedakarlık yaparsan o kadar kolay vazgeçilen kadın oluyorsun biliyormusun. Hemde çalışan kadınsın. Bu adam zaten hem eşe hem maaş kartına sahip olacak. Bari evlilik öncesi birikimini götürüp adamın avucuna bırakma. Hem ailen altın takmasa bunlar emin ol ileride başına kakilır. Annenin dediği gibi bu birikiminin altın yapılarak ailen tarafından düğünde sana takılması Allah korusun boşanma durumunda düğün videosu delil gösterilerek adamdan geri alınabilir. Ancak diğer türlü paran hiç olur gider , kimsede kızcağız birikimiyle geldi fedakar kadin demez . Abine hediye mevzusu için şunu diyeyim .iç anadoluluyuz kızın ailesine erkek tarafı bohcalar , hediyeler getirir. Kadında erkek ailesine hediye götürür. Ayrıca annene alınacak altını annen istemese de aldır. Sonra kimse saba vay bize hiç zorluk çıkarmadın Allah razı olsun demeyecek inan bana. Adam sorumluluk aldığını, yuva kurduğunu iliklerine kadar hissetsin hiç karışma adetler , gelenekler yaşansın. Bu devirde kimseye iyilik yaramıyor. Zor geliyorsa da evlenmesin .o şimdi bir masraf yapacak belki ama ömür boyu da senin maaşına ortak olacak, yani bi kaybı olmayacak zaten .
Valla şu yorumumu bekar olup toz pembe hayallerim olan bi çok kızımız begenmeyecek eminim . Eşi adam gibi adam olanlarda anlayamaz, beğenmez .ama yaşını başını almış, ya da pembe bulutlardan inmiş kişiler çok iyi anlar . Burada tecrübe konuşuyor. Ha erkek çocuğa ayrımcılık yapılması konusunda kızımız kırılmaktan haklı. O konuyu ailesiyle konuşsun bence ama ailesi de bence benim gibi düşünüyor. Artık boşanma çok arttı. Aileler bundan korktukları için tedbirli adımlar atıyorlar. Erkeklerin alamam edemem lafları da hep bu yüzden. Masraf etmeyeyim bosanirsam zarar etmeyeyim kafasındalar. Gerçek adam , sorumluluk sahibi olan adam ne yapar eder üstüne düşen sorumlulukları kimse talep etmeden yerine getirir.

Ya ben bu soyum sürsün mantığını anlamıyorum,sanki padişah çocuğu saltanatı sürdürecek.En fazla 4 nesil sonra ne seni hatırlayan olur ne adını bilen.Tabi ki insanlar dogursun,vatana millete iyi insanlar çoğalsın ülke feraha ersin,ama bu başka bir şey......
Ben de anlamıyorum. Kv ler de zaten oğullarını padişah torunu falan zannediyorlar😂
Kız ya da erkek, sağlıklı ve hayırlı olsun diyeceklerine...

Erkek kardeşime 230 gram altın takılırken (geline) bana bir kuruş bile takmayan 8 liraya aldığı kaseyi bile vermeyen bir annem var. Aileme kalsa tamamını kendi paramla aldığım arabamı bile kardeşime vermem gerekiyordu. Gelin hazretleri ve kardeşim ise şimdi yüzlerine bakmıyor
Zaten hep böyle olur. Kayırdıkları evlatcıkları yüzlerine bakmaz.

Benim ailem de bana aldırmıştı, altınımı da yatak odamı da ben aldım. Ailemin tek yaptığı kına gecesinin yerini ödemekti. Onda da burnumdan geldi zaten. Ama param yoktu onu ödeyecek. Erkek tarafı ev aldı, döşedi, düğün yaptı ama annem sürekli onları da cimrilikle suçladı. Böyle manyak aileler var yani.
Nedir bu kız çocuklarının bu cahillerden çektiği, şimdi de siz zırnık koklatmayın, bırakın oğulları baksın...

Yuh annenize deyin de kendine gelsin

Nedir bu kız çocuklarının bu cahillerden çektiği, şimdi de siz zırnık koklatmayın, bırakın oğulları baksın...

Benimde kayınbabamlar bir ev parası kadar neredeyse altın taktılar biz onları bozup ev aldık ve eşimde zamanında ailesine yardım etmemiş maddi olarak yani kazandığı parayı biriktirip araba almış ama ailesi sen bize para vermedin biz sana hiçbirşey yapmayız demedi.Ben kendi kınamı çeyizimi düğünümü herşeyimi kendim ve eşimin tarafıyla yaptım annem zerre maddi katkı da bulunmadı üstüne üstün süt parası isticekti damat tarafından eğer dedim istersen seni rezil ederim herkesin ortasında dedim ve istetmedim.

Benim ailemi anlatsam roman olur cidden, eşimi hiç istemediler burnumdan getirdiler nişan sürecimi. Hepsinin sebebi de paraydı, şimdi görüşmüyorum zaten uzak şehirlerdeyiz. Şu an hastayım mesela avukata gitmişler benim adıma kocası hasta etti boşansa tazminat alabilir mi diye. Bu kadar reziller

Ya ben bu soyum sürsün mantığını anlamıyorum,sanki padişah çocuğu saltanatı sürdürecek.En fazla 4 nesil sonra ne seni hatırlayan olur ne adını bilen.Tabi ki insanlar dogursun,vatana millete iyi insanlar çoğalsın ülke feraha ersin,ama bu başka bir şey......

Ben de anlamıyorum. Kv ler de zaten oğullarını padişah torunu falan zannediyorlar😂
Kız ya da erkek, sağlıklı ve hayırlı olsun diyeceklerine...
Mantıken soyu devam ettiren kadın, kadın doğurmasa kime soyadını verecekler? Nesil kurur ayol. :)

Benim ailemi anlatsam roman olur cidden, eşimi hiç istemediler burnumdan getirdiler nişan sürecimi. Hepsinin sebebi de paraydı, şimdi görüşmüyorum zaten uzak şehirlerdeyiz. Şu an hastayım mesela avukata gitmişler benim adıma kocası hasta etti boşansa tazminat alabilir mi diye. Bu kadar reziller
Çok geçmiş olsun 🙏 umarım bundan sonra hayatınızda sorun olmazlar 🙏

Benim annemde bu kadar olmasada böyle. Artık bu tarz şeyler görünce hiç şaşırmıyorum. Kızım var 3 yaşında doğuduğu günden beri üstüne 2tane bes açtık biri sadece evlenirken bozuracağımız diğeride kendi istediğinde bozar ihtiyacı olduğunda diye. Düğün için olanla altın bilezik istediğini alacağım evlenirken annemin banada yaptığı o kadar içime oturmuştu ki. Kızım evlenirken belki durumum olmaz birşey yapamam diye şimdiden biriktiriyorum.

Hiçbiri normal değil

X