Sevgilim seküler, ben ise muhafazar ailede buyudum

Bağımlı değil, ara ara tüketiyor ama bırakmam diyor, bide cocukla 4 yildir tanisiyoruz baska kotu bi ozelligi yok, onu cok seviyorum, alkolu olsa bile bırakamam
Alkol olduktan sonra başka kötü alışkanlığa gerek var mı. Bu yaşta içen ilerde daha çok içer

Ben evinde şarap soğutucu dolabı olan biriyim. Yaşadığım yerde gelen gidene çay mı kahve mi diye sormuyoruz. Viskiyse viski şarapsa şarap biraysa bira ikram ediyorum. Martini, konyak hatta Asya içkileri bile var evimde. Japon viskisinden Kore soju suna kadar. Kendime yaptığım alkollü kokteyller de var. Alkole karşı değilim, isteyen içer istemeyen içmez. Burada millet küçük şişelerde şarap, bira alıp kaldırımda oturur öğle yemeğinde içer. Genç maddi durumu iyi, ailesi zengin 20 li yaşlarda birinin her gün alkol almasını ve bırakamasını normal bulmuyorum, bence bağımlı olmuş.
Nerede yaşiyorsunuz merak ettim ,yurt dışında mı 🥲
Alkol sağlığa zararlı değil de benim mi haberim yok.Sağlığını hiçe sayıyor sanırım sizin oradakiler ya da siz abartıyorsunuz, var bişey

Haha yine birileri mağdur olmuş 😂😂😂
no. Madur olmadım , sadece okuyunca rahatsız eden yorumlar vardı ve dolmuştum bunu belirttim de siz neden tetiklendiniz acaba. Merak etmeyin kalıba soktuğunuz türden de bir insan değilim.Birileri değilim biri değilim ima ettiğiniz gruplardsa da değilim. Sadece bir insanda insanlık namına bir şeyler ararım bunların başında da saygı gelir , saygılı bir insanı oynamak değil ama.

kimse kimseyi kalıba sokmuyor merak etmeyin, en azından kendi adıma konuşursam.
o tarz bir mesele döndüğünü de görmedim, sadece ailelerinin yanında kendisi gibi olup kabul görmeyen insanların durumu elbette üzücü.

Aslinda sıkıntı olmuyor. Benim eşim asla alkol kullanmiyor. Özel günlerde bile içmiyor. Ben içiyorum. Haftada 2-3 defa içerim.
Eşim hiç sorun etmedi. Karşılıklı saygi önemli.
ama siz zaten farklı milletlerden ve farklı dinlerdensiniz ki, alkol mu sorun olacak aranızda? :D kaldı ki müslüman olan sizsiniz, siz içtikten sonra "gavur" (!) eşiniz içme diyecek değil ya. siz kültürlerüstü bir evlilik sürdürüyorsunuz.

ama Türkiye'de farklı mahalleler arasındaki kültür savaşlarını öngörmek zor (mahalle = farklı mezhep, farklı yaşam tarzı, farklı ideoloji herşeye göre ayrılıyor olabilir, burası değişken). bazen en olmaz diyeceklerin gül gibi geçinir, bazen biri nakşidir öbürü nurcudur birbirlerine girerler...bilmek o kadar zor ki bunu.

Mesela ciddi ciddi "seküler" bir ailede evden içeri girerken ayakkabıyı çıkarmaya yeltenseniz (evet, ben de dizilerde hep gülüyordum buna ama yaşadım birebir aynı şeyi) o aşağılayıcı bakışı görüyorsunuz. ben ki hani öyle tesettürlü, tutucu müslüman filan değilim, inanıyorum ama çoğu arkdaaşım ateisttir, agnostiktir odur budur, mesela. Bu ortmlardan uzak kopuk birisi deilim. bir Çankaya teyzesi evine girerken tamamen alışkanlıktan ayakkabı çıkarıyoruz sanmıştım, bildiğiniz o "çarıklı varoşşş" bakışını yedim. ben o ailedeki herkesten daha eğitimli, daha fazla yabancı dil bilen, daha çok ülke görmüş yaşamış vs. bir tipim. fark etmez. anlatabiliyor muyum, bilmiyorum. yani öyle üniversite okumuş olmak, vs değil kıstas. bambaşka şeyler.

ha izmir daha bi relaks daha bi geçişken bir yer ama yine de bunun gibi yaşanabilecek on yüz bin milyon durum var.

daha önemlisi bu "çocuklar" çocuk. yetişkin birey değiller, türkiyede çok az yetişkin birey var zaten.... kız "ben muhafazakarım" demiyor "ailem muhafazakar" diyor. kendisinin ne olduğunu kendi biliyor mu, şüpheli.

Lütfen bana fikir verin, ben aslen Vanliyim, doğma buyume İstanbulluyum, 20 yaşindayim, ailem muhafazakar, sevgilim var ve ailem henuz bilmiyor ama yakinda soyleyecegim, sevgilim İzmirli, seküler ve zengin bi aile, benim ailem zengin degil, babam tekstil de calisiyor, ailem dine cok onem veriyor, benim hayatima da cok karisiyor giyimime ibadetime cevreme, onlar gore kisa acik vs asla giyinemem, ben namazi biraktim bana ateist damgasi vurdular, kapaliydim acildim bana yapmadiklarini birakmadilar, suan universite okuyorum, sevgilimin ailesi cok rahat ve cok elit, sevgilimin kiz cevresi yok ama alkolu var, birakamiyor, ailem onu tanisa asla izin vermez evlenmemize, cocuga baski yaparlar dindar olmasi icin, ben bu durumu aileme nasil soyliyecem, sevgilimi cok seviyorum, onunla nasil bir yol izleyerek evlenebilirim bana fikir verin lutfen
Alkolü bırakamayan bir adamla evlenmeyi mi planlıyorsunuz?

Yetişkin insanların geneli benim gibi. En azından benim çevremde böyle durum. Ondan her alkol alanı ayyaş, ayık gezmeyen olarak görülmesini hoş bulmuyorum.
Sizin de prensipleriniz böyle ne güzel böyle birini istemeniz normal. ama sigara alkol alan birini bulup bırak diyemezsiniz. Ben insanların alkolü bıraktırmayı iyilik gibi görüp bunu teşvik etmesine kızıyorum. Onun tercihi o sana göre zararlı diye adamın hayatını zorla değiştiremezsin
maalesef ki değil.
sizin çevreniz öyle, anlıyorum ben de sarhoş olmadan içerim. rakıyı susuz içerim. sarapla zaten nasıl sarhoş olunabiliyor anlayamadım onu daha.
ki ben içkisiz ortamda büyüdüm, güya içip sapıtmam lazım (!) hiç de öyle içmedim yani efendi efendi içtim ilkten itibaren.

neyse, ama maalesef ki benim kendi gördüğüm kadarıyla ülkenin sahil kesiminde 3-5 ilçe, denilene göre trakya (trakyayı görmedim ama gören herkes öğle yemeğinde memurlar rakısını içse 0 zorun diyor, öyleymiş), işte 1-2 de numunelik doğuda il--ilçe (pazarcık, dersim, vs.) bir de ailede memleketinde görmese de öğrenciliği/bağımsız gençliği uygun şekilde geçmiş olanlar (ODTÜ okuyup içmeyi sakaryada öğrenmiş olanlar gibi) türünde belli ve maalesef (bence maalesef yani) azınlık bir kesim hariç, "içkiyi ağzıyla iç-mi-yor"

o yüzden keşke dediğiniz gibi olsa, keşke içen yetişkinler hep içmeyi biliyor olsa.

ha bu öğrenme görme olayı artıyor olabilir, emin değilim, yaşım genç değil.

no. Madur olmadım , sadece okuyunca rahatsız eden yorumlar vardı ve dolmuştum bunu belirttim de siz neden tetiklendiniz acaba. Merak etmeyin kalıba soktuğunuz türden de bir insan değilim.Birileri değilim biri değilim ima ettiğiniz gruplardsa da değilim. Sadece bir insanda insanlık namına bir şeyler ararım bunların başında da saygı gelir , saygılı bir insanı oynamak değil ama.
Madur olamazsınız zaten, mağdur oldunuz.

Sırf şunları yazmak için mi üye oldunuz. Bu açıdan bakınca tetiklenen ben değilim sanki 😂

Alkol sağlığa zararlı değil de benim mi haberim yok.Sağlığını hiçe sayıyor sanırım sizin oradakiler ya da siz abartıyorsunuz, var bişey
Çkk merak ettim full sağlıklı bir diyetin var mı yoksa lömbür lömbür ekmek tatlı abur cubur yiyor musun? Fransada italyada su gibi içki içilir obezite kalp sağlığı vs konularında baya sağlıklılar

aynı yaştayız. bu yaşta evlilik falan düşünmeyin. okulunuzu okuyun gezin eğlenin. biriyle birlikte olacaksan da bence bu yaşta ilerisini düşünme sadece takıl eğlen. hamile olduğu için evlenen bir kız arkadaşım var ve bana tavsiye verdiğinde asla evlenme demişti. tüm günü evde ve çocuğa bakmakla yemek yapmakla geçiyor bu yaşları. her birlikte olduğunuz erkekle de evlenmek zorunda değilsiniz kimseye o gözle bakmayın bence.

Alkol abartılmadığı sürece koladan sağlıksız bir şey değil. Günde litrelerce kola, çay, kahve içip sabah kahvaltısını poğaça gömerek yapanlar ilkil siğliği zirirli diyil di binim mi hibirim yik diyor 😂

Madur olamazsınız zaten, mağdur oldunuz.

Sırf şunları yazmak için mi üye oldunuz. Bu açıdan bakınca tetiklenen ben değilim sanki 😂
olmadım yok, o konuya gelince uzun zamandır üye olmadan bakıyordum bazı ilgimi çeken konular için bu yılın başında da üye oldum ha çok da önemli bir şey değil benim için yani bunu yazmak için üye olmadım giriş yaptım. ha bu tür ayrışmaya saygısızlığa dayanamıyorum. size laf atmadım atmam dalga da geçmiyorum yaptığınız gibi,sevmiyorum ayrışmayı her ne kadar ülkemizde sağdan soldan bunun için zemin hazırlansa da

Çkk merak ettim full sağlıklı bir diyetin var mı yoksa lömbür lömbür ekmek tatlı abur cubur yiyor musun? Fransada italyada su gibi içki içilir obezite kalp sağlığı vs konularında baya sağlıklılar
kendi ülkelerinde gluten alerjisi, bağırsak ve cilt sorunları olan amerikalılar italya'da her gün pizza, makarna yiyoruz turp gibiyiz diye videolar çekiyorlar çünkü genetiği değiştirilmiş buğday ülke çapında yasakmış 😇 iklimi, yemeği, doğası bütün imkanlar bizde de var biz neden böyle değiliz bu üzücü işte. hele hele bizdeki üzüm bağlarını düşününce kederleniormm

olmadım yok, o konuya gelince uzun zamandır üye olmadan bakıyordum bazı ilgimi çeken konular için bu yılın başında da üye oldum ha çok da önemli bir şey değil benim için yani bunu yazmak için üye olmadım giriş yaptım. ha bu tür ayrışmaya saygısızlığa dayanamıyorum. size laf atmadım atmam dalga da geçmiyorum yaptığınız gibi,sevmiyorum ayrışmayı her ne kadar ülkemizde sağdan soldan bunun için zemin hazırlansa da
güzel kardeşim biz hep beraber birleşiktik zaten burada. sen neden ayırdın bizi?

Tatlı ve abur cuburla hiç aram yok desem. Sağlıklı beslenirim. Çocuğuma sağliklı yiyecek içecek hazırlarken otomatikman ben de öyle besleniyorum zaten.Çok da fitim☺

Alkol beyne de zarar veriyor en çok, o konuda nasıllarmış?

Sorumun muhatabı başkasıydı da neyse, size de ayıp olmasın ☺

Son düzenleme:
Alkol abartılmadığı sürece koladan sağlıksız bir şey değil. Günde litrelerce kola, çay, kahve içip sabah kahvaltısını poğaça gömerek yapanlar ilkil siğliği zirirli diyil di binim mi hibirim yik diyor 😂
Artık onu da öyle beslenenlere sırmık liğzımmm☺
Her şey tabiki dozunda olmalı. Üyenin deği gibi çay kahve içer gibi likör şarap bira içmek sınırsızca doğru yani, sağlikli mı yani bin mı bişi inlimiyirimmm☺

Yayılarak yazınca zor okudum, o yazdıklarını kim yapiyorum demiş pardon canım?

Son düzenleme:
İşte herkes o sınırı bilmiyor ben istemem en başında sürekli içilmesini.2 haftada bir falan normal de fazlasına gerek yok en başında sağlığa zarar zaten.Sadece ayık gezip gezmeme mevzusu değil.
Sigara içen birisini de istemem, sürekli fast food besleneni de çünkü benim hayat tarzıma uymuyor.ben kendine bakan kendi sağlığını önemseyen insanlarla birlikte olmayı tercih ediyorum.Kimseyi yargılamak değil niyetim banane .Ben istemem sadece
Ben 40 yılda bir içtiğim halde zor sarhoş oluyorum. O tv'de sandığınız gibi sarhoş olan insanlar zihninde öyle bir imaj olup içince bilerek abartan kişiler. Ben çok sarhoş olacağım sanıp üniversitede uzun süre içmedim(okuduğum şehirde herkes icerdi) ama olamıyorum. Kaç bardak dikince Çakırkeyif oluyorum. Ya da bir şise şarap içince.

Ya siz kimsiniz allah aşkına alıntıyı sizin üzerinizden yaptım ama birkaç kişi daha var onlar adına da yazıyorum. Ne zannediyorsunuz kendinizi sizin gibi düşünmeyen sizin gibi hayat tarzına sahip olmayan insanları aşağıda görme haddini nerede buluyorsunuz?Her yorumunuzda alttan alta dalga geçme , kendi değer yargılarını başkalarına dayatma , sanki tek bir doğru tek bir yönmüş gibi davranma , kendi yaşam tarzını yüceltme..Sizin gibi dar zihinli insanlardan neye tarafta olurlarsa olsunlar midem bulanıyor.ÖF.
Eee iyi de hanımefendi burada konu sahibi “benim ailem kesinlikle istemez, dinlar olmasını isterler, alkol kullanmasını istemiyorum” derken kendi değer yargılarını başkalarına dayatmış olmuyor mu? Niye muhafazakar insanların kendi doğrusu oluyor da, sekülerlerin olamıyor?

Back
X