Sevgilim seküler, ben ise muhafazar ailede buyudum

Ben evinde şarap soğutucu dolabı olan biriyim. Yaşadığım yerde gelen gidene çay mı kahve mi diye sormuyoruz. Viskiyse viski şarapsa şarap biraysa bira ikram ediyorum. Martini, konyak hatta Asya içkileri bile var evimde. Japon viskisinden Kore soju suna kadar. Kendime yaptığım alkollü kokteyller de var. Alkole karşı değilim, isteyen içer istemeyen içmez. Burada millet küçük şişelerde şarap, bira alıp kaldırımda oturur öğle yemeğinde içer. Genç maddi durumu iyi, ailesi zengin 20 li yaşlarda birinin her gün alkol almasını ve bırakamasını normal bulmuyorum, bence bağımlı olmuş.
Aşama evdemin gı bir kafaları çekek anam sen komşum olsan hergün bir bahane misafirin olurdum ✌🏻

Siz nerede okudunuz akşam yemeği yanında bir iki kadeh içtiğini? Bira ya da bir kadeh şarap içtiğini ben göremedim nerede yazıyor? Konu sahibinin yazmadığı detayları siz nasıl biliyorsunuz, sevgilisinin içtiği miktarı özel mesajla mı bildirdi size? Benim eniştem alkolik hatta kendimi bildim bileli içer. Düğünde de içer cenazede de. Artık halam yatak yorgan yıkıyor çünkü altına kaçırıyor. Babam da içerdi ama arada bir ve sadece bir kadeh rakı ya da şarap içerdi. Kahvenin yanında likör ikram edilen ortamlarda büyüdüm. Sosyal içicilik kimsenin dikkatini çekmez, konu sahibi sevgilisinin alkolü bırakamadığını kendi yazdı. Belki sizin sandığınızdan fazla içiyordur. Ayrıca isteyen istediği kadar içer, kimsenin karışmaya baskı yapmaya hakkı yok. Ama ortak hayat kurulacaksa alkolü bırakamıyor denilen biriyle de göz göre göre evlenme kararı almayı doğru bulmuyorum.
Sakin olun ayol

Kız ailem muhafazakar yazmış yani ha bir bardak ha bir fıçı onlara göre haram yasak bla bla

Kız arkadaşımdan bilirim kendisi içmez kocasına bir bardagı zehri eder bagımlısın der durur

Bu bakış açısından sadece alkolü sevmeyen ve haram bulan herkes için miktarı hiç önemli değil

20 yasinda ne evlilik dusunmesi gezin takilin evet ailenize söylemeyin evlilik yasi 30lara cikmis siz 20de ise atilmadan hayati tanimadan kendinize hic denk olmayan biriyle sacma sapan evlilik hayalleri kuruyorsunuz. Once bir mezun olun calisin ayaklariniz yere bassin sonra bakarsiniz hala seviyormusunuz ayni gorustemisiniz vs ne desek bos size akliniz havada ama genede yazdim iste

Benım bır arkadaşım asırı dındar aılede büyümüş.
Kendı görüş olarak ailesinden farklı çok.. Esı ile kendi seküler insanlar.
Kızın ailesi hem doğulu hemde çok tutucu.
Adama bir şey dıyen yok.
Adamı öyle kabul etmişler.
Kız yaptığı bır çok seyı saklıyor ailesinden.
Ama esımı çok severler diyor hatta esı ateıst.
Bu aileye damat olmuş.
Böyle aıleler de var nadır de olsa.

Adama bir şey dıyen yok.
Bu aileye damat olmuş.

Adama bir şey dıyen yok.
Bu aileye damat olmuş.
harika, birbirlerine tutunmuşlar.
keşke evlatlarını gerçekten olduğu gibi tanıyıp sevseler

harika, birbirlerine tutunmuşlar.
keşke evlatlarını gerçekten olduğu gibi tanıyıp sevseler
Mesela arkadaşım sıgara içtiğini dahı soylemez.
Çok gitmiyor ailesının yanına.
Bayramdan bayrama gıder.
Yanlarında çok acık giymez vs
Kaynanasını çok sever onlara fıkrı daha çok uyuyor.

Mesela arkadaşım sıgara içtiğini dahı soylemez.
Çok gitmiyor ailesının yanına.
Bayramdan bayrama gıder.
Yanlarında çok acık giymez vs
Kaynanasını çok sever onlara fıkrı daha çok uyuyor.
kendin olabilmek gibisi yok çünkü.. kendini gizlediğin kişileri sevemezsin, sahtelik sevginin önünde bir engel

Bende alkol kullansın istemiyorum, alkol zorunlu bir sey degil, içmese daha iyi olur bence, zamanla bagimililiga donussun istemiyorum
Alkol kullanmayan birini bulacaksınız o zaman. İnsanlar birbiri için değiştirmek istemediği bir şeyi değiştirirse mutsuzluk ve kavgalar başlar.
Her şeyden öte denklik çok önemli. Kültürleri ve hayat görüşleri birbirine yakın olmayan insanların anlaşması çok zor. Ailenizi ne kadar eleştirirseniz eleştirin ailenin bazı normları insanın içine ister istemez işliyor.
Sizin aileniz sevgilinizi istemez diyorsunuz da onun da ailesi muhtemelen sizi istemez. Dizi değil bu gerçek hayat.

Bizim buzdolabında açık alkoller de var. Hatta salonda şaraplık da var. Bir kere bile çocuğumun tadına bakmak istediğine şahit olmadım. Ne gizli ne açık istemedi. Merak da etmiyor açıkçası. Hep gördüğü için belki de ona cazip görünen bir şey değil.
Ya siz kimsiniz allah aşkına alıntıyı sizin üzerinizden yaptım ama birkaç kişi daha var onlar adına da yazıyorum. Ne zannediyorsunuz kendinizi sizin gibi düşünmeyen sizin gibi hayat tarzına sahip olmayan insanları aşağıda görme haddini nerede buluyorsunuz?Her yorumunuzda alttan alta dalga geçme , kendi değer yargılarını başkalarına dayatma , sanki tek bir doğru tek bir yönmüş gibi davranma , kendi yaşam tarzını yüceltme..Sizin gibi dar zihinli insanlardan neye tarafta olurlarsa olsunlar midem bulanıyor.ÖF.

Ya siz kimsiniz allah aşkına alıntıyı sizin üzerinizden yaptım ama birkaç kişi daha var onlar adına da yazıyorum. Ne zannediyorsunuz kendinizi sizin gibi düşünmeyen sizin gibi hayat tarzına sahip olmayan insanları aşağıda görme haddini nerede buluyorsunuz?Her yorumunuzda alttan alta dalga geçme , kendi değer yargılarını başkalarına dayatma , sanki tek bir doğru tek bir yönmüş gibi davranma , kendi yaşam tarzını yüceltme..Sizin gibi dar zihinli insanlardan neye tarafta olurlarsa olsunlar midem bulanıyor.ÖF.
kim neyi aşağıda gördü yav? sana öyle gelmiş olmasın
zorla kimsenin boğazından içki döküldüğünü görmedim ama kendileri içmiyor diye içenlerin boğazından geçmesin isteyen gördüm 🙂 zaten bu durum konuşuluyordu burada. zorla birilerini soymaya çalışan görmedim ama zorla giydirmeye çalışan çok.
saygıysa herkese saygı bu konuşuluyordu tam olarak aslında. hatta ben bizzat çeşitlilikten ve saygıdan örnekler verdim kendi memleketimden. niye yükseldin bu kadar?

Haha yine birileri mağdur olmuş 😂😂😂

Çok küçüksün henüz. Kendine, kendi geleceğini kur öncelikle. Fikirler, hisler yıllar içinde sürekli dönüşüyor, evriliyor. Konu başlığına cevap vereyim bir de, bence orta yol bulunabilir ancak uçlarda olan iki fikirin birleşmesi çok zor. Buna zamanla karar verirsin. Hala büyüyorsun, ilk aşk ve kurulan hayallerde hep ondan başkası olamaz gibi gelir. Her şeyden önce kendine zaman ver ve kendini geliştir, kendine yatırım yap. ❤

Back
X