bir üvey evlat muamelesi mi? annem düğünde takacağı altını benim almamı istiyor

Merhabalar sevgilim ile evlenmeyi planlıyoruz, uzun zaman önce evlilik teklifi almıştım o dönem düşünmediğim için reddetmek durumunda kalmıştım. Yakın zamanda tekrar iletişim kurmaya başladık ve bu sefer hazır olduğumu hissediyorum ve kabul ettim. Aileler tanıştı düğün planları yapıyoruz. Fakat annemin son söyledikleri bana tuhaf geldi. Ailemin geliri orta halli annem düğünde bana dört bilezik takacaklarını söylüyor. yani kardeşlerim ve anne babam kişi başı bir bilezik takmak istediler. bence hiç gerek yok ama annem böyle düşünmüş fakat bilezikleri benim almamı istiyor. kardeşlerim ve babam çalışıyor. bana takacakları bileziğin ödemesini benim yapmamı istemesi bana tuhaf geldi. Aynı zamanda damat tarafından abim için değişik hediyeler talep ediyor annem. ben iki yıldır iş dolayısı ile şehir dışında yaşıyorum. annem abimin geleceği için maddi manevi birikim ve hazırlık yapıyor sürekli bana gelince de üç dört bilezik hesabı yapıyor.

Sizce bunlar sağlıklı bir davranış mı? özellikle de bilezik ödemesini bana yaptırmak istemesini ben mi abartıyorum siz ne düşünüyorsunuz?
Sırf gösteriş yapıp kızıma altın aldım demek uğruna size takılacak altını kendi kendinize çalışıp almanızı istiyor. Gerçekten tuhaf bir durum. Ya hiç takmasın ya da kendisi alıp altın bilezik versin. Abine ayrı sana ayrı mı davranıyor?

Benim annemde öyle yaptı maalesef doğu kadınlarında var bu davranışlar.Düğünümde takılan takıyı ben aldım ona verdim o bana taktı üstüne bide bitane tam altın kendine istedi benden şimdi hamileyim çocuğum olacak bana diyor bana altın gönder çocuğuna takıyım yada para gönder eşya alayım yok canım dedim Allah razı olsun eksik kalsın dedim.Savunmasıda ne biliyor musun sen memursun kocan memur sizin durumunuz iyi sen bana bekarken maaşını göndermedin bende sana kuruşumu koklatmam diyor bende okey diyorum
Nasıl oluyor o size annen gelince siz annene altını vereceksiniz o sırada anneniz de bebeğinize takacak altın geri size gelecek ne oldu şimdi ben anlamadım 🫠

Nasıl oluyor o size annen gelince siz annene altını vereceksiniz o sırada anneniz de bebeğinize takacak altın geri size gelecek ne oldu şimdi ben anlamadım 🫠
İşte elaleme ben torunuma tam altın taktım her şeyini yaptım diye söyleyecek amaç bu

Ben olsam böyle yapan anneyle bir daha görüşmezdim. Maddi durumum yok elaleme karşı al kızım derse anlarım ama oğlu için böyle diyorsa, o anne benim için bitti artık. Bu ülke de erkek çocuk ( oğluş) düşkünlüğü beni delirtiyor. Boşuna dememişler anneler en çok oğullarını sever kızları da istedikleri gibi olunca çoğu kişi de yine de sevmiyor. O anneyi oğlu ile başbaşa bırak derim.

uyuz oldum annene ne demek evlat ayrımı ya abine bu kadar güvenmesin erkek diye yarın bir gün agzına mıçar o yapmazsa gelin yapar size muhtaç olur aynısını annemde yaşıyor tepe tüylerim ayağa kalktı sinirden ezdirme kendini sesin çıksın saf olma.

Merhabalar sevgilim ile evlenmeyi planlıyoruz, uzun zaman önce evlilik teklifi almıştım o dönem düşünmediğim için reddetmek durumunda kalmıştım. Yakın zamanda tekrar iletişim kurmaya başladık ve bu sefer hazır olduğumu hissediyorum ve kabul ettim. Aileler tanıştı düğün planları yapıyoruz. Fakat annemin son söyledikleri bana tuhaf geldi. Ailemin geliri orta halli annem düğünde bana dört bilezik takacaklarını söylüyor. yani kardeşlerim ve anne babam kişi başı bir bilezik takmak istediler. bence hiç gerek yok ama annem böyle düşünmüş fakat bilezikleri benim almamı istiyor. kardeşlerim ve babam çalışıyor. bana takacakları bileziğin ödemesini benim yapmamı istemesi bana tuhaf geldi. Aynı zamanda damat tarafından abim için değişik hediyeler talep ediyor annem. ben iki yıldır iş dolayısı ile şehir dışında yaşıyorum. annem abimin geleceği için maddi manevi birikim ve hazırlık yapıyor sürekli bana gelince de üç dört bilezik hesabı yapıyor.

Sizce bunlar sağlıklı bir davranış mı? özellikle de bilezik ödemesini bana yaptırmak istemesini ben mi abartıyorum siz ne düşünüyorsunuz?

Bu takıları verip taksan, yarın abin evlenirken, abinin sana taktığını geri tak diyecekler 😅 sende bilezik de kalmaz bacım. Kaç kurtar kendini. Babanla muhattap ol bu hususta annen dizginlenmeye ihtiyaç duyulan bir kadın. Başlık parasının ismini değiştirmiş resmen🤣

Bence kesinlikle kabul etme bu ailelerin kızlarına bi şey yapmayıp bide enayi yatağına koymasına ifrit oluyorum
Maddi durumu yoktur kardeşler birbirine altın takamaz bunu anlarım o ayrı bir konu
Ama anne babanın küçükte olsa gönlünden geçirip bi şey takması gerekir
Mesele maddi değeri değil size verdiği değer tamam hadi onuda takmasınlar ama böyle isteklerle sizi zor durumda bırakmasınlar
Aileniz muhtemelen toplum içinde takıyormuş gibi gözükelim ama parası bizden çıkmasın diye düşünüyor
Ama annenizin teklif ettiği şey çok saçma takmasınlar çok şart değil
Bu iş yarın bilezikleri kendi paranızla almanıza rağmen kardeşlerin sana altın taktı sende onlara tak demeye kadar bile gidebilir
Ayrıca siz evlenme arefesindesiniz böyle zamanlarda insan maddi olarak çok zorda oluyor bu durum eşinizle aranızı bile bozabilir
Bu yollardan bende geçtim insan yaşadıkça tecrübe sahibi oluyor
Evlendikten sonra bir çok aile kız çocuğu artık evden çıktı diye maddi olarak hiç bi şeyi kızlarına hak görmüyor buda insanın ister istemez zoruna gidiyor
Size şimdiden mutluluklar dilerim bu tarz konuların en güzel günlerinizi gölgelemesine izin vermeyin

Canım anneni anlayabiliyorum eşinden darbe yemiş bi kadin olarak . Erkeğin evlilik sürecinde yapacağı harcamaya vs ne kadar kıyamaz, ne kadar fedakarlık yaparsan o kadar kolay vazgeçilen kadın oluyorsun biliyormusun. Hemde çalışan kadınsın. Bu adam zaten hem eşe hem maaş kartına sahip olacak. Bari evlilik öncesi birikimini götürüp adamın avucuna bırakma. Hem ailen altın takmasa bunlar emin ol ileride başına kakilır. Annenin dediği gibi bu birikiminin altın yapılarak ailen tarafından düğünde sana takılması Allah korusun boşanma durumunda düğün videosu delil gösterilerek adamdan geri alınabilir. Ancak diğer türlü paran hiç olur gider , kimsede kızcağız birikimiyle geldi fedakar kadin demez . Abine hediye mevzusu için şunu diyeyim .iç anadoluluyuz kızın ailesine erkek tarafı bohcalar , hediyeler getirir. Kadında erkek ailesine hediye götürür. Ayrıca annene alınacak altını annen istemese de aldır. Sonra kimse saba vay bize hiç zorluk çıkarmadın Allah razı olsun demeyecek inan bana. Adam sorumluluk aldığını, yuva kurduğunu iliklerine kadar hissetsin hiç karışma adetler , gelenekler yaşansın. Bu devirde kimseye iyilik yaramıyor. Zor geliyorsa da evlenmesin .o şimdi bir masraf yapacak belki ama ömür boyu da senin maaşına ortak olacak, yani bi kaybı olmayacak zaten .
Sizin mantğınız normalde doğru evlenirken bi şey istemezsen insanı enayi sanıyırlar
ama konu sahibinin annesi haksız çünkü gerçekten kızını düşünse kızına atıyorum eşin sana 4 tane daha bilezik yapsın der ve kızına düğünde ufakta olsa takısını kendi alır ve takar ve kimseye lafını ettirmez kızını da zor durumda bırakmaz
Şahsen bi erkek parası varsa karısına fazladan altın alır ama hiç bi erkek 4 bilezik alıp bütün ailen benim sayemde gösteriş yapsın demez ve bu durum en küçük kavgada baş kakıntısı olur senin ailen sana takacağı altını bile bize aldırtmak istedi diye
Benim ailemin bana yapmayıp kardeşlerime verdikleri imkanları anlatsam burda yol olur şu an bu yüzden aram iyi değil
ama bi konuda haklarını yiyemem mesela eşim 10 bilezik yapacaksa 5 bilezik daha istediler aldığınız bize değil yarın satar bi derdinizi görürsünüz dediler daha sonra ev istediler
Ama bunları isteyip kenara çekilmediler
Bütün eşyamı yaptılar eşimle ortak düğünümü yaptılar
Ve düğünümde 2 tane bilezik taktılar
Yani demek istediğim evet kız tarafı gerekirse erkek tarafını maddi olarak zorlayacak ama üstüne düşeni yapıp yükün altına kendide girecek ki kızına verdiği değeri gösterecek karşı tarafa

Bende öyle hem okudum hem çalıştım ve bekarken nöbetlere kalırdım 7 24 o biriktirdiğim parayla arsa aldım kendime yatırımlık ona bile laf ediyor arsalı memur maaşlı kızımı elin oğluna verdim parasını göremedim diye
Neden söylüyorsun ki böyle insanlara birikimini, bilmiyor musun ne mal olduklarını

Damat düğünde anneye hediye alırmış bir bilezik gibi gerek yok kızım ben istemiyorum benim yerime abine alın diyor

annen bence başlık parası demeye utanmış , saçma fikirleri ile düğün öncesi kendisini harcamış. ne kadar iğrenç ya size takacağ bileziği sizin ödemenizi istemesi. durumun yoksa bir şey takma madem. hem elaleme biz bilezik taktik diye gösteriş yapacak hem de kızına ödetecek, bazı insanlar gerçekten mide bulandırıcı

Valla annelik bu değil durumun yok bir tane yapıcam demek ayrı sen al biz takalım demek ayrı. Ben bu ay maasımın yarısından fazlasını 3.5 yaşındaki kızıma harcadım. Büyüse ben evlenicem dese elimden geleni ardıma koymam. Ne demek ya benim bileziği de abine yapsınlar. Valla küserse küssün doğurmakla annelik olmuyor işte. Öğrenmişler bir erkek çocuk , hasta olunca da kızların kapısındalar ama.

Ohh annenizin cebinden para çıkmadan hem ailecek senin paranla düğünde bilezik takacaklar hem de gösterişini yapacaklar. Sonrada eş dost yanında "biz kızımızın her şeyini yaptık, altınına kadar aldık" diye dolaşarak havasını atacak. Bu yetmezmiş gibi bir de damattan kendisine altın gelecek. Ohh ne güzel iş ya..
Bu arada ben Karadenizliyim. Benimde ailemin köyünde anneye damat bilezik alırmış eskiden, adına da sütlük derlermiş. Analık hakkı, süt hakkı olarak kayinvalideye takı veya para veriliyormuş. Hala isteyenler var bu arada ama sayıları oldukça az. Onlarda hala köyde yaşayan, cahil kalmış veya paragöz olan kişiler. Bence aşırı ayıp bunu dillendirip istemek bile.
Konu sahibi bu arada lütfen altın falan almayın, parada vermeyin. "Anne ben kendi takım için durduk yere borca görmek istemiyorum, sizden de bir takı beklemiyorum" diyip geçin.

Damat düğünde anneye hediye alırmış bir bilezik gibi gerek yok kızım ben istemiyorum benim yerime abine alın diyor
Anneniz kendisine göre adet uyduruyor sanırım 🤣 bide bana gerek yok diyormus ya sağolsun anneniz ne düşünceli insan 😀
Takacakları bilezikleri kendileri alsın. Durumları yoksa takmayınca dizide borca sokmasınlar

X